Sümüklüböceğin hikayesi

kurumdan ev ziyaretine geldiklerinde evi küçük bulmuşlardı.biz de genişletmek için Tadilata başlMIŞTIK.KIZIMA HZIRLIKSIZ YAKLANIŞIM BU YÜZDEN.

sevgili sümüklü böcek seni sümüklü böceklikten terfi edip bizi sümüklü böcek yaptığın için tebrik ediyorum. sen bana doğurduğum gün gelen ilk kklı dostumsun ayaklarına sağlık. ben sana gelemedim ama geleceğim kısmetse. sen duygularını çok güzel ifade edebilen kalemi güzel kalbi güzel bir arkadaşımsın. sana katılmadığım yerde fikrimi söylüyorum sende olgunlukla karşılıyorsun beni.. daha öncede söylemiştim bide sanki ablammışsın gibi bir tarzın var halbuki yaşıtız bu da senin güzel gönlünle alakalı beni tanıyorsun biliyorsun seviyorsun anlıyorsun buda seni benim için ayrı kılıyor. senin için hissettiklerim istediklerim oldu çok şükür. her olmayan işte bi hayır vardır derdim evet ve gördüm ki öyleymiş gerçekten de insan kaderini yazısını yaşarmış er yada geç önemli olan hayırlısını yaşamak. sende evladına dünya gözüyle kavuştun. ama önemli olan deniz senin gibi bi anneye kavuştu artık denizin sıcak güzel insanların yanında yaşanacak güzel bir hayatı üstünde ona ait mutlu bi çatısı var. umarım burdan seni okuyan bi dünya insana örnek olursun da diğer sümüklü böcekler de kendilerine sıcacık evler çatılar bulurlar. en çok en çok o sümüklü böcekler için ağladım ben. ilk yazını okuduğum gün hani demiştin ya kendi sümüklü böceğimi sevemedim diye. inşallah herşey gönlünce olsun hep mutlu olun denizi de hep mutlu edin. bundan sonraki hayatınızda önünüze engeller çıkmasın sizi seni tebrik ediyorum bu hareketinizden dolayı alnından öpüyorum kardeşim.

sen de çok sıkı dostsun üzümlü kek!
haksızlığa uğradığımda aslanlar gibi kükrediğini unutmuş değilim.
var alabama var...denizin öyle mutlu bir çatısı var ki...deniz öyle mutlu ki...bir görsen.nasılll ağzını sona kadar açarak gülüyor.yavrum...bir hafta eve getirmeden önceyanındaydım orada..deniz öyle bir çocuktu ki alabama deniz gülmeyi bilmiyordu

orada hiç güldüğünü görmedim.ağladığını da.boş boş bakıyordu...oradaki tüm çocuklar boş boş bakıyorlar...boş bakışlar.....bu yaşlarım yıkarmı ruhumu alabama....hafifletirmi beni alabama.....
deniz ,deniz oldu bizde..biz de anne olduk baba olduk.deniz kız oldu biz de..evimizin kızı oldu.ne oyunlar yapıyor bana bir bilsen...nasıl dudaklarımı öpüyor benim bir görsen..nasıl sırtımı pışpışlıyor alabama...geçen kırmızı giymiştim.hoşuna gitmiş.nasıl hayranlıkla baktı.sarıldı bana.sırtımı sıvazladı...üstünde yeleğim vardı.onu çıkartıyor.çıkar bunu diyor.istemiyor.kırmızıyı görmek istiyor alabama....deniz renk tanıdı alabama...yakıştırmayı bildi alabama..sevmeyi öğrendi alabama.o boş bakışlı kızın kişiliğinin temelleri atıldı.deniz oldu.istedi istemedi.seçme şansı oldu..deniz çok şey öğrendi çok yol katetti şu birkaç ayda...her geçen gün kıyaslama yapıyorum...deniz çok şey öğrendi..
inşallah daha çok şey öğrenecek...
yorumun için teşekkürler .çok doldum ....daha yazmıyayım.bırakmazsam bir hikaye daha çıkacak.....
sevgiler...

yarın yazacağımsana zeytinnn.çok doldum....unutmıyayım diye not düşüyorum..sevgiler

Ben nasıl baslamalıyım sana ne demelıyım bılmıyorumm.Gozyaslarımın dınmesını beklemelıyım sanırımm.Ilk sayfadan bu yana gozyaslarım hıc dınmedı dınmesın de sıkayetım yok,sen 7aydır basıma gelen en guzel tesadufsun summuklu bocek.Yazmıs oldugun her sozcuk gıbı bu sozcukte benı etkıledı (sumuklubocek :) )suan hem gulumsuorum hem ınıyor gozyaslarım. Neyse toparlanmalıyım cunku sana bırsuru sey yazmak ıstıyorum ablacım :) 23 aylık evlıyım ve 22 yasındayım.Yas genc sure kısa aldıgım tepkıler hep bu yonde... Ama ılk kez farklı bır tepkı alacagımı hıssederek hatta bılerek yazıyorum.Anne olunmaz dogulur evet bu asla tartısılamaz bır gercek.Kendı bıldım bılelı bana ne olacaksın buyuyunce dıye soruldugunda once gelın sonra ANNE olacagım derdım.Hanı cocuklar ya ogretmen ya da doktor olmak ısterler ya ben ANNE olmak ısterdım.Ne garıp annem teyzem hep soyler sana verılen en buyuk hedıye bebektı derler.Aslında hala bıle oyle bebekkk... Evlendıgım gunden ıtıbaren ıstedım yavrumun olmasını esım dıo kı cıkmaya basladıgımız ılk gun gelınlıgını sonrada cocuk ıstegını anlattın. (kacarak evlendım gelınlık hayallerım kaldı 7ay oncesıne kadar enbuyuk derdım buydu aklıma geldıkce kı pek cıkmazdı hemen hemen aglardım en cok ıstedıgım seyı yasayamadıgım ıcın,esımde hemen bebek konusuna gecer ve hayal etmeye baslar harekete gecer:) ve heycanla o aykı hastalanma tarıhımızı gun sayarak beklerdık) 15ay boyunca yıprandım bu delıce ıstek ve herayın sonunda husran her ay 5gun yataktan cıkmaz sadece aglardım :..( Sonunda doktora gıttım doktor 1yıl korunmasız ılıskı ve olusmayan gebelıklere ınfertılıte bakıyor dedı ve yonlendırdı,ınfertılıtenın kısırlık oldugunu o gun ogrendım.Once es arastırması dendı ve esımden spermyogram ıstendı bız saskınz tek hatrladıgım agladıgımdır.Derken sonucu almaya tek basıma gıttım ve esımın azosperm oldugunu ogrendık sonuca bakıorum anlamıorum tabı doktora soruyorum ılac mı yazacaksınız muane mı edeceksınız BACIM DEDI SEN NE DIYORSUN tohum yok sen neyden sozedıyorsun dırek tup bebekkkkk :.( Allah ım hanı denır ya dunya basıma yıkıldı ınan kı o an o oldu agladımmm... agladımmm.... sadece agladım.Ardından tekrarlanan tetkıkler ve degısmeyen sonuclar(esımde canlı ve cansız hıc sperme raslanamadı) Sımdı dusunuyorum da 15 ay boyunca agladım gelınlıkmıs gelınlıkte neymıs onemlı olan saglık huzur ve mutlulukmus Rabbım bunları nasıp etsın hepımıze.Ben gunlerce sadece agladım ınanın sadece agladım ısyan ettım (Rabbım affetsın)kabullenemedım reddettım hıc ara vemeden gunlerce acaba dıyerek tetkık yaptırttım ama degısen bırsey olmadı.En son doktor ılerı derecede varıkosel oldugunu amelıyat olursa %50 ıhtımal cıkıs olabılecegını boylece tese ye gerek kalmadan tup bebek deneyebılecegımızı soyledı.Bıtanecık kocam benım Rabbım onu korusun bızı bırbırımıze bagıslasın;sırf gozyaslarım dınsın dıye doktor bunu soyler soylemez randevu aldı haftasına amelıyat oldu.Ama sperm cıkısımız yıne olmadı.Tek olan esım cok yıprandı amelıyat basıt gıbı gozukuyor ama surec zordu sonuc uzucuydu.Ben artık aglamıyordum, gucluydum, dımdık duruyordum takıı bu gece bunları okuyana kadarrr....Esımın psıkojısı cok bozuldu evlılıgımız kotuye gıttı cınsel hayatımız son buldu; daha yenı yenı duzelıyor gıbı ama tam degıl.Ben gucluyumdur mucadele ederım pes etmem ustune ustune gıderım ama esım; cok kotu oldu yenı bır amelıyat yanı (tese )yapamaz bılıyorum pekı sonuc yıne sıfır olursa toparlar mı emın degılım.Esım benım canım ben onun ıcın herseyı yaparım (zaten dusunuyorumda ona olan asırı sevgım daha da arttırdı anne olma ıstegımı ben ondan bıe parcanın annesı olmak ıstedım sadece )Doktorlar deneyelım vakıt kaybetmeden tup bebgı, yasslar genc oldugu ıcın verım alma ıhtımalının daha fazla oldugunu soyluyorlar olmazsada evlet edınme konusunda yonlendırmede bulunuyorlar her gıdısımızde.Beklemek cok zor ıcımde bıtmek tukenmek bılmeyen bır evlat askı var; hanı ben kedıye bı kusa bıle annelık yaparmısım gıbı hıssedıyorum nasıl tarıf edeyım edemem kı..... Esıme amelıyat konusunda baskı yapmak kesınlıkle ıstemıyorum onu uzmekten cok korkuyorum ama Rabbımın bu duyguyu tattırmasını da delıce ıstıyorum.Evlat edınme bana gore kutsal bırsey Rabbımden hayırlısı bu olacak tez zamanda bır vesıleyle bunu tattırmasını dılıyorum.Ben sadece anne olmak ıstıyorumm aılemız olsun evımızın nesesı gelsın ıstıyorum.Rabbımmden gelen herseye razıyım o herseyın hayırlısını bılır. Sımdı ben napmalıyımm nolur bana bır yol goster bu durumun ıcınden cıkmama yardımcı ol ablacım.Rabbım Denız ı sana ve babacıgına bagıslasın hayırlı bır evlet olmasını nasıp eylesın.RABBIM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN. ıyı sabahlar.

merhaba yavrucum...daha 22 yaşındasın....kardeşimden küçüksün be gülüm...çok dikkatli okudum yazını.iki kere.eğer yazacaklarım ile sana yardımcı olabilirsem ne mutlu bana..
şimdi;bir kere gelinlik te neymiş diye kendini bir kenara atma...hayallerini erteleme...çok içinde kaldıysa eğer kiralarsın giymek istediğin bir gelinlik çok sevdiğin kocinle de çekilirsin bir fotoğraf,stüdyoda...tamam.oldu bitti.bir gece de halledersiniz..(mutlaka saçlarınnı da yaptır ama).ne şekilde gelecekse gelsin.ileride yavruna böyle bir resminizi göstermek istemezmisin.herşeyden önce kendin için yapmalısın bunu....tabi imkanlar dahilinde.şimdi bizim güzel konumuza yaklaşalım.naçizane fikrim(sormuşsun);
eğer evlat edineceksen en az 5 yıllık evli olman gerekiyor bildiğim kadarıyla.kadın veya erkeğinde yaşının en az birinin 30 olması gerekli diye biliyorum amabundan da tam emin değilim çünkü biz eşimle yaş ve evlilik yılı olarak eskiyiz.sizlere göre..bu yüzden bize bu şartlardan bahsetmediler
.kendinin olsun istiyorsun.bilmemmi gülüm....çok iyi biliyorum anlıyorum seni.eşine varikosel ile %50 şans vermişler.bu çok iyi...onda da 0 dememişler.bak şöyşe yapabilirsin.sizin ,ikinizin olması için ne gerekiyorsa nereye kadar gidebiliyorsanız deneyin.şansınız olduğu sürece,(elbette maddiyatta) denemeye çalışın.baktınız olmuyor.maddi manevi yıpranıyorsunuz.elinize birşey geçmiyor.ondan sonra kesin kararınızı verin canım.evlat edimmek istersen,z başvurur şartları öğrenirsiniz.yaş ,yıl kriterlerini öğrenir ona göre plan yaparsınız.bence önceden planınızı yapın.şartları öğrenin.önünüzde birkaç yıl varsa eğer bu arada siz de denemelere devam edersiniz.baktınız olmadı.artık seçme şansın olan kız ya da erkek bebğine hazırlarsın kendini.yatağınımı istiyorsun cicilerini mi.herşeyini zevkine göre hazırlar büyüüük heyecanla beklersin yavrunu.hem sen çok şanslısın..ben hep 0 yaş istedim.ne kadar küçük olursa benim için o kadar iyiydi.ama yaştan dolayı olmadı bizimkisi.1 yaş ve üstüne aldılar bizi.sana 0 yaş verirler..
kediye kuşa annelik yapmaktan bahsetmişsin.canımmmm..ben de 16 yıl bir muhabbet kuşuna annelik yapmıştım..o da konuştu o da öptü.o da annecim seni çok seviyorum,annecim annecim dedi bana....dedi ama..kuş değil mi...uçtu gitti işte .. bıraktı beni bu alemde.kendi alemine...çok sevdim ben onu.aynı senin dediğin gibi sevdim.anne oldum ona .öldüğünü kabullenemedim.sterç filmlere sardımderin dondurucu da sakladım onu... ara ara çıkarıp öptüm.canım mavişim..sonra... sonrasında canım anneannemin yanına gömdüm bir anneler günü.....seni çok iyi anlıyorum yavrucum...bak... ağlattın beni....pis seni...

görüşmek üzere....sağlıkla huzur+026
la kal.benim sümüklü uyandı+663

+
++6++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

evet arkadaş şükür...binlerce şükür ....senin de yavrunu Allah sana bağışlasın..sağlıkla al kucağına....sağlıkla büyüt...

isim konusunda;ikinizin istediği ismi de koysanız olmaz mı....hem büyüdüğünde hangisini istiyorsa ona karar verir.hem de sizin ikinizin istediği de olur.ha.ne dersin..hem,niye o b enim oğlum diyemiyormuşsun...de,de..o senin oğlun..o onun oğlu....ikinizin....
hem iki isme de bakıyorlar alışıyorlar biliyormusun

desteğin için teşekürler

bElki saçma olacak bılıyorum ama sankı senı yıllardır tanıyo gıbıyım ablacımm.....
(Biliyormusun abla insan birini tanımadan cok sever mi; ben seni yazını okur okumaz sevdim benimsedim artık dualarıma sizde dahilsiniz.))) Evet çok genciz hem iyi hem kötü.Görüştügümüz doktorların tamamı normal yoldan cocugunuzun olması mumkun degıl dedı.(ımkanlarımız kıstlı oldugu ıcın sadece devlet hastanelerınde bakıldık)ben delı gıbı cırpınırken ensonunda doktor karsısına aldı ve bu fıkrı benımsememı herkesın cocugu olacak dıe bır kaıde olmadıgını belırttı,ılk gun ona cok ofke duymustum ama artık anlayabılıorum.5ay boyunca sana yemın ederım gunun 12 13 saatı ınternette durumumzu arastrdım bıtkısel kurler doktorlar tedavıler hergun sıl bastan bıkmadan zevkle heycanla...İmkanlarmız olcusunde sadece kurlerden yararlandık esım cok ısteklı degıl,olmayacagını koymus bırkere beynıne 1ay 2ay kusa ogure tukettı devamıı getrmedı.Zorla olmuyo...Bırkac doktor ısmı duydum bızım durumumzda olup tedavıyle cıkısı olup tup bebek yaptıranlar olmus pozıtıfı gorenler,ulastım doktorlara muane ucretlerı yuksek geldı kullandrdıgı ılaclar vıtamınler 6aylık, tup bebek parasıyla aynı astı bızı bu kezde esım ımkanımız yok dedı.Ikı hamlemde sonucsuz kaldı.Bı sure kapandı bu konu baktım esım mutlu (cocuk konusu gundemden kalktıgı surece esım mutlu)Kendıme engel olup bıkac hafta konusmadım ama olmuyo aklımdan cıkmıyo kı.Esım bu bızım kaderımız razı ol dıyo bıgun ımkanımız olrsa teseyı de denerız tupbebegıde dıyo.Sorun onda oldugu ıcın cok etkılendı anlamaya calısıorum ama annelık ıstegı onune gecılebılcek bı duygu da degıl.Sonra dusundumm belkı esımı hırpalamadan bısure daha bekleyıp evlat edınme konusuna basvurabılırız yıne arastırdım yazdım cızdım uygun bı dılle esıme anlattım.Ne ısteklı bı evet ne ısteksız bır hayır.Ben artık emın degılım cocuk ısteyıp ıstemedıgınden.Bitkisel kurlerı ıcmıo yemıo ona hazırladıgım yemek lıstesıne el surmuyo cocuk deyınce sıkılıyo konusmayınca mutlu.O ıkı kısılık bı aıle olmaktan mutlu.Tamam bende mutluyum ama bı yanım eksık koca evde bı basımayımm esım var ama benım gozum bebek arıo benım bı mınıgım olmalı... ama her nekadar senı anlıorum desede hayır anlamıoooo.Konu maddıyattı susmak zorunda kaldım (hanı belırtmıstım ya kacarak evlenmem aılelerle yasanan sıkıntılar ve akabınde bunu ogrenmemız cok cokturdu benı 22yasında demeye sahıt ısterrr.)ama bı yerden baslamalıyım dıye dusundum ve ıse baladım aynı zamanda kursa gıdıyorum.Evet bı yerden basladım artık esım paramz yok bu durumu kabullen demıyo ve ben aglamak dısında yavruma kavusmak ıcın bırseyler yapıyorum cok sukur getırısı ıyı ısımın.Yınede durup dusundugumde tek basıma delı gıbı caba harcıyorum kendım dusunuyorum kendım uyguluyorum calısan benım beynım,ısteyen benım beynım,esım bu olayın neresınde ona karar veremıorum.Kazancımı haftalık alıorum hanı oturup nasıl nerden baslarız dıemedım henuz aslında hakkına gecmek ıstemıorum ıstedıgınden emınım ama olmayacagından emın gıbı ve guclu degıl ama evlat edınmeye de hazır degıl gıbı.(Konudan konuya gecıorum farkındayım ama o kadar sey var kı beynmde bırını yazrken dgerını hatırlıorum k.bakma nolurr)lutfenn bekle deme cunku ben bu konuyu hıc acmasam o bıdaha hıc acmaz cunku bızım tek sorunumuz bu o da bu sorunu untup yasamak ıstıo ama yapamıorum YARABBIM yazarken bıle karısık.Senden duyabılecegım hersey benım ıcın cok onemlıı bana yaz olur mu kafam cok karısıkk bu yuk tek basına cekılmıyooo.Mİs kokulu denızımızı opuyorum o tatlı yanaklarından Allah ım banda da nasıp etsın ıns.

ablası....
siz kaçarak evlendiğinize göre eminim eşin seni çok seviyor ve bir evladı mutlaka olsun istiyordur...erkekler duygularını pek ifade etmezler.içlerinde saklarlar.kadınlar öyle mi?ağlak...bak...ben mesela..
bence ona biraz zaman tanı...maddiyattan dolayı işe girebilirsin diyecektim ki çalışmaya başlamışsın.iyi de yapmışsın..çok iyi gelir.
ilaç içirme konusuna gelince aynen benim eşim de içmezdi...konuşurduk.ikna ederdim.tamam al içicem derdi. ama aldıktan sonra ya bşr tane ya iki gerisi dururdu.zorla güzellik olmadı benimkinde de....bence herşey moral işi.tıpkı bir hastaya iyileşmesi için gereken her ilacı verirsin ama bir türlü iyileşmez.onun gibi bir şey.psikolojik birşey...beyninde bitiyor herşey....
ona biraz zaman tanı....o şimdi içinde kendiyle savaşıyor.senin ne kadar istediğini bilmiyor mu... suçluluk duyuyor.benim eşim de yıllar öncesinde bana(onunda sayıca memnun edici değildi)benimle evlenmekle hayatının hatasını yaptın demişti.kendine kızgınlığından.öfkesinden....sanki onu bırakmamı ister gibi...manidar...bana açık kapı bırakmak istedi belki...halbuki biz çocuk yapmak için evlenmemiştik ki....seviyorduk birbirimizi...beraber yaşayalımdı o kadardı.

devlette sizin durumunuzda olanlara bakmıyorlar mı...ben yıllar öncesi süleymaniye de tedavi görmüştüm.orada tese ameliyatı dayapıyorlar.sigortanız varsa eğer herhangibirinizin.faydalanabilirsiniz.özellere göre cüz'i bir fiyata.hem 2 tüp bebek hakkınız var.iki kere şans yani...hiç yoktan iyidir...deneme denemedir...ben süleymaniye tüp bebek merkezinden çok memnun kalmıştım.oranın tüpbebek direktörü ŞENER bey....soyadını hatırlayamadım şimdi.çokkkk iyi bir dr dur...insanlığı da bambaşka...özeldeki hiçbir dr a değişmem.Allah bin kere razı olsun insanlığından.. eminim yardımcı olacaktır size...edirneden gelen bir bay vardı.o da azosperm di... yani tedavisini yapıyorlar..tabiii sonucu n eoldu bilmiyorum..
bak... ne yap biliyormusun..önce sen git bir öğren .şimdikiprosüdür nedir?ne kadar ücret alıyorlar.çalılıyorsun.birkaç aya tamamlarsın diye tahmin ediyorum(sgk nız varsa eğer)yok eğer yoksa;
yeşil karta da bakıyorlar mı bak onu bilmiyorum.bunları hep araştır.eşinin karşısına sağlam bilgilerle çık.biraz zaman alacaktır.eşinin karşısına onu ikna edebilecek donanımla çık.ama dediğim gibi.biraz zaman ver ona....önce içinde kabullensin bir şeyleri....

o iki kişilik aile görünmekten mutlu görünüyordur sadece... sen üzerine gitmedikçe...çocuk istemedikçe...konuyu kapattıkça....böylece yakamdan düştü düştü diye düşünüyor olabilir.benimki tahmin sadece..

biliyormusun?benim eşim de bna tedavilerim sonunda(her negatifte)bırak artık bırak...ölüyorsun bu yolda... bak.olmamamsı gereken herşey oluyor işte.(çok engellerle karşılaşıyordum.tedavimi neredeyse yarım bırakacak engellerle)bırak diyordu benimki de.

evlat edinme işini de şimdilik askıya al.eşin ikna olsun.olmzsa eğer o konuya yönelirsin.ben eşinin ne tepki göstereceğini bilmediğimden diyorumki;evlat edinmeyele ilgili bilgilen....devlette tedavi ile ilgili bilgilen.ona göre plan yap.emi güzel kardeşim.

Son düzenleme:

TAMAM :....) Evet sigortamız var cok sukur ama tup bebekte heyetten gecmek ıcın 23 yas sınırı var bayanda ama 23 u doldurup 24ten gun almak gerekıo :..( (ınan kı ablaa her seyı en ınce ayrıntısına arstırdım tup bebk olsun evlat edınme olsun) onun ıcınde 2yıl beklemek bana mı gecmıyo acaba zaman keske dıorum bu kadar erken ogrenmeseydım bu durumu ama yokk sabredemedımm sımdıde buyanı sıgortadan yararlanabılmek ıcınde 1,5 yıl beklemek sart sure cok uzun degıl senın yıllarının sabrının yanında ınan kı cekınerek yazıorum ama beklemek zor ızmırde yasıyoruz bız ayrıca. evlat edınmede ıse 5yıllık evlı olma sartı aranıyor 30yas asılmadıysa ama 30 ve uzerıyse 5yıl sınırı yok. sonuc mu sadece sabır ıste onemlı olan benım bu donemı nasıl gecırecegım.

çalışarak....araştırmaya devam edewrek...güzel hayaller kurarak...zararın neresinden dönersen kardır...ya yıllar sonra öğrenseydin..ne olursa olsun bebeğin kolarında olacak.bunu asla unutma...bunun 0 ihtimali yok...yaşın genç güzel kardeşim.Allah oldurdu mu oldurur...haaa nasipte yoksa da bir yerlerde bekliyor yavrucun.öyle ya da böyle ... evinizi tamamlıyacak.siz de bir aile olacaksınz inşallah... bizim gibi... çokkkk mutlu bir aile...haydi iyi geceler...yarına yavrumun bna ihtiycı var.uyumalıyım... sen de için daha bir rahat uyu... sabır yavrucum sabır...

:)Ağlamıyoruuzz artık amaa:)Aslında az evvelde 41 yaşında ilk kez gebeyim diyen kızkardeşimizn topiğinde ağladım yine...çözdüm ama nedenini...bizim yaşadıklarımızın üzerinden zaman geçtiğinde sanki film izlemişiz hissine kapılıyoruz...yada ben öyleyiyim.sanki ben yaşamamışım onları...ben ağlamamışım...bir köşede bebeği kalsın onunla diye kaç ay köşe yastığı olmamışımm,kürtaj olmayayım diye kemoterapi iğnesine evet deyip ....okuyyunca hatırlıyor insan...deerler ya alakasız olcak ama her cenazede insanlar kendi sonlarına ağlar aslında ölene değil diye...umud etmek zor değil ama HERŞEYEEE rağmen...çok akılcı olmak lazım...tedavi evet olalım bakalım dikkat itikat...neticeler...ve durumu iyi tahlil...bu şekilde gelmeyecekse bu ben illede istiyorsam benimde bir sümüklü böceğim olur...yani beni anne kocamı baba yapacak şey illa benim içimden mi çıkmalı?hayır...nerden biliyorum bir kedim var ve inan etrafımda çocuğu olanların çocuğuna yaptıkları biizm ona alakamızın onda biri değil...ee onu ben çıkarmadım o halde???evet ille anelik babalıksa konu biz zaten karı-koca isek gerçeğinden,hayatımızdaki tek eksikte o ise...evet doğru zaman dediğimizde...böyle deyince insan ne kadar rahatlıyor...birde yaşadığında....biz insanlar ne kadar kolay bir kararı karmaşıklaştırıyoruzz ve zor hale getiriyoruz bunu görüyorum...sevgili denizzz kuzuusuu annesinin kuzusu öperim ben senii:)annenide DEnizzAnası heeçok sevdiimmm

sedaaaa selamlarr canımyazdıklarının hepsini okudum...geçen sene eşimin sperm sayısının sadece tüp bebek için yeterli olabilecğini öğrendiğimizden beri 3 tüp 1 aşılama denedim...1 gitmeyen gebeliğim oldu..bu arada en yakın arkadaşıma aki ben 6 yıllık evliyim oda sizde bi baktırın dedim...çünkü ben bebek istiyorum ancak dedimve o an öğrendim...onlarsa bir kaç yıldır deniyordu...derken test yaptırmış eşi azosperm...beni aradı burda 1 ölü vs.. şu şu yazıyor başımdan kaynar sular döküldüü....telefonda evet ne şimdi en diyor test diyen can arkadaşımken kem dedim küm dedim...ne diyeyim...öyle zor ki yaşamayınca ...sonunda ilk tüpü denediler tese ile ...zordu tabi ama çokda değil...negatif...şu ndaysa eşi askere gitti ocakta dönecek...bir sürü kürler vs eşi kendi isteyerek aldı ki benimkide sizinkiler gibidir 1 milyon sperm var bize 1 tane lazım noluur şunları denesek dediğimde hep geri durdu...o çocuk kendisi kullandı 3 ay o kür bu kür netice aynıydı....ben son denememde kan testi beklerken onlarda sperm testi veri...umutla kullandıkları kürler için sonuca bakmak üzere
2 ölü sperm dediler.. sonra ebriyoloğum oturdu dedi ki bakın evet tıbben imkansız ama ben yaşadım tese ile tüp yaptığımız hastamız tutmamışken 2 yıl sonra bebeğiyle hgeldi bize...1 speröm çıkıyor canlı ve doğru yolu bulup....yani bu işin imkansızı yok gülüm...bak benim 3 denemem var bebek yok fransda buradan tanıştığım arkadaşımın tese ile ikizleri varr 6 aylık oldular bile teyzelerii...arkadaşıma onu gösteriyorum bizlerde bak az çok sperm var ama onda ikiz bebekk varrrr:)çok gençsinizzz...inşallaaahhh birşeyler sebep olurda alırsınız kucağınızaa bir böcek...ama erkek açısından gerçekten kolay değil...hemde hiç...bizim içinse yaşaması katlanması zulüm...ama şu var ki bu hayatta o kadar zorluklar varki sedacımm...evladı hasta olan anneler...düşünsene olmayan çocuğumuzun acısı yüreğimizdee iken elinde hasta çocuğu için mücadele eden....ne biliym işe girmen harika olmuşş:)bence az az para koy kenara hayatım mümkünse yani tüpe para biriktireyim de ilk hedef bu olsun mesela...yani mümkünse tebi...ama cıvıl cıvılsın yaaa belli buradki her noktadan virgülden inancını yitirmee sevgilerr öperimmm

eh yani yine ağlattın beni ya helal olsun vallahi. çok şükür hamd olsun bu günleri gösteren allaha. yerim ben denizin güzelliklerini. o hepimizin çocuklarından daha çok renkleri mutlulukları hakkediyor. onun gibi orda kalan diğer tüm güzel sümüklü böcekleri inşallah başka anne babalar alırlar da onlar da anlamlı bakışlarla dünyaya bakabilirler. keşke hayat daha kolay olsaydı keşke çalışmak ayakta kalmak için mücadelelerde kocalarımızla birlikte savaşmak zorunda olmasaydık.ben şahsen hem evlat edinirdim mertimin yanına hemde kendim bakardım onlara hemde diğer sümüklü böcekleri alamasamda onlar için birşeyler yapmaya çalışırdım. allah hepsine yardımcı olsun onları orda bırakmasın. bizler ne kadar şanslıyız ki annelerimizle babalarımızla büyüdük. ne kadar şanslıyız ki şimdi bulunduğumuz yerlerdeyiz. kimileri ne yaşarken kimileri neler yaşıyor. of of vallahi bende doldum.

SLMLARRRRR... Oncelıkle yazımı okuyup benm ıcın yazmanız benı cok sevındırdıı :) ne mutlu bana sızın gıbı benı dogru yonlendıren ablalarım oldu :)Artık kadercıyım yasanması gereken ne varsa yasanıyor yasanmaması gerekıyorsa tum cabalar sonucsuz kalıyor.Ya vaktı saatı daha gelmedı ya da... Cok garıp duygular ıcındeyım. sabah ayrı dusunuyorum,aksam ayrı tek basıma caba harcamak tek basıma yuk uslenmek yordu benı. evlılıkkk; daha 23.ncu ayımdaykenn cokturdu benı. maddı sıkıntılar paramız olmadıgından bı bıtkı bıle alamamk, ıstedıgım doktora gıdememek, yapılabılcek seyler varken para yok dıe bu bızım kaderımız demek...esımı sevıyorum ama ona delı gıbı ofkelıyım onla mutluyum aslında cok mutsuzum bu duyguları aynı anda yasıyorum.evet ıse basladım ama yıne mutsuzum. benım ısrarım ve kenara koydugum bırıkımle deneyecegız denersek tup bebegı, oldugunu kabul edıyorum; ona bakabılmak ıcın yıne calısacagım esımın kazancı yetersız gelecek. herseyyde ben kosturmalıyım, daha fazla caba sarfetmelıyımm, ben sanırım yoruldum ben bısey dusunemıorum tek hıssettıgım bezdıgım ve buduruma dayanamadıgımm COK yorgunum...

Allah ım bana yardım etsın ben gercekten artık ıyı hıssetmıyorumm

merhaba ablası.....

ne o? yelkenlerimiz hemen suya inivermiş...seni okuduğumda çok akıllı kız diye düşündüm.aferin ona diye...hani azimliydin.nerde kaldı 12 13 saat netlerde araştıran yılmayan kız...he ablası...daha dur..daha yolun başındasın....yolun başında çekilirsen eğer aç bir çukur göm kocanla seni...hadi kocan zaten bunu yapıyor...sana ne oldu şimdi...sen de böyle yaparsan bu bebek asla gelmez size söyliyeyim....
bize de hop diye hemen düşmedi yavrum....ne aşılamalar....ne tüp denemeleri... ne aylarca yumurta takipleri.....ne gel gitler....ne bezginlikler..
biz de varlıklı kimseler değiliz.ben yıllarca eşimim sigortasıyla mücadele ettim...o zamanlar çok verimliydim yumurtlama yönünden.ama gel gör ki yıllar öncesinde tüp bebek tedavisi devlette uygulanmıyordu henüz...aşılama bile...takiplerim yapılıyordu.çoook güzel yumurtalarım büyüyordu.sayıca çok.hop bir bakıyorsun aşılama zamanı pazara denk geliyordu.haydi git bakalım özele.nasıl gideceksin.o zamanlar öyle şimdikigibi (neredeyse adım başı hastane var..çoğunda da kadın doğum ve tüp bebek initesi ya da infertilte)yoktuöyle imkan...olsa da bizim de paramız yoktu.bizim de kalıyordu işimiz..yani bize kalıyordu:))

hem herşey parayla da bitmiyor güzelim...ben de işe girmiştim.sıkıntılı dönemimizde..çocuk konusunu kapamıştık biz de bir ara...sizin şu ara yaşadıklarınızı biz de yaşadık zamanında..bizimkinin ilginç olanı artık paramız olmasına rağmen teşebbüs etmedik.isteğimiz sönmüştü.yani bırakmıştık bir ara biz de...

cinsel hayatın bozukluğu mu?evet...yatak odana dr u soktunmu işler değişiyor.bu özellikle erkekleri çpok etkiliyor.çünkü bunu gurur meselesi yapıyorlr.halbuki bu da bir sağlık sorunu...onlar da kendilerine göre haklılar..toplum senden bekliyor.. aile bekliyor.karın yanıbaşında durmuş bekliyor.hadi yap bişeyler...olsun...başkalarının isteği üzerine olmuyor gülüm...önce kendi istemeli...isteği sönmüş çünkü...canlanmalı.. hayattan beklentisi olmalı ki neşesi olmalı ki bazı şeyler yerine otursun..

bence biraz empati yap ablası...sen ona onu sevdiğini onu sadece bir çocuğunuz olsun diye istemediğini sizin bir takım engelleriniz olduğunu,bunları aşmak için sana elini uzatmasını istediğini,ondan güç almak istediğini anlat...anlat ki ikna olsun..alternatifleriniz olduğunu anlat...kapanan her kapının ardında açılacak yeni bir kapı olduğunu anlat...bu mücadeleyi birlikte verebileceğinizi anlat.bunun yalnız onun başına gelmediğini anlat...başarı öyküleri bul anlat....başarısızlıklar da var.onu da anlat.. ama niye siz de başaranlardan olmayasınız .anlat.kendine ve sana haksızlık etmemesini bunu özellikle çok yumuşak anlat..

biliyormusun...konuşmak sanattır aslında...kendini anlatabilmek...seni anlamasını sağlamak...araştırmacısın...beden dilini öğren...ona nasıl yaklaşabileceğini öğren..gerekirse bir evlilik danışmanından yardım al...içinde hiçbirşey bırakma...bir psikoogla görüş..iyi gelecek..inan.(devlet hastanelerinde psikolog VAR.ücretsiz yardım alabilirsin.evlilik danışmanı konusunu da araştır.. gidemezsen bile nette araştır.bu konu ile çok bilgiye ulaşabilirsin.ücretsiz seminerler düzenleniyor bu konuda.boş durma...kitaplar var al oku...gerçekten okuyacaksan eğer sana okuduğum kitaparımı gönderebilirim.kitaplar çok iyi geliyor..okumak...yeni birşeyler öğrenmek...gelişmek yılmamak mücadele etmek insanı güçlendiriyor.güçlü olursan eğer varsın hayatta...yok benim gücüm yok uğraşamam dersen işten de çık.otur evinin bir köşesinde ağla köskös..ağla sabahlara kadar...ağla akşamlara kadar..ağla dur... bakalım bişeyler oluyor mu...(hem zaten bunu yaptın...yeterince ağla ışsın)ne geçti eline...haydi...al mücadele bayrağını eline....bir yerlerde bebeğin ağlıyor seni bekliyor...daha fazla bekletme onu...haydi tembel haydi....kaldır kıçını...tatlı uykumu daha fazla çalma...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…