TAKI MESELESİ

bunların hepsi istemede mi takılacak

şahsen ben çok olduğu kanaatindeyim

istemede sembolik bir bilezik ve yüzük yeter sanki

yarınlarda tartışmalar olmaması için her şeyin az ve öz olmasının iyi olduğunu düşünüyorum

yoksa bunalır istemde takıp sonra alıp düğünde tekrar mı takacaklar

yani hepsi bu mu

bir de pırlanta tek taş denilenin de ucu bucağı yok ki

1000 tl ye de var 100000 tl ye de

parmağımda en sevdiğim yüzük takılı iki taşlı ben onu 1 hafta bir yerde çalışmıştım da o maaşım ile almıştım mesela

ederi küçük ama çok şık bence
Toplam bunlar canım

eşime sevgili iken saat almıştım diye düğünde istemedi. benim ailem eşime hiçbişey takmadı yani, bana bilezik taktılar (benden borç olarak isteyip sonrada geri ödemeyi de unuttular) onları da bozdurduk düğün borçlarını ödedik zaten.

not: eşimin ailesi bana isteme söz nişan nikah hiçbirinde hiçbişey takmadı. sözde eşimin evlenme teklif ettiği tektaşı taktı eşim, nişanda da ikimiz birbirimizin alyansını aldık.

Maddi durumunu zaten kiz arkasasi yada evlenecegi kadin biliyordur. Ama bunu sana sunu alicaz bunu alicaz demek yerine sen ne istersin diye once yoklamak gerekmez mi ??
İyi de bence bu sayılan takılar adamın ailesinin takacakları.
Bir kız arkadaş sevgilisinin ailesinin gelir ve giderini,borcunu harcını nereden bilebilir ki?
İnsan evlenince bile eş babası bahsetmezse gelirini bilmiyor,kız arkadaş nasıl bilsin?
Zaten bilmesin de gerek yok,ben merak etmem mesela kayınpederimin gelirini,borcunu vs.

İyi de bence bu sayılan takılar adamın ailesinin takacakları.
Bir kız arkadaş sevgilisinin ailesinin gelir ve giderini,borcunu harcını nereden bilebilir ki?
İnsan evlenince bile eş babası bahsetmezse gelirini bilmiyor,kız arkadaş nasıl bilsin?
Zaten bilmesin de gerek yok,ben merak etmem mesela kayınpederimin gelirini,borcunu vs.
Hakli olabilirsiniz ben biliyordum mesela demekki kisiden kisiye degisiyor bu durum .

Hakli olabilirsiniz ben biliyordum mesela demekki kisiden kisiye degisiyor bu durum .
Yani ihtiyaç olur,konu geçer öğrenilir de ben şimdi durup dururken,"eee baba kaç para aldın o son işten,borcunu ödeyebildin mi,Mehmet Bey sana borcunu ödedi mi babacığım" diye sormam açıkçası.
Bunlara kafa yoracak olan kayınvalidedir.
Yetişemiyorlardır,bir ihtiyaç vardır,her türlü el atılır o ayrı tabii.

Biz böyle şeyleri ne kendi aramızda konustuk, ne de aileler arasında konusuldu.. Ben eşime bı şey takmadim. Nisanda o bana alyans ve bı set (kolye, yüzük, küpe, bileklik) taktı, nikahta da annesi bir bileklik. O kadar.

Valla benim nişan evde oldu. Kv değeri yüksel bi bilezik taktı. Düğünde daha değerli 3 tane daha taktı. Benim ailem düğünde değil ama eşimin doğum gününde yaklaşık 900 liralık saat taktılar. Amaaan bu takı işleri çok stresli. Öenm veriyo olabilirler. Bence sevgilinizle açık açık konuşup netleştirin adetleri.

Vala bize de kimse bir şey sormadı. Nişanda aile fertlerinden birer bilezik, düğünde birer bilezik bir de yüz görümlüğü taktılar nikahta. Ama 2 dakikadan fazla üstümde kalmasına katlanamadım, düğünün ortasında hepsini çıkarttırdım, eve kasaya gönderdim. Oradan da banka kasasına geçiş yaptılar.

Bizimkiler eşime altın yüzük takmışlardı. Babamda ve kardeşimde olan yüzüğün aynısından. Biraz aile yadigarı gibi, sen de bizim ailenin erkeğisin artık gibisinden :D Çok hoş altın erkek yüzükleri var, netten de bakabilirsin.

Toplam bunlar canım

toplamsa zaten sorun yok bence

yani hepsini istemede takmazlar ki

düğünde de senin ailen de sana bilezik eşine de altın takar olur biter

biz saat vs almamıştık bizim buralarda alanı da görmedim pek

sonuçta değerli değersiz bir çok saat var piyasada ama satınca paraya dönmüyor

bizde damada da altın takılıyor hiç olmazsa sonra satılıp paraya dönüyor diye

bizim düğünde annemler bana bilezik eşime altın taktılar kv kp de bana bilezik eşime altın taktılar

ama mesela biz seti kendimiz almıştık kimse set takmadı setim zaten boynumda takılı idi nikah esnasında da

Merhaba Hanımlar,
benim istememin olmasına 5-6 ay kadar var. aileler daha tanışmadı fakat erkek arkadaşım da ben de birbirimizin ailesiyle tanıştık.
erkek arkadaşımla ailesi istemede ve düğünde ne takılacağını konuşmuşlar kendi aralarında. (büyük nişan olmayacak)
bilezik ( adedini söylemedi )
5i 1 yerde
gerdanlık seti
saat
pırlanta tektaş diye konuşmuşlar.

yani aileler tanıştığında bize de sorarlar mı usulen de olsa ne istersiniz diye yoksa bu işler böyle mi oluyor? gerçi şunu şunu istiyorum demeyiz ailecek.
ve bunların karşılığında bizim ne takmamız gerekir ? erkeğe saat diye duymuştum ama erkek arkadaşımın da maddi değeri yüksek bir saati zaten var daha yüksek değerlisini ben alamam.
tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum. size ne takıldı siz ne taktınız ?

benim isteme söz nişan bir arada oldu 1 bilezik takıldı:)

düğünde de 2 bilezik daha:)

başka bi şey yok

eşim 5 taş pırlanta aldı evlendikten sonra sağolsun:)

konuşma falan asla olmadı, hiç uygun değil bence

Biz ne nişanda ne de düğünde ne takilacagini konustuk. Kesinlikle konusabilecegim konular da degildi zaten. Esim bile bilmiyordu ne takilacagini. Nişanda 2 tane bilezik taktilar, kendi ailem de 2 tane takti. Bir de esime saat almistik. Çünkü taktigi saati eskimisti, bahanesiyle alalim iyi olur diye düşündük. Ama saati yeni olsaydi, degistirmek istemeseydi almazdik. Çünkü benim ailem de bana da olsa bilezik takacakti zaten. O takilar ikimizin sonucta. Ama sizin aileniz hicbir sey takmayacaksa siz de 1 sey alin. Saat olur, tam altin olur. Karsi taraf bunca sey takarken siz köşede oturacak misiniz? Ayip bence.

Usülen de olsa sormaları gerekir diye düşünüyorum.
Sonra zaten bütçeleri ne kadarına yetiyorsa alırlar.
bencede katiliyorum sorulmali. Ve set gibi takilari gelin kendi begenmeli. Sonucta begenmedigimmbir seti ne yapayim? Bozdursan isciligi oldugu icin hep zarar.
o yüzden takilari takan secmeli

Bize göre çok canım, istemede normalde hiçbirşey takilmaz bizde. Düğünde bile şunu takacaksiniz denmez ayıptır. Para için evleniyor gibi algilanir.
ne alaka bizde birsey demedik 10
bilezik 1 set bir hasir seti yüzükler saat para erkek tarafi takti.
Kendi ailemde 10 bilezik set damadada saat vs taktilar. Burdaki takilari okunca cok az geldi bana.

Bize göre çok canım, istemede normalde hiçbirşey takilmaz bizde. Düğünde bile şunu takacaksiniz denmez ayıptır. Para için evleniyor gibi algilanir.
bohcalardada parfüm krem vs onlari saymiyorum
bile. Ayni sekilde bizde yaptik. Sonucta para icin evlenilmiyor elbette takilarim ama hala duruyor illerdede cocuklarima takarim
ev alinca vs bir isimize yarar.sonucta ölü bir yatirim degilki...

Merhaba Hanımlar,
benim istememin olmasına 5-6 ay kadar var. aileler daha tanışmadı fakat erkek arkadaşım da ben de birbirimizin ailesiyle tanıştık.
erkek arkadaşımla ailesi istemede ve düğünde ne takılacağını konuşmuşlar kendi aralarında. (büyük nişan olmayacak)
bilezik ( adedini söylemedi )
5i 1 yerde
gerdanlık seti
saat
pırlanta tektaş diye konuşmuşlar.

yani aileler tanıştığında bize de sorarlar mı usulen de olsa ne istersiniz diye yoksa bu işler böyle mi oluyor? gerçi şunu şunu istiyorum demeyiz ailecek.
ve bunların karşılığında bizim ne takmamız gerekir ? erkeğe saat diye duymuştum ama erkek arkadaşımın da maddi değeri yüksek bir saati zaten var daha yüksek değerlisini ben alamam.
tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum. size ne takıldı siz ne taktınız ?
Sizde erkeğe alyans alacaksınız, saat de bütçenize göre alırsınız. Saati var diye düşünmeyin sonuçta onlarda bir tane kolye takalım gerdanlığa ne gerek var diyebilir. Hem çeşit olur. Eğer daha çok yapmak isterseniz yaparsınız mesela adetlerinize göre.. kına da eşimde elini kapatmıştı biz işim gırgırında olduğumuz için baya gülmüştük filan, annem de ona altın koydu :)

Düğünden sonra elinden alacaklarsa hiçbir kıymeti yok canım..esas konuşman gereken mevzu bu.. ben en çok yanarım da bunu konuşmadığına yanarım.. güya 10 bilezik taktılar ama sadece nikahta gördüm.

Back
X