- 4 Mayıs 2011
- 24.320
- 45.697
- 798
İnanın size kızacak durumda bile değilim ama gördüğüm ve bildiğim kadarıyla toplumumuzda görülen tüm sorunların ( maddesel sorunlar dışında) 3 temel kaynağı var;
Önyargı, Empati yoksunluğu ve sevgi eksikliği
Bu yüzden size tavsiyem hiçbir konuda önyargılı davranmadan önce karşınızdaki kişiye sorunuzu sorun sonra aldığınız cevaba göre düşüncenizi söyleyin. İşyerinde de insanların diğer insanlara karşı oldukça önyargılı olduklarını görüyorum ve gerçekten şaşırıyorum...bir kere bile sohbet etmek için yanına gitmedikleri veya çağırmadıklara insanlara burnu havada kendini beğenmiş diyenler, yüz yüze konuşmayıp arkasından dedikodu edenler.. ne kadar çok şey biliyoruz ve her konuda ne kadar eminiz ...
Eşim sözleşmeli mühendis olarak girdi sonra kadroya geçti kanuni olarak nakil yasağı vardı, yasak kalkar kalkmaz dava açtık, bende A grubunda görev yapıyorum 6 yıl nakil yasağım var, atandığım yerde kalmak zorundayım ne yazık ki. Bu konuda çözüm için Bakanlığı aradığımda, personel dairesinden konuşan kişinin cevabı " hanımefendi sizde niye o şehirde görev yapan biriyle evlendiniz" oldu. Güldüm ve boşanayım o zaman bulunduğum ilden başkasını bulurum bu daha mantıklı olurdu galiba dedim..
Hukuki olarak benim gibi zorda olan insanlar var, ülke olarak daha aklı başında çözümler üreten kurumlara ve insanlara ihtiyacımız var.
Evlenirken size ben çocuk istemiyorum dedi mi yani bu tarz bir muhabbet oldu mu?eğer olmadiysa eşinizin şu an yaptığı şey çok bencilce anne olma hakkınızı niye elinizden alıyor?Valla sabah sabah tüylerim diken diken oldu.
Üzüldüm. O bebeğin ne suçu var? Dikkat edin, tam tedbir alın.
Daha önce iki kez hamile kaldım, ikisi de ilk aydan. Hamile kalmakla alakalı bı sorunum olmadı bundan sonra olur mu bilmem ama..
Ben istiyorum, eşim istemiyor. Bazen bı kaza olsa nasıl olurdu diye düşünüyorum.. İnanın 5 senedir o kaza olmadi, daha bı 15 sene de olmaz. Çünkü eşim nasıl kaza olacağını iyi biliyor !
Ney peki?Hanımefendiciğim, 5 haftalık bebeği aldırmak cinayet değil.
Bir kızım var.. Ama onu da ikna edene kadar benimki bana yetti. Bana çocuksuz da evlilik olabilir diye sacma sozler söyledi. Ben de mutlu olmak kadar çocuk sahibi de olmak icin evlendigimi, bu fikrini bana daha önce söyleseydi onunla evlenmeyegimi söyledim. Agladim, küstüm, bu boşanma sebebi bile olabilir dedim. İkna olması epey zaman aldı. Şimdi kızıma bir kardeş istiyorum, bir kere daha anne olmak istiyorum. Bı tane var ya, kardesin onun için iyi olacağını nereden biliyorsun diyor.Evlenirken size ben çocuk istemiyorum dedi mi yani bu tarz bir muhabbet oldu mu?eğer olmadiysa eşinizin şu an yaptığı şey çok bencilce anne olma hakkınızı niye elinizden alıyor?
Ney peki?
Gerçekten mi. Kendinizi kandırın, kalbi atan bir bebeği öldürmek tıbbi müdahale değil.tıbbi mudahale
Gerçekten mi. Kendinizi kandırın, kalbi atan bir bebeği öldürmek tıbbi müdahale değil.
Buraya konu açtığına göre müdahale edebilirim. Aldırın diyenler müdahale etmemiş mi oluyor.hanımefendi tıp dünyası bu şekilde kabul etmiş. siz neye istinaden diretiyosunuz? kimse sizin karnınızdaki çocuğa mudahale etmiyor. siz de başkalarınınkine etmeyin.
Keşke evlenmeden önce bu fikirlerini söyleseymis.peki iyi bir baba mı yani çocuk istemiyor ya baba olarak nasıl? Kardesim de böyle çünkü o yüzden merak ettimBir kızım var.. Ama onu da ikna edene kadar benimki bana yetti. Bana çocuksuz da evlilik olabilir diye sacma sozler söyledi. Ben de mutlu olmak kadar çocuk sahibi de olmak icin evlendigimi, bu fikrini bana daha önce söyleseydi onunla evlenmeyegimi söyledim. Agladim, küstüm, bu boşanma sebebi bile olabilir dedim. İkna olması epey zaman aldı. Şimdi kızıma bir kardeş istiyorum, bir kere daha anne olmak istiyorum. Bı tane var ya, kardesin onun için iyi olacağını nereden biliyorsun diyor.
Buraya konu açtığına göre müdahale edebilirim. Aldırın diyenler müdahale etmemiş mi oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?