Sürekli gorusmekten çok bunaldım ama ne yapacağımı bilmiyorum

Canım annemde benim gibi belki de böyle yetistigim için diyorum kendime ama gerçekten normal değil bu kadar görüşmek eşimle konuşurken cankm bu kadar görüşmek normal değil diyorum az bile diyor yani yetisme tarzı çok önemli lohusayken ne yapacagimi gerçekten bilmiyorum çok üzgünüm çok mutsuzum annem zaten dogum sonrası çok kalmaz gider çünkü ne kendi rahat edebilir ne de rahatszi etmek ister
Olay senin esinde bitiyor. Sen normal degil diyorsun esin az bile diyor. Siz hic basbasa aktivite yapmiyormusunuz esin seninle birlikte birsey yapmak istemiyor da galiba. Adaminda umrunda degil ki umrunda olsa ailesine soyler. Ben bu tip adamlarin eslerini sevdigini dusunmuyorum evlenmek icin evleniyorlar. Benim esiminde ailesi cok duskundur yakin otururuz ama esim soyler bizim planimiz var gelemeyiz diye. Bize gelmek isteseler bile planimiz varsa iptal etmez cunku birlikte vakit gecirmeyi daha cok seviyor.

Canım eşim sürekli anlatıyor küçükken böyleydi sürekli amcalarimla görüşurduk çok güzel olurdu felan diye yani alışık olduğu hayat bu ama bu çevrede öyle şeyler normal görülüyor ancak eşime arkadaşları anlatiyormus iş yerinde ya sürekli hanımın ailesine gidiyoruz abi bıktım diyorlarmış eşim onlardan hiç ders almıyor
Eşiniz arkadaşlarinin konuşmalarini size öylesine mi anlattı, yoksa bilerek mi? Yani erkekler kv evinde rahat etmiyor mesajı mi?

Konu sahibi ne zaman bebek yapacağınıza karışmam haddim değil,ama sorunu çözmeden gebe kalmasaydiniz iyiydi.Cunku bebekle sizin üstünüzde daha çok duracaklar gelme gitme sizde kalmaya kadar ilerleyecek.Esiniz hâlinden memnun olduğu için ses çıkarmayacak siz ise kendinizi yemekten bebeğe odaklanamayacaksınız.Sorunu çoktan çözmüş olmanız gerekti.Ne diyeyim bol sabırlar ......

Esine artik hicbir sekilde gitmeyecegini soyle kwndi gitsin gelsin hastayim de yat hamilesin esinde laftan anlamiyosa sen artik bir sekilde rest cekeceksn onlar degismez sen gitmeyeceksin cok zor degil telefona cikma kendi evimde durmak istiyorum de cocuguma kendim bakicam surekli gidip gelmekten yoruldum evimize alisamadik de ne yaparlarsa yapsinlar gitmeyeceksin ama esin memnun oldugu ocin once onu yola getirmen lazim

Ay okurken fenalık geöirdim ya Allah kimsenin başına vermesin senide kurtarsın tez zamanda. Ama sizdede hata var her aradıklarında gel dediklerinde gitmişsiniz. Neden kötü oluruz diye mi? Onlar seni düşünmüyor eşin sen bunaloyorsun üstelik hamilesin sınır koyamıyor sen neden yanlış anlarlar diye korkuyorsun ki? Bırak arasınlar açma. Gel desinler gitme. Koy sınırını biraz mesafeli soguk dur. Sen sürekli her çagırdıklarında gidersen tabikii hep çagırırlar herşeylerini kabul etmişsin bide evlerine beşik bakıyorlarmış niye çünkü sen yakınsın cana yakınsın ses etmiyorsun senden çekinmiyorlar ondan. Hiç açma gitme eşinde bişi derse say lafları senin hamile halinde bunalmandan iyi. Bide bunun lohusalıgı var. Şimdiden sınırını çiz ha hala dogumda gelicez filan derlerse annen gelsin sende kalsın hep. İşe başlayonca onlarada bırakma bi tolunu bul ama susarsan başına çıkarlar.

Canım eşim de hayır diyemiyorki kırk takla atıyor ona da baskı yapiyorlar benim annem bana ısrar etse yok anne ya derim bişey derim yine kendi bildiğimi yaparım ama eşim öyle değil kendi de istiyor bir yandan belki bu yüzden bilmiyorum
Bu nasıl bisey ya sülük gibi, tamam hani isterler fılan ama biraz alana saygı olsun, cok darlıyorlar, esını bı sekılde ıkna etmelısın, ikna olmuyorsa hala tartısıyorsanız sende annene git sureklı ta ki pes edene kadar

Canım ben de kötü olmak istemiyorum kimseyle biraz karşı tarafın anlamasini bekliyorum ancak anlamiyorlar evimizi bilinçli olarak onlara yakın tutmadik canım yürüme mesafesinde değil zaten ancak araba ile çok yakın tesadüf etti evimizin yakınlığı

Çalışan bir insan olarak hafta sonu bir sürü işim oluyor evde öyle sürekli bir yere gitsem asla yetiştiremem programımı, siz nasıl yapıyorsunuz , ev düzeninizi nasıl sağlıyorsunuz ? Bu konuyu biraz bahane etseniz olmaz mı, çocuk olunca çok daha zor olacak işiniz şimdiden mesafeyi açmaya bakın bence, eşinizle sakin sakin konuşun kavga çözümsüzlük getirir

Canım haklisin ben ilk başlarda yadirgadim mesela evlendikten sonra eşimin annesi eşimin kardeşini arayıp beni hiç aramıyor demiş ve sesi de hasta gibiymis birbirlerine çok düşkünler ve arayıp bunu söylediginde inaninki biz üç günlük evliydik. Ben yine de anlayış göstermeye calistim evladı üzülmüştür zor gelmistir dedim eşim öksürse bize geçmiş olsuna geliyorlar yani bir duskunluk var
O düşkünlük degildir. Kocanı sana kaptırmak istemiyordur

Evliliğinin ilk yılı ben de aynı şeyleri yaşadım. Sonra baktım olacak gibi değil geldiklerinde surat asmaya başladım napıyım. Şimdi azaldı. Azaldı dediğim de işte haftada 1 e falan düştü 🤪 tek şansım tüm ailesi burda değil. Burda olsalar kesın asık suratım da işe yaramazdı.

okuduğum kadarıyla herşeye canım olmaz canım öyle diyemem diye cevaplarınız var
o zaman bu devran böyle sürecek yapacak bişey yok

kapıya geldiklerinde ben size demedim mi gelmeyin diye (bağırıp çağırmadan) söyleyeceksiniz
ders çalışmam lazım valla sizin bu programlarınızdan bikaç harç parası daha yatıramam artık okulumu bitirmek istiyorum
diyeceksiniz şakayla karışık

Back
X