Sürekli boşanmakla tehdit

Benim eşim de hep öyle derdi. Birgün durdum dedimki "bak sen bunu oyun sanıyorsun sanırım sık sık söylüyorsun. Sen söylersin ben yaparım." ve yaptım.

Bizde 4 yıllık evliyiz .Ben de boşanmak kelimesini çok fazla kullanıp anlamsızlaşırdım maalesef ki eşimi korkutmaktı amacım ama o dünyanın en umursamaz insanı. Bir yandan çok seviyordum bir yandan da katlanamıyorum. Çok basit halledebilecek sorunlarımız var çünkü ama inatla uğraşmıyordu. Ne oldu dersiniz? Hayatımın en berbat döneminde,her şeyin üst üste geldiği ,ciddi kayıplar yaşadığım ve üstüne doğum yaptığımın 4 .gününde boşanma kararı aldı.
ona bu fırsatı vermeliydim , cesaret edip daha önceden boşanmalıydım.Ben düşmüşken bana kocaman bir tekme attı. Acılarıma tuz bastı

Demem o ki kimsenin kendinizi değersiz hissettirmesine izin vermeyin !sen boşanma davası aç demek kolay. eğer maddi durumunuz varsa dönecek bir eviniz destekleyen bir aileniz varsa ve onsuz daha mutlu olurum diyorsanız boşanın hakkınızda hayırlısı olsun.

üzücü gerçekten sürekli böyle bi söylemle karşılaşmak nedenini oturup konuşurdum ben güzelce uyarırdım herhalde anlamazsa da mesafe koyacaksın ancak öyle akıllanır

üzücü gerçekten sürekli böyle bi söylemle karşılaşmak nedenini oturup konuşurdum ben güzelce uyarırdım herhalde anlamazsa da mesafe koyacaksın ancak öyle akıllanır
Sordum.Dayanamıyorum dedi. Neye dayanamıyordu ki? İstemediğim halde kayınvalimdemle yan yana evlere taşıdı.(İstemememin nedeni gelin kayınvalidenin birbirine yakın oturmasının evliliklere verdiği zararı gözlemlemiş olmak) Kayınvalidem sürekli onun sözünü dinlememi istedi. Örneğin onun izin vermediği yere gitmememi, sürekli onlarla içli dışlı olmamı, beni rakip gördü. Birlikte akşam yemeği yediğimiz için kocamla, haftanın hergünü onlarla yemediğimiz için bile beni oğlumdan ayırdı, ben oğlumun tişörtleriyle yatıyorum, boğazımdan yemek geçmiyor vs. bir sürü yaygara yapıp, hayatımızın her alanına müdahil olmak istedi. Bende bunun karşısında durdum. Annesinin üstümde yarattığı huzursuzlukla eşimle çok kavga çıktı aramızda. Şiddete varan kavgalar. Bunlardan çok yorulmuş paşam. Hastalanan, hastanelerde sürünen benim bu olaylar sonucunda. Ben bunları çekerken, boşanma tehditleriyle yaşadım. Biraz olsun pişmanlık görmedim ya da bana yansıttığı bu. Taşınmak istedim taşınmadı. Eşimden uzaklaştım. Uzaklaşınca hatalarını telafi etmek, gönül almayı bilmek yerine aldatma tehditleriyle yaşadım. Ben dağ değilim, ben de dayanamadım. Ama evliliği, çocuk oyuncağını çevirip boşanmayı hiç dillendirmedim. Bu yaşadığım son damlaydı.Şimdi beni arayıp ayrı eve çıkalım diyor. Bunu derken bile üstten üstten konuşup, şartlar sundu önüme. Bunu derken bile bende meraklı değilim ama deneyelim dedi. Kuyruğu dik tutmayan çalışan, egoist bir adama artık ben de dayanamıyorum.

Namas nasılsın ? Boşandiniz mi ?

Her ne olursa olsun annesine, ailesine ne kadar öfkeli olursam olayım. Tüm bu yaşananlardan sonra da annesinin istediği her yardıma koştum. Hastaneye götürdüm, yoldan geldi çayını çorbasını yaptım, misafiri geldi hizmet ettim. Ne isterse yaptım. Ama biz oğluyla boşanmanın eşiğindeyken bile arayıp, huzursuzluk çıkardı. Ben sadece eşimle değil, onu ailesiyle de savaş verdim. Oğulları evlensin ama bekar gibi yaşasın. Akşam yemeğe gelsin. O yokken eşi sürekli yanımızda olsun diyen, baskılayan, artık seslerine bile tahammül edemeyecek kadar irite olduğum insanlar. Eşime evlenmeden önce tatsızlıklar olursa tepkin ne olur diye sorduğumda, ben sana sahip çıkar, taşınırım demişti. Yalan! 2 sene beni o evde yaşadığım bütün negatif duygulara, gözyaşlarıma rağmen oturttu. Bugün taşınalım diyor. 2 senedir nerdeydi ki? Nerdeydi bunca zaman gözünün önünde kıvranırken? Tüm bunları cebe koyarsak, eşim beni almaya geldi birkaç gün önce öyle gezmeye gelmişşm gibi topla eşyalarını aşağı gel gideli dedi. Üzgünüm dedim. Beni her kavgada babamın evine bırakıp, kavgaya ailemi müdahil edip, sonra onlara hiç hesap vermeden, icazet almadan beni bu kez bu evden çıkaramazsın dedim. Babamı ezip, onun gururunu hiçe sayıp çıkarsam ve o aynı kalırsa bu eve gelecek yüzüm olmaz benim. O da öyle düşünüyorsan sen bilirsin deyip, esti gürledi. Çok üzgünüm, hala böylesine ego sahibi bir adama dönemem. Onun egosu, onun ailesi, onun kendini banbaşka bir yere koyup, herkesi kendinden değersiz görmeleri benim limitimi aştı.

Namas nasılsın ? Boşandiniz mi ?
Hayır. Eşim re yapmaya başladı. Başka bir yere taşınalım diyor. Başka bir eve taşınsam da bütün bu olayların üzerine bir sünger çekebileceğime inanmıyorum. Bana kinlenip, annesinin ağzından çıkan sözlerle bana saldırıyor. Konuşmak için arıyor güya ama her defasında kavgayla sonuçlanıyor. Yaşaması ayrı, ayrılması ayrı zor bir insan.

R yapmak klasik erkek davranışı bence. Neredeyse hepsi yapıyor. Senin kanmaman , mahal vermemen önemli bu süreçte. Çekmez haklısın. Hadi diyelim ki çekti sen bütün yaşadıklarını , sana yapılan haksızlıkları unutabilecek misin ? Bence hayır...
Kişiliği gelişmemiş. Annesinin dolduruşuna geldiğine göre. Boşanma sürecinde iletişim kurmak zorunda değilsin. Zaten yorgunsun iyice hırpalatma kendini. Evet zor. Ama süreç sonunda bitecek herşey. Azıcık sabır azıcık.

Çok haklı bir soru. Ben bana yapılanı unutabilecek miyim? Hiç sanmıyorum. Bir de ailemin yanındayım ve olması gereken standart sağlıklı ortamın ne olduğunu hatırlıyorum. O aramadığı sürece her şey stabil. Ailemle kavgadız gürültüsüz ve özgür hissettiğim bir hayatım var şuanda. Bu konforu kaybetmek istemiyorum.

Geri adım atmadığın sürece artık bu konforu kaybetmezsin bence :) Bak aile ortamının , iletişiminin ne olduğunu ve ne olmaması gerektiğini bilecek bir ortamda doğup büyümüşsün. Kendine eziyet çektirmene katlanmana değdi mi ? Hiç. Bunu hep aklına getir. Ona göre dirayetli dur. Bu süreç geçici. Kendine telkin et bunu. Tünelin sonu aydınlık. Mutlu olacaksın bundan sonra inşAllah.

Hala vik vik ötüyor. Ayrı ev açmamak boşanma sebebi zaten. Ayrı yuva bilincine sahip olmayıp eşini kök ailesine yapıştırmaya çalışmak da.. Ayrı evi lütuf gibi sunamaz. Geri dönüp bu herifi evli adam statüsüne sokma. Çocukla ödüllendirme. Eminim senden sonra yaşı küçük, gözü açılmamış kız avına çıkacaklar, kendilerini de birbirine bağlı, tutkun, harika aile olarak gösterecekler. Genç toy kız ne bilsin o tutkun ailenin altından ne çıkacak?

Bakma, boşanmaktan en çok erkekler korkuyor. Burda geze geze bunu anladım ben. Her defasında boşanma lafını onların bu kadar kolay ağzına alması cesaretten değil, göz korkutma. Boşanmayı kafasına koyan boşar, re yapmaz.

Gecenin bir yarısı kapını önüne atmaya çalışmışlığı var beni
Siz bu şartlarda bu evlilikten ne bekliyorsunuz, önemli olan bu. Eğer bu şartlarda nasıl devam edebilirim diyorsanız ciddiye almayıp, duymayacaksınız. Yok ama bu şartlarda yaşamayı kabul etmiyorsanız yapmanız gereken şey belli. Ayrılmayı bu sefer siz ona teklif edebilirsiniz mesela

İnşallah Keşke daha önce annemin evinde bir süre kalsaydım da hatırlasaydım eski günlerini

Kimse, hani şu “elin kızları” kimsenin büyümemiş, şımarık bir ergen olarak kimliğini tanımlamayı seçmiş, evliliğe dair zerre fikri olmadan güdüsel davranıp evlenen oğlunu büyütmek zorunda değil inanın. Ben 2 yılımı verdim. Siz henüz 8 aylık evliymişsiniz. Eğer aile evinizde destek veriyorsa, o ortamın huzuruna, güvenine alışıp dönmek bile istemiyorsunuz. Umarım hayatınız en hayırlı şekilde yönlenir.

annem babam sağolsunlar sonuna kadar destekçi. eşimle evlenmeden önce cok önceden eski sevgilisine attığı mesajları görmüştüm bizim ilişkimizin olmadığı zamanlarda. o kıza bile resmen yalvarmıştı ayrılmamak için bu bana çok koyuyor şuan yani zerre değerim yok mu ki böyle ayrılık sakız oldu ağzında. evlenince cepte diye düşünüyorlar herhalde... umarım herşey sizin için de çok güzel olsun.

Aynı duyguları yaşıyorum. Ben allah inancı olan bir insanım onun adaletine sığınıyorum yaşarken o adaleti görmek istiyorum. Bir başkası karma der, öteki bilmem ne. Ben her türlüsüne saygılıyım. Ahım çıksın da nasıl çıkarsa çıksın artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…