TAKI MESELESİ

ne alaka bizde birsey demedik 10
bilezik 1 set bir hasir seti yüzükler saat para erkek tarafi takti.
Kendi ailemde 10 bilezik set damadada saat vs taktilar. Burdaki takilari okunca cok az geldi bana.
Herkes durumuna göre istediğini takar.
Ben bi alyans bile taklalar laf etmem keza ailem de öyle. Ailem 10 bilezik takmadi takamaz. 17 sene okuttular, kizlarini avukat yaptılar, öyle verdiler elin oğluna. 10 bileziklik degil 100 bileziklik parayı da egitimime harcadilar. Ayrıca sadece onlar beni almadı, Ben de onların 25 sene okumuş avukat akademisyen universitede hoca oğullarını aldım. Onlar da 200 hasır bileziklik parayı onun eğitimine döktüler. Sonuçta benim anamin babamın torunlarının eğitimli bi babası, onun anasinin babasının torunlarının eğitimli bir annesi oldu. Bizde önemli olan anlasmaktir, onlarda da öyle. Durumları yettiğince bizi borca sokmadan, 10 sene odeyecegimiz bi borcumuz olmadan evlendirdiler Allah her iki aileden de razı olsun.

Çok zenginlik veya borçla harcla yapilan altın bizim için değerli değildir. Herkesin kendi yaşam biçimi kendi düşüncesi. Işte BU ALÂKA.

Düğünden sonra elinden alacaklarsa hiçbir kıymeti yok canım..esas konuşman gereken mevzu bu.. ben en çok yanarım da bunu konuşmadığına yanarım.. güya 10 bilezik taktılar ama sadece nikahta gördüm.
ne tuhaf aileler var hic bir takimi istemediler dedigin gibi madem öyle takmasinlar ...
cidden tuhaf...

Ben bi alyans bile taklalar laf etmem keza ailem de öyle. Ailem 10 bilezik takmadi takamaz. 17 sene okuttular, kizlarini avukat yaptılar, öyle verdiler elin oğluna. 10 bileziklik degil 100 bileziklik parayı da egitimime harcadilar. Ayrıca sadece onlar beni almadı, Ben de onların 25 sene okumuş avukat akademisyen universitede hoca oğullarını aldım. Onlar da 200 hasır bileziklik parayı onun eğitimine döktüler. Sonuçta benim anamin babamın torunlarının eğitimli bi babası, onun anasinin babasının torunlarının eğitimli bir annesi oldu. Bizde önemli olan anlasmaktir, onlarda da öyle. Durumları yettiğince bizi borca sokmadan, 10 sene odeyecegimiz bi borcumuz olmadan evlendirdiler Allah her iki aileden de razı olsun.

Çok zenginlik veya borçla harcla yapilan altın bizim için değerli değildir. Herkesin kendi yaşam biçimi kendi düşüncesi. Işte BU ALÂKA.
bende 2 üni okudum:) alakasi yok benim ailemde esim aileside cok hevesliydi herdeyi yaptilar allah razi olsun. Yani demek istedigim yapan öylede yapar illa.

borcla yapilmadiki... ben bile her sene bilezik alip atarim cocuklarim icin kenara.Bence cocugu olan bunlarida düsünmeli... annemde kvdemde ayni sekilde yaptilar her sene alip koymuslar kenara. Ve bizde kiz erkek ayrimi yok ailem 10 bana 10da erkek kardesime takti... zamaninda birikim yapip yaptilar. neyse konu bu degil..:)

Bize göre çok canım, istemede normalde hiçbirşey takilmaz bizde. Düğünde bile şunu takacaksiniz denmez ayıptır. Para için evleniyor gibi algilanir.

Hiç az filan değil. İsteme için iyi takmışlar bile. Benim ailemde eşimin ailesine hiçbirşey demedi, istemedi. Zaten onlarda takmaya niyetli değildi. İsteme nişan bir arada oldu sadece alyans takıldı. Daha sonra eşim gözüm kalmasın diye götürdü kuyumcuya aldı, aldıklarınıda takı töreninde değil öncesinde taktım. Düğüne takılı katıldım. Ne kızı verdik ne dünürü küstürdük :)

Hiç az filan değil. İsteme için iyi takmışlar bile. Benim ailemde eşimin ailesine hiçbirşey demedi, istemedi. Zaten onlarda takmaya niyetli değildi. İsteme nişan bir arada oldu sadece alyans takıldı. Daha sonra eşim gözüm kalmasın diye götürdü kuyumcuya aldı, aldıklarınıda takı töreninde değil öncesinde taktım. Düğüne takılı katıldım. Ne kızı verdik ne dünürü küstürdük :)
isteme degil hepsi bu

bende 2 üni okudum:) alakasi yok benim ailemde esim aileside cok hevesliydi herdeyi yaptilar allah razi olsun. Yani demek istedigim yapan öylede yapar illa.
Çok güzel ne mutlu size. Herkes mutlu olsun da daha sonra altınlarını bosanma icin avukatına vekalet ücreti ödemek için bozdurmasin inşallah ;)

Çok güzel ne mutlu size. Herkes mutlu olsun da daha sonra altınlarını bosanma icin avukatına vekalet ücreti ödemek için bozdurmasin inşallah :KK66:
ihtiyacim yok allaha sükür gayette mutluyum:) ki öyle birsey dahi olsa mühendisim calisiyorum:) takiya kalmam:)

borcla yapilmadiki... ben bile her sene bilezik alip atarim cocuklarim icin kenara.Bence cocugu olan bunlarida düsünmeli... annemde kvdemde ayni sekilde yaptilar her sene alip koymuslar kenara. Ve bizde kiz erkek ayrimi yok ailem 10 bana 10da erkek kardesime takti... zamaninda birikim yapip yaptilar. neyse konu bu degil..:)

Herkesin ailesi kv niz gibi düşünceli olmuyor malesef. Keşke bize de taksalardı ilk evlenince eşim ek iş yapıp düğün borcu ödemek zorunda kalmazdı. Ama yapmayınca yapmıyorlar. Düğünü takı dahil borca girip eşim yaptı. Gerek ek iş yaptı gerek Allah yardım etti bir şekilde oldu.

Öyle canım, gözüm valla altında parada pulda olmadı. Bize çok geldi çünkü gerçekten istemede sadece alyans bekledik. Beklentimiz olmaz hiç maddi anlamda çok şükür. Ne mutlu sana eşin arkandaymis maşallah, altınları kendi alıp ailesine takması için verenler var, onu yapmamış, kullanilmamiş daha ne.

Herkesin ailesi kv niz gibi düşünceli olmuyor malesef. Keşke bize de taksalardı ilk evlenince eşim ek iş yapıp düğün borcu ödemek zorunda kalmazdı. Ama yapmayınca yapmıyorlar. Düğünü takı dahil borca girip eşim yaptı. Gerek ek iş yaptı gerek Allah yardım etti bir şekilde oldu.
tabiki bir degil. Allah herkese is güc saglik nasip etsin gerisi alinir

ne alaka bizde birsey demedik 10
bilezik 1 set bir hasir seti yüzükler saat para erkek tarafi takti.
Kendi ailemde 10 bilezik set damadada saat vs taktilar. Burdaki takilari okunca cok az geldi bana.
Eee napalim aglayalimmi?Benim herşeyi esim yaptı 4 bilezik 1 kelepce 1 set ve alyanslar ama 10 sene önce 3 bine almıştı bu arada kaynanama kupe de aldık hediye kalsın diye ama bunlar beni degersiz yapmiyor bu arada set set ve kelepçe dışında bisey hic kullanmadım (bana hitap etmiyor)takana saygım var.EVLENMEK GELİNİ ALTINA BOĞUP ERKEK AİLESİNİ ZORA SOKMAK DEĞİLDİR.İKİ KİŞİ SEVER EVLENİR. Benim düşüncem. Bu arada konu sahibi bence bunlar yeterli ve sizde damada tam veya yarim altin takin o istediği saati kendi secip alabilir sonradan. Burada Sllah tamamına erdirsin.

Aynen katılıyorum bende boyle evlendim.

Bizde sayı miktar belirtilmez...

Onlar tek tek söyledi...

Benim tek isteğim şu olmuştu: takı seti alacaklardı istemiyorum onun yerine yatırımlık büyük altın olsun dedim. Has altın yapıldı.

Birde tanesi 30 gramdan 5 bilezik dediler şangır şungur birsürü bilezik istemem dedim 150 grama tekabül eden mega yaptırdım az ve öz dursun diye...

Bizde damada alyans ve saat alınır birde takım elbise alınır nişanda veya düğünde...

Back
X