tabutumu kıramıyorum

mors arkadaşımız konu sahibine değil hpt_honey arkadaşımıza yapmış bu yorumu. sanırım dikkatsiz davranan sizsinizCADIARZU

tamam arkadasim dikkatsizligimi kabulleniyorum simdi anladim kime yazdigini...
alinti yapmamistti cunku bende o ara konu sahine yazdi sandim....
kusura bakmayin lutfennnbilmiyorumkismile

Açıkcası bi msjını okudum konu sahbinin sigara kalmamış diye gözüne vurmuş. Şimdi bu denli psikopat olan ruh hali sakat olan biri askerdeyken de sağlıklı normal davranışlar sergileyemez. Askerde görevdeyken bir problem yaratmayıp sadece evde yaratıosa bilmiorum ya inandırıcı gelmemeye başladı artık. Nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bu kadar susup ezilmenin altında başka bir sebep var. Bi soru işareti oluştu kafamda açıkcası.

canım çok üzüldüm inan.üniversite mezunuyum diyorsun neden çekiyorsunki bu adamı o halde.güvenecegin yanına gidecegin kimsede yoksa çocugunu alıp başka biyerde bi iş bulup kendinize bi hayat kurmanız bu adamı çekmekten daha iyi degilmi?düzelirmi diyorsun,çocuk olduktan sonra düzelmediyse asla düzelmez bence.düzelicek diye bekleme..ailene açmayı denemedin mi konuyu.onlarda istemezler herhelde kızlarının bu durumda olmasını..Allah sana bu derdinde açık bi kapı gösterir inş. canım..

Böyle insanlar genelde dışarda melek gibidiler, herkes sever genelde. Ama eve gelince yapmadıklarını bırakmazlar.Benim babam da dışarda çok sevilirdi, ondan iyisi yoktu, iyi biriydi de gerçekten ama bu evde yapacaklarını değiştirmiyor, çünkü evdekiler garanti insanlar, çekip gidemiyorlar, onlar katlanmak zorunda herşeye!!?

Canım diyelim komutanlara anlattım sonu boşanmayada varmadı diyelim uyardılar farzedeyimki eşim düzeldi bulunduğumuz yerde olayımız yayılacak bizi görenler fısır fısır konuşacaklar,ayrıca eşim rezillikten çok korkar ama şöyle ben bağırırsam rezillik onun bağırması rezillik değilmiş.

Ailesi var tabi olmazmı onlarda biliyor herşeyi kaç kere söyledim kayınpeder ben konuşayım bi bağırayım ona diyor ama öyle atıptutan bir kayınpederim varki ne konuşması gırgıra dönüyor uyarısı,kayınvalidem ise gamsız kadın bana karşı kötü değil ama ben önemli konuya değinirim o gülüverir geçer nasıl anlatsam kocası hep onu pofpoflamış bilmiyor nedir ne değildir çektiğim.Ama eşim annesine karşıda pek iyi değil olmadık yere azarlar çoğu zaman.

Eşim kadınları ezik güçsüz varlık olarak görür mesela yoldaki kadın şoförler için karı işte ne anlar korkak falan der hep,bir aksiyon filmi izlesek karı değilmi korkak işte gerizekalı gibi sözler eder.Ve hep şunu der kocanın rızası olmadan kadın cennete giremez,kadınlar nankördür cennete girecek kadın sayısı çok az der.bu dinen doğru ama bizim evliliğimize ne kadar uyuyor bilemiyorum!

-----------------------------------------------

canım babandan nefret etmeni anlıyorum hafızana kazınmış sahneler unutulmuyor tabii.
Benim kocama ceza vermem şart farkındayım.Birçok kez denemelerim oldu.Zaten ağzına sakız ettiği söz defol git ananın evine! Önceleri birkaçkez denedim evden çıktım daha bebeğim yoktu kapının önünde bekledim içeride şarkı söylüyor biliyor gidemeyeceğimi 26 saat uzaktaydım aileme.
Ancak aileme gitmek olmaz neden biliyormusunuz.annemlerdede hep bir stres var dayak falan yok ama evde hep tartışma hep bi gerilim.
Hep öyleydi zaten kocam daha sevgilimken hep huzur verirdi bana ondan seçtim onu. Babam çok iyidirde çok öfkelendiğinde ağzından ağır kelimeler çıkar ,ablamda boşandığı için beraberler çocuklarıda hep tartışma içinde büyüyorlar,ablamın sinirleri öyle bozulduki annem günah keçisi oldu herkes kolayını bulmuş anneme bağırıyor yeğenler bile annelerini örnek alıp anneaneye bağırıyorlar.Ben oraya gitsem çocuğum yine stresli büyüyecek.

------------------------------------------------------

Maşallah geçmiş olsun ve evliliğinize nazar değmesin.Ben daha yol alamadım.
--------------------------------------------------------

Benim eşimin benzer versiyonu işte belki daha hafifidir senin eşin,allah seninde yardımcın olsun hepimizin bizden çok daha mutsuz insanlarında yardımcısı olusun.
Eşim çok konuda dengesiz.Hem çalışıpta......mı olucan der hemde çalışmadığım için arasıra beni aşağılar.dün izmir merkeze kpss kitabı bakmak için gittik hele bir kazanama mahvederim seni diyor,yazın zayıflamak için ürün aldırdım ozamanda hele zayıflama bak napıcam diyordu zayıfladım çok şükür ama şimdi kilolar çoğaldı hafiften.
Dengesizliklerini say say bitmez.Bütün gün stres yağdırıyor bir yere gideriz yolda sırf stres yaptırır.Mesela ilkdefa biryere gidelim arabadayken gerizekalı nereden gidicez bir halta yaramazsın birşey bilmezsin der, ben yolları nerden bileyimki tabela yok heryere gerizekalı sağa bak sen sağda arabaları gözetlicen bilmemne der hep.
Yolda bir erkek bana baksın senmi baktında bakıyo sen aptalsın gözün hep dışarda dik dik bakıyorsun erkeklere diyor,ben kime bakıcam ne diye delimiyim ben ya.Cevap verdiğimdede yine küfürle karışık laflar.
Galiba allah bizi bu dünyada bu merhametsiz kocalarla sınıyor
.
---------------------------------------------------------------

Benimkisi gibi ama benimki özledim demez başka şekilde sevimlilikler yapar.Bugüne kadar kararsız kalmamın sebebide bu.Çok kötü oluyor bir bakmışsın ok iyi oluyor salak salak umutlanıyorum ha düzelecek galiba diye.Birde koca özenir bana kıyafetler alır eder ben masraftan kaçınırım o almak ister ama bir gün sonrada kocanın kıymetini bil bak neler neler alıyor sana sen hala surat asıyorusun hangi koca böyle karısına çok şey alıyor der.(halbuki taze yaşanmış tartışmanın ardından asıktır yüzüm)
----------------------------------------------
Dışarıda genelde iyi ama bazen dengesizliklerine sahit oldum .Altında sebep aramakta haklısın kaç kadın benim gibi mantıksızca sabır ederki. Görünmez bir zincir sanki elimi ayağımı bağlamış benim.
----------------------------------------------------

Çok iyi analiz etmişsin canım böylelerini

esinin kesinlikle psikolojik sorunlari var..sizofren olabilir son anlattiklarindan sonra urktum acikcasi..boyle biriyle omur boyu cekersin seni de kendine benzetir..kadinlara karsi asiri bi dusmanligi var..karsisinda kesinlikle guclu dur..sussan da seni uzuyor nasilsa..sesini cikart korkma duyulur diye birak duyulsun.zaten bilen biliyordur.lutfen yurekli ol kendin ve cocugun icin esin saglikli birinin davranislari hic sergilemiyor..kendine bu kadar kastin mi var arkadasim sirkelen biraz lutfen..en azindan cocugun icin bunu yap..sizin aranizda cocuktan baska bisey kalmamis zaten..kendine guven artik..bu adamin seni uzmesine izin verme..gozun hic mi kararmiyor..bu kadar mi sindirdi seni?sen alistigin icin kabullenmissin..cok yazik ediyorsun kendinee..

Anne babanın evde tartışması kocanın dayağından daha ağır geliyor öyle mi?

"Cennete girecek kadın sayısı az, kadınlar nankör." diyor eşin ve sen de "dinimizce bu böyle" diyerek bunu kabulleniyorsun öyle mi? Dini konularda benden daha bilgili arkadaşlar var burda, onlar anlatsın sana neyin ne olduğunu?

Dayak, aşağılanma, küfür, azarlanma bütün bunları bir kez gülümsemesi ve sana kıyafet alması siliyor öyle mi?

Bence tedaviye ishtiyacı olan sadece eşiniz değil.

Daha önce de yazdım, yapılacak tek şey ailenin yanına gidip işe girmek. Sonra kendine ev açarsın zaten işler yoluna girince.

Genel olarak mutlu ve huzurlu bir ailede büyüdüğüm halde annemle babamın belli bir konudaki tartışmalarını 30 yaşımda hala içimden atamamış, hala rüyalarında gören biri olarak söylüyorum bunu. Ki bizimkilerde ne küfür, ne dayak, ne hakaret vardı. Sadece sen şöyle yaptın ben böyle yaptım türünden ağız dalaşı, her evde olandan cinsten ama belki biraz daha sık yaşanan tartışmalar. Buna rağmen her telefonda ödüm kopar sesleri kötü gelecek, tartışmış oalcaklar diye. Ben böyle etkilendiysem sen kızını düşün. Kızına yazık. Şimdi bu işkence görüntülerini seyretmesine son vermezsen kızın senden de babasından da nefret edecek, üstelik korkak güvensiz bir birey olacak. Sen onun sizin her bağrışmanızda yaşadığı korkuyu asla anlayamazsın. Düşün sen evde anne babanın bağrışmasından etkilendiğini gerildiğini söylüyorsun, o ilerde sen ve eşin hakkında neler söyleyecek.

Sadece kızın mı? Sen erken yaşta bin türlü sağlık sorunuyla karşı karşıya perişan bir hayat süreceksin. Eşin ise belki bir ihtimal 60 yaşından sonra insafa gelecek, o zaman da vicdan azaından o da sağlığını yiyip bitirecek.

Felaket senaryosu değil, olacaklar bunlar. Üzgünüm ama böyle. Bu duruma bir son vermek zorundasın.

Buraya sıkıntıların için çare, destek aramak için mi yazıyorsun, yoksa işkenceye neden katlanmaya devam etmenin mazeretleri konusunda bizi (ve aslında kendini) ikna et[mek, içini rahatlatmak için mi yazıyorsun bilmiyorum. Ama eğer gerçekten bir çözüm soruyorsan, çözüm belli.

Son düzenleme:
birkaç gün evden kaçıp biryerdemi kalsam acaba orduevinde falan belki yola gelir .ama annemleri telaşa verirse bir daha kocamla barışmamız imkansız olur iş ciddiye biner iyice.
Tamam bu kocayla yaşanmazda ama önce büyük ders vermem 1 hafta kadar saklanayım belki vicdanı geri gelir .Sizce nasıl olur arkadaşlar

Bilemiyorum. Şu yüzden diyorum, ders vermek için evden gittiğinizde dönüşte daha da gözü dönmüş bir adam bulma olasılığı da az değil. Ya çok sinirlenirse... İyi düşünün.

Bilemiyorum. Şu yüzden diyorum, ders vermek için evden gittiğinizde dönüşte daha da gözü dönmüş bir adam bulma olasılığı da az değil. Ya çok sinirlenirse... İyi düşünün.

sokaklarda .......... mı oldun kimle kaldın diye kızar ama ordıevinde kaldığımı öğrendiğinde zannederim kızmaz

Canım sen hiçbir şekilde ayrılamazsın kocandan..Baksana bir daha barışmamız imkansız olur...demişsin yani sen eşinsiz kalmaya korkuyorsun henüz onsuz olmaya hazır değilsin..

Bu durumda sadece burnu sürtsün ama benden ayrılmasın diyorsun zaten önceki mesajlarında da bu kadar dayağa şiddetde rağmen hala seviyorum demen bunu gösteriyor..

O halde senin yapacağın ilk şey,
---Aileleri , aile büyüklerini tekrar araya sokarak eşini merhamete davet etmek..Hiç olmazsa dövmesin artık..
---Sonraki aşamalarda ise psikologo gitmesi için yavaştan ısrar etmeye başlamak..

Başka türlü olmaz..Gözdağı vermek için bir takım şeyler yapılabilir evet ama adamına göre..

Senin kocanın ruh sağlığının pek normal değil bana göre..Çook ters bir tepki verebilir, hiç yemediğin dayağı da yiyebilirsin, sen tanırsın en iyi kocanı..

Yalnız dikkatli ol..

Tamamen bağlarını koparamayacak kadar aciz hissediyorsun sen kendini. Bu adam düzelir mi yaa allahaşkına ? Bir gün kızının gözü önünde doğrarsa seni hiç şaşırmam

Tamamen bağlarını koparamayacak kadar aciz hissediyorsun sen kendini. Bu adam düzelir mi yaa allahaşkına ? Bir gün kızının gözü önünde doğrarsa seni hiç şaşırmam

emekli olduğunda alacağı paraların kızıma nasip olamaması, boşanırsak asla yok diyor.
Hayalleri var onu pilot yapmak gibi ev almak araba almak gibi.Ben bukadar şey veremem kızıma yaa boşanmaya son plana atıp denemem gereken etkili yöntemler arıyorum yardım edin neler deneyebilirim.beynim durdu benim

Ya yirmi sene sonra kızına emekli parası kalacak diye... Kızını pilot yapacak diye... Kızın belki maddi olarak biraz daha iyi büyüecek diye çekilir mi? O işkence sahnelerinin o çocuktan götürdükleri, o çocuğa verdiği zarar hiç mi umrunda değil?

Bakalım kızın bu ortamda büyüdüğünde okulda başarılı olabilecek mi? Evde akşam seni döverken gördüğünde ertesi gün nasıl okulda derse yoğunlaşacak o çocuk? Başarılı bir çocuk için huzurlu bir aile gerekli değil mi? Nasıl pilot olacak o?

Hem sen de işe girip kendi emekli ikramiyenle kendi kızına olanaklar sunabilirsin.

En önemlisi de şu ki; eşin kızını da sevmiyor. Düşünsene, sen eşinden boşandın diye kendi kızını kendi olanaklarından mahrum edecek kadar gaddar. Nasıl olabilir bu? Seninle meselesinin intikamını kızından alacak. Bunu iyi düşün.

valla arkadaşım kusura bakmayında sizin gibi zayıf davranan kadınlara o kadar sinirleniyorumki. bir kere eşinizin sizi dövmesi bile yeterli bu evliliği noktalamanız için. neden onu düzeltme çabasındasınız ve neden bu kadar kendinize güvensizsiniz. bir kere önce kadın oldugunuzu ve sizinde birçok haklarınız oldugunu bilin.kötü yada iyi olsun eşinizin kahrını çekene kadar gidin ailenizin kahrını çekin yada sıgınma evine yerleşin. üniversite mezunuymuşsunuz küçükte olsa mutlaka bir işe girin. eşinizin psikolojisi bozuk olabilir ama sizde onunla yaşayarak sizde bozmuşsunuz psikolojinizi. onun sizi aşagılaması sürekli sözlü ve bedenen şiddete uğrmanız sizde sanki normalmiş bunlar gibi bir izlenim yaratıyor okuyunca yazdıklarınızı. eşinizi bırakın ve onun düzelme gibi bir ihtamali olucagınıda sanmayın. unutmayın insan hayata bir kere geliyor. ve eşiniz kendini ne görüyorda kadınlardan doğma olan erkekleri üstün görüyor. erkekler kadınlar olmayınca kocaman bir hiçler. yaşam sadece eşiniz deil sizin birde çocugunuz var en önemliside siz kendinizi önemliyim ben diyerek bu çileye son verin. mutlu olmak sizin elinizde.

siz ne söylemesini istiyorsunuz burdaki insanların dayak yiyin sizi aşagılasın her kahrını çekin. tabiki yapın bunları nasıl olsa çocugunuza iyi bir gelecek verecek annesine bir sürü eziyet çektirsin önemli deil. siz veremezsiniz bu hayatı çocugunuza demesinimi bekliyorsunuz. yazdıklarınızı aşağı yukarı okumaya çalıştım ne yapmaya çalıştıgınızı anlamak zor. para içinmi devam ettireceksiniz yani evliliğinizi bunun için çözüm yolları mı istiyorsunuz konunuza yorum yapanlardan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…