- 10 Nisan 2014
- 43.634
- 116.103
- 798
- Konu Sahibi Paretooptimal
-
almanya da yaşayan miss e sorun bakalım almanya da kadın erkek eşitliği yoktur.pozitif kadın üstünlüğü vardır .buna rağmen kadın gene de ezilir kadın olmak bile yeter ezilmeye bu dünya dakadın erkek eşitliği bizim gibi ülkelerde yeterli olmuyor maalesef. bizim ülkemizde kadınların pozitif ayrımcılığa ihtiyacı var. insan haklarının bile yok sayıldığı bir ülkedeyiz bunu bir kabul edelim önce. ya bırakın kadınları; hayvanların, çocukların, damacanaların, heykellerin bile erkek şiddetine maruz kaldığı bir ülkede yaşıyoruz. kadın-erkek eşitliği için daha çok yolumuz var. o yüzden sizin yazdıklarınız toplumun genel durumuna bakınca ütopik geliyor bize.
Bak sana bisi anlaticam. Esim zamaninda beni calistirmadi. 9 yillik evliyken aldatti. Aldattigi kadinlada evlendi. 5 yasinda cocukla baba evine dondum. Ne bana ne cocuguna 1 kere bile nafaka odemedi. Adresini sakladi. Sence hangi kadin bunu hak eder. Sende bir bayansin bunu unutma..Ya iste şirret fesat dedigim kadınlar dökülfü. İşte siz hak ediyorsunuz herşeyi de melek gibi masum kadinlar neler çekiyor.
Sevgilim boşanmış biri falan degil. Öyle olsa lafı dolandırmam merak etmeyin.
Kib ne ya ergen misin. Deseydin baştan ona göre konusurdumKib... Güle güle.Umarım süresiz ban yersin
Bir kadın olarak eşinden ayrılan bütün hemcinslerimin nafakadır tazminattır kesinlikle almasından yandayım, bununda gururla onla bunla alakası yok, Ne oluyorsa her anlamada kadına oluyor bence en büyük haklardan biride nafaka..Meraktan soruyorum sadece .Günümüzde kadar kadin erkek eşitliği derken erkeklerin evlilik ve boşanma sonucu ağır maddi yük altına girmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?
2 gün evli kalıyor ömür boyu nafaka ödüyor çocuk falan da yok. Böyle adalet mi olur ben kadın olarak bunu onursuzca buluyorum. Her kadın kendi çalışabilir iyi ya da kötü bir işte bazilari kolaya kaçıyor nasıl bunu kendilerine yedirebiliyorlar?
Sonra erkekler evlilikten soğuyor haklılar da. Adamı para kaynagi olarak görmek hak mı?
Ya da çocuğa diye alınan nafakayla keyif catıyor bazıları nasıl yiyorsunuz kendi cocugunuzun hakkını?
Nafakaya tazminata karşı değilim ancak şiddet baskı vb şeyler varsa talep edilmeli. Anlaşamadın ayrılıyorsun
para koparma çaban niye sen bosandın diye kendini mimli olarak görüyorsan erkekte aynı şekilde hiç evlenmemiş biri gibi kabul edilmiyor artık toplumda. Altın mevzulari keza aynı şekilde onların taktığı altın benim diye tutturyorlar.
Kadinlar kendini muhtaç bakılması gereken varlıklar olarak görürse erkek de ona o gözle bakmaz mı? Sonra küçük görmez mi?
Biz ne kadar sağlam durursak kendi başımıza o kadar saygı görürüz karşı taraftan.
Yanlış anlaşılmasın tüm kadınlara değil elbet lafım benim gibi düşünen binlerce kadın da var. Sadece bu aralar çok karşıma çıkıyor bu tarz konular paylaşmak istedim.
Evlilik içinde altin mal gibi mevzulari boşanma olmasa bile bir ömür eşler arasında çatışma yaratıyor mutsuzluk doğuruyor. Etrafımda çok görüyorum ev araba aliyor çiftler kadin da altınını veriyor. Adam mesai ek iş ne varsa yapıyor evini geçindirmek borcunu ödemek için. Kadın benim altınımı ne zaman ödeyeceksin derdinde. O adam seni neden sevsin saysın bir söylesenize?
Evliliği maddiyat olarak değil sevilip sayıldığını mutlu olduğumuz yuva olmalıdır.
kadın erkek eşitliği bizim gibi ülkelerde yeterli olmuyor maalesef. bizim ülkemizde kadınların pozitif ayrımcılığa ihtiyacı var. insan haklarının bile yok sayıldığı bir ülkedeyiz bunu bir kabul edelim önce. ya bırakın kadınları; hayvanların, çocukların, damacanaların, heykellerin bile erkek şiddetine maruz kaldığı bir ülkede yaşıyoruz. kadın-erkek eşitliği için daha çok yolumuz var. o yüzden sizin yazdıklarınız toplumun genel durumuna bakınca ütopik geliyor bize.
Ablacım ben dedim yukarıda da cakistirmadı deyince kabullenmete hata. Neden bir adama bu kadar güveniyorsunuz? İki sene sonra değişmeyeceği ne malum o yüzden diyorum ya kadin kendi ayakları uzerinde dursun diye. İnsan bı 2 sene sonra da değişir 10 sene sonra da insan kendinden başka kimseye sırtını dayamamalı bu devirdeBak sana bisi anlaticam. Esim zamaninda beni calistirmadi. 9 yillik evliyken aldatti. 5 yasinda cocukla baba evine dondum. Ne bana ne cocuguna 1 kere bile nafaka odemedi. Adresini sakladi. Sence hangi kadin bunu hak eder. Sende bir bayansin bunu unutma..
ergen diyen sen misin puhahaaaKib ne ya ergen misin. Deseydin baştan ona göre konusurdum
Kimse kimseye sirtini dayayip ohh ekmek elden su gölden diye evlenmiyor. Ayrilicam diyede evlenilmiyor.Ablacım ben dedim yukarıda da cakistirmadı deyince kabullenmete hata. Neden bir adama bu kadar güveniyorsunuz? İki sene sonra değişmeyeceği ne malum o yüzden diyorum ya kadin kendi ayakları uzerinde dursun diye. İnsan bı 2 sene sonra da değişir 10 sene sonra da insan kendinden başka kimseye sırtını dayamamalı bu devirde
Birazdan görürsün kib'in ne olduğunuKib ne ya ergen misin. Deseydin baştan ona göre konusurdum
Birazdan görürsün kib'in ne olduğunu
1 gibi yatmaya çalışacağım. Şansa uykum yok :))) Şimdi ekmek arası tuz doldurdum,yiyeceğim.Umarım yarına sağ çıkarımOnu bunu geç de sen kaçta uyuyacaksın kız ne alemdesin :)
İşinize gelen mesajlari okumuşsunuz malesef çoğunun yaptigi gibi hepsini okusaniz görürsünüz. Benim iftira attiginiz gibi bir durumum yok ancak çok merak ettim sizin gibiler eşleri eski eşlerine nafaka oderken kendi kıt geçiniyorsa hakli canım alacak parasını dermiydi acaba.Bence evleneceği damat adayı yada her neyi oluyorsa eski eşine nafaka ödüyor. Ve konu sahibide bunu kabullenmek istemiyor ve olayı kadın erkek eşitliği diye bize yutturmaya çalışıyo. Çünkü burdaki hiç bir bayan konu sahibine hak vermemiş okudugum kadarıyla
Nooldu feminizm yerini mahalle agzina birakmis? Ayip ediyorsunuz. Fikir sordunuz soyledik. Neden agzinizi bozuyorsunuz ki?Ya iste şirret fesat dedigim kadınlar dökülfü. İşte siz hak ediyorsunuz herşeyi de melek gibi masum kadinlar neler çekiyor.
Sevgilim boşanmış biri falan degil. Öyle olsa lafı dolandırmam merak etmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?