yuhhhhh.kötü bir alışkanlığım var sigara içiyorum ders çalışmayı düşünyordum hatta uyumayacaktım hiç sigaramda bitmişti bugün eşimde 1 saat önce kadar uyandı alabilir misin açık yer vardır dedim.
Birazda ısrar ettim gitti geldi heryer kapalıymış gözüme vurdu kapının arkasında yere eğildim kaldım yeter tamam dövüceğini bilsem istemezdim dedim aklınıza gelecek en kötü küfürleri söyleyerek kapının arkasına sıkışmış böcek gibi ezdi sonra gitti oturdu yine geldi yeter diyorum tamam yeter elinde bişeyle vurdu gitti anneme bana küfür edip söyleniyor ben mutfaktayım kendi bilgisayarımdayım ağlıyorum aklımdan ölümle kaçmak arasında köprü ouşuyor her dayak sonrasında olduğu gibi oturdum şimdi size yazıyorum bilmiyorum yazıyorum işte rahatlarmıyım sanki günlük gibimi yoksa benim için bimiyorum yazıyorum
Hatta en başta mesela bilgisayarını satıp sigarayı bırakmakla başlayabilirsin işe. Kendine ait bilgisayarın varmış, olsun tabi de demek ki ufaktan ufaktan bu günler için bir birikim sağlayabilirmişsin. Eşten gizli para biriktirmeyi onaylamam ama senin durumunda kızın için bunu yapmalıydın. Sigara içmek yerine günde bir paket sigara parası atmalıydın kenara.
Allah yardımcın olsun ne diyeyim ki.. buraları okudukca diyorum benımde basıma gelir mi acaba.. nasıl anlıcaz bu adamların normal oldugunu yahu
canım bilgisayarı ben kullanıyorum ama eşimin parasıyla alındı.altınım falanda yok nikah yüzüğüm bile yok hepsini zor günlerde sattık.Günde 1 paket sigara parası yazmışsın haklısın normalde 3 günde bir alıyorum para yoksa almıyorum para olduğunda alıyorum.
Hergün atsan nekadar biriktirebilirsin birde bağımlılığı şu dertlerin içinde nasıl yenebilirim.
Ya ben onları yazdım ama sembolik. Her öneriye bir bahaneniz var. Şimdi sen evden çıksan gitsen ve o bilgisayarı satsan ne olacak? Kocamın parasıyla alındı satamam mı diyeceksin? Hem ne demek kocamın parası, her zaman kadının ekonomik özgürlüğünü savunurum ama madem ev hanımısınız o para ikinizin. İşte sen baştan ezdirmişsin kendini. Senin de hakkın var o parada.
Demek istediğim her durumd yapılacak birşey vardır, siz kendinize acıyıp kabullenmekten vazgeçtiğiniz an binlerce seçenek çıkar karşınıza.
Herneyse, bence şu an çıkıp gitmemek için hiçbir neden yok. İzmir'in küçük bir ilçesindeyim demişsiniz. Bir bilet parası bulup gidin İzmir'e, ya da aileniz neredeyse oraya. Tek yapmanız gereken en kısa zamanda iş bulmak. Ama önce darp raporu şart. Daha dün gözünü patlattı adi herif, izi yok mu?
kötü bir alışkanlığım var sigara içiyorum ders çalışmayı düşünyordum hatta uyumayacaktım hiç sigaramda bitmişti bugün eşimde 1 saat önce kadar uyandı alabilir misin açık yer vardır dedim.
Birazda ısrar ettim gitti geldi heryer kapalıymış gözüme vurdu kapının arkasında yere eğildim kaldım yeter tamam dövüceğini bilsem istemezdim dedim aklınıza gelecek en kötü küfürleri söyleyerek kapının arkasına sıkışmış böcek gibi ezdi sonra gitti oturdu yine geldi yeter diyorum tamam yeter elinde bişeyle vurdu gitti anneme bana küfür edip söyleniyor ben mutfaktayım kendi bilgisayarımdayım ağlıyorum aklımdan ölümle kaçmak arasında köprü ouşuyor her dayak sonrasında olduğu gibi oturdum şimdi size yazıyorum bilmiyorum yazıyorum işte rahatlarmıyım sanki günlük gibimi yoksa benim için bimiyorum yazıyorum
Arkadaşım sana sempati duyamıyorum hiç kusura bakma. Hadi evlendiğinde yaşın küçükmüş adamı tanıyamamışsın. Evlendilkten sonra ne olduğunu gördün ama boşanmadın. Bir de üstüne üstlük çocuk yaptın. Bunların hepsi kendi seçimin. Senin ne olursa olsun ondan ayrılmayacağına ikna olmuş durumda ki haksız da sayılmaz. Eee burda adamın suçu ne? Bunların hepsi kendi kararlarının seçimlerinin sonuçları. Bizim sana ne dememizi bekliyorsun vay şerefsiz adam zavallıcık sana ne kötü davranıyor falan dememizi mi? Çocuk musun sen kendi aklın yok mu otobüse binip ananın babanın yanına gitmeyi akıl edemiyosun?Sonra da bir işe girer ayrı eve çıkarsın herif te nafaka verir. Bunları yapmayıp çocuk gibi bana vurdu diye buraya gelip ağlamanın ne faydası var. Yetişkin gibi davran. Zararın neresinden dönersen kardır. Ama sana acımamı bekleme.Acımasız görünebilirim ama başka türlü aklın başına gelmeyecek gibi görünüyor.O tabutu kocan inşa etmedi sen inşa ettin canım. Anahtarı da elinde ama kendine acımaktan anahtarı sokup kapağı açıp dışarı çıkacak vakti bulamıyorsun. Hiçbir insan melek değildir. İnsanlara bana ne yaparsan yap döversen döv yine de seninle kalırım diye mesaj verip köle gibi davranırsan insanların sana nasıl davranmasını bekliyorsun?Kraliçe gibi mi?Bir de asıl acıklı olan adamı sevidiğini söylemen. Sence eşin seni seviyor mu? İnsanlar sevgilerini dövüp küfür ederek mi gösterirler?11 yıllık maziniz varmış ta bilmemne.Onun en ufak bir saygısı var mı bu maziye?Ne diyeyim arkadaşım seni dövüp küfürler eden adamı sevmeye ve çekmeye devam et o zaman. Fakat bu durumda kimseden acıma bekleme.
Aynen!
Darp raporu ile tazminat da alır,nafaka da..
Ama oturduğu yerden eline ne geçer ki?
Anlamıyorum ben..
şu bana yetti.Yerden göğe kadar haklısın tüm yorum yazan arkadaşlar haklı zaten.Bu derdimi buraya yazmayı defalarca karar verip caydığımı söylemiştim boşuna insanları düşündürüp bana sunacağı çareleri zaten bidiğim için ben yine sus pus oturacağım için cayıyordum.
Daha önce bebeğim 1 yaşındayken eşimin memleketine ailesine gitmiştik.Biz başka odadayken yine kavga oldu kayınvalide gümbürtüye gelince aldım çocuğumu ucağıma evden gitmeye kalktım yapma konu komşu görecek dedi kayınvalidem ben ama çıktım gittim.Akşama kadar yürüdüm cebimde bir kuruş yok,telefonum yok evde merkeze okadar uzakki dolmuşa binecek paramda yok neyse azbuçuk yolu biliyorum en yakın karakola vardım karşı köşesinde en az 1 saat oturup düşündüm cesaret edip anlatsam şikayet etsem onlarda babamı çağırırlar alır beni götürür diye.Vazgeçtim yürümeye devam belki orduevinde saklanırım kendime gelince babamı ararım gelir orduevi parasınıda öylelikle veririm diye ama bebeğim daha anne sütüde alıyordu yinede yemek yemesi lazım inanın allah tarafından çantamda o günü parasıyla 700 ytl çıktı.Gittim bir marketten ona meyvei yoğurt aldım yedirdim,yolda atına kaka yaptı biz yürümeye devam daha merkeze varamadık hava karardı kollarım bebek taşımaktan yoruldu sonra bir bakkaldan rica edip kontörlü telefonu kullandım aradım eşimi yeri tarif ettim.Geldi ikna etmeye çalıştı neyse inat minat bindim arabaya eve geri döndük.Kaynanamar ruh hastası diyordum eminim benim için oysa ben ona çok uğraştım anlatmayı anne sen hiç dayak yedinmi dedim biliyorum yemedi eğer kötü birşey yaptıysam vurmuştur tabi dedi geçti konuyu.
bİRAZ DİNLEMEYEİM DAHA YAZICAM
Geçekten ben de anlamıyorum. Tamam üzülüyorum ama bir yerde artık öfkeye dönüyor duygularım. Öğrenilmiş çaresizlik diyorlar buna. Tabi onca yıl sistematik şiddet gördükten sonra sağlıklı düşünememesi de normal. Ama biryerde yeter demeli.
Hayat mücadelesinden çok korkuyor kadınlarımız. Ama hiçbir çalışma tarzı bu onur kırıcı hayattan kötü olamaz diye düşünüyorum.
Haklısın, insan bir yerden sonra öfkeleniyor.
Bir arkadaş daha vardı burda kimdi o ya?aynen bunları yaşayan ama ona sunduğumuz her çözüm önerisine bir bahane bulan..
Ne desek o olmaz yapamam, bunu yap, onu da yapamam edemem..CADIARZU
Yapmaya niyeti yok aslında istese yapar da, istemiyor ama neden? bilmiyoruz..
Yani istese yapabilirler ama demek nasıl bir psikoloji iseCADIARZU, çekmekten başka çarem yok...durumunu kabul etmişler ve her öneriyi reddediyor beyinleri.CADIARZU
Ya ben onları yazdım ama sembolik. Her öneriye bir bahaneniz var. Şimdi sen evden çıksan gitsen ve o bilgisayarı satsan ne olacak? Kocamın parasıyla alındı satamam mı diyeceksin? Hem ne demek kocamın parası, her zaman kadının ekonomik özgürlüğünü savunurum ama madem ev hanımısınız o para ikinizin. İşte sen baştan ezdirmişsin kendini. Senin de hakkın var o parada.
Demek istediğim her durumd yapılacak birşey vardır, siz kendinize acıyıp kabullenmekten vazgeçtiğiniz an binlerce seçenek çıkar karşınıza.
Herneyse, bence şu an çıkıp gitmemek için hiçbir neden yok. İzmir'in küçük bir ilçesindeyim demişsiniz. Bir bilet parası bulup gidin İzmir'e, ya da aileniz neredeyse oraya. Tek yapmanız gereken en kısa zamanda iş bulmak. Ama önce darp raporu şart. Daha dün gözünü patlattı adi herif, izi yok mu?
Haklısın, insan bir yerden sonra öfkeleniyor.
Bir arkadaş daha vardı burda kimdi o ya?aynen bunları yaşayan ama ona sunduğumuz her çözüm önerisine bir bahane bulan..
Ne desek o olmaz yapamam, bunu yap, onu da yapamam edemem..CADIARZU
Yapmaya niyeti yok aslında istese yapar da, istemiyor ama neden? bilmiyoruz..
Yani istese yapabilirler ama demek nasıl bir psikoloji iseCADIARZU, çekmekten başka çarem yok...durumunu kabul etmişler ve her öneriyi reddediyor beyinleri.CADIARZU
çantanızdan 700 tl para çıktı ve siz ailenizin yanına gitmek için fırsat bulmanıza rağmen ruh hastası kocanızı mı aradınız gel beni al diye ! izmirin hangi ilçesindesiniz bilmiyorum ama her ilçesinden çok rahat dolmuş ya da otobüs bulabilirsiniz, gece yarısı olmadığı müddetçe...
tabutumu kıramıyorum demişsiniz ya, kıramıyor değilsiniz, kırmak istemiyorsunuz....
çantanızdan 700 tl para çıktı ve siz ailenizin yanına gitmek için fırsat bulmanıza rağmen ruh hastası kocanızı mı aradınız gel beni al diye ! izmirin hangi ilçesindesiniz bilmiyorum ama her ilçesinden çok rahat dolmuş ya da otobüs bulabilirsiniz, gece yarısı olmadığı müddetçe...
tabutumu kıramıyorum demişsiniz ya, kıramıyor değilsiniz, kırmak istemiyorsunuz....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?