- 22 Aralık 2014
- 1.883
- 1.387
- 163
- Konu Sahibi afra tafra
-
Bende kaç gündür o kadar huzursuzum ki. Paranoyak oldum resmen. Dün akşam 5i biraz geçiyordu. Binanın önündeydim. Karşıda duran bir çocuk gördüm. Ben binanın kapısını açıp içeri girince oda girdi. Büyük ihtimalle o çocuktu çünkü etrafta başka kimse yoktu. Asansöre doğru yürüdü. Asansör zaten giriş kattaydı. Bende asansöre binmedim çünkü çocuğun kötü niyetli olduğunu hissettim bir an. Hemen asansöre binip gidebilirdi ama ben merdivenden çıkarken baktım bindi mi diye. Asansörün kapısını tutuyordu ve bana bakıyordu pis pis sırıttı. Bende döndüm çıktım merdivenleri. Ama o kadar korktum ki anlatamam.
Allah yardımcımız olsun. Allah korkusu olmayan insanlardan her şey beklenir. Rabbim bizleri evlatlarımızı korusun inşallah.
hayır bir de adam tecavüze yeltenirken karşı koysan yaralasan adam üzerine seni bir güzel benzetse/öldürse haksız tahrik indirimi verirler bu ülkede.eşim biber gazı getirmişti bana bunun yanımda. şok tabancası sustalı bıçak falan iyi olur ayrıca kendini korumayı öğretecek dövüş sporları, bildiğin amazon gibi gezmek şart oldu gerekirse kurban olmamak için katil olacaksın mahkemede de namusumu temizledim. dersin erkek diyince oluyorsa bizde deriz dimi
kafayı yedirtecekler zorla
Aynısını düşünüyordum bugün.Bir dönem bir tanıdğım kendini bilmez biri tarafından tehdit ediliyordu. Bu aletten taşıyordu yanında.Gerçekten etkili bir şey ama önemli olan, kendini koırumak için kullandığın aletin sana dönmemesi.Bu konu kapanır büyük bir ihtimalle. Kadınların yapabileceği ne olabilir ki,onları doğumdan itibaren ilmik ilmik işlemekten,ahlaklı yetiştirmekten başka...
Ben kendime,kızkardeşime bu cihazdan almayı düşünüyorum,ne kadar korur bilemem.
http://www.elektrosoktabancasi.org/10-elektrosok-cihazi-tw-1101.html
Apartmanın kapısı kilitli canım. Ben anahtarımla açtım içeri girdim oda ben girerken girdi. Eşime de anlattım zaten. Ama inan yolda yürürken bile korkuyorum artık. Böyle haberler insanı o kadar yaralıyor ki. Yine bir iki gün önceydi yolda giderken önümdeki bir adamın elinde bıçak vardı açıp kapatıyordu sürekli. Sonra bir binaya girdi niyeti neydi bilmiyorum. Zaman çok kötü gerçekten.yaşadığın olay paranoyadan ziyade gerçekten de taciz girişimine benziyor. apartmanın kapısı açık mı duruyor?
Haklısın canım. Böyle olaylardan bir biz bu kadar etkileniyoruz bayanlar olarak, bir biz umursuyoruz.çok korkman doğal dıkkat et...
bazıları o kadar pislik ki amacı belli bile olsa üste cıkanlar var..hele de yuz vermedın dıye komplekse gırenler..ayy dıkkat et ben yürüyüşe cıkıyorum bazen herkes sıyahlar gıymıs malum uzucu olaydan ötürü kızın adını soyleyemıyorum kötü oluyorm dıye...mıllet yolda hala bakıyor sapık sapık yok ıste bılerek carpıyor edıyor..
kımın umrunda kiheryer pis ınsanlarla dolu
Haklısın canım. Böyle olaylardan bir biz bu kadar etkileniyoruz bayanlar olarak, bir biz umursuyoruz.
aa bak kotu niyetli oldugu pesinden apartmana girmesinden belli. iyi ki asansore binmemissin.Apartmanın kapısı kilitli canım. Ben anahtarımla açtım içeri girdim oda ben girerken girdi. Eşime de anlattım zaten. Ama inan yolda yürürken bile korkuyorum artık. Böyle haberler insanı o kadar yaralıyor ki. Yine bir iki gün önceydi yolda giderken önümdeki bir adamın elinde bıçak vardı açıp kapatıyordu sürekli. Sonra bir binaya girdi niyeti neydi bilmiyorum. Zaman çok kötü gerçekten.
Ben biber gazı taşıyorum, özgecan da taşıyormuş ama nafile..merhabalar.. benim derdim Özgecan.. sadece benim değil, koskoca bir ülkenin derdi de, adı da Özgecan bu günlerde. onunla uyuyup onunla uyanıyoruz. şöyle olsaydı kurtulur muydu, böyle yapsaydı kaçabilir miydi diye senaryolar yazıyoruz. kendimizi onun yerine koyup onu anlamaya çalışıyoruz.
Özgecan ilk değildi, son da olmayacak ama bardağı taşıran damla oldu. bir ülke taştı. bunun baştakiler tarafında bir karşılığı olur mu bilmem ama halk tarafında karşılığı olacağı kesin. çünkü bu ülkede en tesettürlüsünden en rahat giyinenine kadar tacize uğramayan kadın yok. bu demek olur ki ağzını yaya yaya "ama siz de mini etek giydiniz" diyenlerin ağzına yumruğu yapıştırmak için yeterli sebebimiz var.
neyse, konuyu açmamdaki asıl neden her kadının maruz kaldığı taciz, her an burun buruna olduğu tecavüze karşı biz kadınlar olarak taktikler geliştirmemizin gerekliliğini vurgulamak. burayı yüzbinlerce kadın okuyor. bunların içinde çocuk yaştakinden yaşlısına, evlisinden bekarına, dindarından inançsızına kadar her türlü kadın var. tüm kadınlar için, şimdiye kadar uyguladığımız, hazırda beklettiğimiz, geliştirdiğimiz yöntemleri yazalım. belki nice Özgecanların hayatının kurtulmasına vesile oluruz.
biz niye önlem alalım sapıklar kendini düzeltsin diyenler var. e buyrun siz söyleyiverin de düzelsinler bir zahmet.
bir toplumun adam olabilmesi için o toplumun çocuklarını iyi yetiştirmek gerekir.çocukların iyi birey olarak yetişmesi için de anne babaların bilinçli, eğitimli olması gerekir. bu toplumun iyileşmesi, sapık hislerinden kurrtulması için gereken minimum süre 30 yıl. bunu ben değil uzmanlar söylüyor. tabii bunun için yukardan aşağıya herkesin elini taşın altına koyması, ciddi bir seferberlik başlaması gerekiyor. ülkede böyle köklü bir devrim olabileceğine inanan var mı? olmasını canı gönülden isteriz ama istemek yetmez, çalışıp çabalamak gerekir. ama her iddiasına girerim 1 ay sonra özgecanın da, taciz ve tecavüzlerin de adı unutulmuş olacak. ta ki yeni bir vahşete kadar. dün bir tartışmada uzmanlar 5-10 yıl sonrasının çok daha kötü olacağından bahsediyordu.
şimdi anlatmak istediğimi anladınız mı? gerçek anlamada bir silkelenmeye, düzelmeye kadar kendimizi savunmak, korumak zorundayız. yoksa arkamızdan 2 gün ağlar 3. gün unuturlar. giden gittiğiyler kalıyor bu ülkede.
buyutme diyenlere agzinin payini vermelisin ki onlar da bu isin sandiklari kadar kucuk olmadigini anlamalilar..Uç sene önce bu sapik zihniyetli herifler yüzünden, dershane donuslerim eziyet olmuştu..
O zamanlar telim de yoktu, bazen annemin telini alirdim ama yine de içimdeki korkuyu gidermeye yetmezdi..
Hic unutmam yine bir dershane dönüşü, binamızın girişine 5 metre kala, beyaz bi araba yavaşladı cami açtı, ben adres sorcak sandım, dedigi ne olsa begenirsiniz "arkadaş olabilir miyiz?" ne dedin ne dedin lan sen dedim şoklar içinde ve bağırarak binadan içeri girdim.
Eve girdiğimde titriyordum, su falan içtim ama sakinleşmemistim..
Herşey bitti sanıyordum, yani adamı oradan tevafuk gecen biri, yine dersane dönüşü bizim sokaktan bir üst sokaktayim. Bereli bir adam bana bakıyor alttan alttan. Donemecte kamyonun önünde önüme geçti bir baktım yine o adam! Yine arkadaş olabilir miyiz sorusu hayır diye çığlık ata ata bagrislarimi unutamam.
Bu olay üzerinden iki ay geçti, annem beni çıkışlara yetisebildiginde alıyor, babam zaten isten geç geliyordu. Bir gün yine tek dönmek zorundayım, ve yine dersaneden dönüyorum ana caddenin üzerinde, karsimdan gelen adam aman Allahım yine o!! Farketmemle kosmam bir oldu arkamdan afedermisiniz, bakarmisiniz bagrislarini unutamiyorum...
Evet bu da boyle bir psikomanyakti. Evet ben belki ucuz kurtuldum. Ama bu adam benden çok önemli birşeyi çaldı, artik nereye gidersen gideyim, geç saate kalmak zorunda kaldigimda o korku beni öldürüyor. Kalbimin amansız carpislarimi durduramiyorum, iç huzurum giderek bozuluyor. Arkadaşlarımın çoğu aman
buyutme sen de diyor, dolmusa binersin otobuse bindiririz falan diye guluyorlar. Hadi simdi minibuscusune, otobuscusune güven güvenebilirsen..
Allah'im sen bizi koru bu mahluklardan..
Böyle diyorsun ama ablam şahit kadın tepki gösterdi sonra sapık üstüne yürüdü herkes de izlediToplu taşıma araçlarında tacize uğrayan kadınların ses çıkarmamasına, korkmasına çok kızıyorum. Yaptığı an dönüp yapıştırın tokadı suratına
bence gozleri biraz korkmustur. hele ki insanlarin cop, elektrisok gibi aletlere yonelmesi ileri sapiklari olmasa da daha amator olanlari iki kere dusundurur.Valla sendeanlat diye tum heseyi doktuk ortaya.Iyi mi ettik kotu mu bilemedim.Niyeti bozuk pislikler taktiklerimizi de yemeyecek Gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?