tabutumu kıramıyorum

ayrılıp tekrar baba evıne donmek kadar kotu bıse yok bole kocayıda cekemezsınız ne dıyım beynım durdu

aynen öyle babamda çok sinirli kızınca ne dediğini bilmiyor ablamı bile kaç defa kovarcasına sözler etti ablam boşanıp baba evine döndü ama mutsuz mali konuya gelince işe girdi nafaka alıyor ama evde hep stresliler çocuklar evde sesli koşturdukça babam çılgına dönüyo evde küçük birde biz gidersek neolur bilmiyorum,Hem annem ara sıra şunu diyor bak ablanın halini görüyorsun kocanla geçinmiye çalış diyerek arada zemin yapıyor

Anlayacağınız baba evine gitmek yarar sağlamayacak gibi.Birde babamla kavga edip beni evden kovabilir bende o sinirle busefer nereye gidicem.ış bulmak sorun değil sağlıklıyım namusumla herişi yaparım.ama hayat bizi yutarsa bilmiyorum korkuyorum belki şuan cidden sigortalı bir işe girip sosyal güvencemi işim sayesinde sağlamış olsam daha emin adımlar atardım. Bekarlığımda bu gibi sahnelere çok şahit oldum bende boşan iş bul çalış ailene git gibi şeyleri çok söyledim insanlara ama insanın başına geldimi farklı

Son düzenleme:
Bir insanın değişmesini beklemek en büyük hatadır...

Kalbin aklı, aklın aklına uyduğu zaman rahata ereceksiniz bir daha düşünün...

Bu hayat sizin ve kızınızın kimsenin hakkı yok elinizden almaya...

kız buyucekte pilot olacakta adam emeklı olacakta ikramıye alacak yarının ne olcagı bellı degılken bu kadar seye baglanmak nıye sen kendını kurtarmaya bak nasıbınde kızının nasıbınde varsa zaten gelır onu bulur yoksa bosuna bu adamı cekersın bıde bakmıssınkı omrun bıtmıs ortada bı sey yok yedıgın dayaklarda cabası

Şikayet edersen tek şart koy kimse duymacak diye eğer babacan bir insansa mutlaka bunu yapar eğer duyulursada bırak duyulsun sen değil eşin utansın o zaman şunu merak ediyorum açıkcası eşin kapıdan girerken bir komşusuyla karşılaştığında ona nasıl bakıyorlar mutlaka bir belirti vardır herhalde.

Yani nasıl bir anne babası varmış onunda bu durumda kendi kızları olsa aynısını yaparlar mı acaba .

Bu adam değişmezzzzzzz ruhuna işlemiş sanki eziyet etmek biraz canı yansa aslında onun daha iyi anlar ama nerede

Kesinlikle ilk bakacağı yer orası olur sonrası için ürküyorum ben sakin bir adam olsa tamam git derim ama senin için üzülürüm

Nerden baksan 20 yıl işte emeklilik zaten alınan para belli resmen gözünü korkutuyor arkadaşım sen bırakma diye kim almış bu parayla evle araba kendinimi kandırıyor yoksa senimi

Sanırım annende babandan çekiniyor bu durumda ya ailen dediğin dört elle sarılır çocuğuna torununa ablanla birlik olup ayrı bir eve bile çıkabilirsin aslında

benımde annem babam ayrıldı 3 sene once dedemlere geldık ne gıbı bıse oldugunu cok ıyı bılırım cnm ne yaparsan yap ama baba evıne donme derım ha baska cıkıs yolu bul dersen bulamam hakkında hayırlısı olsun

ailenizin yanina donmek istemiyorsaniz yapacaginiz sey sigara paralarini kenara atmakla baslamak olabilir..ve mutlaka is bul.esini bi sekilde kandir ve calis.kendini garantiye al.sonra da cek git.hatta ablanizla birlikte eve cikin ikiniz birlikte olunca belki cesaretiniz gelir yerine.sen kendine kotuluk zaten yapiyorsun bari evladina yapma.bu psikolojiyle ikinizde ne verebilirsiniz ki ona.?evde huzursuzluk varken cocugun ne kadar basarili olacak?annesi,siddet goruyo,kufur yiyor,bir erkege hic olmamasi gereken sekilde boyun egiyor.peki hanginizi ornek alip yetisecek,nasil bi ruh sagligiyla.?esin seni kandiriyor sen de inanmak istiyorsun..bu kadar mi gozlerin kor kendine el lutfen.ayrica orduevinde falan kalsan da geri donecegini biliyor.seni almaya gelmeyecek.siz arayacaksiniz onu hersey bastan baslayacak..cok kararli ve guclu olman lazim..once kendini topla.planlar yap.sonra emin adimlar at derim.bize belki kiziyorsun ama sen kendini dusunmesen de seni dusunuyoruz..ileride cok cok pisman olacaksin inan...evladinin karsisinda guclu bi anne ol.

Son düzenleme:
eşim zaten çalışmama karşı değil ama arada çalışıpta .... mı olacaksın diyor ama yinede çalışmamı istiyor burada fabrika falanda yok temizliğe gitsem diyorum eşimin mesleğini söylemem bir yandanda kpss ye hazırlanırım olmazmı olur para kazandıkça boşanma cesaretimde artar kimbilir.ablam kendine ev aldı çok ucuza borç bitince evine geçmek istiyor ama kocasıyla barışma ihtimalleri var açıkçası nerede iyi iş bulursam orada yaşarım .Bir hafta evden kaçsam telefınuda kapatırım ulaşamaz sonra doktora gitme şartını öne sürerim gider ozaman mecburen
Kızıma gelince çoğu şeyi daha anlayamıyor kavgamızı bazen oyun sanıyor gelip oda vuruyor bana gülüyo şuan boşansan sudan ıkmış balık gibi olurum parasız pulsuz önce iş sonra ayrılık olursa daha hayurlı olur gibi geliyor çocuk 1 sene daha şahit olsa ileride hatırlamaz yaşı ok küçük.Birde boşanınca velayetler var velayeti ben alırım kesin ama ablamdan biliyorum çocuklar babayada gidiyor ister istemez yüzgöz oluyorlar baba öyle iyi davranıyormuşki onlara hele büyük olan yeğenim birgün babasına gidecek gibi duruyor

Son düzenleme:

1) Bu adam hakkında iyi şeyler düşünmüyorum.
2)Hala düşünemiyorum.
3)Eğer evden 1 hafta değil 1 gün bile gitsen ... yani bilmiyorum yine şiddet görürsün gibi geliyor bana.
Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık durumu... Bence şu an sarılabileceğin tek şey "kpss"
Büyük azim ve inançla çalışmalısın, ha gayret, sabret bence.

Yaşardı... yani ekonomik özgürlüğü olduğu halde yaşayanlar var, neden bilmiyorum? belki korku, belki birilerine bağımlı yaşama isteği...
Bilemiyorum bu şekilde yaşamayı tercih eden kadınların psikolojisini ama çekip gidemiyorlar işte... dayak yiye yiye şiddeti kanıksıyorlar mı nedir, böyle olaylar anlatılırken bizler şok oluyoruz buz kesiyoruz ama anlatanlar o adamlarla aynı yatağa girebiliyor düzelecek umudunu taşıyabiliyorlar... gördükleri şiddet psikolojilerini bozup böyle düşünmelerini sağlıyor sanırım...
Kınamak yargılamak asla istemem "ben çekmezdim daha fiskesinde giderdim" diyorum ama başıma gelince daha doğrusu bu psikolojiye girince nasıl hareket ederdim bilemiyorum...
Allah korusun böyle kötü insanlardan... Böyle olan kadınlara da cesaret versin ve yol göstersin...

Tabi yaşayabilirdi, ben zaten birkaç mesaj sonra yanlış anlamayı düzeltmek için bir mesaj daha yazdım. Demek istediğim şuydu, elbet istisnalar olabilir de, yedi yılda buraya konuyu açıp ilk kez birine anlatma cesareti gösterebilen arkadaş, eğer ekonomik özgürlüğü olsaydı belki yedi ayda bir çareye başvurma bir çıkar yol arama cesaretini gösterebilirdi.
Bütün iyi dileklerinize de katılıyorum. Allah kolaylık versin, cesaret versin.

İşe bak ya konu nerelere geldi artık bu nasıl bir karalama böyle.
Katılıyorum arkadaşım sana yorumun için kaydirigubbakcemile5

http://www.kadinlarkulubu.com/esi-e...-bitsin-istiyorumesimden-nefret-ediyorum.html

isimsiz bak bu linke tıkla. Seninle benzer dertten muzdarip ama çok daha zor durumda bir arkadaşın konusu. Üstelik o hasta ve babası da alkolik. Sağlık problemleri olduğu için yakın zamanda çalışma gibi bir ihtimali de yok. Yani çok çok daha zor koşullarda ama kızı için nasıl cesurca bir karar verdi. Sakın yanlış anlama kimseyle kimsyei karşılaştırmıyorum ama senden daha zor durumdakileri görürsen belki kendine acımaktan öte bir adım atabilirsin.

ne diyeceğimi bilemiyorum.dengesiz insanla evli olmak eşi de dengesizleştiriyo..
eş olarak işin olsada olmasada sana bakmakla senin ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlü bu adam..
sen evde onun için yemek yapmıyomusun?,
onun kıyafetlerini ütüleyip ona temiz bi ev sunmuyomusun?
bunlarıda parayla yaptırırdı sen olmasan o halde onunda sana hiç söylenmeden bakması gerek..
seni çok iyi anlıyorum..bazen çaresiz oluyo insan..
ben bu durumda olan bu eli kolu bağlı insan diyo ama oluyo işte..
umarım düzelir herşey..allah yardımcın olsun

ailem üzülecek diye bu eziyete katlanılmaz. üzülmeleri gerekiyorsa bırakın üzülsünler. kızınız şu anda tam algılayamıyor olabilir ama bir iki sene içinde ne olup ne bittiğini o da anlayacak. emin olun bu dayaklardan onun da nasibini alacağı günler gelecek. anne babanızı değil şu anda kızınızı ve kendinizi düşünmeniz gerekiyor.
ayrıca çocuğunuz ve kendiniz için eşinizden nafaka alacaksınız. iyi kötü sekreterlik şu bu bir iş de bulursunuz. grafik konusunda da ek iş yaparsınız. yeter ki yapmak isteyin.
sandığınız kadar çaresiz değilsiniz.
ilk dayak olayında muhakkak gidip darp raporu alın. polise gidip şikayetçi olun. eşinize evden uzaklaştırma cezası verecekler, 6 ay. sandığı kadar çaresiz, korumasız ve güçsüz olmadığınızı görsün. bırakın dayak yiyen değil, döven utansın. 6 ay uzaklaştırmayı alınca iş yerindeki arkadaşlarına ailesine bunun açıklamasını yapma utancını bırakın o yaşasın, sesimizi duydular diye komşulardan siz utanacağınıza.
sinmeyin, şiddetin sizi susturmasına izin vermeyin, sustukça hergün kötüleşecek. bunlar oturduğun yerden sadece dua etmekle çözülecek sorunlar değil. harekete geçin, lütfen! kızınız ve kendiniz için.

Bir de neden ailesinin yanına dönemez insan, ailesi kabul ediyorsa neden dönemez, dul damgası yememek için bundan ötürü aile baskısı görmemek için mi, valla dayak kadar daha beter bir aşağılanma değildir herhalde dul damgası yemek, hele ki çocuk varsa en çok onun psikolojisi düşünülmeli babasının annesini dövdüğü ortamda yetişen bir çocuk nasıl bir birey olur iç dünyası nolur onu düşünmeli, ekonomik özgürlük yoksa ailesi ne kadar baskı kurarsa kursun bu eziyeti çekmekten çok daha iyidir

Sen kocandan dayak yemeği babandan hakaret işitmeye tercih ediyorsun. Dayak mı kötü hakaret mi?Daha ikisi arasındaki dağlar kadar farkın farkında değilsin. Yok kocama dönemezsem nolur yok kızıma ev alacakmış. Allah sana akıl vermiş te o aklı kullanmazsan bizim yapabileceğimiz birşey yok. Adam emekli tazminatıyla kızına ev alcakmış bak sakın boşanma o yüzden.Tabi sen nafaka ve miras gibi şeyleri hiç duymadın heralde hayatında. Bence sen babanın evinde parasız kalmaktan korkuyorsun. Gerisi de bahane. Onurunu para karşılığı ayaklar altına almışsın.Hala da acıma bekliyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…