Sümüklüböceğin hikayesi

sadece selam.......

Baştan sona kadar hikayenizi okurken okadar duygulandımki anlatamam bir çocuğa bir hayat vermek okadar değerli birşey ki sadece doğurmayla anne olunmuyor malesef ne anneler var çocuklarını terkediyor sizin hikayeniz eminim bi çok kişiye yol göstermiştir sizi canı gönülden tebriediyorum denizinize ve size mutlu bi hayat diliyorum sevgiler

teşekkür ederim...........bir selamın bile karşılık bulması........teşekkür ederim.çok......

Sümüklüböceğin güzel dünyasına benden de selam gelsin denizinannesi

Unutulmamışımdır umarım :26:

Sümüklüböceğin güzel dünyasına benden de selam gelsin denizinannesi

Unutulmamışımdır umarım :26:

ouvv...ne güzel süprizz.!hem de canlı...aldık kabul ettik selamını..bilmukabele...yooo yo.profilimden görüyorum seni ara sıra....ama işte...zaman......tüm zaman neredeyse denizin

gazele selam....güzel paylaşımlarınız vardı.artık okuyamıyorum(

Selamın başım üstüne .... Ne mutlu sana

Ben artık kreş yolu gözleyen bir anne oldum , o kadar büyüdü yani... Vakit var bizde o yüzden .

Öpüyorum denizi

Allahım....
Sana şükürler olsun.şükürler olsun..çok çok şükürler olsun....
Şükürler olsun hamdolsun.. en güzel anmalar Sana ...bize böyle güzel bir yavru gönderdiğin için Sana şükürler olsun...buraya kadar geldik...Lütfen Yardımını,Gücünü, Rahmetini Sabrını Merhametini esirgeme bizden...yavrumuzu hayırlısı ile büyüttüğümüzü görecek ömrü bize ihsan lütfen...

bu mübarek saatlerde......bu saatlere çok inancım vardır..dileyen her gönüle tattır Lütfen.....hayırlısı ile...

sümeyyecim ..aklımdaydın...iğnelerini oluyormuşsun...ruhunun ,vücudunun tattığı acılar son bulsun...zamanında yaşadığım için çok iyi biliyorum ....aynı zorluklarla mücadele edenler...yolunuz açık olsun...kısa olsun.tez zamanda .....sizler de tadın inşallah...mutluluk çok uzakta değil...inanın değil.

çişi gelmiş...susamış ta...yatırdım..biraz yanına uzandım.daldığından emin olmak istedim.yanına yatınca açtı gözlerini bebeğim dedi bana...yavrum ya...nefesini dinliyorum bi yandan.birkaç zamandır ayrı yatırmaya çalışıyorum.her an kalkabilir.yanarım kalkarsa..
bazı bazı gece kalkar yanıma gelir...
neyse....kalkmazsa biraz bilge dedemizi okuyayım....

sabahın ilk günaydını benden olur mu?

günaydın böcekseverler

inanamıyorum yaa.nasl bir akıldır ..boyama yapıyordu pc de...çizim yapıyordu.koşa koşa geldi bana anneeeee senin girdiğin yere girdim diyor.neeeeeeee dedim.bir baktım burayı açmış.şaşşkınım....orada seni sevenler var kızım dedim onlara bir şey söylemek istermisin?
deniz:ben seni çok seviyom diyor şımararak

size el salladı.hehehhehehe

konuyla alakası yok.......hayattan....

servis otobüsündeydi....alışverişe gidecekti...cebinde parası....hayattan çok fazla beklentisi olmayan biri için ona göre güzel bir harçlık vardı cebinde...servis aracı ilerliyordu.ara ara duruyor .inenler...binenler.yavaşladığı bir sırada yine her zaman olduğu gibi camdan dışarıyı gözlemliyordu.soğuktu.kıştı.bir kadın karşısındaki iki erkeğe bir şeyler anlatıyordu.
mahcup,üzgün....çaresiz.
sıkıntıda olduğu belliydi.ellerini birbirine kavuşturup istemeden birşeyler istiyordu...yüreği ile dili arasına sıkışmış üzeri ince giyimli kadın...mevsimine göre ince..
sonra...sonra karşısındaki adamlardan biri cebinden bir miktar para çıkardı.üstteki pembe kağıdı uzattı kadına...servis aracı uzakaştı.kısa bir duraklamada ne çok kare görmüştü.neydi şimdi.yardım mı ettin ?gözüne soka soka say ...üstten ver bi tane.herşeyin bir adabı olmamalı mı....
o kareler neyi hatırlattı ona...o çok kısa sürede kim çimdikledi yüreğini.sevinçle kurulmuş koltuğuna ,alışverişine gidiyordu işte.camdan bakına bakına...

o duruşu hatırladı...ezikliği...gözlerinin önüne geldi.babası yok diye yardım ettiklerini zanneden akrabaları geldi gözü önüne...yetimdir...falandır filandır.3 kuruşluk giysiyi 3 kuruştan birkaç çiklet parası eksiğine almaya çalışan akrabaları...o büzülmeyi de hatırladı...birkaç çiklet parası hatırlattı ona ömrü boyunca babası olmadığını.ve bu yüzden çekildiği her fotoğrafta başı bi eğik çıktı.yaşadıkça da hep eğik kaldı bir tarafı...eksik...

servis aracı ileri ileri giderken gözyaşları geri geri aktı...görünmeden.

Doğan Dede çok haklı....küçük bir bebeğin bile onuru olduğunu okumuştum kitaplarında...bu hikaye onu hatırlattı..

denizi yetiştirirken çok dikkatli olmaya çalışıyorum.öğreniyorum.nasıl doğru olurum...doğrusu ne olmalı.nasıl davranmalıyım

İnsan İnsana
İçimizdeki Çocuk
Yetişkin Çocuklar
Savaşçı

Sevgili Dedemiz, Bilge Dedemiz.Doğan Cüceloğlu.....çok şey kattın bana sümüklüböceğin annesine....kızımı büyütürken çok yardımcı oluyorsun Sevgili Dedemiz....çok şey öğreniyorum senden...mesela....minik bir bebeğin bile istenmediğini anladığını okumuştum...

deniz uyandı yarı

mbırakıyorum .özür

Seni ve denizi görmeden çok sevdim bana cok güzel moral oldun yol gosterdin iyiki sen varsin iyiki deniz var Allah esirgesin yuvanizi bende cok severim bilge dedeyi 2. negatifden sonra gelecek ay laparoskopi olacam sol tüp de sivi olma ihtimal i varmis alinacak belki sonra dinlenip Allah izin verirse baslariz tekrar

günaydın böcekseverler

dün anne baba deniz çarpışan arabalara bindikböbreklerimi korumaya çalışırken her tarafım çok acıdı.uzun zamanolmuş binmeyeli.....
baba deseniz bacakları zor sığdı.direksiyonu zor sürdü

deniz...arabanın biri çarpınca biraz korktu inelim dedi.bunun bir oyun olduğunu söyleyince sakinledi.sonra biz de sadece tur attık.kimseye değmeden.e arada hafif vuruşmalar oldu tabiii.sonra biraz yürüyüş......kum bahçesinde oynamaya dalınca unuttu bizi
onun için çooook güzel bir hafta sonuydu.....şimdi uyuyor da bi günaydın diyiiim dedim....

teşekkür ederim sahracım...

iyi ki deniz var.....iyi ki...uyanacak gibi...sesler var.baktım da geldim.
dede çok şey öğretti bana...mürekkebi solmasın hiç...
hayırlsıı be gülüm....önce moral olarak kendini bi güçlü hisset....sağlık olarak ta tabiii.kafandaki negatif düşüncelerden bi kurtul.bak önümüz bahar.ağaçlar pembe pembe beyaz beyaz çiçeklerini açmışlar bile..ben onlara bakınca yeniden doğmaya inancım kuvvetleniyor.dini anlamda söylemiyorum bunu...olan biten neyse....her neyse....dönüyor işte devam ediyor.sen ağlasan da sızlasan da gülsen de...hayat devam ediyor...hayatı kaçırma..yeniden doğmak bizim elimizde.gücünün topla...ilk gördüğün bahar çiçeğine dokun...yeni adımlara yol aç ...
haydi Allah yanında olsun...Güzel Allah istediğini dilesin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…