Sümüklüböceğin hikayesi

hamişler nasılsınız?özlem uğramamaış...inşallah herşey yolunda göbüşler....deniz de bir iki şey yazamk istiyorum.kaçak göçek.çünkü yarım saat önce uyandı ben naynaya bakıcam dedi.anlıyacağınız yakalandım.:18:
yine yakalanmadan.....yoksa yazılanlara cevap vereceğim.

deniz çok yaratıcı....gazete parçalarını koparıyor sarma gibi sarıyor.işte kendince doluyor:))sonra koyuyor peteğin üzerine.sarma yaptım diyor.pişiyormuşyavrum yaaa....hııııı peki ne koydun annem içine diyorum.peynir diyorhımmmmm.peynirlisini hiç denememiştim diyorum:))

deniz evdeki mandalların yarısını kırmış.kırmış diyorum çünkü ben oynuyor sanıyordum.baba diyor mandalların hepsini sökmüş,kırmış.ben o sırada yorgunum...az dinleneyim sonra kızarım

yok.yok...kızmadım tabiii.biraz esprili yapım var da...

çocuk insana çok şey katıyor.çok şey öğretiyor.bir olayda herhangi bir durumda yapılan şeyin ya da durumun önce niye yapıldığını anlamamız gerektiğini sonra tepki göstermemiz gerektiğini .......ben denizden bunu öğrendim.acemiliğime verin.çoğu anneler de bunu yapıyor belki de hepsi.hadi hepsi olmasın.ben öğrenciyim daha bu yolda.

bir gün öncesinde komşu kızı gelmişti denizle oynamaya....yüzük almış annesi.denize göstermiş.hatta denizin parmağına takmış.deniz de bana gösterdi.çok güzelmiş...sen de biraz daha büyü...parmakların biraz daha büyüsün sana da alırız annem dedmiştim....

mandallar toplandııı...ama o eline bir mandalın ortasındakihalka şeklinde demir parçasını almış bana gösterdi.parmağına da takmış.bak yüzük dedi.yüzük yapmış..
daha söze ne hacet....

o kadar çok yaşanmışlık var ki yazacak.....uygun zamnda....sevgiler...

haydi!sabahın ilk günaydını benden olsun....beren ...sen erkencisin sanırım...yazamasam da selamını aldım güzelim...tatlı hamiş...

günaydın böcekseverler......herkese günaydın

Deniz annesiiiiiiii biz geldikkkk Hala yatıyorum yuvarlanıyorum mide bulantım çok fazla ve de aldığım ilaçlardan sürekli uyku halindeyim. Çoookk şükür bu günlerime. 2 Mayısta randevumuz var inşAllah iyidir kuzum, mide bulantım oldukça iyi olduğunu tahmin ediyorum.Bulandır kuzucum bulandır diyorum Cinsiyet merakımız var bide Her şeyden önce hayırlı sağlıklı bi evlat olsun ama babamızın da benim de gönlümüzden geçen kız. Her ne kadar erkek hissetsek de.....
Deniz ablamızı çok çok öpüyoruz

Sana diyeceğim tek laf var Allah senden ve esinden razı olsun..bende anne olmak icin uğraş veren bir kadınım,tup bebek tedavisi görüyorum transferim yapıldı bekliyorum,aynı senin gibi benimde aklıma cok kere gelmiştir bir yavruya annelik etmek ama hep tereddüt,soru işaretleri ve artık sen anne olamazsın derlerse ancak bu olabilir düşüncesi..cesaretini kutluyor kizinla birlikte sağlıklı guzel bir yasam diliyorum fedakar anne:) bu arada yazdıklarını bir gunde okuyamadim gercekten hikaye gibi sabırsızlıkla,merak duyarak okudum ve tabi gözyaşlarımı akittim..cok guzel birşey yaptın cokkkkk...

Yazmak istedim, tebrik etmek istedim sizi Beren84. Allah kucağınıza almayı nasip etsin, sağlıkla :) Tabi sonra bana, ve benim gibi bekleyen herkese de kısmet etsin hamile kalmayı, kalabilmeyi (((

ami,n amin aminnnn...isteyen herkese tattırsın Allah

Onunla ev işlerin Hep yarım kalsın DenizGeldi !! DENİZKIZ HEP YANINDA OLSUN, HEP "SİZ TAM" OLUN İNŞALLAH :)

sağol canım...sağolasın....kalsın kalsın...yarım kalsın.yeter ki denizim hep yarımda olsun....büyüsün de o tam etsin.güzel kuzum.zaten şimdiden herşeyi yapsı istiyor.be yapabilirim diyor...

inşallah siz de tam olun.Allahın izniyle.

mavicim....yavrularımız herşeyi unutturuyorlar değil mi?
kızına bayıldım.Allah nazarlardan korusun.çok tatlı.
ben yazıyorum.gel,arada sen de yaz tatlını....bal onlar bal.

bide bebeğim çok hasta ne olur dua edinde iyileşsin...çok üzülüyorum aşkıma...öksürürken kusuyor kuzum....

oy yavrum...Allah şifa versin.hastalığı nedir mavi kızının.kıyamam.yavrucuğuma şifa...tüm yavrulara şifa Allahımmm...

hoşgelebildinhoşgeldin

güzel dualarına AMİNNNN...

Haydin...hayırlı olsun.bebişli olsun tedavin.buradaki göbüşlere sen de katıl.waw da katılsın.tüm isteyenler koca koca göbüş olsunlar.tatsınlar anneliği..
lütfen yaz gelişmeleri....denizin kardeşleri onlar.yaz...sevincine ortak olalım.paylaşalım....sevgiler

Sabahın ilk günaydını benden olsun istedim:))denize ve güzel annesine kocaman günaydın.tabiki burada olan herkese.

oy canım...günaydınnn....tünaydın...iyi geceler...iyi sabahlar...mutlu hafta sonları....hepsi....her zaman günü gününe selamlaşamıyoruz.ama gönüller bir....
göbüşe dokun....
gelişmeleri yaz emi :))

hoş deldiniiiiiiizzzz

oh oh.bulansın.

kız olsun yaaa....keşke olsaibenim bir kızım daha olsa

herşey bir yana,sağlıkla gelsin hayırlısı ile....kız erkek...evlat....hayırlısı ile kucağına al inşallah.

sizn yerinize sabah öperim

Allah hepimizden razı olsun...inşallah..hayırlı sonucun olsun senin de...müjdeni paylaşmanı isterim.bende de vrdı sendeki düşünceler.yavrum hepsini süpürdü.geriye sadece bir keşke kaldı(keşke zamanı geriye çevirebilsem
ne yapalım.zararın neresinden dönersek DENİZdir

güzel birşey mi yaptım?Allah bilir.ama yaşadıklarım güzel,

innnşallah çift çizgiyi gör.paylaş.sen de güzelliklerden payını al.

herkese iyi gceler......

sabah deniz uyandı.keyifli bir kahvaltı yapıldı.annne az ortalık topladı..az.
baba denizi dışarı götürdü.gezdiler.alışveriş yaptılar.deniz bir ara babasının telefonundan beni aradı.anne ben acıkmadım dedi.yemek henüz hazır değildi.tamam annecim dedim.biraz daha parkta kalmak istiyorlarmış.yani deniz.babaya da az sonra gelmeleri söylendi.anne nefis şeyler hazırladıçdeniz kara etten yiyeceğim dedi eve geldiğinde.heh!denizin çorbasına gökyüzündeki yıldızlardan az inmişti.annesi kendi tabağındakileri topladı.denizinkine döktü.
sonra....sonra uyku...babayı ve denizi uyuttu denizin annesi
kendi de dışarı çıkma ile uyuma arasında çelişti durdu.deniz ve babaya uydu anne.deniz ve baba uyanmış.anne biraz daha uyumuştu.kalkınca yeni tarifini aldığı çilekli pastasını yaptı.akşam yemeği yerine geçti sandılar.vakit geçti çünkü.deniz pastaları önüne önüne çekti.çileği çok seviyor.her yediği şeyin ardından anne sen güzel yaptın.eline sağlık .bal şeler olsun.diyor.yine yap demeyi de unutmuyor hiçbir zaman.

pastayı fazla kaçırdı .deniz,anne ve babası...çöp satini kaçırmışlardı.anne yedikleri erisin diye dışarı çıkmayı düşündü.baba ve kıza teklif etti.anne çöpü dökmeye gitti.deniz baba ile parkta salıncakta sallandı.sonra anne geldi yanlarına.o da yanındaki boş salıncakta sallandı...biraz yürüyüş yaptılar mahallelerinin üçgeninde.turladılar.

yediklerini erittiler.denizi gediği gibi yıkadı annesi.babası saçlarını kuruttu.baba şimdi horulduyor.deniz sessiz uyuyor.anne degündüz uykuda geçirdiği saatleri şimdi burada değerlendiriyor....
pek istekli olmadı yazım..çünkü deniz için neti gezmek istiyorum..yine de yazmak istedim.sevgiler...

Âmin canım hayirlisiyla pozififi gormek istiyorum,dileklerin icin cok Sagol guzel Deniz'i opuyorum.. Benimde kardeşimin adı Deniz bu arada:)cok sevdiğim bir isim,adının güzelliği gibi bahtıda guzel olsun insallah..

selam böcekseverler

selam çocuklar....kendini çocuk hissedenler....içindeki çocuğu hep yaşatanlar.....büyümesine izin vermeyenler....herkesin 23 nisanı kutlu ,mutlu olsun

denizin ikinci çocuk bayramıydı bugün ,bizimle....sabah erken uyandık.ben biraz acele ettim.bayramı kaçırmayalım diye...daha çok kendim için mi istiyorum ne!
çabuk bir kahvaltıdan sonra (öncekilerine göre ,evet.çabuk bir kahvaltıydı :)) )...giyindik,çıktık evden.kızımla el ele

köprüyü geçtiiik.okul hemen karşımızda...bayrmdayız.23 Nisan dayız.geçen seneki gibi denize hemen güzel bir yer ayarladım.sahnede tabiiikelebek çocuklara yetiştik.deniz çok keyiflendi.ben ondan daha çok.çalan marşları öyyle içten öyle coşkuyla söylüyordum ki.....çocuk,asıl bendim
güneşten uzak bir yer seçtim.güneş geldikçe biz kaçtık.kaçtığımızı gördü güneş.yine geldi.yine kaçtık..en sonnda platformun diğer kenarını geçtik.yaşasın gölge:)deniz bir ara yüksek sesle anneee diye bağırdı birbirimizin sesini zor duyuyordukkolon bize yakındı(
tahminim doğruymuş.ne dediğini anlamıyorum ya.çişin var mııııı diyeseslendim.anlaştık.tut annem dedim sıkı tut,kaçmasınhemmen kucakladığım gibi wc ye...hallettikbüyüdük biz böcüseverler

sonra sınıfları gezdik.deniz çok merklandı.sıraların arasında nasıl gezdi bir görseydiniz.ona herzaman söylerdim büyüyücen okula gidecen sıralara oturucan ders yapıcan öğretmenin olucak büyük büyüüüüük okulaara gidiceeen.diye ballandırırdım.balın ilk damlasını bugün tattı balım.annesini balı.öğretmenin masasını gösterdim.burası öğretmenin masası diye.tebeşirle yazı yazdım tahtaya.2 sene sonra deniz burada diye....yazdım yazdım.vallahi yazdım.
denize izin vermedim ama.tebeşir tozunu almasın diye şimdiden.zaten bazı şeylerden sakınıyorum.toz vs...sayı boncuğu gördük .kocaman...deniz sevdi.sırayla bir o yana bir bu yana geçirdi telin üstündeki topları.bir sınıftan çıktık.diğerine girdik.dışarı çıkmak istemedi okuldan.koridoru turladık.çocukların 23 nisan resimlerini asmışlar.denizin ilgisini çekti.bak annecim ablalar abiler ne güzel çizmişler renk renek dedim.denizin ney dkkatini çekmiş biliyormusunuz?
dediki ;orası boş.sonra boş başka bir alan daha görmüş.orada resim olmadığını söyledi.nedenini sordu.niyeleri hiç bitmiyor

o arada bekar ikensamimi olduğumuz bir arkadaşa rastladım.iyi oldu.foto çekildik.tören dışarıda devam etmekteydi.denizle ben de sınıfları gezmekte.bir ara bir sınıfın camından izledik törenisonra dışarı çıkmaya ikna ettim.tavuklara gideceğimizi söyleyerek.biz içerdeyken zaten törendekiler azalmış boşalmk üzereydi alan.oradan tavuklara gittik.bir horoz ve 10 yakın tavuk vardı daha önce gittiğimizde.tavukların sayısı azalmıştı sanki.çantamızda kalan küçük kek parçasını attık tavuklara.horoza.horoza tatlı geldi sanırım.tattı bıraktı tavuklarabiraz da kraker attık.
eve doğru yol aldık.tekrar köprü..deniz yeşil yeşil parka gitmek istediğini söyledi.akşama da hava güzel olursa babayla berabr gideceğimizi söyledim.az biraz yürüdük kapımızın önündeki parktayız.biraz sallandı.sonra arabasıyla parkta tur atan bir abiinin yanına oturttum izin isteyerek.biraz da arabayla gedi parkın içinde.teşekkür ettik.öğlen yemeğimizi yemek ve uyumak üzere evimize çıktık.denizin hafif mızırtalarıyla.artık sahte ağlamalarına gözyaşı da eklemeye başladı zilli.eve girmek istememeye başladı birkaç keredir.merdivenlerden çıkarken onu ikna etmeye çalıştım.kapımıza gelene kadar ne diller döktüm.büyüme yemeğimizin vaktinin geldiğini uyku saatinin yaklaştığını biraz daha büyüyüp onun da okula gideceğini.......................uzaaar gider
farklı şeyler görmek denizi yoruyor.beyni yoruluyor.esniyor uykusunun geldiğini anlıyorum.o şimdi tatlı uykusunda...ben de karaladım.artık çıksam iyi olacak.mutfak dolaplarının yarısı silinecek.
yarım yarım.ne yapalım....
sevgiler

Son düzenleme:
Âmin canım hayirlisiyla pozififi gormek istiyorum,dileklerin icin cok Sagol guzel Deniz'i opuyorum.. Benimde kardeşimin adı Deniz bu arada:)cok sevdiğim bir isim,adının güzelliği gibi bahtıda guzel olsun insallah..

güzel söz ve dileklerine hem amin diyorum.hem teşekkür ediyorum...sevgiyle kalın.

sadece bir selam

sümeyye.....dr a gitmişsin...bebişinin kalp atışını görmüşsün. sağlıkla büyüsün...kucağına da al inşallah.gelişmeleri bana da yaz.aratma beni

diğer göbüşler bulanaaa bulana büyütsünler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…