- 7 Temmuz 2018
- 2.879
- 5.790
- 158
- 33
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bekarsınız sanırım. Bizim bekar arkadaşlarında kargolarının biri geliyor biri gidiyor.İnanın takip etmiyorum hiçbir fenomeni. İş çıkışı eve geldiğimde, elime telefonu her aldığımda alışveriş uygulamalarına bakmaktan kendimi geri alamıyorum. Bir de genelde aldıklarıma dönüp yorumlarına filan da bakıyorum fiyatı ne kadar olmuş, yorumları nedir filan diyeTamamen lüzumsuz şeylerle uğraşıyorum resmen
![]()
Merak kötü bir şey. Bir ay dayanabildiysem yeni ne gelmiş diye bakmak için indiriyorum. Aslında bir şeyler almalıyım mutlaka diye çıkmıyorum yola ancak birkaç ürün baktıktan sonra sanki almam gerekiyor gibi çok alakasız, olmasa da olacak şeyler alıyormen buluyorum kendimi.Alışveriş uygulamalarını silin. Ben öyle yapıyorum silince aklıma gelmiyor ta ki gerçek bir ihtiyacım olana kadar![]()
Evet bekarımbekarsınız sanırım. Bizim bekar arkadaşlarında kargolarının biri geliyor biri gidiyor.![]()
Tüm dolabı boşaltSon zamanlarda engel olamıyorum kendime. İnternet üzerinden sürekli gerekli gereksiz alışveriş yapıyorum. Tamam bundan sonra artık bir ihtiyacım kalmadı diyorum daha almayacağım diyorum bakıyorum hoşuma giden bir bluz, gömlek görüyorum kendimi kredi kartı numarasını girerken buluyorum. Abarttım artık durmalıyım dediğim zaman birkaç gün içinde yine aynı döngüye giriyorum. Aldığım birkaç kıyafet hiç istediğim gibi olmadı hatta. Karantina döneminde fazlasıyla kilo aldığım için. Bilmiyorum psikolojik bir durum sanırım, mutlu oluyorum yeni bir şeyler aldığımda. Nasıl atlatırım bilmiyorum. Şunu da deneyeyim bunu da deneyeyim diye diye dolduruyorum dolabı, yalnız belki sürekli kullandığım bir iki tanesidir. Dönem dönem oluyor gibi. Bu aralar durduramıyorum kendimi. Kredi kartı limitimi azaltmayı düşünüyorum. Ama ola ki acil bir ihtiyaç olursa diye ona da cesaret edemiyorum. Bu durumu yaşayan var mı aranızda dönem dönem ? Nasıl çözüm buldunuz?
Limitimi azalttım, maaşta ödeme yaptıktan sonra biraz daha azaltacağım. Birikim yaptığım hesabım var ancak oraya fazla atamıyorum bu kredi kartı harcamalarımdan ötürü. Aldıklarım geldikten sonra tamamen sileceğim sürekli kullandığım uygulamaları. Umarım düzeltebilirim bu durumu. Önerileriniz için çok teşekkür ediyorumTüm dolabı boşalt
kıyafetleri üst üste koy
hepsini yıka ütüle yerleştir
Öyle bunalıyorsun ki var olan kıyafetin fazla geliyor.
Kredi kartının limitini azalt
Maaşından birikim hesabı aç.
Para elinde olmazsa sıkıntıya düşersen harcamaları mecbur kısıyorsun
Son zamanlarda engel olamıyorum kendime. İnternet üzerinden sürekli gerekli gereksiz alışveriş yapıyorum. Tamam bundan sonra artık bir ihtiyacım kalmadı diyorum daha almayacağım diyorum bakıyorum hoşuma giden bir bluz, gömlek görüyorum kendimi kredi kartı numarasını girerken buluyorum. Abarttım artık durmalıyım dediğim zaman birkaç gün içinde yine aynı döngüye giriyorum. Aldığım birkaç kıyafet hiç istediğim gibi olmadı hatta. Karantina döneminde fazlasıyla kilo aldığım için. Bilmiyorum psikolojik bir durum sanırım, mutlu oluyorum yeni bir şeyler aldığımda. Nasıl atlatırım bilmiyorum. Şunu da deneyeyim bunu da deneyeyim diye diye dolduruyorum dolabı, yalnız belki sürekli kullandığım bir iki tanesidir. Dönem dönem oluyor gibi. Bu aralar durduramıyorum kendimi. Kredi kartı limitimi azaltmayı düşünüyorum. Ama ola ki acil bir ihtiyaç olursa diye ona da cesaret edemiyorum. Bu durumu yaşayan var mı aranızda dönem dönem ? Nasıl çözüm buldunuz?
Birkaç kez ürüne yapılan olumsuz yorumları okuduktan sonra iptal ettiklerim oldu ancak alternatif bulup sipariş ettim geneldegeçen bir cümle okudum, bugün ihtiyacınız olmayan şeyleri alırsanız, yarın ihtiyacınız olan şeyleri satmak zorunda kalırsınız.
o alacağınız bluzun, bilmemnenin illa alternatifi vardır. zaten kilo da almışsınız, yeni bir şey almak için o kiloları vermeyi bekleyin. kendinize hiç engel olamıyorsanız verin siparişi, o hazzı alın, sonrasında iptal edin. sonra o para geri yatırılınca hesaba havadan para gelmiş gibi oluyo, o da şahane bir his.
Her ay köşenize belli bir miktar para ayırın. Birikime yönelin. Boş yere tüketimden vazgeçin. Bizlere dayatılan seyler tuketmek tüketmek... tabiki ihtiyaciniz olan seylere sahip olun ama fazlasina gerek yok. Kredi kartinizin uzerine not yapıştirin ve online alisveris sitelerini ziyaret etmeyin.Son zamanlarda engel olamıyorum kendime. İnternet üzerinden sürekli gerekli gereksiz alışveriş yapıyorum. Tamam bundan sonra artık bir ihtiyacım kalmadı diyorum daha almayacağım diyorum bakıyorum hoşuma giden bir bluz, gömlek görüyorum kendimi kredi kartı numarasını girerken buluyorum. Abarttım artık durmalıyım dediğim zaman birkaç gün içinde yine aynı döngüye giriyorum. Aldığım birkaç kıyafet hiç istediğim gibi olmadı hatta. Karantina döneminde fazlasıyla kilo aldığım için. Bilmiyorum psikolojik bir durum sanırım, mutlu oluyorum yeni bir şeyler aldığımda. Nasıl atlatırım bilmiyorum. Şunu da deneyeyim bunu da deneyeyim diye diye dolduruyorum dolabı, yalnız belki sürekli kullandığım bir iki tanesidir. Dönem dönem oluyor gibi. Bu aralar durduramıyorum kendimi. Kredi kartı limitimi azaltmayı düşünüyorum. Ama ola ki acil bir ihtiyaç olursa diye ona da cesaret edemiyorum. Bu durumu yaşayan var mı aranızda dönem dönem ? Nasıl çözüm buldunuz?
Ne demek umarım işe yarar önerilerimizLimitimi azalttım, maaşta ödeme yaptıktan sonra biraz daha azaltacağım. Birikim yaptığım hesabım var ancak oraya fazla atamıyorum bu kredi kartı harcamalarımdan ötürü. Aldıklarım geldikten sonra tamamen sileceğim sürekli kullandığım uygulamaları. Umarım düzeltebilirim bu durumu. Önerileriniz için çok teşekkür ediyorum![]()
Kartın numarasını ezbere bildiğim için çıkarmama gerek kalmıyor artıkHer ay köşenize belli bir miktar para ayırın. Birikime yönelin. Boş yere tüketimden vazgeçin. Bizlere dayatılan seyler tuketmek tüketmek... tabiki ihtiyaciniz olan seylere sahip olun ama fazlasina gerek yok. Kredi kartinizin uzerine not yapıştirin ve online alisveris sitelerini ziyaret etmeyin.
Aaaaa aynı benOf bu konuyu takipteyim. O kadar çok sipariş veriyorum ki, artık son olarak kargoyu getiren Kurye “sen neden bu kadar alışveriş yapıyorsun” diye sormuştuutancımdan bazen işyerine, bazen mağazanın kendisine sipariş veriyorum. Aşırı derecede müsrif bi insanım, beğendiğim şeyi almazsam uyuyamıyorum, sanırım müsrif olmamın yanında ruh hastasıyım
![]()
Bide evde koyacak yer yok her ay ayırıp poşet poşet veriyorum ama yenilerini koyuyorum yerine. Annemin babamın abimin dolaplarına koyuyorum artık evde herkes kızıyor bana, haklı olarak. Benimde yolda şuan 4 kargom var, 1 i işyerine gelecek geri kalanlar magazayaAaaaa aynı benŞu an mağazaya gidecek olan bir siparişim var. Utancımdan iş yerime vermedim siparişi
Mağazadsn teslim alacağım geldiğinde. Bugün bir kargom gelmişti onu aldım. İki kargo daha gelecek iş yerine, bir kargo da mağazadan teslim alacağım
Ama artık düşündüklerimi uygulamaya koyacağım. Bir şekilde israftan kurtulmam lazım.
Azaltmak ve artırmak 5 dakikalık iş. Acil ihtiyaçta hemen halledersiniz. Azaltın benceSon zamanlarda engel olamıyorum kendime. İnternet üzerinden sürekli gerekli gereksiz alışveriş yapıyorum. Tamam bundan sonra artık bir ihtiyacım kalmadı diyorum daha almayacağım diyorum bakıyorum hoşuma giden bir bluz, gömlek görüyorum kendimi kredi kartı numarasını girerken buluyorum. Abarttım artık durmalıyım dediğim zaman birkaç gün içinde yine aynı döngüye giriyorum. Aldığım birkaç kıyafet hiç istediğim gibi olmadı hatta. Karantina döneminde fazlasıyla kilo aldığım için. Bilmiyorum psikolojik bir durum sanırım, mutlu oluyorum yeni bir şeyler aldığımda. Nasıl atlatırım bilmiyorum. Şunu da deneyeyim bunu da deneyeyim diye diye dolduruyorum dolabı, yalnız belki sürekli kullandığım bir iki tanesidir. Dönem dönem oluyor gibi. Bu aralar durduramıyorum kendimi. Kredi kartı limitimi azaltmayı düşünüyorum. Ama ola ki acil bir ihtiyaç olursa diye ona da cesaret edemiyorum. Bu durumu yaşayan var mı aranızda dönem dönem ? Nasıl çözüm buldunuz?
Bu yorumunuzdan sonra gidip altın aldım bugün :) Çünkü 10 günde 1000 TL harcamışım (hep mutsuzluktan).o kadar gereksiz alışverişe yapıcak parayı altına dövize bağlarsan paran kalmaz harcayamazsın hem de birikimin olur![]()
Bende tam tersi oldum. Minimalisttim aslında, eve eşya falan almam genelde sadece kozmetiğe fazla para harcardım. Şimdi herşeyi alasım var.bir ara ben de muzdariptim bu dertten, ev doldu taştı, 50 .kez dedim ki bu sefer minimalist olayim ama bu sefer elimdekiler çope gitmesin yepyeni marka parcalar etiketli filan...neyse , tam o ara 2. el siteleri yeni patlamıştı dedim neden olmasın? en ünlüsünde hesap açtim once , tek tek ayır, resim çek , yükle , pazarlik msjlarına cevap ver....epey uğraştım ve oyalandim o sürede...ve şunu farkettim, bizim tek tuşa basarak yaptiğimiz alışverişin karşı tarafında olmak çok zor, insanlar gunlerce soru soruyor, haftalarca pazarlik yapiyor tek bir parça için , çünkü olması gereken bu, para önemli, çok önemli, anormal olan kolayca harcamak....he anca 3 parça sattım ama bu yontemle basardım geçen yıl minimalist olmayı,bu sene pandemide iyice saldım artik, tshirt lazim elim gitmiyor sitelere,amaaan zaten evdeyim yırtikları giyerim modundayım
ooo hayırlı yatırımlar olsunBu yorumunuzdan sonra gidip altın aldım bugün :) Çünkü 10 günde 1000 TL harcamışım (hep mutsuzluktan).
Hayatımda ilk defa altın aldığım için azcık rezil oldum. Bakkala gidip bir TL verip çikolata isteyen çocuk gibi kredi kartımı uzatıp, "bir altın alabilir miyim" dedim.Adam iki saat, çeyrek mi grammı, eski mi yeni mi. Offf ne çok ayrıntısı varmış.