Sümüklüböceğin hikayesi

Sevgili Deniz Kızımızın Güzel Annesi...

Okudum ama çok ağlamadım artık sümüklüböcek deniz dedim susturdum kendimi...Harika bir ifade yüreğinden çiğerinden kopup gelmiş o kadar belli ki...3 tüp bebek denedim 1 aşılama...henüz 1,5 yıldır biliyoruz eşimin şiperm sayısının 1 milyon olduğunu...bu zamana bunları sığdırdık...birde devam edemeyen bir gebelik...Anne doğurmakla olunmaz dedim yıllarca durumumu bilmediğim zamanlarda dahi...Anne doğulur....Sen anneymişsin zaten Deniz kızıyla taçlanmışsın...Rabbim eşine ve sana hayırlı uzun ömürler versin...uyusunn,büyüsüü,koşsuun,okusun,gülsün ağlasın hayırlı bir evlat olsun...Rabbim darlık yüzü göstermesin bundan sonra...O kadar çok kelime uçuyor ki beynimde inan bilemiyorum hangisini yazıvereyim...hazmediyorum sanırım okuduklarımı bir yandan...Herkesin mucizesi bir yerlerde...kiminin ki bir tüp tedavisinde,kiminin ki zamanını bekliyor kiminin ki sümüklü böcek gibi anne babalarının kalbine doğmayı bekliyor...Sen onu kalbinden doğurmuşsun....Mucizemi aramaya devam ediyorum ben...umut etmeyi hiçbir zaman ertelemeyenlerdenim...Umarım benim mucizem herhangi bir şekilde gelir deniz kız abla olur benim böceğğime...Sizi tanımıyorum ama çok seviyorum kalben hissederek...Sağlıcakla kalındeniz kızıda bir koklayın derin teyzesi için...okurken bile mis koktu burnuma melek koktu buralarr

selam sevgili derin....

yazını okurken gözyaşlarımı tutamadı sümüklüböceğin annesi...ağlamayın ağlamayın...lütfen ağlamayın...ben ağlıyorum yeterince.siz gücünüzü enerjinizi yeni tedavilere saklayın lütfen...
evet deniz kızım taçlandırdı beni..anneliği tattırdı bana...yorucu da olsa bir o kadar güzelliğini.her geçen gün bana daha bir bağlanıyor.ben de ona.
güzel dileklerin için çokkk teşekkür ederim.amin amin aminnnn.evet ben de dualarımda hep Allahın bizi fakirlikle sınamamasını diliyorum hep.yavrumuza kızımıza en güzel şekilde bakabilmemiz için ...
mucizeni aramaya devam et canım... inşallah vakti saati yakındır yavrunuzun...
koklamak ne ,öperim onu ben...
sevgiyle kalın....her bebek bekleyen kadın her bebek isteyen kadın dualarımda benim...lütfen unutmayın.inşallah kabul olacak dualar.

38'in çıtırlarından tanıyorum seni.Ben oraya yeni geldim ama hep geçmişi okudum.O yüzden de seni ve hikayeni en baştan beri biliyorum sayılır.Kızına kavuşacağın müjdesini verdiğinde,kızınla buluştuğunu duyduğumda,bilgisayarın olmadığı için annene gittiğinde fırsat bulup kızından bahsettiğinde de hep ilgiyle ve hayranlıkla okumuştum yazdıklarını.Daha önce 38 topiğinde bu konuyla ilgili yine yazışmış ve ablamın da seninle aynı şekilde evladına kavuşmasını anlatmıştım...Ben diyorum ki Allah sizin gibi kadınları bu dünyaya özellikle bu misyonu yükleyerek yolluyor.Anne gerçekten doğurmakla olunmuyor.Şevkatle,sevgiyle sabırla yoğrulmuş kadının işi annelik...
Banyonun içinde, yerde, paspasın üstünde ,bir eli yüzünde diğer eliyle yazmaya çalışan Denizgeldi ben sana bayıldım bayıldım.Kızını babasıyla birlikte sağlıkla sevgiy ve mutlulukla büyüt.Ömrü uzun şansı güzel olsun inşallah.Ara sıra 38 e de uğra e mi.Görüşmek üzere sevgiler...

selam deniz. geç gördüm yazını. okudum ama bu seferde yazamamıştım. sen doğuştan anne olanlardansın. okurken düşündüm de ben oğlumu bu kadar seviyor muyum diye. tabii seviyorum ama ben doğuştan anne olanlardan değilim. ben öğreniyorum. hala sabırsızlıklarım kendime hiç vakit ayıramadığım için öfkelerim oluyor. ama annelik böyle birşey. önce çok büyük bir sevgi gerekiyor beraberinde şevkat ve sabır. sen en önemli gıdayı veriyorsun kızına. sevgini. eşinle kızının ilişkisini okuyunca da gözlerim doldu. inşallah hep böyle mutlulukla sağlıkla büyütün kızınızı. kısa bir süre sonra kızınla heryere gidecek yine tüm alışverişlerini kendin kızınla birlikte yapacaksın. annenin aynısını almak için çöpten yoğurt kabını çıkarması da bitirdi beni. o konuda da o kadar endişen vardı. hepsi boşmuş. zaten en önemlisi senin ve eşinin hissettikleriniz geri kalan hiçkimse önemli değil bu konuda. allah sizi hiç ayırmasın. uzun bir ömür hep birlikte mutlu olun. kocaman öpüyorum deniz i

deneme...deneme....

birkaç gündür sorun var.bakalım gidecek mi....gidere eğer....herkese iyi geceler olsun

seni hatırlıyorum...ama az tanıyorum... fırsat buldukça 38 i okumaya çalışıyorum...güzel sözlerin duyguların için çokk teşekkür ederim.sardım seni......amin amin tüm güzel dualara aminnn.geçen bir yazını okudum.ama şu vodafon bana uyuzluk yaptı çekmiyor deli ediyor beni.bendeki de ne şansıysa..yazamadım bir türlü.sabahları zor bir günaydın verebildim.

bu ay dibe çökmüşsün...çök...çök ama sonra tekrar çıkmak üzere emi...daha bir güçlü....bence üzülme zamanında üzülmeli sevinç zamanında da sevinilmeli.her duyguyu yaşamalı.hiçbir duyguyu ertelememeli.hayat herşeye rağmen çokkk güzel... yaşanmaya değer....
swevgiler...

seni hatırlıyorum...ama az tanıyorum... fırsat buldukça 38 i okumaya çalışıyorum...güzel sözlerin duyguların için çokk teşekkür ederim.sardım seni......amin amin tüm güzel dualara aminnn.geçen bir yazını okudum.ama şu vodafon bana uyuzluk yaptı çekmiyor deli ediyor beni.bendeki de ne şansıysa..yazamadım bir türlü.sabahları zor bir günaydın verebildim.

bu ay dibe çökmüşsün...çök...çök ama sonra tekrar çıkmak üzere emi...daha bir güçlü....bence üzülme zamanında üzülmeli sevinç zamanında da sevinilmeli.her duyguyu yaşamalı.hiçbir duyguyu ertelememeli.hayat herşeye rağmen çokkk güzel... yaşanmaya değer....
swevgiler...

Buraya yazdığınız mesajları zevkle okuyorum
Çokta duygulanıyorum aynı zamanda çok değişik duygular bunlar
Zor Olanı başarmışsınız tebrikler

teşekkür ederim deniz teşekkür ederim ansiklopedi kadın....

kendine haksızlık etme...oğluna hem annelik hem babalık yapıyor üstelik çalışıyorsun da.sen de kolay elde etmedin yavrunu.yemediğin içmediğin yapmadığın şey kalmadı.ayrıca başkalarına da örnek oldun.seni okuyup senden güç aldılar.

benim de sabrımın denendiği anlar olmuyor mu?oluyor elbette..o zaman diyorum az daha sonra gelecektin yavrum ...az daha sonra....şaka değil... ciddii söylüyorum.ben bir sene sonrasına bekliyordum.tahmin edersin,bilirsin..bu arada evi toparlayıp hat kursuna yazılmayı düşünüyordum.tv den duyduğuma göre ilk 6 ay eline hani o yazdıkları çubuk var ya.onu vermiyorlarmış eline.sabır işiymiş o sanat....sırf sabrımı eğitmek için ya öyle bir kursa ya da resim kursu düşünüyordum.çünkü düz bir çizgi bile çizemem.sevmem de resim çizmeyi....ama sırf sabırlı olmayı öğrenmek için gitmeyi düşünüyordum...zorla da olsa benden birşey çıkar mı acaba diye
hiç çıkmasa çiz M'leri...üstüne gülen bir güneş...haydi.
evet....anne olmak çok sabır istiyor.işin ilginç yanı;o kadar yoruluyorsun. yine de seve seve yapıyorsun.bir kere gülmesi,ağzını
sonuna kadar açıp gülmesi herşeyi unutturuyor sana.

kendime vakit ayıramamaktan ben de şikayetçiyim...n eyapalım bak uykudan çaldık buradayım işte...bir de eğer bu yıl içinde sezon kapanmadan tiyatroya gidebilirsem eğer daha korkmam annelikten.hiçbir zorluktan.

benim de nadir de olsa öfkelendiğim anlar oldu..ama kızıma değil.bazı şeylerin üst üste geldiği anlarda..b u anlardan sonra çok kızıyorum kendime...öfkemi gösterdiğim için.yanından ayrılmadığım için o anda...buna çok dikkat ediyorum artık.öyyyyle taklitçiler ki... ne görürlrse yapıyorlar... çok dikkatli olmalı çokkk..

güzel dileklerin için çok sağol DENİZ ANNE.......... :))
Ben de Batuyu öptümmmmmmmmm

resim yapma konusundaki yeteneksizliğimin ispatı.....avatarıma bakarmısınız?2 minik parmak kuklası....gözler şaşı!
hahahahahahahahah

evet.... o haftayı hiç unutmadım .unutmıyacağım da..o yüzler... o yüzler yok mu...kızımı sevdiğim zamanların dışında.yani kızım uyuduğu zamanlarda diğer odaları geziyordum...her farklı odada farklı aydan ve farklı yaştan bebekler....camdan hepsini izledim...her odanın camından..bir hafta içinde tanıdık olduk bakıcı annelerle..sıra sıra her bebek yatağını gezdim.kızı, erkeği,daha minicik olanı...yenidoğanlar da var.ama steril...girmedim oraya...diğerlerine hepsine dokundum.yanaklarını okşadım.istemli istemsiz gülüyorlar.
kızımın odasındaki bebekleri ezberledim o hafta...hele ilk bir kaç gece....akşamları başımı yastığa koyduğumda uyuyamıyordum...hepsinin yüzü geliyordu gözümün önüne...uyuyamıyorum.o kadar ağırlar ki...hepsini gözlemledim o bir hafta... simaları değişik ,farklı ama hepsi aynıydı.yüzüne bakıldığını hissetmesinler,görmesinler.hemen gülüyorlar.yüz kasları sonuna kadar geriliyor.hattaa bir tanesi vardı.kapkara saçlı çirkin bişey.çirkin diyorum aslında tatlı çirkin.kendi kendinebir mekanizma geliştirmiş yavrum.yüzüne baktığımız gibi o ağzını öyle bir geriyorki öyyle bir gülüyor gülümsüyor ki.gülmek değil aslında bu.bunu keşfettim ben.hiç yanına yaklaşan olmadığında, yalnız iken hiçbir gülümseme belirtisi yok.ama daha başınız onun yatağında belirdi mi yüz kasları sonuna kadar geriliyor yani o kız çocuğu geriyor.ardından tapşin tapşin yani alkış yapıyor.size sevimli görünmeye çalışıyor.ellerini bir öne bir arkaya itip duruyor.öyyle gülüyor öyyle gözlerini kısıyor ki.gözlerinin karalığı zor seçiliyor.

bu hislerimi evlat edinenler topiğne yazmıştım.bulabilirsem oran da alıntı yapabilirim o güne dair.bir bakayım....bulamazsam eğer şimdilik iyi geceler....artık uyumalıyım...ama yazacağım yine...

buldum!
kopyalıyorum...

bugün girdim çiçek böcek bahçesine...biri orda diğerleri başka başka köşelerde..yazarken haalaa yaşıyorumkendi kızım yanıbaşımda.onu seveceğim.. ne çare...küçük bir şopar ...tam bir karaböcek..tam bir çitlembik..zilli mi zilli..yapıştı bana...sarılıyor.yüzüme yüzüme bakıyor.bırakmıyor beni..yaslıyor başını omuzuma..bir de sırtımı pışpışlıyor kendince karaböcek.bir yandan da nasıl gülüyor nasıl gülümsüyor..diğeri de paçama asılmış..etrafımda bir sürü çiçek böcek..kahroldum..ben nasıl ağlıyorum.beni gören bakıcı anneler de döküldü.benimkini sevemiyorum..izin vermiyorlar....nasıl açlar sevmeye sevilmeyebir dokunuşa.nasıl açlar sevgiye.. bir gülümsemeye nasıl bir pişmanlık duydum...yıllarca ille benim illede benim olsun diye çektiklerim......yaşadıklarım...yaşayamadıklarım.. .ille de sevdiğimle benim olsun diye diye içimde kalmış sevgilerim..sen vermeye açsın...onlar almaya aç..19 yıl çiçeğinden gömmüşüm içime sevgimi..büyür mü...büyümedi tabiii...bugün söküp attım ters çiçeği içimden...yenisini ektim

herkese mutlu hafta sonları.....güzel bir günaydın

günaydın güzel anne. hep okuyorum yazılarını.hep gözlerim dolu dolu... sen nasıl bişeysin yaa...nasıl güzel anlatıyosun duygularını...bi arkadaşımız demiş ya sen doğuştan anne olanlardansın diye.gerçekten öyle sen doğuştan annesin ve senin evladın deniz miş, hep seni beklemiş... hiç üzülme geçen 19 yıla. sen denizini beklemişsin 19 yıl.şimdi rabbim kavuşturdu sizi binlerce şükür...

bende anne oluyorum.karnımda canım oğlum var.1 yıla yakın bekledim gelmesini.çok korktum gelmeyecek diye ama geldi miniğim.şimdi seni okudukça kendime kızıyorum. bi oğlum olacak.minicik bebeğim karnımda tepişirken biz babasıyla hep sorun yaşıyoruz isim koyma yüzünden. eşimin istediği ismi istemiyorum ben ve o vazgeçmiyor.bana hak vermiyor bu konuda adı belli deyip kesip atıyor.çok üzülüp ağladım bu mesele yüzünden. ama seni okudukçada kızdım kendime. birakamıyorum adı ne olursa olsun babası ne koyarsa koysun o benim oğlum diyemediğim için...

hoşçakal güzel yürekli güzel anne...

tüp bebek tedavisi görüp hamile kalırsam eğer risklerim arasında kör olma ihtimali de vardı .atlamışım.
kör ya da beyin felci geçirmiş bir anne olarak birilerine muhtaç yaşamaktansa sağlıklı bir anne olarak kızımı büyütmekten yana kullandım tercihimi.iyi de yapmışım...çok mutluyum kararımdan.eşimle birlikte mutluyuz nazar olmayalım

mutluyuz ama ne zaman biter bu sümüklüböceklik bilmiyorum.şimdi de mutluyken ağlıyorum diye eşim bana kızıyor.mutlu oldukça ağlıyorum şükrediyorum.şükrettikçe yine ağlıyorum allaha olan şükranımdan.
bazen korkuyorum.rüya gibi geliyor.çok güzel bir rüya...hiç uyanmak istemiyorum.ne zaman yattım uykuya....kimseler uyandırmasın.uykum ağır olsun.çok ağır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…