Sümüklüböceğin hikayesi

Çok şükür, göründüğü kadarı ile her şey yolunda. Denizin tırnak cevabına bayıldım.

oy iyi herşey yolundaymış...memorialde mi olacak doğum?inşallah Allahın izniyle...denizde cevap çok...konuşmaları babasıyla benim kopyam...galiba bizde de çene çok......
gülen ikon!

Merhaba bi ara topiğinizi takip ediyordum. Karşıma çıktı tekrar girip okuyayım dedim :) ilk başlarda günlük şeklinde yazıyordunuz sanırım bıraktınız o şekilde yazmayı
merhaba...
evet...ilk başlarda sık yazıyordum...deniz büyüdükçe eskisi gibi yazamaz oldum...sağolsun çok hareketli.gözünü başka bir yere çevirmeye gör! heh heh...
sevgi ile..

torunlar mı....oooo.bonus olur.(güncel söylemle)
ama niye olmasın...kendime iyi bakarsam sağlıklı olursamAllahın izni ile diplomasını da gelinliğini de bonuslarını bile görürüm.heh heeee...dur kafadan bi hesap.şimdi yaş 43.deniz 4..farzı misal 20 sene sonra evlense ben olurum63-65....o hooo ho.insan ömrü uzuyor.bi 90 bana yeter.heh heeee.

ben de sana su durumunu soracaktım aklımdaydı.daha önceki sorunun buydu...malum ikiz olacak...inşallah yeter miktardadır.
o hooo maşallah maşallah....yamulmaya başlamışlar he içeride...ne güzel histir kimbilir...içinde canlı birşeylerin olduğunu bilmek...Allahım tamamlamayı nasip etsin inşallah...inşallah görelim o günleri hayırlısı ile..
sonra....sonra sen de buralara uğrayama....kakalarla uğraş dur...heh heh!

sümeyyecimmmm...can lı selam.el sallıyorum sana...gördüm say...

biliyorsan ikonların yerini,lütfen yaz....

sümeyyecim...
geçmişe dönük okuyorum.yazmıştım sana sanırım ama.sanırım gözümden kaçmış.sen hangi kitaplarını tavsiye edersin demişsin bilge dedenin.ben sana okuduğum kitapların adlarını sıralamıştım.tavsiye konusunda.iletişimleilgili insan ilişkileriyle ilgili yazılarını daha çok okuyorum ben.malum deniz küçük insancık.ben okudukça o yoğruluyor...faydalı şeyler katmalıyım hamuruna....ben bilge dednin hemen hemen tüm kitaplarında benim işime yarayacak şeyler buldum.(bu cümle kaba oldu...ama sevgili bilge dede...lütfen affet.zman...zaman yok...sen beni anlarsın.sevgili dede....................

DenizGeldi post: 37279298 .!.:
sümeyyecimmmm...can lı selam.el sallıyorum sana...gördüm say...

biliyorsan ikonların yerini,lütfen yaz....

Va aleykumus selam. Tavsiyen için çok teşekkür ederim. Doğum için daha çok var, ancak şimdilik Özel Çapa'yı düşünüyorum (gittiğim dr orada), tabii her şey yolunda giderse.

İkonlar, yukarıda gülücük resminin üstüne vurunca ortaya çıkıyor. Bu şekilde kullanmayı hiç sevmedim.

az önce.............

sandalyeler yerde ters çevrili,,,,,halı bozulmuş,,,,,başını şöyle bir yanlışlıkla arkaya(denizin odası)dönün ...yatağı açık.yatağının iki çekmecesi dil çıkarıyor.dolabının kapısı içindeki eşyaları tarafından zorlanmakta.....hani rasgele doldurulmuş bir dolap düşünün.çamaşır makinesinin çamaşır yıkarkenki görüntüsü ile doldurulmuş olsun.bir açsan üzerine yığılacak...şimdi,şimdibibaktım da pembe terliğinin tekini görüyorum..

şaka değil hepsi gerçek... deni<z babasıyla yattı kalktı oyunu,,,,doktorculuk oyunlarını oynarken yazabiliyorum şu an...
bir yandan da babaya hatırlatıyorum...hayırlıyormusun?

kızım gelmeden önce eğitici annelik kursuna gitmiştim.elişi kağıtlarıyla etkinlikler yapıyorduk.mahsustan evi bir kaç gün dağınık bıraktım.dağınık dediğim:bir örtü üzerinde sehpa,sehpanın üzerinde elişi kağıtları..örtü üzerine de dağılmış kağıt parçaları...
bana o zamalar kızıtordu baba...bu ne beeee.evin hali neee...ben yakında çocuğumuz olacağını alışması için gözüne aşina olması için bilerek dağınık bıraktığımı söylüyordum.bana söylenir kızar bunlar senin dağınıklıkların.bi çocuk bi evi ne kadar dağıtabilir ki diye söyleniyordu.

az önce.....kahkaha atıyordum ona....bi çocuk bir evi ne kadar dağıtabilir ki diye.
fıkra gibi....

denizle tiyatro harikaydı.bir de yerinde dursaydı,iyiydi :) koltuk tepelerinde :)
deniz büyümüş...aklı büyümüş.bunu anladım bu gidişimizde.palyaçolar tuhaf hareketler yaparlar ya çocukları güldürmek için.deniz ne dedi biliyormusunuz.daha oyun henüz başlamışken.bu adam ne yaptığını bilmiyor

geçen yıl aynı oyunu başka bir sahnede izlemiştik..unutmamış..kedinin daha önceki oyunda yaptığı ama dün izlediğimiz oyunda yapmadığı hareketlerini anlattı bana.anne bunları bunları yapmadı diye.şok oldum...hafızası müthiş.

bu gün de uzun bir yürüyüş yaptık onla.yollarda tabelalara ya da üzerinde harf olan her şeye dikkatle bakıyor kelimelerdeki tüm harfleri tek tek söylüyor bana toplattırdı.yani ne yazdığını sordu.bir markette de biber seçerken karton bir koli üzerindeki harfleri babasının ismine benzetmiş anne bak ......yazıyor dedi babasının ismini söyleyerek.iki harfi tutturdu(aman bu ikonları bulmak ne zor.yerleri değişmiş

şimdi uyuyor.

bu günü anlatayım mı?

kahvaltıdan sonra evi süpürmeye başladım..hava çook güzeldi.çıkın dışarı çıkın dışarı dedi güneş bize...heh heh...süpürgeyi bir kenara bıraktım. oturduğumuz oda kalsın!! heh heh.(en lazım yer)
giyindik,kaçtık evden...işten.
önce pazara doğru yol aldık.denizin çene hiç durmuyor.o ne bu ne neden böyle...sorular sorular...sorular.deniz bugün ilk alışveriş deneyimini yaşadı.iki tuzluk aldı parasını ödedi.teşekkür edip çıktık dükkandan.bunları almak istiyorum dedi.iki tuzluğun parasını verdi.tuzlukların içinde bulunduğu poşeti de kendi taşıdı.ağır değil zaten dedi.
pazardan ona bir pantolon aldık.malum kış kapıda.içi yünlü mü yünlü...öyle bişey arıyordum.görünce denedi.üzerinde kaldı.eskiyi taşıdık pazarı gezmeye devam ederken...yükte hafif bir iki bişey daha aldıktan sonra pazardan çıktık.uzun bir yürüyüş demiştim ya...vesait yolunu takip ettik.epeyi bir ilerideki büyük parka ulaşmak için.yolda yine soru cevap....haaa...deniz le bir oyunumuz var aramızda.hangimiz önce bir türk bayrağı görürsek ben gördüm bak diyoruz gösteriyoruz.o görüne ''ben gördüm'' deyip gurulanıyor ben görünce ben görmüştüm deyip aklınca beni kandırıyor.zilli! yemezler....ama doğruya doğru...çoğunlukla hep o görüyor.hafızası ,dikkati müthiş...
büyük parka girdik...elimi bıraktı.başladı kuşları kovalamaya.ağaçtakileri kaçırmaya.yenli pantolonun hakkından geldi,birkaç kez yeşilliklere düşerek.....eve gelince yıkadım hemen elimde...şimdi ipte.
o kuşlarla eğlenirken ben parktaki oturma bölümünde onu mutlulkla izledim.mandalina soya soya...ara ara yanıma çağırıp ağzına atıverdim.ben de durmadım tabiii.....hava çok güzeldi...biz de güzeldik bu gün...iyi ki işi bırakıp kaçmışız evden...
sonra....parkın diğer tarafına gittik.hani 1 milyon atılıp sallanan oyuncaklar var ya.....bir helikoptere bindi deniz.şansına ne uzun sürdü.ben de yanındaki koca kırmızı arabaya oturdum onun helikopterinde çalan pepe şarkısına eşlik ettim.kova kırmızı araba dediğime bakmayın,iki çocuğun oturabileceği genişlikteydi.yoksa tüm sallanan araçlar tek çocuğun bineceği büyüklükte genişilikte...çocukları olanlar kesin bilirler.gelen geçen bize bakrak güldüler...kime ne.!biz çok mutluyduk.deniz sallandı ben şarkısına eşlik ettim.bi yandan başımı salladım.ritim tutturdum.(pepe ile şiila kürekleri çekiyor.............)
araçtan indi.parka girdik.hani parklarda büyükler için spor aletleri olur ya.aynı aletlerin çocuklar için olanlarını yapmışlardı.ilk kez gördüm.deniz delirdi.bir ona .bir buna.hepsine...hepsine defalarca bindi.indi bindi...büyüklerinkine pek özenir her zaman .tehlikeli olmamasına dikkat ederek kullandırırdım aletleri de....bunlar tehlikesiz!süper!
sonra normal çocuk parkı bölümüne geçti.zaten hepsi iç içeydi.zincirlere tırmandı.yapamadıklarında bana seslendi anneeeee bana yardım edermisin çıkamyoruumm..
ar tık yavaştan eve doğru yol almamamız gerekiyordu.öyle böyle değil.bayağı uzun bir yürüyüş olmuştu bu günkü.ama sanki hiç yorulmamış neşeile nasıl da hoplaya zıplaya oynamıştı bugün....yavrum.
büyük bir alışveriş mağazasının önünden geçerken anne girelim dedi.kızım uykunu geçirmeyelim dedim.tamam dedi denizim.böyle de bir olgunluğu var kimi zaman.....çoğu zaman var.
minübüste kuruyemişini yiye yiye bakındı camdan.bayrak oyununa devam.....

dünya işi dünyada kalacak.yaşadıklarımız bana....bize....iş dediğin nedir ki...yemek te oldu.yarım kalan süpürge de..bazen yapmak lazım...hayatı dolu dolu yaşamalı....sevgi ile.........

Son düzenleme:
ne zamandır böyle uzun yazmamıştım...kendime ayıracak zamanı bulmak zor...çok zor.kitap okumak,bilge dedeyi okumak.yine buralara yazmak.sümeyyeyi sormak herşeyin yolunda olduğunu okumak.eskilere selam göndermek nette dolaşmak bir süpangle yemek çikolata ile sütlü bir kahve içmek istiyorum....uykum gelmeden başlasam iyi olur.
iyi geceler böcekseverler........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…