- 3 Temmuz 2009
- 8.583
- 3.546
- 723
- Konu Sahibi DenizGeldi
-
- #1.381
sadece bir selam......
denizle bugün tiyatro yaptık.o pazarcı oldu ben müşteri.sıra ile rolleri değiştik.alakası olmayan şeyleri mesela dan sebze meyve yaptık.süpürge arası...bir oda süpürüldü sonra denizle tiyatroya devam.böyle böyle ev süpürüldü....yoksa iş yapmak zor...denizin dediği gibi biraz iş biraz seviş
birazdan sileceğim...şeyyyy...ehim ühüm.yarın misafir gelecek te
artık yarından sonra denizle gezebiliriz
bir selam ddim yazdım yine...sevgiler herkese.....
bu arada.......göbüşler nasılsınız??
özlem?eşinin durumu ?
misafir varsa sarma da vardırdenizkuzumun lafı geliyor aklıma sarma olmadan misafir olmaz
tuğba00...canlı selam.....
deniziyazmak istiyorum biraz...kişiliğinden zekasından algılarından...denizden işte....deniz:çok akıllı bir çocuk.öyle lafın gelişi değil.dün akşam yemeğinde hem yiyoruz hem hafiften sohbet havası....lafı nereden getirdiyse deniz konu babasının babasına geliyor.babası kendisiyle babasının hiç oynamadığını anlattı.ben de denize sen çok şanslısın...baban ne çok oynuyor dedim.ben onu görmüştüm diyor deniz...babasının babasından bahsediyor.baba:evet sana göstermiştim bir kere diyor....deniz de biraz suskunluk...
sonra suskunluğunu bozuyor...ben onu görünce sorucam baba..neden senle oynnamamış...
bu benim hiç beklemediğim bir düşünme tarzı.3 yaşındaki bir çocuk için...deniz için..daha sanki dün oturmaya çalışıyor du .yürümeye çalışırken az morartmamıştı alnını yüzünü...
baba:ben bekliyordum böyle diyeceğini dedi....
sonra devam ettik...
ben:annecim.babanın babası sevmeyi oynamayı bilmiyormuş çünkü...ondan oynamamış...ona öğretmemişler...bilseymiş.o da severmiş.baba da doğruladı beni...bir şey demedi sonra deniz....
kendisi ile gerçeği anlatma zamanı geldiğinde bu sürecin daha kolay işlemesi için minik hikayeler uyduruyoruz.uyduruyorum daha çok.size de anlatayım mı?istermisiniz?
bir varmıııış bir yokmuuuşş...bir zamanlar bir ormanda yalnız bir ördek varmış...çok ama çok yalnızmış...canı çok sıkılırmış.yapayalnızmış.yalnız ördek canı sıkıla sıkıla ağacın dibinde dururken oradan 3 tane civciv geçmiş..
onun bu yalnızlığını görmüş çok üzülmüşler.sen burda bekle bizi...biz annemize gidiyoruz.annemizi alıp geleceiz demişler.üç civciv istemişler ki yalnız ördeği yanlarına alsınlar anneleri ona da annelik yapsın onu sevsin sarsın onlara kardeş olsunmuş.sahi mii diye çok sevinmiş.sevinçle civcivleri beklemiş yalnız ördek.
üç civciv annelerine gitmiş böyle böyle deyip anlatmışlaaaar..civcivlerin anneleri yavrularıyla gurur duymuş.yavrularına sarılmış..canım çocuklarım güzel yavrularım ne güzellll düşünmüşsünüz öyle demiş.
sonra hep birlikte yavru ördeğin yanına gitmişler.onu almışlarrrr.evlerine götürmüşleeeer.yıkamışlaaaar...tertemiz olmuş.ona bir oda vermişler...artık yalnız ördek hiç yalnız değilmiş.hem kardeşleri hem anne babası varmış.onu koruyan çok ama çok seven bir ailesi olmuş.babası onu hep parka götürüyormuş...annesi de onu çok seviyor ona hep sıkı sıkı sarılyormuş.tıpkı benim ssana sarıldığım gibi...yalnız ördel artık hiç yalnız değilmiş.o artık mutlu bir ördekmiş....
çirkin ördek yavrusu diye bir hikaye duymuştum.ama içeriğini hatırlamıyorum.belki kendime uyarladım...deniz bu hikayeyei çok sevdi.hemen hemen her akşam anlattırır.hatta bazen bezdirir beni anlatmam git baban anlatsın biraz derim.....baba da ona kelğlanı denizin söyleyişiyle kayoğyan:))
deniz hikayelerden özdeşleştiriyor.tam tabiri bu mu?kelimenin anlamında .özür,yazılışında hatam olabillir.evet evet...doğru olmalı.özdeşim kuruyor.bunu nasıl mı anladım.bir kaç keredir.babası kayoğyanı anlatıp yanıma uyumaya geldiğinde saçlarını koparmaya hatta kopardığını gördüm.tabiii babayı ikaz ettim keloğlan hikayesinde dikkatli olmasını hatta bir süre ara vermesini farklı birşeyler anlatmasını keoğlanı unutmasını istedim...denizin bu tavrı sebebiyle...
kızım neden saçlarını çekiyorsun...neden yoluyorsun saçlarını annem?..
çünkü kayoğyan güzel...diyor....keloğlan olmak istiyor...
annecim....senin saçların çok güzel....koparma annem..hem biliyormusun...keloğlanın da çok güzel saçları varmış.ama dökülmüş...dr lara gitmiş.ama bir türlü yenisi çıkmamış....yoksa keloğlan da saçları olsun istiyormuş...
bu küçük krizi böylece atlatmış olduk...çok dikkatli olmak gerek...çokk..
bu yalnız ördek hikayesini anlatalı epeyi oldu.sürekli anlatmamızı istediğinde diyoruz ki hep biz anlatıyoruz biraz da sen anlat biz dinleyelim...yavrum kendi dilince nasıl da takır takır anlatıyor...cümleleri zidiyor...atlamadan hee...
diyordum ki....birkaç zamandır anlatmadık.eveli geceydi sanırım...deniz bana bir soru sordu..anne?yalnız ördeğin annesi nerdeymiş?neden onu bırakmış?
eğer benim konumumdaysanız herşeye hazırlıklı olmalısınız...bu yüzden geceleri neti geziyorum...doğru ,uygun ,anlayabileceğ icevapları bulabilmek için.ona:
annecim....bilemiyorum..belki annesi kendini ona bakabilecek güçte hissetmemiştir.ona bakamıyacağını düşünmüştür.oraya bırakmıştır..bu yüzden istememiş oraya bırakmış olabilir...
deniz hiçbirşey demedi......
deniz annemm
yine beni taaa derinden etkiledin biliyormusun
deniz çok şanslı
sende öylesin
Allahım sizi hep korusun ve hiç ayırmasın inşallah
çok teşekkür ederim canım.......derslerinde başarılar...
benden de canlı bir selam deniz annemsadece bir selam.............
bende yeni anneyim o kadar duygulandım ki anlatamam allah yavrunuzu size bağıslasın sizin yasadıklarınızı suanda halamın kızı yasıyor 10 günlük bir bebek evlat edindiler yasadıklarınızı onlarda görerek okudum devamını bekliyoruz inanın bir romana baslar gibi okudum yazdıklarınızı
sevgiler......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?