Sümüklüböceğin hikayesi

Ağlayarak bazende ağlamaktan katılarak okudum yazılarınızı çok akıcı çok içten ve başarılı anlatıyorsunuz DENİZ'in güvencesini ama tebrikedişim yazıdaki maharetinizden çok içinizdeki ve içinizdeki insani yöne sevgi transferine yaptığınız vurguya....Anneliğin o içgüdüsel dokusunu yasıtmanıza...Ben tüpleri kapalı ve bu uğurda pek çok başarısız ameliyat ve başarısız tüpbebek denemiş bir anasınıfı öğretmeniyim ve çocuğunuzla geçirdiğiniz zamanları çocuk eğitimindeki doğru adımlarınızı çok beğendim...Çocuğunuz çok şanslı...İnsanlığınız ve anneliğiniz önünde saygı ile eğiliyorum... Rabbim gelin olduğunu ve torunlarınızada böyle sevgi ile bakmayı nasipetsin...Sevgiler...

selamlardenızım neler neler yapmıs annesı cok guldurdu benı özellikle bu evlilik olayına..
önceden senın yazdıklarını okudugumda içimden birşeyler kopardı nasıl birşeymiş bu duygu derdim şimdi nasıl bırsey oldugunu anlıyabılıyorum denizgeldi..annelik çok zor çokkk çokk güzel paha biçelemez birşeymişş...gözlerinin önünde nasıl buyudugunu anlıyamamakmışş..çınarımı kucağıma verdiklerinde ne çok korkmuştum kımseye belli etmeden allahım demiştim ben nasıl büyüteceğimnasıl bakacagım ama bak kaç gunluk olduk çok şükür inş benım cocugumda denızım gıbı saglıkla buyur çınarımın burnu tıkalı son bır haftadır ve gaz sancılarımız var pcyı actırtmıyor bana sıpa kucak delısı oldugundan..şimdiden beni avuçlarına almış durumdaama şöyle laftan anlasın inş oda söz dinleyecek elbetşimdi çınar uyandı çıkmak zorundayım senın ıcın parmaklardan öpüp kokluyorummmdarısı tum ıstıyenlere olsun ıns

ağla ağla bittim ben

sizin adınıza çok sevindim allah yüzünüzü hep güldürsün.inşallah bizlerde birgün evlat sevgisine olan hasretimizi gideririz.hoş kalın.

iyi geceler böcekseverler..........

sevgili bibukle.......yazacağım size....ağlattınız beni...Öğretmenmişsiniz.ben de saygı ile eğiliyorum önünüzde.izniniz ile deniz ile bugünümüzü biraz anlatcağım önce........

bu arada misafirim...canlı selam........

deniz le bu gün tiyatrodaydık.kukla tiyatrosu.oyunun adı ''PİTİ''.

denizin iknci kukla tiyatro deneyimi.tiyatro izleme deneyimi desem daha mı doğru olur.ilkinde korkmuştu hemen çıkmak istemişti.benim kuruyemiş takviyelerimle izlemeye devam etmişti.şimdi tam bir tiyatro sevdalısı.bugün oyun esnasında ben de büyüyünce orada oynıycam dedi.ne sevindim...öyle bişey olsa çok sevinirim....çocuk işte....şimdi herşey olmak istiyor...büyüsün de....okusun da....neyi istiyorsa onu okusun....o olsun...inşallah o günleri görürüm...bastonla da olsa görmek isterim....he heeee.buradan ellerim titreyerek yazarmışım
o zaman okunur mu ki burası....neyse...uzun hayal....ben bu güne devam edeyim...kızım....kızım !seni yazmak ne güzel bir şey...sen nasıl bir şeysin...babanla hasta oluyoruz sana.babanın ağzından bu akşam şaka ile bir kardeş lafı çıktı.hemen atladım..ama deniz hem pipili hem de diğerinden iseyince konukapandı...(
neyse...atlıyorum hep...

at kuyruğu yaptım saçlarını...güzzel tokalarını da serptim açılak isteyen saç tellerine.böyle yapınca öyyle tatlı oluyor ki....nasılll yakışıyor...o pek sevmiyor saçına tokayı ama işin içinde gezme olunca biraz mırın kırınla yapıyoruz saçlarını....evden çıktık.en alt kattaki komşu dedeyi görünce nasılsın ....dede diye hatır sordu yavrum...çok seviliyor.sonra komşu dedenin eşini görelim dedik .şimdi kış...deniz de halaa öğle uykusunu uyuyor.ara sıra saatlerini şaşırsak ta...uykundan olmasın diye,gelişsin diye pek kmseye gitmedik.komşu teyzeyi de görmemiştik.onu da bşr gördük kapıdan.çıktık binamızdan.
henüz ilerledik.komşu bir amca sakız verdi denize....deniz teşekkür etti...öyyyle mutlu ,öyle hayatından memnun bşr çocuk ki....yollarda eğlene eğlene hoplaya zıplaya yürüyor...

bizi tiyatroya götürecek vasıtaya bindik...deniz kucağımda...biraz yol aldıktan sonradeniz:bak anne hiç canım sıkıldı demiyorum diii mi?
hanımın meğer canı gezmek istermiş! :))

tiyatro,,,dediğim gibi çok iyi geçti.sahnede oyun sergilenitken her kukla çıkışında deniz 3 kişi var dört kişi var diye diye saydı kuklaları...bir yandan da çene hiç durmyor.yanımızdakile gülümsüyorlar ona.babam da gelseydi...babamı ara o da gelsin,bak orada ışık var.çok hafif sıkılır gibi oldu o da uykusu mu geldi karanlık olunca ondan mıdır uzandı yatmak istedi.sonra çok minik bir şeker verdim sürpriz oldu ona.(pek vermem ,nadir.ne kadar şeker az o kadar sağlıklı...)şekerin tadını çıkarırken izlemeye devam etti.b,r ara önümüzde üç bayan oyun seegilenirken koyu bir sohbete başladılar.çok sinirlendim.SAYGISIZLAR!
emeğe...izleyiciye....çocuklara...saygısızlar.yaa sabır dedim bir müddet kendi kendime olmadı.oyundaki repliklerden kullandım o üç kişi anlasın diyebak annecim sessiz olun diyor diye vurguladım.nafile..5 dakşkayı kadar bulunca saygısızlıkları ''afedersiniz biraz sessiz olurmusunuz çocuklar kendini veremiyorlar '' diye uyardım ...yaramaz çocuklar gibi biraz susar gibi oldular sonra yine fışırdama başladılar.fısırtı yüksek ama....birazdan bitince denizi kucakladığım gibi hemen oyuncularla tanıştırdım.deniz kuklalara dokundu.önce biraz çekindi ama ben tutunca cesaretlendi.kurta geldi dokunma sırası.ben ilk oyundan tanımıştım kurt kuklayı...oynatana ve kurta bakarakçmerhaba muhteşem kurt....tanıdım seni.sen o kurtsun diii mmi dedim güldüm.kurdu oynatan oyuncu eveeet.sen de muhteşem kızsın dedi kucağımdaki denizime.ben,''EN MUHTEŞEM KIZ '' dedim.güldük oyuncu ile birlikte...tebrik ettik ayrıldık.sonra deniz biraz dolaşmak gezmek istedi.ben dışarıdaki havaya bi bakalım dedim.tamam dedi.güzeldi.tam gezilecek gibiydi.temiz hava alınacak bir havaydı.biraz market dolaştık.sonra kuşlarımıza gittik.her zaman meydanda buluna kuşları ziyaret edrim o semte gittikçe.deniz 1 lira atılıp içinde sallanılan oyuncağa binmek istedi.istediğini yaptık.mutlu oldu.ben de..hava biraz serinlemeye başlayınca hızlı adımlarla ilerledik.deniz yerlerdeki karolardan bir diğerine atladı hep.bu bizi yavaşlattı ara sıra:))
akşam da teyzemiz geldi.pasta yapmış bize...dede de her zaman ki gibi muz getirmiş.yemekti şuydu buydu derken kafalarına göre takıldılar.deniz,babası teyzesi....ben fırsat bu fırsat mutfağı topladıktan sonra evin her yerini paspasladım.(dün gece süpürmüştüm de)
çocuklu evde temizliğin saati vakti olmazmış.bunu öğrendim....gözlerim acımadan uyumadan son yazılanlara cevap vermek istiyorum.

ağla ağla bittim ben

sizin adınıza çok sevindim allah yüzünüzü hep güldürsün.inşallah bizlerde birgün evlat sevgisine olan hasretimizi gideririz.hoş kalın.

güzel dileklerinize çok teşekkür ederim..inşallah....isteğim herkes tatsın bu duyguları....sevgiyle kalın...umutla.

hayalotummmm...canımm.
ne güzel duygularmış değil mi? Allahım isteyen herkese ttaırsın inşallah.hayırlısından.
zaman çok çabuk geçiyor.inşallah bak nasıl da göreceksin büyüdüğünü.büyüdüğünü ,boyunun uzadığını kıyafetlerinin olmadığını görmek akıllandığını görmek her yeni öğrendiği şey seni ne çok mutlu edecek....

minik bebeler daha sıkıntılı sanırım.inşallah o da atlatacak annesi.çınara sevgi dolu öpücükler

gönülden teşekkür ediyorum.bir eğitimciden bu sözleri duymak çok mutlu etti beni.bir kedinin yahut bir çocuğun başının okşanmış edasını yaşıyorum sözlerinizle.ruhum sevindi.dilerim en yakın zamanda siz de bu duyguları anneliği tadarsınız.sevgiyle....hürmetle..

not:denizi yetiştirieken neler yaptığımı yazıyorum...lütfen farkında olmadan yaptığım hatalarım var ise eleştiriniz...sizin nezdinizde;yazılarımı okuyan akademik unvanı olanlar lütfen uyarsın beni...çünkü anne doğulmuyor...öğreniliyor.olunuyor.

özlem...beren....nasıl gidiyor annelik?

Sümeyye....son durum?

sahra....4 şubat değilmiydi...yanlış mı hatırlıyorum....tedavinin sonucu??

gözde.....dilekağacı.....sizler de ne var ne yok...

çook eskilerden zeytinn vardı.bir de ayşe url...yavrular büyüdükçe nete girmek zor oluyormuş diii mi.

unuttuğum var mı....varsa affola...

bizi tiyatroya götürecek vasıtaya bindik...deniz kucağımda...biraz yol aldıktan sonradeniz:bak anne hiç canım sıkıldı demiyorum diii mi?
hanımın meğer canı gezmek istermiş! :))

Son durum şöyle. Allah nasip ederse bu günden itibaren in şee Allah tedaviye başlıyoruz.

günaydın böcekseverler........mutlu hafta sonları

insan....insan baze az uykuyla da kalkmış olsa......nasıl anlatsam...aslında uykuya ihtiyacınız vardır...sonra....sonra bir şey olur...mutlu ,,,,huzurlusunuzdur...birşeyleri başarmanın gururuyla,sevinciyle...
bazen....hani çoğunlukla dikkat edersiniz ya kilo almamaya ya da olduğunuz kilo da olmaya.sağlıklı olmaya....çünkü hedefleriniz vardır.ve bu hedefe ulaşmak için güçlü olmaya....ama inadına kalorili pastaları yemek istersiniz .ve yersiniz de.....size o yediğiniz pastanın asla kilo yapmayacağına inanarak...pastanın tadına ....hayatın tadına varırsınız.....gerçekten de kilo yapmaz o anlar bazen...

benim bu sabaha uyanışım böyle bir huzurla...saat 3 kaç geçiyordu bilmiyorum uyumaya gideli....7 de uyandım.gözlerim beynim açık ,uyanık....yüzümde dünden öğretmeninden aferinini almış mutlu bir öğrencinin heyecanıyla.........bayram sabahına erken kalkan sevinçle.....hayata günaydın.........günaydın böceksevereler..........GÜNAYDIN HAYAT....
teşekkürler bibukle....

ılık bir duş..........acı bir kahve.....yannda acı çikolatası....bilge dedemiz....doğan dede........bekle beni.....kızım için randevumuza koşa koşa geliyorum...

Son düzenleme:
selam.....yine ben...denizin uyanma olasılığına rağmen kısa süreliğine geçtim pc başına...bunu yazmalıyım deyip....16 sayfa okumuşum....çok doyurucuydu son okuduklarım.sonra....gözlerimi kapayıp kendimi dinledim biraz.dünü....
hani,kuşlara da uğramıştık ya dün denizle tiyatro dönüşü....deniz kuşlarla ilgilenirken ben de gayri ihtiyari(bu kelimenin bu cümleyi tamamlamasının doğru olup olmadığını bilmeden yazıyorum)etrafa bakınır iken bir beyefendi...orta yaşlarda.tekerlekli sandalyede bir genci kuşlara getirmişbir beyefendi belirdi gözlerimde az önce...gülümsemişti bana...böceğin annesine.bu gülümseme öyle kötü niyetli kimselerin beyaz dişlerinden parlayarak çıkan sinsi bir gülümseme değildi...hangi anda farkettim bunu.denize tam buğdaylı bir dilim ekmeğini ve kaşar peynirini küçük lokmalara bölerek yedirirken...
düşündüm....o tekerlekli sandalyedeki gencin bir parçasıydı.tamamlayıcısı...ben de denizi güdüyordum.gütmeyi ona bakmak ,gözetlemek ,ilgilenmek anlamında kullanıyorum.deniz benim yavrum...ben denizi gezdiriyordum gelişimini tamamlamaya çalışıyordum.o da beraberindeki belki çocuğunu,belki kardeşini.belki bir yakınını...kimbilir belki hiç kan bağı olmayan ama gönülden bağı olduğunu....

sevgi var...inanmayanlara inat var...yalnız olmadığımı bilmek mutlu etti beni..

sümeyyecim...sabah nasıl bir heyecanla çıkmışım netten kitap okumaya....aklımdaydın ama yazmayı unuttum..tedavi sürecin hayırlı olsun inşallah.sevindirsin seni....tüm bu aşamada olanları...

Sağol canim beni merak ettiğin için buda olmadı nasip kısmet anca toparlanip yazabildim yorulduk birazda maddi manevi kontrole gidip uzun bir süre ara verecez belki sol tupunu alir ya da tikariz demisti doktor sivi akıyor olabilirmiş dua et denimizin annesi banada bu ara küçük bir operasyonu bile kaldıracak gücüm yok ama Rabbim ne derse o simdi denizimizin son maceralarını okuyacam öp onu bnm için Allahim bağışlasin onu hoscakal canim

Son düzenleme:

canım Allah şifa versin inşallah ....kendini güçlü hissettiğinde yine devam edersin...sıkılma....içinde hiçbirşey bırakma.yaşadığın duyguları çok iyi bilirim.ne zaman ne istersen yaz.ister buradan ister özelden...bebek konusu ile ilgili ya da ilgisiz....evde yalnız kalmamaya çalış.sıkıldın mı çık dolaş...seni her zaman anladığını düşündüğün kimselerle buun...varsa...ya da seni güldüren yanında olunca kendini mutlu hissettiklerinle ol....Rabbim tattırsın....inşallah tattırsın....isteyen herkese..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…