O kadar haklısınız ki bu konuda ☺ Banka üzerinden alım yapıyordum altında. UnutamıyordumAkıl vermek gibi olmasın lütfen yanlış anlamayın ama altın alın, ben bankadan almıyorum. İşyerim çok güvenli olduğu için birikimimi orada saklıyorum mesela eğer sizin de böyle bir ortamınız varsa banka olayına girmeyin orada al sat butonları insanın aklını çeliyor (ben bu işte çalışıyorum insanın psikolojisini çok iyi biliyorum başarabilen illa ki var ama sabırsız insanın halinden anlıyorum :)) )
Köşeye koyun ve gerçekten o altını unutun, şimdi 390’dan bile altın alsanız ki bu bize göre çok yüksek ama emin olun atıyorum 300’lere bile gelse (ki mümkün gibi gözükmüyor) gün gelecek sizi kar ettirecek. Unutmaktan geçiyor tüm mevzu :)
Madem cok alisveris yapiyorsunuz ve bu huyu birakamiyorsaniz, alip da giymediginiz ya da begenmediginiz bir sey olursa sizde ikinci el sitelerinde satin. Hem paranizin hepsi çope gitmemis olur.Bankayı arayıp müşteri temsilcisine bağlandım 13 dakika bekleyerek.Limitimi biraz düşürttüm. Ama bilmiyorum sıfırlamadan nasıl duracağım
Öyle düşüne düşüne bu duruma geldimAynısı bende de var ama lazım şeyleri alıyorum, şöyle ki:
Mesela güneş kremim var, ama alacağım marka indirime girmiş, hop atıyorum sepete çünkü 2 hafta içinde kullanacağım.
Takip ettiğim çanta vardı, 100 tl kadar indirime girmiş, iki ürün alınca bir indirim daha, hop attım sepete.
Ayrıca açıkçası ölüp gitsem harcamadığıma yanarım.
Kenarda kötü gün paramız var, canımım istediğini almadıktan sonra ben neden çalışıyorum?
Bu geçici bir dönem olabilir, kendinize zaman tanıyın, içinizde kalmasın almak istediklerinizi alın.
İkinci el siteleriyle uğraşmak istemedim açıkçası. Genelde birkaç kez kullandıktan sonra bir daha kullanmadığım eşyaları ayırıyorum ya ihtiyaç sahibi ya da kullanabilecek yakınlarıma veriyorum. Artık kendimi durdurmak için çabalayacağım. İsraf noktasına gelince rahatsız etmeye başladı bu alışkanlık beni. Umarım olumlu sonuçlar verir attığım adımlar.Madem cok alisveris yapiyorsunuz ve bu huyu birakamiyorsaniz, alip da giymediginiz ya da begenmediginiz bir sey olursa sizde ikinci el sitelerinde satin. Hem paranizin hepsi çope gitmemis olur.
UnutabilsemBen de iki sene önce altin hesabina aylik ufak ufak hesapta kalanlari altin hesabina attim küsürat da olsa. Sonra tasinirken nakde ihtiyacim vardi bozdurdum üstelik gayet iyi kârla. Ihtiyacim.olmasa bozdurmak istemezdim ama işte o da kenardaki güvence oluyor. Benim de araba alasim.var simdi zaten fiyatlar tavan biraz daha beklemedeyim.
Altindan zarar edilmez ya da dövizden ama alip unutacaksin yokmus gibi.
Yavaş yavaş birkaç adım atmaya başladım. Bakalım birkaç aya sonuçlarını göreceğim. Umarım başarabilirim.Aynı ben çaresini bulamadım bakmamaya çalışıyorum ama çok zor
bende satıyorum 120 takipçiliyle 3 ürün sattım. kargom çıkacak bugün. paketleme işini nasıl yapıyorsun peki.bende de aynı durum var çok sveiyorum ama son bir kaç aydır yapmadıkça isteğin azaldığını farkettim ve minimalizmle ilgilenmeye başladım tavsiye derim size de: )
Dolabı düzenlerken bir baktım daha etiketi üzerinde olan bir sürü kıyafet var onları da satıyorum
bende satıyorum 120 takipçiliyle 3 ürün sattım. kargom çıkacak bugün. paketleme işini nasıl yapıyorsun peki.
teşekkür ederim.konu dışı ama ; eğer kırışacak kalın bişeylerse kutuya koyuyorum onun haricinde benim öneden aldığım eşyaların geldiği paketlere ya da poşete koyuyorum sadece zaten gerekliyse kargocu üzerine kargo poşeti geçiriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?