tabutumu kıramıyorum

Hatta en başta mesela bilgisayarını satıp sigarayı bırakmakla başlayabilirsin işe. Kendine ait bilgisayarın varmış, olsun tabi de demek ki ufaktan ufaktan bu günler için bir birikim sağlayabilirmişsin. Eşten gizli para biriktirmeyi onaylamam ama senin durumunda kızın için bunu yapmalıydın. Sigara içmek yerine günde bir paket sigara parası atmalıydın kenara.

ailenizin yanına döneceksiniz.
ne demek , dönemem.
ablanızı kabul etmişler boşanınca da sizi mi etmiyecekler.
çocuk ölene kadar onlarındır.
evlensede çocuk sahibi olsada.
bir kanapede yatarsınız, yer yatağında çek yatta kızınızla. ne olacak.
o arada da iş ararsınız.
bir yerde sekreterlik,mağazalarda satış elemanı.
kpssyi kazanana kadar.
biraz sıkarsınız dişinizi.
annenlerde sıkar.
sonrada iyi bir iş bulunca 1 oda bir sofa bir ev kiralarsınız ,ilerde.
ne yani
anneniz babanız 2 tabak fazla çıkaramayacak mı önünüze.
sizi sokaktan mı aldılar??.
ablanız özde siz değil misiniz?.
yapmayın Alllahaşkına..
gittiğinizde kapıyı suratınıza kapatacak değiller ya.
dayak yiyorsunuz, sözel şiddette var,aşağılanıyorsunuz ,ikızınız görüyor bunları ,pskolojisi mahvoluyor.
haftada 2 kere demişsiniz,,
azmı ya.dönün ailenize. hani desem anne yok baba yok.
eee onlarda var.
çalın kapıyı girin içeri.ben geldim diyeceksiniz

bu kadar basit.

yuhhhhh.
ay bunu görmemişştim.
hala bu evde nasıl duruyorsunuz.
bu adam psikopat ya.
canınızdan olacaksınız ve kızınız buna şahit olacak.
haberiniz var mı..??

canım bilgisayarı ben kullanıyorum ama eşimin parasıyla alındı.altınım falanda yok nikah yüzüğüm bile yok hepsini zor günlerde sattık.Günde 1 paket sigara parası yazmışsın haklısın normalde 3 günde bir alıyorum para yoksa almıyorum para olduğunda alıyorum.
Hergün atsan nekadar biriktirebilirsin birde bağımlılığı şu dertlerin içinde nasıl yenebilirim.

Allah yardımcın olsun ne diyeyim ki.. buraları okudukca diyorum benımde basıma gelir mi acaba.. nasıl anlıcaz bu adamların normal oldugunu yahu

Allah yardımcın olsun ne diyeyim ki.. buraları okudukca diyorum benımde basıma gelir mi acaba.. nasıl anlıcaz bu adamların normal oldugunu yahu

Canım flört döneminde(bazıları görücü usulüyle direk flört etmeden nişanlanıyorlar onlar için de nişanlılık döneminde diyelim) ben hep çıktığım erkekleri denemeye çalışırdım. Yani herzaman cici nazik kız sakin kız rolü oynamazdım çünkü hayat boyunca hep cici nazik kız olmuyoruz değil mi? Bazen bilinçli olarak sırf onu kızdırmak için kızdırırdım amaç kızınca ne tepki verdiğini anlamak.En fazla ne tepki verebiliyor, çabuk sinirleniyor mu bunları anlamaya çalışırdım. Flört dönemindeki kişilere tavsiye ederim.Bilinçli olarak sinirlendirin arada bakalım nasıl tepki veriyor.Ben bunu hiç tanıyamamışım demekten iyidir.

Ya ben onları yazdım ama sembolik. Her öneriye bir bahaneniz var. Şimdi sen evden çıksan gitsen ve o bilgisayarı satsan ne olacak? Kocamın parasıyla alındı satamam mı diyeceksin? Hem ne demek kocamın parası, her zaman kadının ekonomik özgürlüğünü savunurum ama madem ev hanımısınız o para ikinizin. İşte sen baştan ezdirmişsin kendini. Senin de hakkın var o parada.
Demek istediğim her durumd yapılacak birşey vardır, siz kendinize acıyıp kabullenmekten vazgeçtiğiniz an binlerce seçenek çıkar karşınıza.
Herneyse, bence şu an çıkıp gitmemek için hiçbir neden yok. İzmir'in küçük bir ilçesindeyim demişsiniz. Bir bilet parası bulup gidin İzmir'e, ya da aileniz neredeyse oraya. Tek yapmanız gereken en kısa zamanda iş bulmak. Ama önce darp raporu şart. Daha dün gözünü patlattı adi herif, izi yok mu?

KPSS'ye her giren,her yüksek puan atanıyor mu?
Diyelim ki atanamadınız o zaman ne yapacaksınız?
Bu eziyete devam mı diyorsunuz yani?
Ailenize dönemezmişsiniz peki,aileniz halinizden hiç mi anlamıyor,adam yüzünüze vuruyor hiç mi iz kalmıyor?
Evet çok üzüldüm yaşadıklarınıza ancak siz bile bile yaşıyorsunuz tüm bunları...
Hele o günahsız meleğin ne suçu var ki tüm bunlara şahit olsun,yazık çok yazık..

Aynen!
Darp raporu ile tazminat da alır,nafaka da..
Ama oturduğu yerden eline ne geçer ki?
Anlamıyorum ben..

Vee siz hala yok Kpss yok ailem ablama bakıyor beni kabul etmez vs vs vs..diyorsunuz..

Enteresan ...Umarım birgün eşinizin elinde kalmazsınız.Çünkü eşinizin ruh sağlığının yerinde olmadığını artık anlamışsınızdır umarım ve heran herşey olabilir..

Yerden göğe kadar haklısın tüm yorum yazan arkadaşlar haklı zaten.Bu derdimi buraya yazmayı defalarca karar verip caydığımı söylemiştim boşuna insanları düşündürüp bana sunacağı çareleri zaten bidiğim için ben yine sus pus oturacağım için cayıyordum.
Daha önce bebeğim 1 yaşındayken eşimin memleketine ailesine gitmiştik.Biz başka odadayken yine kavga oldu kayınvalide gümbürtüye gelince aldım çocuğumu ucağıma evden gitmeye kalktım yapma konu komşu görecek dedi kayınvalidem ben ama çıktım gittim.Akşama kadar yürüdüm cebimde bir kuruş yok,telefonum yok evde merkeze okadar uzakki dolmuşa binecek paramda yok neyse azbuçuk yolu biliyorum en yakın karakola vardım karşı köşesinde en az 1 saat oturup düşündüm cesaret edip anlatsam şikayet etsem onlarda babamı çağırırlar alır beni götürür diye.Vazgeçtim yürümeye devam belki orduevinde saklanırım kendime gelince babamı ararım gelir orduevi parasınıda öylelikle veririm diye ama bebeğim daha anne sütüde alıyordu yinede yemek yemesi lazım inanın allah tarafından çantamda o günü parasıyla 700 ytl çıktı.Gittim bir marketten ona meyvei yoğurt aldım yedirdim,yolda atına kaka yaptı biz yürümeye devam daha merkeze varamadık hava karardı kollarım bebek taşımaktan yoruldu sonra bir bakkaldan rica edip kontörlü telefonu kullandım aradım eşimi yeri tarif ettim.Geldi ikna etmeye çalıştı neyse inat minat bindim arabaya eve geri döndük.Kaynanamar ruh hastası diyordum eminim benim için oysa ben ona çok uğraştım anlatmayı anne sen hiç dayak yedinmi dedim biliyorum yemedi eğer kötü birşey yaptıysam vurmuştur tabi dedi geçti konuyu.

bİRAZ DİNLEMEYEİM DAHA YAZICAM

Aynen!
Darp raporu ile tazminat da alır,nafaka da..
Ama oturduğu yerden eline ne geçer ki?
Anlamıyorum ben..

Geçekten ben de anlamıyorum. Tamam üzülüyorum ama bir yerde artık öfkeye dönüyor duygularım. Öğrenilmiş çaresizlik diyorlar buna. Tabi onca yıl sistematik şiddet gördükten sonra sağlıklı düşünememesi de normal. Ama biryerde yeter demeli.
Hayat mücadelesinden çok korkuyor kadınlarımız. Ama hiçbir çalışma tarzı bu onur kırıcı hayattan kötü olamaz diye düşünüyorum.

şu bana yetti.
baba kabul ediyor demek sizi
,dönmek istemeyen sizsiniz baba ocağına

diyecek kelimem yok artık size.

Haklısın, insan bir yerden sonra öfkeleniyor.

Bir arkadaş daha vardı burda kimdi o ya?aynen bunları yaşayan ama ona sunduğumuz her çözüm önerisine bir bahane bulan..
Ne desek o olmaz yapamam, bunu yap, onu da yapamam edemem..CADIARZU

Yapmaya niyeti yok aslında istese yapar da, istemiyor ama neden? bilmiyoruz..

Yani istese yapabilirler ama demek nasıl bir psikoloji iseCADIARZU, çekmekten başka çarem yok...durumunu kabul etmişler ve her öneriyi reddediyor beyinleri.CADIARZU

Öyle ama gene de bu forumda bir soru işareti bile düşürebilisek arkadaşın aklına o da yeter bana ikna edemesek bile. Yani öğreten adam rolünde olmak istemem ama bazen dışardan bakan olayı yaşayandan daha iyi görüyor.

çantanızdan 700 tl para çıktı ve siz ailenizin yanına gitmek için fırsat bulmanıza rağmen ruh hastası kocanızı mı aradınız gel beni al diye ! izmirin hangi ilçesindesiniz bilmiyorum ama her ilçesinden çok rahat dolmuş ya da otobüs bulabilirsiniz, gece yarısı olmadığı müddetçe...

tabutumu kıramıyorum demişsiniz ya, kıramıyor değilsiniz, kırmak istemiyorsunuz....

hAayır iz yok gözleirm şiş ama ağlamaktan.bu sabahta glmiş yatakta yanağımı öpmeye çaışıyor dengesizmisin bir dövüp bir seviyorsun dedim.Nedir onun hastalığı ben eşimin tedavi olup iyileşmesini istiyorum ya kızlar birde şunu yazmak istiyorum sizlere senelerdir şuna ihtimalde veriyorum.
Biz evlenmeden önce acayip mutuyduk küçük kedim bebeğim diye severdi beni hatta aşırı iyi davranıyordu daha iyisini yerde gökte bulamam diye düşünüyordum.Daha benimle tanışmadan önce bir akrabasının kızı bununla evlenmeyi çok istiyormuş ailece baskı yapıyorlarmış bizimki istememiş birkeresinde kız benim yanımda aramıştı bağırmıştım ona.
Nişan günümüze gelmek istiyorum bu kızın anneside gelmiş ben bilmiyordum.Yüzükler takıldıktan sonra kurdelelerimizden kesip veriyorduk isteyenlere ben o kadınada uzattım senin değil onun kurdelesinden istiyorum dedi bana bende gittim kesip verdim.
Sonra eşim neden verdin o kadın büyü yapar dedi üzüldü.O gün herkes gidince sahilde dolaşmak için dışarı çıktık ilk kavgamız o gece oldu,öyle sudan sebeplerle işte hatırlıyorum başımdan kaynar sular dökülmüştü nekadar inatçı ben naptım eyvah demiştim. Bir dahada pek iyi gitmedi ama ayrılmadım düzelir çünkü koskoca 3 yılımız geçmişti ikimizde ailelerden uzak aynı şehirde yaşıyorduk çoğu zaman birbirimizde kalıyorduk özünde iyibirisi olduğunu biliyordum değişecektir atlatır bugünleri diye bekledim beklemekteyimde

Çünkü kendileri de farkında değiller ama bence aslında herşeye bahane bulan,şiddet görmeye devam eden kadınlar aslında boşanmak istemiyorlar!
Evet boşanmak kolay değil!
Evet ailenin yanına dönmek kolay değil!
Evet küçük çevre laf eder!
Evet arada çocuk var!
Evet,evet,evet!!!
Hepsine kabul!
Ancak cidden yani bir hayat yaşamaya göz alan insan tüm bunları bir kalemde siliyor...
Yeter ki istesin!

Eski parayla 700 lira demek istedi herhalde. 70 kuruş yani. Demiş ya bakkaldan birşeyler aldım kızıma diye, bozuk para olmalı.
Ama işte mesela orda zaten gitmek için çıkmamış evden. Gitmek için çıkan insan en azından bir çay su parası alır koyar çantasına. Bir bilet parası biriktirir ekmek üstünden artanlarla. Ailesi ne kadar uzakta bilmiyorum ama bir bilet parası da birktirilebilir diye düşünüyorum.

700 tl dediğim şimdikinin 70 kuruşu ancak simit ayran parası ailem 5 saatik yoldaydı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…