Konusa sahibine yüklenenlere söylüyorum; sapıklar kurbanlarını çok iyi seçerler. Kim sesini çıkaramaz, kim tereddüt eder de kendisine sert tepki veremez bunu içgüdüsel olarak bilirler. Bu sapıkların ilginç bir özelliğidir, "animal instinct" benzetmesi yapılır hatta. Davranışlarını da öyle güzel ayarlar ki istediği anda "sen yanlış anladın" ayağına yatabilsin. Kurban hep arada kalır "kızsam mı? kızmasam mı? yüzleşsem mi? ben mi yanlış anladım?" gibi...
Konu sahibinin anlattığı olaylar kaç ayın süzgecinden geçiyor, her an sapıklık yapmıyor ki bu adam. O yüzden konu sahibini eleştirmek kolay... Hele ki akrabalık işin içine girdiğinde, iş namus meselesi haline gelir. Aile içinde sert tepkiler de soğuk davranmalar da dikkat çeker. Birileri çıkar "ifitira atıyor" der, birileri (burada da olduğu gibi) "suç sende" der, taciz edilene susup oturmak kalır. Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık. Taciz edilen ne yapacağını bilemeden çırpınırken sapığa da gün doğar.
Konu sahibine soruyorum; adamın bunu herkese yaptığı nasıl anlaşıldı? Aile içinde açıklığa kavuştu mu adamın sapıklığı?