Sümüklüböceğin hikayesi

onu o kadar çok anlatmak istiyorum ki.....denizden bahsetmek onu anlatmak istiyorum...

deniz....onu hemen hemen herşeyi yemeye alıştırdım.acı bile yiyor.her zaman dene bi kere dedim.az acı iyidir annem .vücudumuza faydalı dedim.hasta olmazsın çabuk büyürsün dedim.bizimki büyüme sevdalısı ya yedi alıştı yavrum.heh hehehe...
şimdi artık onunla hafta sonları çi köfte partisi bile yapıyoruz

yemesinden yana sorunumuz yok çok şükür.wc derdimiz hiç kalmadı gibi.kendi işini görüyor.sadece şimdilik bir süre daha poposunua değmesini istemiyorum.onu da yapmak istiyor.yıkadı da bir kere bir defasında...çocuktur ne olur ne olmaz bir müddet daha kakaya eli değmesin.

ne diyor biliyormusunuz?bn büyüğcem okulumu bitiricem diplomamı alıcam çekirdek satıcam anne.

bir de bazen babasıyla evlenmek istiyor büyüyünce.babası da ona seninle birlikte parktaki erkek arkadaşlarının da büyüyeceğini onlardan biriyle de evlenebileceğini söylüyor.heh he...oluuuur.o da olabilir baba diyor.

birkaç gün önce de bir erkek arkadaşının babasıyla evlenmek istediğini söyledi.

bir de diyor ki anne ben büyüğünce sen yaşlancan ya ben o zaman seni yıkıycam bebek gibi.....nasıl da tatlı söylüyor bi görseniz..
bi göndereyim de....

sağolasın sümeyyye...

deniz bi büyüsün.o bilir...:26:

Sümeyye......bişey diycem....aşağıda ikimizin niki var.ama 3 kullanıcı diyor...bu nasıl oluyor bi bilgin var mı...3 kişi okurken 2 kişi gözüküyor:26:

Son düzenleme:
Sümeyye......bişey diycem....aşağıda ikimizin niki var.ama 3 kullanıcı diyor...bu nasıl oluyor bi bilgin var mı...3 kişi okurken 2 kişi gözüküyor:26:

Bir bilgim yok Deniz annem. Ancak belki pro üyelerdendir. Sanki onların görünmeden konuları okuya bildiklerini okumuş gibiyim. Yanlış ola bilir ama.

deniz her geöen gün büyüyor...olgun oluyor.bugün ilk kez rahat bir evi süpürebildim...kendi kendine oyunlar türetiyor.evde ne kadar poşet varsa hepsini çıkarmış.sözde benim gibi alışveriş yapmış.her birine bir kitap koymuş.çok yorulmuş! bana alışveriş yapmış
o alışverişini yaparken evi hem süpürdüm hem de sildim.bu büyük bir başarı benim için.çünkü çok zor bizde aynı gün hem süpürme hem silme....silene kadar yeniden süpürülecek duruma gelirdi çünkü ev
gerçi ev temizlenmiş oluyor ammaa ben eve baktıkça işime baktıkça o da bi yandan evin olmadık yerlerinin aştını üstüne getirimiş.anlıycağınız temiz ama dağınık bir ev.
dağınık hep dağınık...
olsun....o yeni şeylerle evi dağıttıkça gelişiyor büyüyor hayal dünyası genişliyor.boşalttığı toka rulosunu duvara tutmuş anne bak kamera dedi bugün....
bugün bişey var gibi geliyor onda...sanki çok az daha bi sessiz...yazarken çözüyorum...yeni sorular mı kafasında....fazla bulaşmadı bana..belki de bana öyle geliyor.ne bileyim...denizle rahat rahat ev süpürmek??:26:
neyse...sadece büyüdüğündendir inşallah....soruysa...sorular gelecek zaten....

imdilik bu kadar olsun...biraz da gezineyim nette..denize yakalanmadan bakıyorum.uyuyor da...çünkü yaklaşık bi 10 gün daha açılmayacak ona bilgisayar.uyumadığı bir gün laptopu fırlatmıştı da yere....şimdi hergün soruyor.ne zaman süre bitecek diye
daha var diyorum...yaptığının sonuçlarına katlanacaksın.

böyle böyle hayatı öğrenecek işte..

tatlı uykularda olun böcekseverler .....

denizle konuşurken sanki hep büyük bir insanla konuşur gibi konuştum hep.onun dediklerimi anlıyacağını düşünerek..bebekliğinden beri...bir şeyi anlatırken ona ,nedenini nasılını,olurunu...yani sanki karşımda yaşıtım varmış gibi konuştum onunla.haa çocukça sevmedim mi.sevdim.deli gibi sevdim.bir şeyi öğretirken sıyrıldım çocukça halimden...
ondan mıdır bilmem denizde sanki değişik bir olgunluk var.örneğin;geçenlerde ayağımda sallarken annecim ben seni çok seviyorum derken(her zaman söylüyor her gün defalarca) ona neden? dedim.neden seviyorsun beni diye bir soru sordum.
:çünkü sen bana herşey yapıyorsun.herşey ,herşey dedi....sanki bana olan minnettarlığını anlatır gibiydi.o daha küçük.böyle şeylerin farkına varabilir mi?sen yorulma diye sütü benden önce kapar dolaba koyar,sabah uyanınca yumurtaları çıkarır ,dışarıdan gelince ayakkabılarımızı dizer...daha çok çok...bu saatte ilk aklıma gelenler...bazen öyle kelimeler sarfediyor ki yavrum sevgisiyle mahvediyor beni.
çocuk...çocuk başka bişey ya...bambaşka...yaşıyoruz.şükür.canım kızım tatlı kızım...seni öyle seviyorum ki.....

bazı bazı seni içimden çıkaramadım ama İÇİME SOKARIM seni diye diye seviyorum.o da sok diyor.kazağımın tişörtümün içine geçiriyoruz onun kafasını
gerçekten içinize sokasınız geliyor...böylemiymiş diyorsun anne olmak.böylemiymiş bir çocuğun size tattırdığı duygular....galiba bu duygular sizin karşınızdakine gösterdiğiniz sevginin yansıması.bir geri bildirim...yıllar önce bir muhabbet kuşum vardı.maviş.ondan bahsederken deniz kıskanır ,tatlı tatlı...söyleme der.bazen adını duymak istemez bazen de fotoğraflarını görünce sever....yaklaşık 16 yıl bizimle yaşamıştımaviş.çocuğumuz gibi olmuştu.denizle asla kıyaslayamam...ama duygular...sevgi...eşdeğer sanırım.ya da ona yakın.maviş te bana annecim seni çok seviyorum dediğinde ya da yanağımı dudağımı öpücüklere boğdukça bana sevgisini gösterdikçe derdim ki onu severken şu iki göğsümün ortasını açsam da seni orada saklasam....sonra kapasam.
böyle işte.....sen verince sevgin geri geliyor bir şekilde yine sana....

sabahın selamı üzerine olsun sümeyyem....canlı bir selam...seni görmek güzel.....

der kaçarım :))

gönüldennn...Allah gönlünün muradını versin diyorum sana.AMİN....tüm isteyenlere

sabahın selamı üzerine olsun sümeyyem....canlı bir selam...seni görmek güzel.....

gönüldennn...Allah gönlünün muradını versin diyorum sana.AMİN....tüm isteyenlere

Yazilarini basindan beri kah gozyaslariyla kah yuzumde beliren bir tebessumle okuyorum.sevgine ve denizin zekasina hayran kaldim oncelikle onu soyleyeyim.su mubarek gunun yuzu suyu hurmetine RABBIM kizinla ve esinle mutlulugunuzu daim etsin ve insaALLAH mucizesiyle denize bir kardes versin.AMİN

çok teşekkür ederim....ne güzel dilekler .....keşke..keşke...

Aleykum Selem Deniz annem. Geç gördüm. Önceki yazını okudum, kapadım. Seni görmekte çok güzel. Hele böyle dolu dolu yazılarla

Amin Deniz annem. Rabbim hiç bir kucağı boş brakmasın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…