Sümüklüböceğin hikayesi

ah denizim sen nasıl bişeysin yaaa...anneyi savunmak he hemde babaya karşı
aşkım yaa....
kurban olduğum allahın mucizesi bu velet heee...

merhabalar denizverdi...
kafam çok karışık bana bi yol göster...
benim kızım söz dinleyen çok akıllı bi çocuk ...hayır deyince yapmaz yasakları bilir....mesela piller ona yasak eline alsa bile koşakoşa bize getirir...
fakat kendi yaşıtı bir arkadaşı var annesi çok fazla hayır demiyor çocuğa çocukta biraz hırçın bi tip....ve çok kıskanç yapıda...
benimkızım bu çocuktan korkuyor çocuk ona vuruyor benimki bişey yapamıyor...benim cimcime ay cicii diyerek gidiyor onu sevmek istiyor...fakat o kızıma bağırıyor vuruyor....kızımında çok gücüne gidiyor...oun oyuncaklarını yada onların evinde herhangi bir şeyi onay almadan alamıyor...
ben kızımı çok mu bastırdım acaba ...artık hayır kelimesini kızıma kullanmaya korkar oldum...kendini ezdiren bir çocuk olsun istemiyorum...ve inan onlarla her görüşmemizden sonra oturup ağlıyorum...ben ne yapayım....

Deniz anneeeeeeeeemm benim de bir prensesim olacak çookk şükürrrr. bi görsen dün ultrasonda zıpladı, ayaklar hep havada çok keyfine düşkün dedi doktor

MaşeAllah Denize . Gerçekten söylediklerinden çok etkilendim. Rabbim güzel evlat olarak büyümesini nasip eylesin. Hep böyle dolu-dolu yaşamanızı dilerim. Her şeye qadir olan Raabbim, bana da bu güzel anlardan dolu-dolu yaşatsın.

İçimde korku var Deniz annem, bebeğim için korkuyorum. Allah korusun, ya bu da beni brakıp giderse... Bazan ağlamak istiyorum.

sadece bir selam...anneannedeyiz.deniz üç gündür kudurdu da kudurdu.

mavi ...haklısın.çok acaip bir velet bu yaa....edepsiz.mahvetti burada beni.pis şımarık!

herkese selam....göbüşlerinizi sevdim.eve gelelim yazacağım.

evim evim canım evim.evdeyiz...selaaaam

diyorum ya denizle çok şey değişti diye.........................

biz yokken baba evi temizlemişeşyaların yerini değiştirmişeskiden daha tavuklarla yatan uyuyan biz.....işte böyle....360 değil 3600 derece döndük...döndük te halen başımız dönmekte....şükür...

denizle evimizin yeni halini çok beğendik.akşama fazladan öpücük var babaya bizden

herkese çooook sevgiler.....

Deniz anneeeeeeeeemm benim de bir prensesim olacak çookk şükürrrr. bi görsen dün ultrasonda zıpladı, ayaklar hep havada çok keyfine düşkün dedi doktor

özleeemmm...kız ha...kız olsun işte....ille de kız.hayırlısı ilegöbüşte büyüsün.....çoook sevindim.

selam mavi.....
bence görüşmelerine biraz mola ver.huyundan daha emin olduğun arkadaşlarıyla birlikte vakit geçirmesini sağla.hem kızın da bir süreliğine unutur.bir de annesiyle de bu konuyu görüş.çocuklarıızın nsağlıklı bir şekilde bir araya gelebilmeleri için ikinizin de neler yapabileceğiniz hakkında konuşun.tek tara fdeğil birlikte hareket ederseniz düzelir diye dşünüyorum.

ben de bazen çok mu katıyım diye kendimi sorguluyorum.halbuki her şey onların iyiliği için.çevrenin çikolata hazır meyve suları ya da şeker bonibon tarzı eleştirilerine maruz kalıyorum.o kadar olur,çocuk o yesin,çocukluğunu yaşasın gibi......

bense az şekerli az tuzlu tada damağı alışsın istiyorum.sıfır değil ama az..alışırsa çok tatlı ya da tuzlu şeyleri zaten kendi beğenmeyecek.bir de cipslerden onlar da acı var diyerek uzaklaştırıyorum.normal acıyı biliyor da fazlasını zaten istemiyor.bu çeşit kandırmalarım yüzünden bazen kendimle kavga ediyorum.şimdilik böyle devam....herşey onların sağlığı için....

bastırma konusunda....bireyler yazabilirim ama bu konuda bilirkişi değilim.ben bocaladığım ya da yeni bir davranışıyla karşı karşıya kaldığım zaman hemen arama motorundan her türlü siteyi ararım.pedagog ,dr,ya da çocuk gelişimiyle ilgili ne varsa hepsini tarar kendimi ölçerim.ne yapmalı ya yapmamalıyım konusunda bilgi alırım....
kızını sevgiyle öpüyorum.

çikolata hiç vermiyorum sanılmasın haaa....bitter veriyorum şamfıstıklısından....

şeker neredeyse hiç vermiyorum.olanı saklıyorum.bir arkadaşı geldiyse sadece o güne mahsus bir de misafir geldiyse ....o da mecburen oluyor(
zilli bunu iyi kullanıyor.biri geldi mi şeker verelim anne diyor.tabiii ki kendi yesin diye öncelikle...

hazır kek gofret tarzı şeyleri de( ki bunları genellikle gelenler getiriyor.)ya ödül olarak ender durumlarda veriyorum ya da bağırsaklarını çözebildiği için kabızlık ihtimaline karşı bulunduruyorum evde...kabız olmadı bugüne dek..şükür.çünkü hep doğal kompostoya alıştı.herşey normal seyrinde.

ayyy....şimdi ne yedirip içiriyorsam yazasım geldi ama uyku da geldi.baba sabaha kızacak.herkese iyi geceler.....

ah canım benim ne güzel yazmışsın...çok sevindim gerçekten....
eşimde görüşmek istemiyor...en son görüşmemizde içimdekileri söyledim ve arkadaşımın cevabı ''ama acımıyordur ki'' oldu...acıyıp acımaması sorun değil zaten,benim kuzumun psikolojisi bozuldu yahu...yaklaşamadı bile çocuğa bu görüşmemizde...bende zaten kızımın yanından hiç ayrılmadım ve çocuğa hep hayır dedim...sonra annesi de bozuldu tabi ve yavrum sana ceren yasak hayır deyip durdu...bende sadece zarar verdiğinde hayır demen yeterli dedim...ayy üf yaa...neyse işte...
bende interneti harıl harıl dolaşıyorum inan ama dışardan bi göz olarak ve senin de çok hassas olduğunu bildğim için fikrini almak istedim...
ama kızıma hiç kıyamıyorum kaç gündür ağlayıp duruyorum...onu en güzel şekilde yetiştirmek istiyorum ,onun üzülmesini istemiyorum......sen anlarsın işte...
yemek konusuda bi muamma peynir yoğurt kendim yapıyorum...tavuk köyden gelir...herşeyin en iyisi bulunmaya çalışılır...ama ceren yer mi?tabiki hayır ...zor bela ne yerse artık...
neyse canım çok yazdım içimi döktüm...allah razı olsun ...
denizimi ve seni öpüyorum...

canım,yaz tabiii....anneyiz biz.biz anlarız birbirimizin halinden

güvenin için ayrıca teşekkürler

peynir mi?peynir deme bana...sahi kendin mi yapıyorsun...vaktin olduğunda yazarmızın lütfen.ben de bazı bazı evde nasıl yapabilirim damak tadıma uygun diye düşünüyorum:44:
yoğurdu ben de kendim mayalıyorum denize....sen iştahlımısın?ya da babanız?görüp yemesi de çok etkili oluyor çocuğun yemesinde...biz maşallah götürüyoruz
bir de az çeşit yapmanı öneririm.kıza yemek yedirirken.misal yemek yoğurt,yemek salata,karbonhidrat az et içecek gibi.....bizim babamız çeşidi sever.vakit bulup ta yapabilirsem eğer deniz şımarıyor onu yemek istemiyor bunu yemek istemiyor naz yapıyor tabağı itiyor...gözlemlerime dayanarak söylüyorum.az çeşit ver.o zaman yiyebilecek şeylerin sadece onlar olduğunu biliyor görüyor kuzu kuzu yiyor
sevgiyle kal

ceren de çok hoş isim haöperim onu

bu aralar var bi duygusallık heralde yazdığını görünce yine gözlerim doldu, ne oluyosa bana...lohusalıktaki halime döndüm yemin ederim...
peynir, sadece ceren için yapıyorum lor peyniri...sütün içine yoğurtun suyunu süzüp döküyorum ve kaynatıyorum...sonrada oluşan lorları süzgeçle topluyorum...zaten biliyosundur...
beyaz peynir de peynir mayasıyla yapılıyor ama ben hiç yapmadım...annem güzel yapar...
yemek meselesinde çeşit çok vermiyorum zaten biz pütürlü yemeyide anca çözdük...beğenirse biraz yer...ama sevdiği şeyler çok kısıtlı tarhana ,köfte,makarna ,pilav bunları yer sıpam...bende bunlara katıp karıştırıp yedirmeye çalışıyorum..mesela kaşığa azcık taze fasülye azcık pilAV KOYUP GÖNDERİYORUZ MİDEYE... büyük yazılmış affet...
ayrıca iştah konusunda sizden aşağı kalmayız yani...
azı dişleri çıkıyor bu aralar sanırım birazda o yüzden zor günler geçiriyoruz...
anne olmak zormuş ama bi o kadarda mükemmelmiş...rabbim onların eksikliğini göstermesin...
isteyen herkseede tez vakit nasip etsin...AMİİİN..

Ben sizi çok seviyorum . Umarım bir gün ben de senden bebek eğitimi ve sorunları ile ilgili öneriler alırım. Bu gün doktora gittim. ElhamduLillah bebişim sağlıklıymış. Maşeallah, Barakallah kıpır-kıpırdı, kocaman olmuş 3,28 sm . Her şey yolunda gözüküyordu. Çok sevindim, içimde öyle büyük bir korku ve endişe vardı ki, anlatamam. Rabbim kucağıma aldığım günleri de göstersin. Çabalayan her kese annelik duygusunu en kısa zamanda tattırsın. Amin. Sana bebek konusunda danışacağım günleri sabırsızlıkla bekliyorum . Denizi öperim.

bu sabah deniz kızım oldu olalı ilk defa elimde bir bardak çayla sabah haberlerini izledim,izlemekteyim....anlayın yani...anne olmak öyle bişey....
bunu da denizin dün öğlen uykusunu uyumamasına,akşam yemeği saatinde park krizi çıkarmasına,gittiğimiz markette yerlere yatmasına varan kudurukluğuna ,eve gelince bütün oyuncaklarını yere dökmesine +yemek sırasında bize saldırmasına iki halıyı toplamasına tüm bunlara harcadığı enerjiden hala uykum yok uyumuycam diyerek gözlerini kapatmasına borçluyum....

cadı ! uyuyor şimdi.tatlı cadım....yok böyle bişey...uyurken bu kadar tatlı bir bebek yalnız benim bebeğim.

dün daha birçok şey yaptı.aklıma ilk gelenleri yazdım uyanır da yakalanırım diye çabuk çabuk

denizgeldi bende hamileymişiminanamıyorum hala ama öyleymiş
Allahım herkese yaşatsın bu duyguyu banada sağlıklı bı sekılde hayırlısıyla kucağıma almayıda nasıp etsın rabbım...Rabbim yeterki ol desin çok büyük rabbim çok şükür

kızlar anne olmayı sonuna kadar hak eden fedakar anne adayları ve anneleri anneliğin ne kadar kutsal mucizevi olduğunu bebeklerimizi kucağımıza almadan anlayan kaderdaşlarım hepimizin anneler günü kutlu olsun.bir gün bize de anneciğim anneler günün kutlu olsun deyip yanağımızdan öpen evlat yada evlatlar nasip etsin RABBİM.HAYALİ BİLE ÇOK GÜZEL..
bugün çiçekler benden dilerim bir daha ki anneler gününe ya eşinizden yada evlatlarınızdan alırsınız bu çiçekleri..

oy benim hikayemin sayfaları ne çok hamiş kaynar oldu
oh oh maşallahbereket bereket....hay maşalah

hayalot çokkkkkkkkkkk sevindim.her nekadar şurada birkaç satırla birbirimizi tanıyorsak ta....gönüller dilekler bir. aynı yollardan geçtiğimiz için anlıyorum hepinizi....ben bu hikayeye bir kişi umuduyla başlamıştım.daha tam da o benim diye net bişey olmadı.aolmadı ama ne çok anne adayım oldu.kiminin içinde kanatlanıp kelebek etkisi yapmaya bile başladı şükür.inanın o kadar mutlu oluyorum ki...................
birileri daha birşeyleri kırıyor.umut gerçeğe dönüşüyor.Allahın izniyle.

inşallah bu hikaye hiç bitmez kızlar.bitmesin göbüşler....bebişlerimizin şusunu bu sunu da yazalım emi.

inşallah tek tek yazacağım yazılanlara.....şimdilik sevgiyle kalın.....

bu da bizden;

dün balkonu yıkadım temizledim.çocukla zor...ya da benimki gibi bir cadısı olan için zorbaşka işler de yapmıştım.hoş!anne olmak başlı başına bir yorgunluk.anlıyacaksınız....
balkonu yıkarken tabiii ki çoraplarımı çıkarmıştım.sonrasında,işim bitince uzandım az.deniz çamaşır dolabını açmış.ayakların üşümüş annecim deyip bana çoraplarımı giydirmedi mi..................
ben hergün dünyanın en mutlu annesiyim.daha ne denir ki......(ve elbet en yorgun annesi)

yüreğinde kendini anne hisseden herkesin anneliği kutlu olsun.....sonsuz olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…