Sürekli alışveriş yapma isteği

Alışveriş uygulamalarını silin. Ben öyle yapıyorum silince aklıma gelmiyor ta ki gerçek bir ihtiyacım olana kadar 😂

İnanın takip etmiyorum hiçbir fenomeni. İş çıkışı eve geldiğimde, elime telefonu her aldığımda alışveriş uygulamalarına bakmaktan kendimi geri alamıyorum. Bir de genelde aldıklarıma dönüp yorumlarına filan da bakıyorum fiyatı ne kadar olmuş, yorumları nedir filan diye😀 Tamamen lüzumsuz şeylerle uğraşıyorum resmen 😂
bekarsınız sanırım. Bizim bekar arkadaşlarında kargolarının biri geliyor biri gidiyor. 😁

Alışveriş uygulamalarını silin. Ben öyle yapıyorum silince aklıma gelmiyor ta ki gerçek bir ihtiyacım olana kadar 😂
Merak kötü bir şey. Bir ay dayanabildiysem yeni ne gelmiş diye bakmak için indiriyorum. Aslında bir şeyler almalıyım mutlaka diye çıkmıyorum yola ancak birkaç ürün baktıktan sonra sanki almam gerekiyor gibi çok alakasız, olmasa da olacak şeyler alıyormen buluyorum kendimi.

bekarsınız sanırım. Bizim bekar arkadaşlarında kargolarının biri geliyor biri gidiyor. 😁
Evet bekarım 😂 Gerçekten de artık utanmaya başladım o kadar çok kargo geliyor ki. Etrafımdaki insanlar bu ne savurgan biri diyorlardır kesin. 😂

Son zamanlarda engel olamıyorum kendime. İnternet üzerinden sürekli gerekli gereksiz alışveriş yapıyorum. Tamam bundan sonra artık bir ihtiyacım kalmadı diyorum daha almayacağım diyorum bakıyorum hoşuma giden bir bluz, gömlek görüyorum kendimi kredi kartı numarasını girerken buluyorum. Abarttım artık durmalıyım dediğim zaman birkaç gün içinde yine aynı döngüye giriyorum. Aldığım birkaç kıyafet hiç istediğim gibi olmadı hatta. Karantina döneminde fazlasıyla kilo aldığım için. Bilmiyorum psikolojik bir durum sanırım, mutlu oluyorum yeni bir şeyler aldığımda. Nasıl atlatırım bilmiyorum. Şunu da deneyeyim bunu da deneyeyim diye diye dolduruyorum dolabı, yalnız belki sürekli kullandığım bir iki tanesidir. Dönem dönem oluyor gibi. Bu aralar durduramıyorum kendimi. Kredi kartı limitimi azaltmayı düşünüyorum. Ama ola ki acil bir ihtiyaç olursa diye ona da cesaret edemiyorum. Bu durumu yaşayan var mı aranızda dönem dönem ? Nasıl çözüm buldunuz?
Tüm dolabı boşalt
kıyafetleri üst üste koy
hepsini yıka ütüle yerleştir
Öyle bunalıyorsun ki var olan kıyafetin fazla geliyor.
Kredi kartının limitini azalt
Maaşından birikim hesabı aç.
Para elinde olmazsa sıkıntıya düşersen harcamaları mecbur kısıyorsun

Tüm dolabı boşalt
kıyafetleri üst üste koy
hepsini yıka ütüle yerleştir
Öyle bunalıyorsun ki var olan kıyafetin fazla geliyor.
Kredi kartının limitini azalt
Maaşından birikim hesabı aç.
Para elinde olmazsa sıkıntıya düşersen harcamaları mecbur kısıyorsun
Limitimi azalttım, maaşta ödeme yaptıktan sonra biraz daha azaltacağım. Birikim yaptığım hesabım var ancak oraya fazla atamıyorum bu kredi kartı harcamalarımdan ötürü. Aldıklarım geldikten sonra tamamen sileceğim sürekli kullandığım uygulamaları. Umarım düzeltebilirim bu durumu. Önerileriniz için çok teşekkür ediyorum 😇

Son zamanlarda engel olamıyorum kendime. İnternet üzerinden sürekli gerekli gereksiz alışveriş yapıyorum. Tamam bundan sonra artık bir ihtiyacım kalmadı diyorum daha almayacağım diyorum bakıyorum hoşuma giden bir bluz, gömlek görüyorum kendimi kredi kartı numarasını girerken buluyorum. Abarttım artık durmalıyım dediğim zaman birkaç gün içinde yine aynı döngüye giriyorum. Aldığım birkaç kıyafet hiç istediğim gibi olmadı hatta. Karantina döneminde fazlasıyla kilo aldığım için. Bilmiyorum psikolojik bir durum sanırım, mutlu oluyorum yeni bir şeyler aldığımda. Nasıl atlatırım bilmiyorum. Şunu da deneyeyim bunu da deneyeyim diye diye dolduruyorum dolabı, yalnız belki sürekli kullandığım bir iki tanesidir. Dönem dönem oluyor gibi. Bu aralar durduramıyorum kendimi. Kredi kartı limitimi azaltmayı düşünüyorum. Ama ola ki acil bir ihtiyaç olursa diye ona da cesaret edemiyorum. Bu durumu yaşayan var mı aranızda dönem dönem ? Nasıl çözüm buldunuz?

geçen bir cümle okudum, bugün ihtiyacınız olmayan şeyleri alırsanız, yarın ihtiyacınız olan şeyleri satmak zorunda kalırsınız.

o alacağınız bluzun, bilmemnenin illa alternatifi vardır. zaten kilo da almışsınız, yeni bir şey almak için o kiloları vermeyi bekleyin. kendinize hiç engel olamıyorsanız verin siparişi, o hazzı alın, sonrasında iptal edin. sonra o para geri yatırılınca hesaba havadan para gelmiş gibi oluyo, o da şahane bir his.

geçen bir cümle okudum, bugün ihtiyacınız olmayan şeyleri alırsanız, yarın ihtiyacınız olan şeyleri satmak zorunda kalırsınız.

o alacağınız bluzun, bilmemnenin illa alternatifi vardır. zaten kilo da almışsınız, yeni bir şey almak için o kiloları vermeyi bekleyin. kendinize hiç engel olamıyorsanız verin siparişi, o hazzı alın, sonrasında iptal edin. sonra o para geri yatırılınca hesaba havadan para gelmiş gibi oluyo, o da şahane bir his.
Birkaç kez ürüne yapılan olumsuz yorumları okuduktan sonra iptal ettiklerim oldu ancak alternatif bulup sipariş ettim genelde 😂 Elimden geldiğince çabalayacağım. Fiziki, maddi, manevi sağlıklı bir hayat düzeni oluşturmaya çalışacağım.

Her ay köşenize belli bir miktar para ayırın. Birikime yönelin. Boş yere tüketimden vazgeçin. Bizlere dayatılan seyler tuketmek tüketmek... tabiki ihtiyaciniz olan seylere sahip olun ama fazlasina gerek yok. Kredi kartinizin uzerine not yapıştirin ve online alisveris sitelerini ziyaret etmeyin.

Of bu konuyu takipteyim. O kadar çok sipariş veriyorum ki, artık son olarak kargoyu getiren Kurye “sen neden bu kadar alışveriş yapıyorsun” diye sormuştu 🙊 utancımdan bazen işyerine, bazen mağazanın kendisine sipariş veriyorum. Aşırı derecede müsrif bi insanım, beğendiğim şeyi almazsam uyuyamıyorum, sanırım müsrif olmamın yanında ruh hastasıyım 😄

Limitimi azalttım, maaşta ödeme yaptıktan sonra biraz daha azaltacağım. Birikim yaptığım hesabım var ancak oraya fazla atamıyorum bu kredi kartı harcamalarımdan ötürü. Aldıklarım geldikten sonra tamamen sileceğim sürekli kullandığım uygulamaları. Umarım düzeltebilirim bu durumu. Önerileriniz için çok teşekkür ediyorum 😇
Ne demek umarım işe yarar önerilerimiz
Bir ara bende bu bataktaydım
Üstelik kıyafet falan değil saçma sapan ıvır zıvır alırdım. 🤦‍♂️
Biraz zor oluyor ama alışkanlığı kırarsan gerisi geliyor.
Diğer önerilerim
boşluk hissindeyken insan daha çok alışveriş yapıyor.
Daha olumlu bir zaman yönetimi yapmak.
Bir hobi edinin oyuncak bebek yapmak, örgü örmek vs. Gibi telefondan alış verişten uzaklaştıracak şeyler

Kendine daha büyük parasal bir hedef koymak
Örneğin ıvır zıvır alırken vazgeçmek için kendime pahalı bir kahve makinası almayı hedef koymuştum.

Her ay köşenize belli bir miktar para ayırın. Birikime yönelin. Boş yere tüketimden vazgeçin. Bizlere dayatılan seyler tuketmek tüketmek... tabiki ihtiyaciniz olan seylere sahip olun ama fazlasina gerek yok. Kredi kartinizin uzerine not yapıştirin ve online alisveris sitelerini ziyaret etmeyin.
Kartın numarasını ezbere bildiğim için çıkarmama gerek kalmıyor artık 😂 Ancak o numarasını ezberlediğim sanal kartı iptal ettim. Birikim yaptığım bir hesabım var ancak şimdiye kadar gereksiz harcamaları yapmamış olsaydım o hesaba attığım para şu andakinin 5 katı olurdu. Adımları atmaya çalışıyorum. Bakalım etkilerini bir sonraki ay göreceğim. Umarım başarırım. Önerileriniz için hepinize çok teşekkür ediyorum.

Of bu konuyu takipteyim. O kadar çok sipariş veriyorum ki, artık son olarak kargoyu getiren Kurye “sen neden bu kadar alışveriş yapıyorsun” diye sormuştu 🙊 utancımdan bazen işyerine, bazen mağazanın kendisine sipariş veriyorum. Aşırı derecede müsrif bi insanım, beğendiğim şeyi almazsam uyuyamıyorum, sanırım müsrif olmamın yanında ruh hastasıyım 😄
Aaaaa aynı ben 😂 Şu an mağazaya gidecek olan bir siparişim var. Utancımdan iş yerime vermedim siparişi 😂 Mağazadan teslim alacağım geldiğinde. Bugün bir kargom gelmişti onu aldım. İki kargo daha gelecek iş yerine, bir kargo da mağazadan teslim alacağım 🙈 Ama artık düşündüklerimi uygulamaya koyacağım. Bir şekilde israftan kurtulmam lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aaaaa aynı ben 😂 Şu an mağazaya gidecek olan bir siparişim var. Utancımdan iş yerime vermedim siparişi 😂 Mağazadsn teslim alacağım geldiğinde. Bugün bir kargom gelmişti onu aldım. İki kargo daha gelecek iş yerine, bir kargo da mağazadan teslim alacağım 🙈 Ama artık düşündüklerimi uygulamaya koyacağım. Bir şekilde israftan kurtulmam lazım.
Bide evde koyacak yer yok her ay ayırıp poşet poşet veriyorum ama yenilerini koyuyorum yerine. Annemin babamın abimin dolaplarına koyuyorum artık evde herkes kızıyor bana, haklı olarak. Benimde yolda şuan 4 kargom var, 1 i işyerine gelecek geri kalanlar magazaya 😂 magazadakilerle artık iyice içli dışlı olduk. Evet kurtulalım gerçekten, bi ara ev alıp krediye girsem mecburen öderim diye düşündüm ama oda çözüm olurmu bilmiyorum

Uzun süredir giymediklerinizi bir kenara ayırın. Ona bir bakın uzun uzun. Saatlerinizi vererek o parayı kazanıyorsunuz sonuçta. Değer mi gercekten buna? Bir de çok kıyafet almanın ben belli bı giyim planı olmadığından olduğunu dusunuyorum. Eskiden bende sürekli bir şeyler alırdım ama şimdi alacağım zaman daha zamansız parçalar almaya yoneliyorum bu beni her şeyi almaktan da alikoyuyor. Bir de kıyafetlerinizi düzenli şekilde asarsaniz neyiniz var neyiniz yok daha net görürsünüz. katlama şeklinde değil de asma şeklinde yani

Bir de yatırım yapmak için şöyle güzel bir video var. Onu da ekleyeyim belki gaza getirir😂😂 -bazı kısımları biraz abartmış tabii onlar hariç-

Azaltmak ve artırmak 5 dakikalık iş. Acil ihtiyaçta hemen halledersiniz. Azaltın bence

bir ara ben de muzdariptim bu dertten, ev doldu taştı, 50 .kez dedim ki bu sefer minimalist olayim ama bu sefer elimdekiler çope gitmesin yepyeni marka parcalar etiketli filan...neyse , tam o ara 2. el siteleri yeni patlamıştı dedim neden olmasın? en ünlüsünde hesap açtim once , tek tek ayır, resim çek , yükle , pazarlik msjlarına cevap ver....epey uğraştım ve oyalandim o sürede...ve şunu farkettim, bizim tek tuşa basarak düşünmeden yaptiğimiz ödemenin karşı tarafında olmak çok zor, insanlar gunlerce soru soruyor, haftalarca pazarlik yapiyor tek bir parça için , çünkü olması gereken bu, para önemli, çok önemli, anormal olan kolayca harcamak....he anca 3 parça sattım ama bu yontemle basardım geçen yıl minimalist olmayı,bu sene pandemide iyice saldım artik, şu anda tshirt almam lazim mesela ama elim gitmiyor sitelere,amaaan zaten evdeyim yırtikları giyerim modundayım

Son düzenleme:
o kadar gereksiz alışverişe yapıcak parayı altına dövize bağlarsan paran kalmaz harcayamazsın hem de birikimin olur :KK70:
Bu yorumunuzdan sonra gidip altın aldım bugün :) Çünkü 10 günde 1000 TL harcamışım (hep mutsuzluktan).
Hayatımda ilk defa altın aldığım için azcık rezil oldum. Bakkala gidip bir TL verip çikolata isteyen çocuk gibi kredi kartımı uzatıp, "bir altın alabilir miyim" dedim. 😆 Adam iki saat, çeyrek mi grammı, eski mi yeni mi. Offf ne çok ayrıntısı varmış.

bir ara ben de muzdariptim bu dertten, ev doldu taştı, 50 .kez dedim ki bu sefer minimalist olayim ama bu sefer elimdekiler çope gitmesin yepyeni marka parcalar etiketli filan...neyse , tam o ara 2. el siteleri yeni patlamıştı dedim neden olmasın? en ünlüsünde hesap açtim once , tek tek ayır, resim çek , yükle , pazarlik msjlarına cevap ver....epey uğraştım ve oyalandim o sürede...ve şunu farkettim, bizim tek tuşa basarak yaptiğimiz alışverişin karşı tarafında olmak çok zor, insanlar gunlerce soru soruyor, haftalarca pazarlik yapiyor tek bir parça için , çünkü olması gereken bu, para önemli, çok önemli, anormal olan kolayca harcamak....he anca 3 parça sattım ama bu yontemle basardım geçen yıl minimalist olmayı,bu sene pandemide iyice saldım artik, tshirt lazim elim gitmiyor sitelere,amaaan zaten evdeyim yırtikları giyerim modundayım
Bende tam tersi oldum. Minimalisttim aslında, eve eşya falan almam genelde sadece kozmetiğe fazla para harcardım. Şimdi herşeyi alasım var.

Bu yorumunuzdan sonra gidip altın aldım bugün :) Çünkü 10 günde 1000 TL harcamışım (hep mutsuzluktan).
Hayatımda ilk defa altın aldığım için azcık rezil oldum. Bakkala gidip bir TL verip çikolata isteyen çocuk gibi kredi kartımı uzatıp, "bir altın alabilir miyim" dedim. 😆 Adam iki saat, çeyrek mi grammı, eski mi yeni mi. Offf ne çok ayrıntısı varmış.
ooo hayırlı yatırımlar olsun :D ama cidden fırında bile soruyolar normal mi kepekli mi çavdarlı mı diye hahaha :D kafası dalgın herhalde diye düşünmüşlerdir inş

Back
X