Sürpriz Gebelik ve Allak bullak ben

bizde eşimle iki senedir ayrıyız ikimizde sözleşmeliyiz çocuklarım çok etkileniyor birisi 10 birisi 7 yaşında zaten yıllarca atanamadık onun sıkıntısını çektik özel sektörde çalıştık şimdi memur alduk derken birde bu dert çıktı sizi çok iyi anlıyorum yetkililer biran önce bu soruna bir çözüm bulmalı aile birligimiz bozuluyor eş durumu atamaları yapılmıyor
ama siz bilirsiniz tabiki çok zor uzaktan davulun sesi hoş geliyor kendi sıkıntınızı ancak siz biliyorsunuz anlamaya çalışıyorum ama hayat bazen planladıgımız gibi gitmiyor o çocuga kıymayın bence sonra belki pişman olursunuz hakınızda hayırlısı olsun

Madem rabbim o bebeği verdi vardır bir bildiği ben ikizlerimı bir arada büyüttüm üstelik meslektaşiz.Nasıl öldurmelerine göz yumacaksin o bebeği.

Deminden beri başlığı görüyorum kendimi bildiğim için girme diyorum

Anlam veremiyorum çünkü çocuk için uygun zamanda olmayan insanların basit bir tedbiri ihmal etmelerini de

Bir cana kıymayı ortaya sormalarına da

Size aldır deseler aldıracak mısınız bu öyle basit bir konu değil ki
Bunu eşinizle oturup etraflıca düşünmelisiniz nasıl bir çözüm bulunacağına

Tamam durumun bir çok insandan farklı olabilir ama bu durumda tek yol bu değil

Benim eşim çok yoğun çalışıyor benim için ülkenin diger ucunda mı degil mi bir sey değişmiyor çünkü genel olarak yok

İlk cocuguma da kendim baktım buna da kendim bakacagım

Kendi bakan ilk anne ben değilim sende sonuncu olmazsın

18 aylıkken hamile olduğumu ögrendim araları benimkilerde de az

Çalışıyorsun tutarsın bir yardımcı
Yada işe ara verrsin
Yada bi akrabanı alırsın yanına
Yada başka bir şey
Bir sey bulunur yani neden hemen en acımasız yol

Son düzenleme:
korunarak mı hamile kaldınız oraya bi açıklık getirsek ona göre yorum yapılır

Keşke korunmayı deneseydiniz. Bizim olmuyor sizin olmuş diye suçlamak istemiyorum sizi ama için içim yanıyor elimde değil. Nolur bu gunahsizlarin gunahina girmeyin. Rabbim benim gibi dört gözle anne olmak isteyenlere tez vakitte sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin. Allah yardimciniz olsun ne diyim.

Anne rahmine düşen bir bebeği aldırmanın vebali çok büyük bir insan canı söz konusu ilk bebeğinizi aldırdığınızı varsayın o olmasaydı hayat nasıl olurdu yada bu doğacak bebeğin suçu ne sen belliki kültürlü bayansız maddi açıdanda ele muhtaç değilsin sorun ne Yeni bebekle beraber belki babasınada kavuşacaksın ne biliyon o masumun suçu ne Rabbim bişi bilmeseydi onu sana nasip eder miydi

Yapmayın lütfen. Günah o daha masum oluşmamış bile allhın size verdiği bu güzelliğe kıymayın.

Evet zor ama bu bi nevi sizin hatanız. Bu kadar istemiyordunuz korunsaydınız keşke. Neden bu günaha bu vebale gireceksiniz. Siz annesiniz ikisinede yeter sevginiz.
Şimdi bırakın her bahaneyi kenarı girmeyin bu vebale.

Yazık ya kürtaj=cinayet bence kaç haftalık olursa olsun.ya başta çok dikkatli korunacaktınız lütfen o yavrunun bu hayatla tanışmasına izin ver annesi
Kesinlikle katiliyorum...
Yahu ben de sunu anlayamiyorum Allah (c.c.) bagislasin bi evladi var 17 aylik evladinin parmagi kanasa anne yuregi dayanmaz degil mi ?
Konu sahibi arkadasim sizinde yureginiz dayanmaz diye dusunuyorum....
Peki karninizdaki 5 haftalik bebeginizin, 17 aylik bebeginizden farki ne ki oldurtmeyi duaunuyorsunuz ???
Oda zamani geldiginde simdiki cocugunuzla ayni yasta olacak...

eşiniz 2013 demi kadro aldı en son sözleşmelilere kadro o zaman geldi 6 yıl nakil yasagı var ve daha 2 yıl var sanırım bu hesaba göre ücretsiz izin alma hakınız varmı onu kulanabilirsiniz bir süre

Şartların bu kadar uygunsuzken neden korunmadın ki

Doğurmak bakmak zor , aldırmak da zor. Hele bir de çocuğun varken yapabilecek misin çocuk aldırmayı?

Bir de sen ayrı şehirde ev açmışsın , eşin ayrı şehirde , ücretsiz izne ayrılıp bir evde kalsanız masraf kapısı aynı hesaba çıkmaz mı? O arada belki davanız da sonuçlanır?

Söylediklerinizde doğrusunuz tamam ama bebeğinizi aldırmakta kararlı mısınız?

Kararlı değilim ama bu hafta karar vermek zorundayım çünkü uzarsa benim için zorlaşıcak ve henüz daha kalbi atmıyor.
Annemle de konuştum, ikinciye bakamaz, birincinin iki yaşını doldurup kreşe verilmesi bekliyor, o da haklı yerinden düzeninden ettik. Bilemiyorum, her yol çıkışsız gibi geliyor.
Çocuk sahibi olamayanların sebebi hamile kalanlar değildir, kimse bu konuda kolay karar veremez diye düşünüyorum.
Evet korunurken de hamile kalınır, bu durumda bile hep doğuralım 4. nün üstüne 5. yi doğuranlara da kızmayalım ne de olsa nasip bu.. yeterki hamile kalamayanlar kızmasın.. Önemli olanın doğurmak değil büyütmek, yetiştirebilmek, ailendeki hiç bir üyeyi ihmal etmeden sevgiyle büyütebilmek olduğunu unutalım

Sakın.Lütfen kıymayın ona.Tam 5 yıldır hasretle bekliyorum ben.Kaç kez tüp bebek denedim.Sagliklisiniz maddi gücünüz yerinde ki olmasa bile yapilmaz.Her doğan nasibiyle gelir.İnanin bir arkadaşım ayni durumdaydı.Ama olmadık kapılar açıldı önüne.Lütfen o s
Hiçbiri çözülemeyecek problemler değil bunlarin.Tam 5 senedir hasretle bekliyorum.3 tup bebegim var negatif.
Size tutunduğu andan itibaren korunmaya muhtaç o.Hicbiri çözülemeyecek problemler değil soylediklerinizin.O size emanet.Sakın böyle şeyler düşünmeyin.Ayni durumda olan bir arkadaşıma Rabbim öyle kapilar acti ki.Lutfen kiymayin bebeğinize.Tam 5 yıldır hasretle bebek bekliyorum ben.Inanin bazen insan sahip olduklarinin kıymetini bilmiyor.O size Rabbimin bir lütfu bir hediyesi emaneti.Bir kez daha sakin mantıklı düşünün.Herkese herşeye yer var hayatinizda bir tek ona mi yok?Doğru karari vermeniz dileğiyle...

Bir cana kıymanın verilecek hesabının psilolojik sıkıntıdan yalnızlıktan içinde bulunulan şartlardan daha ağır olduğu inancındayım insanlar ne zorluklarla cocuk sahibi olmaya çalışırken bunun sürpriz gelişinin bedelini bebek ödememeli. Sıkıntılarınız için Allah yardımcınız olsun şeytana uymazsınız umarım

Iyi de kizacaginiz bir şey söylemedim ki ben. Tam da düşündüğüm gibi kişisel gerekçeleriniz var işte.
Sonuç olarak sizin 6 yıl yer değiştirmeme durumunuz olsa bile eşiniz için durum değişmiş. Kadrolu ve onun sizin yanınıza gelme durumu olabilir en azından.
Haa ikiniz içinde imkansızsa bu en azından çocuklar için ücretsiz izin dusunebilirsiniz.
Bu imkan da yoksa bir zahmet korunma konusunda daha tedbirli olun.
Kendiniz için en azından. .

Bunları evlilikte atama yüzünden ilk 1 seneyi ayrı geçirmiş biri olarak yazıyorum.
Sıfır bilgi ile değil.

Bence siz aşırı hassas dönemdesiniz.
Kolay değil elbette. Yaşadım biliyorum.
Ama 5 yıllık evlilikte hala çocuğum yok mesela. Sizden farklı olarak daha dikkatliydim..

Hepimiz tercihlerimizin sonuçlarını yaşıyoruz bir yerde.
Şartları ve başkalarını suçlamak yerine biraz da kendinizi sorgulamanizi öneririm. Sevgiler.

Eşiniz ne diyor? Şimdi çocuğunuz 17 aylık bebek doğduğunda 2 yaşı dolmuş olacak.. Yani kreşe verme yaşı gelmiş olacak.. Bebek doğduğunda da izne ayrılma imkanınız varsa belki yürütebilirsiniz.. Sadece bebeği aldırdığınız an pişman olursanız ve ömür boyu sürebilecek bir pişmanlık yaşamamanız adına söylüyorum bunları.. Yanlış anlamayın.. Karar elbette sizin..

Kürtaj yaparsaniz;

1 cinayet işlemiş olacaksiniz bir hayati sondureceksiniz

2 Allah katinda buyuk gunaha gireceksiniz

3 bir tane evladiniz varmiş , tek cocuklara cok uzuluyorum kardeşlerimiz iyi gunde kotu gunde yanimizda sizin cocugunuzda bir kardesi hakediyor.

İş güç dünyevi şeyler hem devlet isindeyseniz dogum izninede ayrilirsiniz.
Lutfen iyi dusunun..

Bir kaç sayfa önce yazdıklarınıza dikkatli bakın, "Bu ayrılık kişisel gerekçelerinizle kendi seçiminiz" yazmışsınız. Kendi seçimim nasıl olabilir, yıllardır çırpınıyoruz.

Sırf konuya yorum yapmak için girdim. Şartlarınız çok zor anlıyorum. Bende hemen hemen aynı durumlarla geçirdim iki hamileligi mi hatta doğumda eşim yoktu yanımda . Bu yüzden hislerinizi bir yerde anlıyorum. Zor olacak evet ama kıymayın derim ben . İkinci çocuğum doğduktan sonra hayatımıza maddi manevi büyük bir rahatlama getirdi. Tüm zorluğuna rağmen . İnşallah kararınızı verirken bir katkım olur. O bir can o bir evlat lütfen iyi düşünün. Benim annem aldırmiş 5 kardeş olacakmışız neden diyorum cahillik etmişim hala vicdan azabım var diyor . Üzerinden 25 yıl geçti.

Ücretsiz izin hakkıniz yok mu acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…