- 3 Temmuz 2009
- 8.582
- 3.544
- 723
- Konu Sahibi DenizGeldi
-
merhabaaa çok etkilendimmm büyülendim adetaa gözlerim dolduu :))) yüzümde bir tebessüm oluştu teşekkürrrr ederimmmmmmmmmm
herkese gerçek canlı bir merhaba.yazım bitti.benim hikayem bitti.benimki böyleydi.bu demek değil herkesin de böyle olsun.böyle olacak.bu sadece benim hikayem.insan bir şekilde mutlaka anne olabiliyor.yeter ki istesin.haaa şimdi herşey tozpembe yolun başındayız.çokkk güzel...ileriyi bilemeyiz.yarından kimin haberi var ki?
ben mutluluğumu paylaştım.tek dileğim bir kişinin ben de artık anneyim diye haykırması.bir kişiye bile sebep olabilirsem ne mutlu bana..
size söz aynen yazdığım gibi aktaracağım demiştim başlarda.özür diliyorum.bazı imla kurallarını başta düzelttim.gözümden kaçanlar da oldu.sonrasını koyverdim .çabuk çabuk yazdım zaman darlığından.
sonra;ne çok yediğimden içtiğimden bahsetmişim.çok ayıp bana.
bir de daha doğru yazılması gereken kelimeyi hatırlayınca onlarda da düzeltme yaptım.
hikayemi tamamlamamı bekleyen yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.şimdi yazanlara teşekkürlerimi sunabilirim.hoşçakalın...sevgiyle kalın.
Sevgili Deniz Kızımızın Güzel Annesi...
Okudum ama çok ağlamadım artık sümüklüböcek deniz dedim susturdum kendimi...Harika bir ifade yüreğinden çiğerinden kopup gelmiş o kadar belli ki...3 tüp bebek denedim 1 aşılama...henüz 1,5 yıldır biliyoruz eşimin şiperm sayısının 1 milyon olduğunu...bu zamana bunları sığdırdık...birde devam edemeyen bir gebelik...Anne doğurmakla olunmaz dedim yıllarca durumumu bilmediğim zamanlarda dahi...Anne doğulur....Sen anneymişsin zaten Deniz kızıyla taçlanmışsın...Rabbim eşine ve sana hayırlı uzun ömürler versin...uyusunn,büyüsüü,koşsuun,okusun,gülsün ağlasın hayırlı bir evlat olsun...Rabbim darlık yüzü göstermesin bundan sonra...O kadar çok kelime uçuyor ki beynimde inan bilemiyorum hangisini yazıvereyim...hazmediyorum sanırım okuduklarımı bir yandan...Herkesin mucizesi bir yerlerde...kiminin ki bir tüp tedavisinde,kiminin ki zamanını bekliyor kiminin ki sümüklü böcek gibi anne babalarının kalbine doğmayı bekliyor...Sen onu kalbinden doğurmuşsun....Mucizemi aramaya devam ediyorum ben...umut etmeyi hiçbir zaman ertelemeyenlerdenim...Umarım benim mucizem herhangi bir şekilde gelir deniz kız abla olur benim böceğğime...Sizi tanımıyorum ama çok seviyorum kalben hissederek...Sağlıcakla kalındeniz kızıda bir koklayın derin teyzesi için...okurken bile mis koktu burnuma melek koktu buralarr
günaydınn denizin güzel annesi:))eşimin tabiriyle''DENİZANASI''ndan herkese günaydın.gelene gelmeyene selam olsun
38'in çıtırlarından tanıyorum seni.Ben oraya yeni geldim ama hep geçmişi okudum.O yüzden de seni ve hikayeni en baştan beri biliyorum sayılır.Kızına kavuşacağın müjdesini verdiğinde,kızınla buluştuğunu duyduğumda,bilgisayarın olmadığı için annene gittiğinde fırsat bulup kızından bahsettiğinde de hep ilgiyle ve hayranlıkla okumuştum yazdıklarını.Daha önce 38 topiğinde bu konuyla ilgili yine yazışmış ve ablamın da seninle aynı şekilde evladına kavuşmasını anlatmıştım...Ben diyorum ki Allah sizin gibi kadınları bu dünyaya özellikle bu misyonu yükleyerek yolluyor.Anne gerçekten doğurmakla olunmuyor.Şevkatle,sevgiyle sabırla yoğrulmuş kadının işi annelik...
Banyonun içinde, yerde, paspasın üstünde ,bir eli yüzünde diğer eliyle yazmaya çalışan Denizgeldi ben sana bayıldım bayıldım.Kızını babasıyla birlikte sağlıkla sevgiy ve mutlulukla büyüt.Ömrü uzun şansı güzel olsun inşallah.Ara sıra 38 e de uğra e mi.Görüşmek üzere sevgiler...
38'in çıtırlarından tanıyorum seni.Ben oraya yeni geldim ama hep geçmişi okudum.O yüzden de seni ve hikayeni en baştan beri biliyorum sayılır.Kızına kavuşacağın müjdesini verdiğinde,kızınla buluştuğunu duyduğumda,bilgisayarın olmadığı için annene gittiğinde fırsat bulup kızından bahsettiğinde de hep ilgiyle ve hayranlıkla okumuştum yazdıklarını.Daha önce 38 topiğinde bu konuyla ilgili yine yazışmış ve ablamın da seninle aynı şekilde evladına kavuşmasını anlatmıştım...Ben diyorum ki Allah sizin gibi kadınları bu dünyaya özellikle bu misyonu yükleyerek yolluyor.Anne gerçekten doğurmakla olunmuyor.Şevkatle,sevgiyle sabırla yoğrulmuş kadının işi annelik...
Banyonun içinde, yerde, paspasın üstünde ,bir eli yüzünde diğer eliyle yazmaya çalışan Denizgeldi ben sana bayıldım bayıldım.Kızını babasıyla birlikte sağlıkla sevgiy ve mutlulukla büyüt.Ömrü uzun şansı güzel olsun inşallah.Ara sıra 38 e de uğra e mi.Görüşmek üzere sevgiler...
günaydınn denizin güzel annesi:))
selam deniz. geç gördüm yazını. okudum ama bu seferde yazamamıştım. sen doğuştan anne olanlardansın. okurken düşündüm de ben oğlumu bu kadar seviyor muyum diye. tabii seviyorum ama ben doğuştan anne olanlardan değilim. ben öğreniyorum. hala sabırsızlıklarım kendime hiç vakit ayıramadığım için öfkelerim oluyor. ama annelik böyle birşey. önce çok büyük bir sevgi gerekiyor beraberinde şevkat ve sabır. sen en önemli gıdayı veriyorsun kızına. sevgini. eşinle kızının ilişkisini okuyunca da gözlerim doldu. inşallah hep böyle mutlulukla sağlıkla büyütün kızınızı. kısa bir süre sonra kızınla heryere gidecek yine tüm alışverişlerini kendin kızınla birlikte yapacaksın. annenin aynısını almak için çöpten yoğurt kabını çıkarması da bitirdi beni. o konuda da o kadar endişen vardı. hepsi boşmuş. zaten en önemlisi senin ve eşinin hissettikleriniz geri kalan hiçkimse önemli değil bu konuda. allah sizi hiç ayırmasın. uzun bir ömür hep birlikte mutlu olun. kocaman öpüyorum deniz i
Buraya yazdığınız mesajları zevkle okuyorum
Çokta duygulanıyorum aynı zamanda çok değişik duygular bunlar
Zor Olanı başarmışsınız tebrikler
gözyaşlarım geride kaldı.Bir kişinin bile gözünün yaşı dinsebu bana yeter.En son ne yazmışım bir dönüp bakıyiiim sayfaya.
Şimdi,o bir haftaya geçebilirim.İlk girdim kızımın odasına.Çok temiz,bakımlı neredeyse lüx bir yer.İçeri girerken dezenfektanlanıyorsunuz.Elleriniz.Başınıza bir bone.Zaten tüm bakıcı anneler boneli.hepsi bir örnek üniformalı.Bana da verdiler bir tane.Ama benimkinin rengi farklı.yavrum beni onlardan ayırsın diye.Alışsın,tanısın diye.Ayrıca heryerde kamera sistemi varmış.Önemli değil.Benim duygularım o kadar alenii ki üzerime bile takabilirlerdi.Odaya girdim.Benimkini gösteriyorlar.Birden birkaç çocuk üzerime atlıyor.Aman Allahım!Ömrümce unutmıyacağım o bir haftayı.Özellikle de o ilk günü.Neyse...Odadayım.Biri sarılıyor boynuma...Diğeri bacaklarıma.Biri ce. eee yapıyor,diğeri yapışıyor.Hepsi o kadar sevgiye aç ki....Açlar.....susuzlar...Hasretler...Bir gülüşe,bir dokunuşa.Kendi kızımı sevemiyorum.İzin vermiyorlar.Döküldüm.Mahvoldum.O an dedim.''ben ne yaptım''
Ben ne yapmışım bu zamana kadar.Onca tüp denemeleri,onca vücuduma aldığım hormonlar,hayal kırıklıkları...Her tedavi bir çocuğu sevindiren bir balon gibiydi.Ama hepsi elimde patladı.Maddii manevii ne kadar yıprandım.maddii zararım ölçülür tespit dilebilir.Ama ya manevii?Tedavilerim sırasında kurttan kuştan,gülden çiçekten,dışarıda gördüğüm bir hamilenin duasındanmedet umdum.Yolda durdurur dualarını isterdim.Ah! Ah! Yine doluyorum.Neyse....Bitti.
Ne diyordum
Bir hafta birbirimize alışmamız için bağlanma programına aldılar beni.Canım tatlı kızım..Mis gibi uyuyor şimdi.Çocukların bana öyle sevgiyle hasretle davranışları karşısında çok kötü oldum.Bir ağlamak,bir ağlamak..Odadaki annelerde benimle ağladılar.Ben dedim.Şimdiye kadar neredeydim.Tedavilerim geldi aklıma.Sonra,karar verme aşamasında bocaladığım,kaybettiğim zamanlar. Görünmez elim bana öyle bir tokat attı ki.Kendi kendimi acıttım.Bir süre kendi kızıma yaklaşamadım bile.Çünkü;sevgi arsızları izin vermiyorlar bana.Ah o yüzler ah!
Çoğunun salyaları akıyor.Diş çıkarıyorlar.O kadar tatlılar ki...İnanın,bir hafta oradaydım;hiçbirinden iğrenmedim.Her yerim,üstüm başım salyalarıyla,ıslak elleriyle bana tutunmaya çalışan sevgi isteyen yavrularla doldu.Zaten baktılar,olmuyor.İkinci günden itibaren yalnız kalmamızı sağladılar kızımla.Oradayken kızıma ben baktım.Altını aldım,dötünü yıkadım.Günde iki kez e e. yaparmış çok tatlım.Yemeğini yedirdim.Meyve suyunu içirdim.Ona ninni bile besteledim daha ilk günlerde.Edebiyatım fena değildir.Okutsalardı kesin bir edebiyatçıydım ben.Elim uyuşmaya başladı.pıhtılaşma sorunum var.ondan olsa gerek.Saatte epeyi oldu.Artık ara veriyorum.Ne kadar uyursam,ne kadar dinlenirsem kardır.Hep böyle deyip yazımı yarıda bırakıyorum.Yatınca da uyuyamıyorum.Neyse,vücudum dinlensin bari.Hadi...Hoşçakalın..Dilerim ileride küçük bir sevgiliyle kalın.Çok daha geç kalmadan.Gittim
herkese mutlu hafta sonları.....güzel bir günaydın
Şu an saat 05:45
(
Size beni evlat edinmeye getiren süreçleri sebeplerimi yazacağım.
Nedeni bilinmeyen infertilite olduk hep.Spontan bir gebeliğim olmuştu.Düşükle sonuçlanan.Gençlik yıllarımda(20li 30lu yaşlar9bunu daha çok yumurtalar için söylüyorum.Çünkü ben de kızımla birlikte büyüyorum.Yaşlı olmayı asla kabul etmiyeceğim.yaşlansam da:))Genç iken,yumurtalar genç iken sebep bulunamayınca yaş 40 lara gelince rezervinin az olduğu,spermleri beğenmediklerini çok kolay söyleyebiliyor beyz önlüklüler.Aferin onlara.40 lı yaşlarda buldular sebebini...
Eşimin normal yolla değil tüp bebek yöntemi ile baba olabileceği gerçekleşebileceği.....
Eşimde Marfan Sendromu denen genetik bir hastalık var.Kalbi ve gözleri etkileyen...soyunda,geçmişinde de var.Göz merceği kaymış durumda imiş.Ameliyatı zor.Açık ameliyat.O nu da yapmıyorlar.Göz dr u bize salık vermişti.Ben tüp bebek denemek istediğimizi bu rahatsızlığın geçişli olup olmadığını sorunca aynen Dr un dediğini aktarıyorum:Tüp bebek tedavilerine harcanan onca paraya acıyorum üzülüyorum.Çok yazık...Bir evlat edinseniz.Birçok çocuğun sevgiye ihtiyacı var.Hem olursa çocuğunuza da geçecek.
Onca denememize rağmen neden halaa ısrarcı olduğumu sordu.Göz Dr undayız!Konuya bakarmısınız?
Ben eşimi çok sevdiğimi son bir kez daha denemek istediğimi ikimizin olsun istediğiminsöyledim.Evlat edinmeyi düşünmeye pek yakın değildim o sıralar.Hep bir kere daha,bir kere daha.Son zamanlarda ortaya çıkan bendeki bazı belirtiler de olmasa bu bir kereler bitmezdi biliyorum.
BİNGO!
Aslında pek kullanmadığım yabancı bir kelime.ama böyle demek geldi içimden.tam isabet demek istedim herhalde.Bende de genetik bir hastalık çıktı.En son tüp denemesinde.Yani deneyemememde.Faktör 5 Leıden mutasyonu.Kanda pıhtılaşma yapan bir hastalık.35 yaş sonrası ortaya çıkarmış belirtileri.kısa süreli yarım görme ,çok şiddetli baş ağrısı.bunlar ataklar mış.Çoook uzun zamandan beri araştırıp karar verdiğim Memorial Hospital tüp tedavimi kesti.çünkü bu tedavide kullandığım ilaçlar bu hastalığı tetikliyormuş.(nitekim;bir tedavim sırasında öyle müthiş bir baş ağrım olmuştu ki neredeyse eşimi arayıp helalleşecektim.tabiii o zamanlar bilinmiyordu.daha sonra yapılan genetik kan testinde ortaya çıktı.) kanda pıhtılaşmaya sebep oluyormuş.tedavi başlangıcında atak geçirmiştim..Tüp Bebek Direktörü'nünson sözleri şunlar.Bizim için önce hastanın sağlığı önde gelir.iyi ki bu hastalığın olduğunu öğrendik.yoksa çok ciddi risklerim in olduğu söylendi.bunlar;
kandaki pıhtılaşma bebeğin kan ile beslenmesini engellediği için olası bir gebelikte muhtemelen düşüğe sebep olabileceği
bebeğin gelişimini tamamlayamayacağı
bebeğin ve benim hayatımı tehdit edebileceği
beyin felci geçirebileceğim
kalp krizi geçirebileceğim gibi riskler.
yani klasik türk filmi gibi... sen hamile kalmamalısın.yoksa bunlar bunlar olur.
Yazıyorum ama artık o günleri hatırtlamak istemiyorum.Son kez deniyeceğim diye 6 ay boyunca sürekli kan takipleri..Ah! Ah! Acırım kaybettiğim zamana.
İnsanın hep olacağını düşündüğü bir şeyden vazgeçmesi çok zor.Bu da zaman kaybetmeme sebep oldu.18 yıl duygularla hareket eden ben sonunda mantığı seçtim.Ve artık Allahın beni bunca yıldır koruduğuna inanıyorum.bana bir evlat vermeyerek.Şimdi sadece bir kan sulandırıcı kullanıyorum.hepsi bu.ilaç kullanmaya başladıktan sonra da bir daha atak yaşamadım.
Kendime savunma mekanizması mı geliştirdim?çocuksa çocuk.kaşı gözü eli ayağı olanbir çocuk.. sağlıklı bir evlat .yok.sadece bir evlat istemedim ben.bir arkadaş istedim.bizim kanımızı genlerimizi taşısaydı da yapacaklarım aynıydı.Ona bildiğim herşeyi,doğruyu,güzeli iyiliği öğretecektim.Şimdi söylediğim gibi onu okutacak onunla tiyatroya,üniversitelere gidecektim..Gelişimi geleceği için ne gerekiyorsa elimden geldiğince onu yapmayı düşünüyorum.
Ben çocuk ruhlu biri olduğum için oldum olası çocuklarla aram iyidir.kimi deli dedi zamanında oyun oynarken bir çocukla.çocuğun dilinden anlamak delilikse en büyük deli ben olayım.Düşüncelerim karışıyıor.şimdiki zamanla geçmiş gelecek zaman karışıyor.gözlerim kapanıyor.O kadar çok yazmak istediğim şey var ki.Yazdıkça aklıma geliyor.Ama dedim ya uyku bastırdı.Koca da horluyor.Nasıl dalacağım şimdi.gitmeliyim.Olmazsa gelirim.
8 Ekim 04:00
Yavaş yavaş evlat edinme fikri yapışmaya başladı bana.Artık farklı şeyler düşünmeye başladım.Yıllarca benim olsun diye uğraşan ben neredeyse;iyi ki böyle bir şey var diye düşünmeye başladım.Düşünsenize;dünyada her çiftin çocuğu olduğunu..Yok.Yanlış söyledim.Tam ifade edemedim.toparlayacağım.uykuluyum.Yüzümü yıkamadım.Belki uyurum sonra.....
Farklı farklı şeyler düşünmeye başladım.başkalarının yavrularını sahiplenmekdoğa da var.İnanılmaz ama bir köpeğin bir kediye sahip çıktığı görülmüş ya da kendi cinsinden olmayan bir hayvanın başka bir hayvana sahip çıktığı,hatta emzirdiği..kabullendiği...
İnsana gerçekler yüzüne tak! diye vurulunca bir tuhaf oluyorsunuz.O gerçeklerin arkasından kendinizwe çıkar bir yol arıyorsunuz.Şöyle bile düşündüğüm anlar oldu.Hani yumurta rezwervi de az ya.yaşa bağlı olarak.yumurtasından hiç civciv çıkmayan tavuk varmıdır.vardır herhalde.Tüp tedavilerinde yumurtanın boş çıktığı oluyor ya.Durun yaaa.Yazarken hatırladım.Köy hayatı yaşayan bir tanıdığım anlatmıştı da ..Oluyor oluyor.Yumurtaları olan ama içlerinde boş çıkanlar da varmış.Bu beni düşündürmüştü.Bir tavukta hep boş yumurta varsa o tavuğu kesiyorlarmıydı peki?benim bir denememde boş çıkmıştı bir yumurta.Yaşla birlikte yumurta kalitesi de bozulduğu için boş ya da kötü bir yumurta olasılığı yüksek.tabii bu sadece bir olasılık.Gerçi ben hayatta herşeye %50 şans vermişimdir.Bir işin ya olacaktır ya da olmayacaktır.%50 olma olasılığıyla başladım her tedavime.
Yine atlıyoırum galiba.He şu tavuk olayı.Sonra düşğndüm.Belki doğru belki yanlışBelki saçma.Kendimi işe yaramaz hissettiğim anlar oldu.Boş yumurtalı bir tavuk gibi.Tavuklar muhtemelen ,yok,kesin kesiliyoırlar.E peki ben?Bu çok acı.Çok incitici.Çocuğu olmayan kadınların boşanılıp başka çocuğu olabilecek kişilerle evlenilmesi gibi.Çok acı.Çok incitici.İnsanın kendini işe yaramaz hissetmesi .ombo. bişey.Bir hiç gibi olmak.Neyse..Yumurta konusunda çok ta ümitsiz bir vaka değldim.parlak ta değil.3,5,6,8 çıkıyordu.Ama dedim ya.Yaşa bağlı olarak şans düşük.
Bu da minik sebeplerimden:
ÇEVRE:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?