Sümüklüböceğin hikayesi

sadece bir selam......

denizle bugün tiyatro yaptık.o pazarcı oldu ben müşteri.sıra ile rolleri değiştik.alakası olmayan şeyleri mesela dan sebze meyve yaptık.süpürge arası...bir oda süpürüldü sonra denizle tiyatroya devam.böyle böyle ev süpürüldü....yoksa iş yapmak zor...denizin dediği gibi biraz iş biraz seviş

birazdan sileceğim...şeyyyy...ehim ühüm.yarın misafir gelecek te
artık yarından sonra denizle gezebiliriz

bir selam ddim yazdım yine...sevgiler herkese.....

bu arada.......göbüşler nasılsınız??

özlem?eşinin durumu ?

Son düzenleme:

misafir varsa sarma da vardır denizkuzumun lafı geliyor aklıma sarma olmadan misafir olmaz

misafir varsa sarma da vardır denizkuzumun lafı geliyor aklıma sarma olmadan misafir olmaz

sadece selam diyecektim...maalsef sarmamız bugün yoktu.bidonumuzu henüz açmadık...hiç te unutmazsın teyzeeemmm....

bu arada,avatarındaki sen misin?tam benzetemedim de.....

sanki daha önce görmüşmüş gibi
az biraz büyütsen de takipçimizi daha yakından görsek...

tuğba00...canlı selam.....

deniziyazmak istiyorum biraz...kişiliğinden zekasından algılarından...denizden işte....deniz:çok akıllı bir çocuk.öyle lafın gelişi değil.dün akşam yemeğinde hem yiyoruz hem hafiften sohbet havası....lafı nereden getirdiyse deniz konu babasının babasına geliyor.babası kendisiyle babasının hiç oynamadığını anlattı.ben de denize sen çok şanslısın...baban ne çok oynuyor dedim.ben onu görmüştüm diyor deniz...babasının babasından bahsediyor.baba:evet sana göstermiştim bir kere diyor....deniz de biraz suskunluk...
sonra suskunluğunu bozuyor...ben onu görünce sorucam baba..neden senle oynnamamış...

bu benim hiç beklemediğim bir düşünme tarzı.3 yaşındaki bir çocuk için...deniz için..daha sanki dün oturmaya çalışıyor du .yürümeye çalışırken az morartmamıştı alnını yüzünü...

baba:ben bekliyordum böyle diyeceğini dedi....

sonra devam ettik...
ben:annecim.babanın babası sevmeyi oynamayı bilmiyormuş çünkü...ondan oynamamış...ona öğretmemişler...bilseymiş.o da severmiş.baba da doğruladı beni...bir şey demedi sonra deniz....

kendisi ile gerçeği anlatma zamanı geldiğinde bu sürecin daha kolay işlemesi için minik hikayeler uyduruyoruz.uyduruyorum daha çok.size de anlatayım mı?istermisiniz?

bir varmıııış bir yokmuuuşş...bir zamanlar bir ormanda yalnız bir ördek varmış...çok ama çok yalnızmış...canı çok sıkılırmış.yapayalnızmış.yalnız ördek canı sıkıla sıkıla ağacın dibinde dururken oradan 3 tane civciv geçmiş..
onun bu yalnızlığını görmüş çok üzülmüşler.sen burda bekle bizi...biz annemize gidiyoruz.annemizi alıp geleceiz demişler.üç civciv istemişler ki yalnız ördeği yanlarına alsınlar anneleri ona da annelik yapsın onu sevsin sarsın onlara kardeş olsunmuş.sahi mii diye çok sevinmiş.sevinçle civcivleri beklemiş yalnız ördek.
üç civciv annelerine gitmiş böyle böyle deyip anlatmışlaaaar..civcivlerin anneleri yavrularıyla gurur duymuş.yavrularına sarılmış..canım çocuklarım güzel yavrularım ne güzellll düşünmüşsünüz öyle demiş.

sonra hep birlikte yavru ördeğin yanına gitmişler.onu almışlarrrr.evlerine götürmüşleeeer.yıkamışlaaaar...tertemiz olmuş.ona bir oda vermişler...artık yalnız ördek hiç yalnız değilmiş.hem kardeşleri hem anne babası varmış.onu koruyan çok ama çok seven bir ailesi olmuş.babası onu hep parka götürüyormuş...annesi de onu çok seviyor ona hep sıkı sıkı sarılyormuş.tıpkı benim ssana sarıldığım gibi...yalnız ördel artık hiç yalnız değilmiş.o artık mutlu bir ördekmiş....

çirkin ördek yavrusu diye bir hikaye duymuştum.ama içeriğini hatırlamıyorum.belki kendime uyarladım...deniz bu hikayeyei çok sevdi.hemen hemen her akşam anlattırır.hatta bazen bezdirir beni anlatmam git baban anlatsın biraz derim.....baba da ona kelğlanı denizin söyleyişiyle kayoğyan:))

deniz hikayelerden özdeşleştiriyor.tam tabiri bu mu?kelimenin anlamında .özür,yazılışında hatam olabillir.evet evet...doğru olmalı.özdeşim kuruyor.bunu nasıl mı anladım.bir kaç keredir.babası kayoğyanı anlatıp yanıma uyumaya geldiğinde saçlarını koparmaya hatta kopardığını gördüm.tabiii babayı ikaz ettim keloğlan hikayesinde dikkatli olmasını hatta bir süre ara vermesini farklı birşeyler anlatmasını keoğlanı unutmasını istedim...denizin bu tavrı sebebiyle...
kızım neden saçlarını çekiyorsun...neden yoluyorsun saçlarını annem?..
çünkü kayoğyan güzel...diyor....keloğlan olmak istiyor...
annecim....senin saçların çok güzel....koparma annem..hem biliyormusun...keloğlanın da çok güzel saçları varmış.ama dökülmüş...dr lara gitmiş.ama bir türlü yenisi çıkmamış....yoksa keloğlan da saçları olsun istiyormuş...

bu küçük krizi böylece atlatmış olduk...çok dikkatli olmak gerek...çokk..

bu yalnız ördek hikayesini anlatalı epeyi oldu.sürekli anlatmamızı istediğinde diyoruz ki hep biz anlatıyoruz biraz da sen anlat biz dinleyelim...yavrum kendi dilince nasıl da takır takır anlatıyor...cümleleri zidiyor...atlamadan hee...

diyordum ki....birkaç zamandır anlatmadık.eveli geceydi sanırım...deniz bana bir soru sordu..anne?yalnız ördeğin annesi nerdeymiş?neden onu bırakmış?

eğer benim konumumdaysanız herşeye hazırlıklı olmalısınız...bu yüzden geceleri neti geziyorum...doğru ,uygun ,anlayabileceğ icevapları bulabilmek için.ona:
annecim....bilemiyorum..belki annesi kendini ona bakabilecek güçte hissetmemiştir.ona bakamıyacağını düşünmüştür.oraya bırakmıştır..bu yüzden istememiş oraya bırakmış olabilir...

deniz hiçbirşey demedi......

kızımmmmm........seni ne çok yazmak istiyorum ama şimdilik bu kadar olsun...doğan dedeni okumak istiyorum biraz..seni çok sevdiğimi bil..olur mu annem..seni ne kadar çok seviyorum bilyormusun*külaha dondurma koyarken yanlnız üzerini değil içini de doldurduğum dondurma kadar seviyorum..
sanırım bunun da farkına vardın.kendime koyduğum dondurmayı istiyorsun artık.........

deniz annemm
yine beni taaa derinden etkiledin biliyormusun
deniz çok şanslı
sende öylesin
Allahım sizi hep korusun ve hiç ayırmasın inşallah

bir yerlerde yanlış mı yapıyorum...çok mu korumacıyım....çocuklu hayat başka....hele anne olmak bambaşka bişey...20 küsur yıllık en yakın arkadaşımla daha az görüşür olduk.arkadaşlığımız biraz sekteye uğradı gibi...aslında niyetlerde kötülük yok...bağlarımız aynı...denizin öğle uykuları sebebiyle (huysuz olduğu.misafir geldiği,hasta olduğu,ya da belli aktivitelere paylaşması amacıyla dışarı çıkmak dışında)pek bbir yere gitmedim...dışarı pek çıkmadım..gittiğim zamanlarda da gittiğim ortama göre kararlar alıp arayı açıyordum..örneğin bu yakın arkadaşımın denizden bir yaş büyük kızı var..tam denizle arkadaşlık yapmaya nüsaitler..

ama biz ne zaman gitsek...neyi varsa (oyuncakları,bebeği vs vs..)ortaya çıkarır ellettirmez.deniz dokunmaya kalksa ıh ıh ıh ıh...deniz su içmek istedi diye ayağına bile basmaya çalıştı.az ucu da değdi ayağının...tamam kontrollüyüm...arkadaşlığımız gereği...
deniz şaşırıyor arkadaşının böyle davranmasına...deniz çok konuşkan soklugan arkadaş canlısı bir çocuk....oyuncaklarını elletmeyince:anne neden paylaşmıyor diyor...ben de annecim daha zamanı var...zamanı gelince o da paylaşacak deyip denizi avutmaya çalışıyorum...niye ayağıma basıyor diyor..suyunu içmeni istemedi sanırım..
su şişeleri ayıcıklı bişey.çocukların dikkatini ilgisini çekecek türden...
arkadaşım döne dönem deyip bunlar diyor..ama ne dönemi...ne zaman gitsek aynı...deniz de çocuk...suçlamıyorum..her çocuk farklı...ama böyle olunca da ben gitmek istemiyorum biraz..

sonra.....sonra.apartmanımızda gürültü konusunda asla kendilerinden başkalarını düşünmeyen komşum var...deniz yok iken hoş görüyordum.çocukları seviyorum diye..eşime de idareet diyordum....çocuklara da kızmıyorum.asla...çocuk dedklerim de lisedeler şimdi.heh...onlara kızamıyorum.çünkü öyle görmüşler...defalarca uyarmamıza rağmen,sadece biz değil tüm apartman sakinleri bu konudan şikayetçi....
kızım için resti çekecek konuşmalar yapmaya başladım...gürültüleri o derece ki bağırış,dayak.kapı çarpma vs vs...yavrum kaç kere uykusundan uyandı korkuyla...hatta gündüzleri yatağında yatırmıyorum sırf yan duvardan ses gelecek diye...bizim yatağa yatırıyorum..e ama oradan da yine kırarcasına kapı vurmalar bağırışlar olunca...........

evlerinde laminat tamiri yapılıyordu yan komşunun ..kesim işini dış kapının önünde yapıyorlardı...çok ses çıkıyordu.iki kere sessiz,sakince uyardım..balkonlarında yapabilirlerdi.bizim de balkonda yapılmıştı...onların da pek ala balkonda yapabilirlerdi.çalışanların balkon ya da çatı tekliflerine: gerek yok yapın siz,yapın yapın banane onun çocuğu uyuyorsa sözlerini de duyunca hiç olmadığım ben oluverdim...
farklı bir şekilde gelip idare ediver ya da bunun benzeri şeyler söylese neyse de....banane onun çocuğundan.....çok kızdım....
halbuki onun dört çocuğu hiçbir zaman banane olmamıştı benim için..dersiydi bilemedikleriydi....

bilmiyorum....bebn de mi var hata....ya da şimdiye kadar fazla mı müsamaha gösterdik bize yapılan haksızlıklara..of....bu saatte de şikayet gibi oldu sanki....

biraz bilge dedni okuyayımda başka şeyler sorgulayarak şimdilik unutmaya çalışayım....sen tatlı tatlı uyu kızım....

okurken inanın cook duygulandım allah yavrunuza uzun omur versin bende cook anne olmak istiyorum 2.defa allah herkese nasip etsin anne olmak tarife sıgmayacak kadar guzel bır duygu.....

Roman gibi okudum yazını öncelikle kalemin çok güzel eline yüreğine sağlık seninle ağladım güldüm sayfalar bitince üye oldum en sonunda yazıyorum şimdi bizde üç yıllık evliyiz 2 yıldır uğrasıyoruz ben 29 eşim 31 yaşında ilk tüp bebek denememize eylülde başladık ohss oldum zor günleri atlattık çok şükür geçti transfer kasıma ertelendi bunda da hayır var dedik senden çok şey öğrendim güç aldım Allah güzel evladınızı size bağışlasın artık tatlı kızını ve seni takip edicem hoşçakalın Allaha emanet olun :)

selam deniz annem bayagı olmuş okumayalı anca bitirdim sayfaları.biz oglumla gün sayıyoruz artık 35. haftamızın içindeyiz rabbim nasip ederse kasım ayının başında oğluşuma kavuşacagım darısı tüm anne olmak isteyenlerin başına olsun inşallah.karnımda tekmelerken bile o kadar mutlu oluyorumki demekki gerçekte görsem o ayacıklarını öperek bitiricem anlaşılan.seni ve denizi çok öpüyorum ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…