ayrılıp tekrar baba evıne donmek kadar kotu bıse yok bole kocayıda cekemezsınız ne dıyım beynım durdu
Canım diyelim komutanlara anlattım sonu boşanmayada varmadı diyelim uyardılar farzedeyimki eşim düzeldi bulunduğumuz yerde olayımız yayılacak bizi görenler fısır fısır konuşacaklar,ayrıca eşim rezillikten çok korkar ama şöyle ben bağırırsam rezillik onun bağırması rezillik değilmiş.
Ailesi var tabi olmazmı onlarda biliyor herşeyi kaç kere söyledim kayınpeder ben konuşayım bi bağırayım ona diyor ama öyle atıptutan bir kayınpederim varki ne konuşması gırgıra dönüyor uyarısı,kayınvalidem ise gamsız kadın bana karşı kötü değil ama ben önemli konuya değinirim o gülüverir geçer nasıl anlatsam kocası hep onu pofpoflamış bilmiyor nedir ne değildir çektiğim.Ama eşim annesine karşıda pek iyi değil olmadık yere azarlar çoğu zaman.
Eşim kadınları ezik güçsüz varlık olarak görür mesela yoldaki kadın şoförler için karı işte ne anlar korkak falan der hep,bir aksiyon filmi izlesek karı değilmi korkak işte gerizekalı gibi sözler eder.Ve hep şunu der kocanın rızası olmadan kadın cennete giremez,kadınlar nankördür cennete girecek kadın sayısı çok az der.bu dinen doğru ama bizim evliliğimize ne kadar uyuyor bilemiyorum!
-----------------------------------------------
canım babandan nefret etmeni anlıyorum hafızana kazınmış sahneler unutulmuyor tabii.
Benim kocama ceza vermem şart farkındayım.Birçok kez denemelerim oldu.Zaten ağzına sakız ettiği söz defol git ananın evine! Önceleri birkaçkez denedim evden çıktım daha bebeğim yoktu kapının önünde bekledim içeride şarkı söylüyor biliyor gidemeyeceğimi 26 saat uzaktaydım aileme.
Ancak aileme gitmek olmaz neden biliyormusunuz.annemlerdede hep bir stres var dayak falan yok ama evde hep tartışma hep bi gerilim.
Hep öyleydi zaten kocam daha sevgilimken hep huzur verirdi bana ondan seçtim onu. Babam çok iyidirde çok öfkelendiğinde ağzından ağır kelimeler çıkar ,ablamda boşandığı için beraberler çocuklarıda hep tartışma içinde büyüyorlar,ablamın sinirleri öyle bozulduki annem günah keçisi oldu herkes kolayını bulmuş anneme bağırıyor yeğenler bile annelerini örnek alıp anneaneye bağırıyorlar.Ben oraya gitsem çocuğum yine stresli büyüyecek.
------------------------------------------------------
Maşallah geçmiş olsun ve evliliğinize nazar değmesin.Ben daha yol alamadım.
--------------------------------------------------------
Benim eşimin benzer versiyonu işte belki daha hafifidir senin eşin,allah seninde yardımcın olsun hepimizin bizden çok daha mutsuz insanlarında yardımcısı olusun.
Eşim çok konuda dengesiz.Hem çalışıpta......mı olucan der hemde çalışmadığım için arasıra beni aşağılar.dün izmir merkeze kpss kitabı bakmak için gittik hele bir kazanama mahvederim seni diyor,yazın zayıflamak için ürün aldırdım ozamanda hele zayıflama bak napıcam diyordu zayıfladım çok şükür ama şimdi kilolar çoğaldı hafiften.
Dengesizliklerini say say bitmez.Bütün gün stres yağdırıyor bir yere gideriz yolda sırf stres yaptırır.Mesela ilkdefa biryere gidelim arabadayken gerizekalı nereden gidicez bir halta yaramazsın birşey bilmezsin der, ben yolları nerden bileyimki tabela yok heryere gerizekalı sağa bak sen sağda arabaları gözetlicen bilmemne der hep.
Yolda bir erkek bana baksın senmi baktında bakıyo sen aptalsın gözün hep dışarda dik dik bakıyorsun erkeklere diyor,ben kime bakıcam ne diye delimiyim ben ya.Cevap verdiğimdede yine küfürle karışık laflar.
Galiba allah bizi bu dünyada bu merhametsiz kocalarla sınıyor.
---------------------------------------------------------------
Benimkisi gibi ama benimki özledim demez başka şekilde sevimlilikler yapar.Bugüne kadar kararsız kalmamın sebebide bu.Çok kötü oluyor bir bakmışsın ok iyi oluyor salak salak umutlanıyorum ha düzelecek galiba diye.Birde koca özenir bana kıyafetler alır eder ben masraftan kaçınırım o almak ister ama bir gün sonrada kocanın kıymetini bil bak neler neler alıyor sana sen hala surat asıyorusun hangi koca böyle karısına çok şey alıyor der.(halbuki taze yaşanmış tartışmanın ardından asıktır yüzüm)
----------------------------------------------
Dışarıda genelde iyi ama bazen dengesizliklerine sahit oldum .Altında sebep aramakta haklısın kaç kadın benim gibi mantıksızca sabır ederki. Görünmez bir zincir sanki elimi ayağımı bağlamış benim.
----------------------------------------------------
Çok iyi analiz etmişsin canım böylelerini
birkaç gün evden kaçıp biryerdemi kalsam acaba orduevinde falan belki yola gelir .ama annemleri telaşa verirse bir daha kocamla barışmamız imkansız olur iş ciddiye biner iyice.
Tamam bu kocayla yaşanmazda ama önce büyük ders vermem 1 hafta kadar saklanayım belki vicdanı geri gelir .Sizce nasıl olur arkadaşlar
emekli olduğunda alacağı paraların kızıma nasip olamaması, boşanırsak asla yok diyor.
Hayalleri var onu pilot yapmak gibi ev almak araba almak gibi.Ben bukadar şey veremem kızıma yaa boşanmaya son plana atıp denemem gereken etkili yöntemler arıyorum yardım edin neler deneyebilirim.beynim durdu benim
aynen öyle babamda çok sinirli kızınca ne dediğini bilmiyor ablamı bile kaç defa kovarcasına sözler etti ablam boşanıp baba evine döndü ama mutsuz mali konuya gelince işe girdi nafaka alıyor ama evde hep stresliler çocuklar evde sesli koşturdukça babam çılgına dönüyo evde küçük birde biz gidersek neolur bilmiyorum,Hem annem ara sıra şunu diyor bak ablanın halini görüyorsun kocanla geçinmiye çalış diyerek arada zemin yapıyor
eşim zaten çalışmama karşı değil ama arada çalışıpta .... mı olacaksın diyor ama yinede çalışmamı istiyor burada fabrika falanda yok temizliğe gitsem diyorum eşimin mesleğini söylemem bir yandanda kpss ye hazırlanırım olmazmı olur para kazandıkça boşanma cesaretimde artar kimbilir.ablam kendine ev aldı çok ucuza borç bitince evine geçmek istiyor ama kocasıyla barışma ihtimalleri var açıkçası nerede iyi iş bulursam orada yaşarım .Bir hafta evden kaçsam telefınuda kapatırım ulaşamaz sonra doktora gitme şartını öne sürerim gider ozaman mecburenailenizin yanina donmek istemiyorsaniz yapacaginiz sey sigara paralarini kenara atmakla baslamak olabilir..ve mutlaka is bul.esini bi sekilde kandir ve calis.kendini garantiye al.sonra da cek git.hatta ablanizla birlikte eve cikin ikiniz birlikte olunca belki cesaretiniz gelir yerine.sen kendine kotuluk zaten yapiyorsun bari evladina yapma.bu psikolojiyle ikinizde ne verebilirsiniz ki ona.?evde huzursuzluk varken cocugun ne kadar basarili olacak?annesi,siddet goruyo,kufur yiyor,bir erkege hic olmamasi gereken sekilde boyun egiyor.peki hanginizi ornek alip yetisecek,nasil bi ruh sagligiyla.?esin seni kandiriyor sen de inanmak istiyorsun..bu kadar mi gozlerin kor kendine el lutfen.ayrica orduevinde falan kalsan da geri donecegini biliyor.seni almaya gelmeyecek.siz arayacaksiniz onu hersey bastan baslayacak..cok kararli ve guclu olman lazim..once kendini topla.planlar yap.sonra emin adimlar at derim.bize belki kiziyorsun ama sen kendini dusunmesen de seni dusunuyoruz..ileride cok cok pisman olacaksin inan...evladinin karsisinda guclu bi anne ol.
eşim zaten çalışmama karşı değil ama arada çalışıpta .... mı olacaksın diyor ....
Bir hafta evden kaçsam telefınuda kapatırım ulaşamaz sonra doktora gitme şartını öne sürerim gider ozaman mecburen
Valla gerçekten bu başlıklarda kendimi "öğreten adam" gibi hissetmekten nefret ediyorum, ukla insanları da sevmem ama konu hep aynı yere geliyor. Kadın eline ekonomik özgürlüğünü almadan evlenmeyecek. Herşey burada bitiyor. Arkadaş önce işe girip sonra evlenseydi, birkaç ay ya da bir yıl iş bulana kadar o sabrı gösterseydi bunların yüzde biri yaşanır mıydı acaba?
"Eşinizden para istemek zor oluyor mu, çalışayım mı, evde oturmak keyfili geliyor, belki sonra işe girerim." diye edalanan genç kızlar iyi okusun. Belki gene tepki toplayacağım ama bence olayın %90'ı burdan başlıyor. Ha çalışıp para kazanıp dayak yiyen ve buna katlanan kadınlar da yok mu, vardır elbet ama işn özünü değiştirmiyor o binde birlik istisnalar. Çalışan kadının kaçma şansı var.
Yaşardı... yani ekonomik özgürlüğü olduğu halde yaşayanlar var, neden bilmiyorum? belki korku, belki birilerine bağımlı yaşama isteği...
Bilemiyorum bu şekilde yaşamayı tercih eden kadınların psikolojisini ama çekip gidemiyorlar işte... dayak yiye yiye şiddeti kanıksıyorlar mı nedir, böyle olaylar anlatılırken bizler şok oluyoruz buz kesiyoruz ama anlatanlar o adamlarla aynı yatağa girebiliyor düzelecek umudunu taşıyabiliyorlar... gördükleri şiddet psikolojilerini bozup böyle düşünmelerini sağlıyor sanırım...
Kınamak yargılamak asla istemem "ben çekmezdim daha fiskesinde giderdim" diyorum ama başıma gelince daha doğrusu bu psikolojiye girince nasıl hareket ederdim bilemiyorum...
Allah korusun böyle kötü insanlardan... Böyle olan kadınlara da cesaret versin ve yol göstersin...
Yaptığınız şey çok ayıp. Nasıl bütün asker olan insanları itham edersiniz? Benim eşim de asker ama değil beni dövmek Allaha şükür sesini bile yükseltmemiştir bana karşı. Her meslekte, her ortamda böyle insanlar var. Askerler eşini dövüyor da asker olmayanlar hiç mi dövmüyor karısını? Diğerlerinin hepsi melek mi? El üstünde mi tutuyor karısını?
Lütfen yorum yazarken biraz daha dikkatli olun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?