Şüphelerim var

Dilasare

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2018
1.401
29
118
Kızlar son depremden sonra psikolojimiz bozuldu artık bizim bina 6 yıllık evimizi ilk alan biziz altımızda daire onun altında ise 3 katlı dükkan var bodrum katta var neyse evimize herkes sağlam diyor ama bi ara tadilat yaptılar o yüzden korkuyorum sürekli kontrol ediyorum adamlar artık sinirlendi giremezsiniz diye bizde belediyeye denetçileri çağırdık neyse dün kontrol edildi bugün görüşmeye gittim belediyeye sorun yok güç bir şekilde içiniz rahat olsun dedi ama hala korkuyorum şimdi yapmadılar sa bile yaparlar mı diye acaba nasıl anlarız Kızlar akıl verin

Kolon kesilmediyse sorun yok sadece iç tadilat yapmışta olabilirler 🙏🏻 inşallah öyledir haklısınız

dükkanlar en başından beri varsa zaten proje ona göre çizilmiştir, üstelik kontrol edilmiş ve sorun yok denmiş. inşaallah artık size düşen güvenmek ve tevekkül etmek

Kolon kesilmesini evde olup anlamamak mümkün değil ztn binayı çok zorlayarak yıkım sağlanıyor belki bu sizi rahatlatir

dükkanlar en başından beri varsa zaten proje ona göre çizilmiştir, üstelik kontrol edilmiş ve sorun yok denmiş. inşaallah artık size düşen güvenmek ve tevekkül etmek
Mühendisler kontrol ettik sorun yok dedi ama kimseye güvenmiyorum
Kolon kesilmesini evde olup anlamamak mümkün değil ztn binayı çok zorlayarak yıkım sağlanıyor belki bu sizi rahatlatir
işte evde olunmuyor genelde o yüzden ama evimizde herhangi bir çatlama vs yok

Yoldan araba geçerken sallanıyor mu?

E taşın o zaman. Kimseye güvenmiyorsun içine sinmiyor. Evde çatlak falan da yokmuş.
Burada bizler napabiliriz?

Binanın projesi elinizde mi? Müteahhitten isteyebilirsiniz eğer yoksa. Belediye gelip kontrol ederken neye göre kontrol ettiler? Ellerinde proje yoksa çay içip gitmiş olabilirler neticede.

Projeyi elinize alın,binanızın yöneticisiyle beraber nereler kolon,nereler kiriş tesbit edin,sonra belediye görevlilerini buna göre çağırın tekrar baksınlar.

Binanın projesi elinizde mi? Müteahhitten isteyebilirsiniz eğer yoksa. Belediye gelip kontrol ederken neye göre kontrol ettiler? Ellerinde proje yoksa çay içip gitmiş olabilirler neticede.

Projeyi elinize alın,binanızın yöneticisiyle beraber nereler kolon,nereler kiriş tesbit edin,sonra belediye görevlilerini buna göre çağırın tekrar baksınlar.
Projeyi nereden alabiliriz

Ilk deprem sonrası bir eve az hasarlı dediler, 6.4'luk deprem sonrası yikildi. Aşağıda 3 kat dükkan olması sıkıntılı...Zemini bilemeyiz, zemini nasıl o da muamma

Kızlar son depremden sonra psikolojimiz bozuldu artık bizim bina 6 yıllık evimizi ilk alan biziz altımızda daire onun altında ise 3 katlı dükkan var bodrum katta var neyse evimize herkes sağlam diyor ama bi ara tadilat yaptılar o yüzden korkuyorum sürekli kontrol ediyorum adamlar artık sinirlendi giremezsiniz diye bizde belediyeye denetçileri çağırdık neyse dün kontrol edildi bugün görüşmeye gittim belediyeye sorun yok güç bir şekilde içiniz rahat olsun dedi ama hala korkuyorum şimdi yapmadılar sa bile yaparlar mı diye acaba nasıl anlarız Kızlar akıl verin
lattesizkitapsiz lattesizkitapsiz neden herkesin yorumuna veya konusuna beğenmedim işareti koyuyorsunuz . Merak ettiğim için soruyorum ne zaman baksam hep beğenmediğim ikonu size ait

Zemini falan hiç bilmiyorum
Binanızı yapan müteahhitle görüşün. Zeminde iyileştirme yapmış mı,toprağın yapısı nasılmış,ne malzeme kullanmış, kullandığı beton mesela ne kadar iyi olursa olsun zamanında sulamış olması lazım. Sulamayı yapmadıysa o beton özelliğini yitirir. Siz projeyi alın,yöneticinizle konuşun. Evinizde kolon olan yerleri öğrenin,kolonlardan birine çivi çakmayı deneyin mesela. Sağlam olup olmadığı hakkında bir fikriniz olur. Ama bağımsız firmalardan yardım alın,belediyeler böyle misafir gibi gelip elinde proje dahi olmadan kontrol yapıyorız süsü veriyorlar. Öyle olmaz.

Back
X