- 3 Temmuz 2009
- 8.583
- 3.546
- 723
- Konu Sahibi DenizGeldi
-
- #1.921
Yazılarını özlüyoruz. Ayağımı papuca sokacak vakit bulamayacağımı hayal ederek geçiyor işte, çok şükür. Bizde her şey yolunda. Biraz bulantılar zorluyor, o da işin tuzu biberi. Bir dahakı doktor kontrolunu iple çekiyorum. Rabbim sonunu güzel eylesin.anne baba deniz yemeklerini yediler.anne sofrayı toplar iken baba ile deniz üstlerini değiştirdiler .parka indiler baba kız.anne gündüzden aldığı sütü koydu kaynasın.(nerede ise taşıyormuş balon olmuş yakaladım :)
hayat devam ediyor....hikaye yazılmaya yaşanmaya devam ediyor.anneden size çooook selam.......
muhat;aldık öpücükleri.......Sümeyye nasıl gidiyor.gizem...ismihan....aklıma gelen gelmeyen böcekseverler......herkese iyi akşamlar olsun.
- bir gün kızımla bir mevlütten geliyoruz...deniz oradan bir kaç duamsı hece kapmış tekrarlıyor evimize dönerken minübüste.....duamsı diyorum şu an tam hatırlamıyorum.ne idi.belki tekrarlanan bir niyaz hecesiydi.yavrum kendince bir melodi ile mırıldanıyor.uyumadı da gün içinde...
yavrularınız gelsin bir,,,
bir 3-4 yaşlarını görün inşallah.....uyumadıkları günün ne derece zor bir gün olduğunu yaşayacaksınız....bir an önce yaşayın....anlatmak istediğimin fazla dışına çıkmıyayım.deniz sürekli şarkı gibi tekrarlıyor.
tekrarlıyor da tekrarlıyor.çocuk işte anlamıyor.kızım biraz sessiz ol...sessiz...lütfen annem,ler fayda etmiyor.gayri ihtiyari gülüyorum.kadının biri kaşkarını çatmış bana
gülme diyor.başı ağrımışmış.o olsaymış susuturumuşmuş.(suskun kızı kollarının hapsinde)
ne yapabilirim çocuk o dedim.
o bayandan başka biri de cesaret almış olmalı evet susuturun şunu.ben çocuk gelişimciyim nasıl çocuk büyütüyosun polemikleri.....
sözüm ona gelişimci olan bayan rahatsız olmuşmuş telefonunda konuşamıyormuş.(diğer bayanla laf yetiştirirken b,rbirimize tel kulağında sürekli konuşuyor)
ben de okudum hanfendi ç gelişimi.buraso kamuya açık bir vasıta.asıl siz gidin özelinizi dışarıda konuşun.
ön taraftan seslenmeler....şikayetler...ben tekim....minübüse karşı.pardon yolculara karşı.denizin 4 yaşında bir çocuk olduğunu anlamadığını yapabileceğim bir şey olmadığını yüksek sesle bağırıyorum onlara...
derken kendisinn sivil polis olduğunu söyleyen bir kişi bana gömlek altından hüviyetini göstererek lütfen sakin olun yoksa çekeceğim tutanak tutacağım hakkınızda demesin mi
hiç ama hiç tahammülüm kalmadı.ne diyorsunuz beyefendi tutarsanız tutun ne yapaaksınız dört yaşındaki çocuğun ağzına kelepçe mi vuracaksınız diye bağırdım.o sırada deniz korkmuş biraz susmuştu.yolcunun biri inmek üzereydi bak polisten nasıl korktu da sustu demez mi......heee dedim evet polisi n kimliğini tanıdı da ondan korktu diye bağırdım imalı....işte nasıl çocukmuş susturmayı bilmezmişiz diye minübüsten sesler.....
ben yine yüksek sesle susmuycak işte ....konuşa konuşa büyüyecek.sizler vurmuşsunuz sindirmişsiniz susturmuşsunuz çocuklarınızı öyle büyütmüşsünüz...konuşan dşünen sorgulayan çocuklar olacak bu çocuklar diye bağırdım minübüsten inerken....benimle birlikte inen bir bayan onların istediği çocuğunuza bi tane vurup susturmanızdı.hah.niye vuracakmışım.çocuk o yaaa.çocuk...evimize sonsuz bir sinirle döndüğümü hatırlıyorum.......
sonra sonra,,,,polis olduğunu söyleyen kişinin polisliğinden de şüphe ettim....farklı nidalarda haykırdım;ki alıp götürmeliydi beni.
denizle de evde yuvarlak masa toplantımızı yaptık.her yerde kurallar olduğu bu kurallara uyulması gerektiği ile ilgili......
niye anlattım.....yapabilirmiyim,edeblirmiyim sevebilirmiyim koruyabilirmiyim kendimin gibi sevebilirimiyim kendimin gibi davranabilirmiyim,komşu n der kocamın ailesi çevre vs vs uzar gider korkyularınız endişeleriniz.herkesin hissi farklı.....
oluyo oluyo.....bal gibi oluyo....bal ötesi.....öyle bir sahipleniyorsunuz ki....yeri geldiğinde atmaca olup koruyorsunuz yavrunuzu....
herkese çok sevgiler...
DenizGeldi
anneciğim....canım kızım...bilge dedeni okuyorum ...bizim için....
sümeyyeciğimmmm...herşeyin yolunda olduğuna sevindim...bi dahaki kontrol ne zaman?hayır haberle gel.hayırla tamamla inşallah hamileliğini....sevgi ile sarıyorum,üçünüzü....
selam ablacım derslerim basladı üni. geldim bu arada evimi kurdum yerleşme flan derken giremedim. deniz ve sen hep aklımdaydınız ancak girebildim. denizi ve seni çok öpüyorum. daha güzel maceraları bekliyorum. bu arada minibüstekilerin terbiyesizliği bozmayın sinirlerinizisadece selam........
merhaba sümeyyeAmin. Aslında bir dahakı kontrol iki hafta sonra, ancak ben şimdiden ipleri çekmeğe başladım bile. Zaten bir kez kontrol, bir hafta dayanmaya yetiyor, sonra merak ediyorsun. Allahtan bu sefer çok fazla bulantım oldu. Bu iyi olamalarına işaret olduğu için zaman sanki daha çabuk geçti ve içim daha rahattı, elhamdulillah. Umarım bu sefer güzel bir şekilde tamamlaya bilirim. Biz de üçümüz seni ve Denizi sevgiyle kucaklıyoruz. Hep mutlu olun, hep sıcak olun, hep birlikte olun.
merhaba sümeyye
çok sevindim sağlıllı olmanıza. bebişlerin sana nefes aldırmadan çalıştıracağı günler yakındır inşallah. allah tamamına erdirsin . inşallah bu sefer sağlıkla kucaklarsın bebekleri.. isim düşündünmü acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?