Evet bence de kürtaj mantıklı bir seçim.Öncelikle konumu okuyan ve fikrini esirgemeyen herkese teşekkür ederim.
Benim 17 aylık bir evladım var, 2.5 yıldır evliyim ve 2,5 yıldır eşimle ayrıyız İkimizde farklı şehirlerde devlet memuruyuz, eş durumu davası açtık ancak henüz bir sonuç yok, bir yeterli sayıda hakim yok çoğu açığa alındı dosyalar birikti diyorlar, bir adli tatil giriyor bir dava dosyan şuraya gönderildi vs ile avukatımız bile ne zaman sonuçlanır net bir şey söyleyemiyor. Ülkemizin hali
Sorun şu 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim, aldırmak istiyorum bu hafta içinde karar vericem, ama kafam çok karışık .. hayatımın gerçekleri de aşağıda:
- eşim ülkenin diğer ucunda bir şehirde çalışıyor, bu güne kadar izinlerle gel git idare ettik. bişey olsa hemen gelebilicek gibi yakın bi şehirde değil, yeni hamilelikle birlikte psikolojim bu durumu bir kez daha kaldırabilir mi bilemiyorum.
- evladım henüz çok küçük, laf söz anlayabilecek yaşta değil, ona gösterdiğim ilgi sevgi mecburen azalıcak. Daha doğru düzgün baba sevgisi bile tatmadı bide annesinden mahrum kalıcak.
- bu yeni çocuğa anneme gel bak diyemem, zaten ilkine zor bakıyor
- daha kaç kere hamile kalıcam, ikiden fazla çocuk istemiyorum, ilk hamileliğimi tek başıma yalnız geçirdim, annem bile 6 . Ayda gelebildi onun da sağlık sorunları var ama saolsun hala o ilgileniyor ben işime gidiyorum. bu hamileliğimi de yalnız geçirmek istemiyorum.
- işimle ilgili olarak bu yıl içinde vermem gereken bir sınavım var, hamilelik ve bebekle hazırlanmak çok zor olucak.
Her ne kadar kürtajı istemesem de en mantıklı ve doğru yol olarak görünüyor.
Rahime düşen her bebegin yaşama hakkı vardır.En başta bu Hakkı annesi almak istiyorsa yaşasa da pek şanslı doğmayacak o kesin..kim diyor??
iki hafta sonra kalbi atacak insan olucak ellemezseniz doğacak
olmuş o olmuş artık
Ya belki kaza sanıyoruz da işin içinde başka bir ibn.lik var :) herkes aynı şeyi yazmış ama söyleyeyim : 3 kez plansız hamilelik yaşadım ve doğurdum .birini kaybettim ,ikisi yaşıyor . Eşim prezervatifleri deliyormus!konu sahibi sana diyecek bişe bulamıyorum yahu kaç yaşındasınız bilmiyorum ama korunma yöntemleri diye bişe var zaten nadir bir araya geliyormuşsunuz onda da yeterli önlem almamak ilgnç..ben kazayla hamile kalanlara sinir oluyorum bizim gibi çocuk özlemi çekenler böyle konulara hiç bakmamalı aslında
Kimi varligiyla sinaniyor kimi yokluguyla.2 senedr amuda kalktim hamile kalayim diye resmen.tam kendi kendine ikizlere hamile kaldim dunyalar benim oldu gecen hafta kalpleri durdu.1 haftadr anca bugun acildim ogunden beri agliyordum sizliyordum yavrularim gitti diye.evet bu durum bizim meselemiz ama insan boylelerini goruncede daha bi istyor biz kiymetini bilcez bizede ver dercesineTam 10 yil bekledim, 10 yil dua ettim.Size bisey ifade eder mi bilmem ama. Tüp bebekle kavustum yavruma. Ne kiymetli bi bilseniz. Sizinki o kadar kiymetsiz mi gercekten?
Haklisin ama ben seni anlayamam ..Çok can kaybettim ,o yüzden canın kıymetini bilirim . Sağlam gerekçelerin var fakat çözümsüz değil ..evet doğurmamak da bir seçenek ama doğurup izne ayrılmak veya özele geçmek daha da güzel bir seçenek ..İnanın size kızacak durumda bile değilim ama gördüğüm ve bildiğim kadarıyla toplumumuzda görülen tüm sorunların ( maddesel sorunlar dışında) 3 temel kaynağı var;
Önyargı, Empati yoksunluğu ve sevgi eksikliği
Bu yüzden size tavsiyem hiçbir konuda önyargılı davranmadan önce karşınızdaki kişiye sorunuzu sorun sonra aldığınız cevaba göre düşüncenizi söyleyin. İşyerinde de insanların diğer insanlara karşı oldukça önyargılı olduklarını görüyorum ve gerçekten şaşırıyorum...bir kere bile sohbet etmek için yanına gitmedikleri veya çağırmadıklara insanlara burnu havada kendini beğenmiş diyenler, yüz yüze konuşmayıp arkasından dedikodu edenler.. ne kadar çok şey biliyoruz ve her konuda ne kadar eminiz ...
Eşim sözleşmeli mühendis olarak girdi sonra kadroya geçti kanuni olarak nakil yasağı vardı, yasak kalkar kalkmaz dava açtık, bende A grubunda görev yapıyorum 6 yıl nakil yasağım var, atandığım yerde kalmak zorundayım ne yazık ki. Bu konuda çözüm için Bakanlığı aradığımda, personel dairesinden konuşan kişinin cevabı " hanımefendi sizde niye o şehirde görev yapan biriyle evlendiniz" oldu. Güldüm ve boşanayım o zaman bulunduğum ilden başkasını bulurum bu daha mantıklı olurdu galiba dedim..
Hukuki olarak benim gibi zorda olan insanlar var, ülke olarak daha aklı başında çözümler üreten kurumlara ve insanlara ihtiyacımız var.
Allah yüreğinize ferahlik kucağınıza sağlıklı yavrular versin inşallahKimi varligiyla sinaniyor kimi yokluguyla.2 senedr amuda kalktim hamile kalayim diye resmen.tam kendi kendine ikizlere hamile kaldim dunyalar benim oldu gecen hafta kalpleri durdu.1 haftadr anca bugun acildim ogunden beri agliyordum sizliyordum yavrularim gitti diye.evet bu durum bizim meselemiz ama insan boylelerini goruncede daha bi istyor biz kiymetini bilcez bizede ver dercesine
Kardeeeşş, ilerleyen dakikalarda yiyeceğin banın hayırlı olsun .ben de birazdan yanına geliyorum :)Nefret ediyorum sizin gibi sizin düşüncenizde olan insanlardan! Yazıklar olsun size. Madem istemiyordunuz başta önleminizi alacaktınız.
Evlat sahibi olabilmek için ne çaba gösteren insanlar var.
Sizde aldırsam mı die soruyorsunuz!!
Siz insanmisiniz soruyorum size?
Anneyim diyosun evladım var diyosun.
Bu annelik degil, annelik duygusu yok siz bi canisiniz.
Cocugu aldırmadan aldırsammı düşüncesinde olduğunuz için siz bi katilsiniz şimdiden..
Rezilsiniz.
Amin saolasin canm.insallah rabbim her isteyeme masip etsin saglikli hayirli uzun omurlu evlatlarAllah yüreğinize ferahlik kucağınıza sağlıklı yavrular versin inşallah
Kararlı değilim ama bu hafta karar vermek zorundayım çünkü uzarsa benim için zorlaşıcak ve henüz daha kalbi atmıyor.
Annemle de konuştum, ikinciye bakamaz, birincinin iki yaşını doldurup kreşe verilmesi bekliyor, o da haklı yerinden düzeninden ettik. Bilemiyorum, her yol çıkışsız gibi geliyor.
Çocuk sahibi olamayanların sebebi hamile kalanlar değildir, kimse bu konuda kolay karar veremez diye düşünüyorum.
Evet korunurken de hamile kalınır, bu durumda bile hep doğuralım 4. nün üstüne 5. yi doğuranlara da kızmayalım ne de olsa nasip bu.. yeterki hamile kalamayanlar kızmasın.. Önemli olanın doğurmak değil büyütmek, yetiştirebilmek, ailendeki hiç bir üyeyi ihmal etmeden sevgiyle büyütebilmek olduğunu unutalım
Kimi varligiyla sinaniyor kimi yokluguyla.2 senedr amuda kalktim hamile kalayim diye resmen.tam kendi kendine ikizlere hamile kaldim dunyalar benim oldu gecen hafta kalpleri durdu.1 haftadr anca bugun acildim ogunden beri agliyordum sizliyordum yavrularim gitti diye.evet bu durum bizim meselemiz ama insan boylelerini goruncede daha bi istyor biz kiymetini bilcez bizede ver dercesine
Öncelikle konumu okuyan ve fikrini esirgemeyen herkese teşekkür ederim.
Benim 17 aylık bir evladım var, 2.5 yıldır evliyim ve 2,5 yıldır eşimle ayrıyız İkimizde farklı şehirlerde devlet memuruyuz, eş durumu davası açtık ancak henüz bir sonuç yok, bir yeterli sayıda hakim yok çoğu açığa alındı dosyalar birikti diyorlar, bir adli tatil giriyor bir dava dosyan şuraya gönderildi vs ile avukatımız bile ne zaman sonuçlanır net bir şey söyleyemiyor. Ülkemizin hali
Sorun şu 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim, aldırmak istiyorum bu hafta içinde karar vericem, ama kafam çok karışık .. hayatımın gerçekleri de aşağıda:
- eşim ülkenin diğer ucunda bir şehirde çalışıyor, bu güne kadar izinlerle gel git idare ettik. bişey olsa hemen gelebilicek gibi yakın bi şehirde değil, yeni hamilelikle birlikte psikolojim bu durumu bir kez daha kaldırabilir mi bilemiyorum.
- evladım henüz çok küçük, laf söz anlayabilecek yaşta değil, ona gösterdiğim ilgi sevgi mecburen azalıcak. Daha doğru düzgün baba sevgisi bile tatmadı bide annesinden mahrum kalıcak.
- bu yeni çocuğa anneme gel bak diyemem, zaten ilkine zor bakıyor
- daha kaç kere hamile kalıcam, ikiden fazla çocuk istemiyorum, ilk hamileliğimi tek başıma yalnız geçirdim, annem bile 6 . Ayda gelebildi onun da sağlık sorunları var ama saolsun hala o ilgileniyor ben işime gidiyorum. bu hamileliğimi de yalnız geçirmek istemiyorum.
- işimle ilgili olarak bu yıl içinde vermem gereken bir sınavım var, hamilelik ve bebekle hazırlanmak çok zor olucak.
Her ne kadar kürtajı istemesem de en mantıklı ve doğru yol olarak görünüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?