satılıp bölüştürmekten bahsetim parasını yani.
İyide ev olmayınca kız vermiyorlarmış. 200 binliralık bir evi 8 e böldüğünde 25 binlira kalır bununla da bir ev alamazsın.
b
sahsen böyle bisey basıma gelse arsalar 400 bin falan suan bizim burda o arsayı alır cift daireden 4 kat atarım üstede catı diye kendime anne baba olarak oda bi mutfak yaparım tamam
hı orası öyle.Ben sadece bir kardeşe ev verilirse ötekilerde illaki pay almalı diye düşündüğümden öyle dedim ayrımcılık olmaması için. Ev olmayınca evlenmeme olayına bişey diyemem
8 cocugum var dedin sanırım herkezin evi olcaksa gelinlerin altınlarını alırım cocuklarada 50 binden kredi cektiririm cocukların cektigyle arsayı gelinlerin takılarıyla evi yaparım400 binliraya hem arsa alıp hem üzerine 8 adet daire yaptırabilecekseniz maşallah size.
8 cocugum var dedin sanırım herkezin evi olcaksa gelinlerin altınlarını alırım cocuklarada 50 binden kredi cektiririm cocukların cektigyle arsayı gelinlerin takılarıyla evi yaparım
herseyi kendi isinize göre cekiyosunuz farkındaysanız bizde diger mallardan almayız bu ev bizim olsun diyoruz yani hem ondan hem ondan demiyorum ayrıca kaynatam bana dese kızım sana ev alcaz ama 20 30 bin pesinat lazım altınlarını ver tabıkı veririm suan bi ev yapmak 150 bin 0 almak 300 binÇocuğum yok. Sizin oradakilerin olsa nasıl evlendirirdi diye sordum.
Kendi altınlarınızdan bahsederken onlar benim vermem diyorsunuz da gelinlerin altınlarını mı alacaksınız ?
Herşey öyle hayallerdeki gibi olmuyor bazen :))
herseyi kendi isinize göre cekiyosunuz farkındaysanız bizde diger mallardan almayız bu ev bizim olsun diyoruz yani hem ondan hem ondan demiyorum ayrıca kaynatam bana dese kızım sana ev alcaz ama 20 30 bin pesinat lazım altınlarını ver tabıkı veririm suan bi ev yapmak 150 bin 0 almak 300 bin
8 cocugum var dedin sanırım herkezin evi olcaksa gelinlerin altınlarını alırım cocuklarada 50 binden kredi cektiririm cocukların cektigyle arsayı gelinlerin takılarıyla evi yaparım
Kaynatanız damatlara değil de gelinlere mal yedirdiği için iyi adam mı oluyor?iste öyle degil esime bu evi 13 yasındaylken almıslar esim 15 sene tek basına oturmus ailesi baska sehirde esimi 13 yasında bırakmıslar esim calısmıs cocuk zaten ne yer ne icer bide hep bu ev ogluma alındı denmisti kaynatam iyi adam ben damatlara mal yedirmem diyor da kaynanam cok fenaa
Herkes evladı rahat yaşasın ister. Evladı ev, mal, mülk sahibi olsun. Herkes ev sahibi olmayı kirada yaşamaya tercih eder. Para herkese önemli, sadece sana değil.
Senin anlamadığın ve hayatında olmayan şey şu: kendin çalışıp çabalayıp mal sahibi olmak. Sen parazit yaşamayı, başkasından mal koparmayı marifet sanıyorsun. Millet kendini bıraksın, bir de seni beslesin, malını mülkünü önüne sersin. Sen yat evde. Öyle bir hayat yok. Burada bir şeylere sahip olmak için çalışanlara saygı duyulur, kimse bir şey diyemez. Ama asalak gibi yaşamak başka şey. Bilmem anlatabildim mi.
Kendine geldi mi 'babam onu vermedi, bu almadı' diye az ağlamadı buralarda. Babasını babalığına az söylenmedi. E sen kız evlatsın, senin neyine o zaman mal mülk? Yok ya, bu bencilliğin daniskası, başka bir şey deği . Ha bir de açgözlülük. Kendine geldi mi hep bana rabbena, başkası ölse de olur. Allah gözünü doyursun.Adamın kızları haklı bu arada. Ev onların da hakkı. Ben olsam içinizde olduğunuz evin kira ederinin 1/3ünü isterdim. Evde neden limoncunun kocası oturuyor, kızları evlat değil mi? Baştan aşağı saçmalık.
Başka bir adı yok ki yani. Ağır mağır ama yaptığı bu. İnsanın önce kendine saygısı olur, önce kendi kendine yakıştıramaz bunu. Ama nerde...Konunun başından beri kibar kibar yazmaya çalışıyorum, sizinki çok ağır olmuş ama aslında cuk oturmuş
Çok haklısın bizde kız verirken eve değil adamlığı bakılırBunlara kafa yoracağın zaman ve enerjiyle keşke adam gibi bir meslek edinseydin, çalışsaydın. Öteden beriden gelecek parayı kovalamak, ölmeyen adamın mirasını düşünmek, düğün altını diye tutturmak zorunda kalmazdın. Adam gibi bir gelirin olsaydı bu kadar para düşünmezdin , para kovalamazdın.
babamda olanlar bana kalıcak ortakcı yok cok sükür adam damadını sevmiyo napsın kuru yanında yasta yanıyo ama esimi sevmedigi icin babam yasarken ona pek bisey vermez bazen haklıda görüyorum babamı yani esim iyi ama ailesi berbat biri onlara yedirtmek 1 su bardagı istemem o aileye gelin gittigim icin kendime kızıyorum ben kendi adımı batırdımKendine geldi mi 'babam onu vermedi, bu almadı' diye az ağlamadı buralarda. Babasını babalığına az söylenmedi. E sen kız evlatsın, senin neyine o zaman mal mülk? Yok ya, bu bencilliğin daniskası, başka bir şey deği . Ha bir de açgözlülük. Kendine geldi mi hep bana rabbena, başkası ölse de olur. Allah gözünü doyursun.
Ama etrafındaki insanlar sandığı kadar salak değil işte. O yüzden çıldırıyor, gördüğü tavırdan. Eee bu tavırlarla böyle adam yerine koymazlar, saymazlar insanı işte.
babamda olanlar bana kalıcak ortakcı yok cok sükür adam damadını sevmiyo napsın kuru yanında yasta yanıyo ama esimi sevmedigi icin babam yasarken ona pek bisey vermez bazen haklıda görüyorum babamı yani esim iyi ama ailesi berbat biri onlara yedirtmek 1 su bardagı istemem o aileye gelin gittigim icin kendime kızıyorum ben kendi adımı batırdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?