TAKI MESELESİ

derdime derman

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2017
1.271
841
123
Merhaba Hanımlar,
benim istememin olmasına 5-6 ay kadar var. aileler daha tanışmadı fakat erkek arkadaşım da ben de birbirimizin ailesiyle tanıştık.
erkek arkadaşımla ailesi istemede ve düğünde ne takılacağını konuşmuşlar kendi aralarında. (büyük nişan olmayacak)
bilezik ( adedini söylemedi )
5i 1 yerde
gerdanlık seti
saat
pırlanta tektaş diye konuşmuşlar.

yani aileler tanıştığında bize de sorarlar mı usulen de olsa ne istersiniz diye yoksa bu işler böyle mi oluyor? gerçi şunu şunu istiyorum demeyiz ailecek.
ve bunların karşılığında bizim ne takmamız gerekir ? erkeğe saat diye duymuştum ama erkek arkadaşımın da maddi değeri yüksek bir saati zaten var daha yüksek değerlisini ben alamam.
tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum. size ne takıldı siz ne taktınız ?

Son düzenleme:
Eşimin ailesi şunları takcaz dedi o kadar biz hiç bi şey istemedik eşime de ailem saat ve alyansı aldı her yerde durum farklı rabbim ağız tadı versn:)

Günaydın.
Bana kalırsa o usulen sormalar bile eskide kaldı.
Yani en azından bizim burada gençler kendi aralarında planlıyor o işleri.
Takıları yatırımlık mı kullanımlık mı istediğine gelin karar verir,damat da bütçesini ayarlar,gelin-damat gider alır. Büyükler de gönüllerinden kopan ekstra bir takı varsa takar.
Çok abartılmaması gereken bir olay bence.
Maddiyat meselesi,görenek meselesi. Herkesin birbirini tutmaz. Buradaki örnekler kafanızı daha çok karıştırabilir.
En güzeli sevgilinizle oturup konuşmanız.

Merhaba Hanımlar,
benim istememin olmasına 5-6 ay kadar var. aileler daha tanışmadı fakat erkek arkadaşım da ben de birbirimizin ailesiyle tanıştık.
erkek arkadaşımla ailesi istemede ve düğünde ne takılacağını konuşmuşlar. (büyük nişan olmayacak)
5i 1 yerde
gerdanlık seti
saat

yani aileler tanıştığında bize de sorarlar mı usulen de olsa ne istersiniz diye yoksa bu işler böyle mi oluyor? gerçi şunu şunu istiyorum demeyiz ailecek.
ve bunların karşılığında bizim ne takmamız gerekir ? erkeğe saat diye duymuştum ama erkek arkadaşımın da maddi değeri yüksek bir saati zaten var daha yüksek değerlisini ben alamam.

Ondan değerlisini takmak ne demek saat bir aksesuardır sizin takdığınızda düğün nişan hediyesi ve ayrıca en önemlisi bir hatıradır yani bu nası mantık daha pahalısını takamam hiç takmıyım.. garip.

Yanlis anlamayin ama bu konularin konusulmasi bile bana cok bayağı geliyor... Bunun icin sizinle anlasma mi yaptilar yahu ? Siz ne isterseniz onlar onu yapmaya calismakla mukellef. Bu erkek anneleri ne kadar kurnazlar...

Merhaba Hanımlar,
erkek arkadaşımla ailesi istemede ve düğünde ne takılacağını konuşmuşlar. (büyük nişan olmayacak)
5i 1 yerde
gerdanlık seti
saat

ben düğün gunu gordum ne taktıklarını
hıcbırsey konusulmadı
sizin de eşinize saat takmanız uygun olur

Yanlis anlamayin ama bu konularin konusulmasi bile bana cok bayağı geliyor... Bunun icin sizinle anlasma mi yaptilar yahu ? Siz ne isterseniz onlar onu yapmaya calismakla mukellef. Bu erkek anneleri ne kadar kurnazlar...
o şekilde olmadı. kendi aralarında konuşmuşlar erkek arkadaşım da bana söyledi

Onunkinden iyisi diye bişey yok ki , aksesuar sonuçta . saat bu . Kaliteli , takacağı tarzda bir saat alabilirsin . Sen alınan her şeyin bir üstünü beklemeyeceğine göre o da beklemez

Bizimkiler sormadi ben de istemedim zaten. Takmasalardi da olurdu bana göre. Ama 2 saat, 2 kelepçe bilezik, 1 set, 1 inci kolye taktılar sağolsunlar.

Günaydın.
Bana kalırsa o usulen sormalar bile eskide kaldı.
Yani en azından bizim burada gençler kendi aralarında planlıyor o işleri.
Takıları yatırımlık mı kullanımlık mı istediğine gelin karar verir,damat da bütçesini ayarlar,gelin-damat gider alır. Büyükler de gönüllerinden kopan ekstra bir takı varsa takar.
Çok abartılmaması gereken bir olay bence.
Maddiyat meselesi,görenek meselesi. Herkesin birbirini tutmaz. Buradaki örnekler kafanızı daha çok karıştırabilir.
En güzeli sevgilinizle oturup konuşmanız.
kendi aramızda konusu hiç olmadı. aileler bir araya gelince konuşulur diye düşünüyordum. kendi aralarında bu şekilde konuşmuşlar

o şekilde olmadı. kendi aralarında konuşmuşlar erkek arkadaşım da bana söyledi
Hanimefendi yanlis anlamayin da siz kabul etmek zorunda misiniz ? bunlari onceden pazarlik ediyorlar bir seyler istemeyin diye. Ben bunu yasadim cok iyi biliyorum. Sen farkli bir seyler istemeye kalk direkt sana ee canim ben sana soylemistim zaten diyecekler. Neyse ben bu konudan uzaklasayim..

kendi aramızda konusu hiç olmadı. aileler bir araya gelince konuşulur diye düşünüyordum. kendi aralarında bu şekilde konuşmuşlar
Aslında takacakların ne olduğunu öğrenmişsiniz.
Üzerine bir şey konuşmaya gerek de yok.
Siz de içinizden gelen bir şey takabilirsiniz sevgilinize.
Ben hatırlıyorum da damada dolar takanlar da oluyordu.
Saat içinize sinmiyorsa para da takabilir aileniz sevgilinize.

Back
X