TAKI MESELESİ

Hanimefendi yanlis anlamayin da siz kabul etmek zorunda misiniz ? bunlari onceden pazarlik ediyorlar bir seyler istemeyin diye. Ben bunu yasadim cok iyi biliyorum. Sen farkli bir seyler istemeye kalk direkt sana ee canim ben sana soylemistim zaten diyecekler. Neyse ben bu konudan uzaklasayim..
ben bu şekilde hissetmedim. zaten fazlasıyla her şeyi düşünmüşler sağ olsunlar. daha 10 ay sonraki düğün için takıları bile düşünmüşler. ben art niyet göremedim yine de sağ olun :)

güzel günlerde takın :) sorsalar ben de istemem zaten herkes durumuna göre bir şeyler düşünüyor sonuçta
Biz de istemede hiçbirşey yapmadık bu arada canım, düğünde annemler bana bi bilezik eşime de saat taktılar. Bence saati olsa da bi tane aliverin. Öyle bir kaç bin tl 'lik değil tabi biz 600e almıştık calvin klein 'dan.

Aman bunlar çok önemli değil inşallah mutlu olun bir ömür :KK200:

Hanimefendi yanlis anlamayin da siz kabul etmek zorunda misiniz ? bunlari onceden pazarlik ediyorlar bir seyler istemeyin diye. Ben bunu yasadim cok iyi biliyorum. Sen farkli bir seyler istemeye kalk direkt sana ee canim ben sana soylemistim zaten diyecekler. Neyse ben bu konudan uzaklasayim..
Olur mu öyle arkadaşım?
Pazarlık falan hoş olmamış.
İnsanların maddi durumu onlara yetiyordur,ne yapsınlar ki?

Aslında takacakların ne olduğunu öğrenmişsiniz.
Üzerine bir şey konuşmaya gerek de yok.
Siz de içinizden gelen bir şey takabilirsiniz sevgilinize.
Ben hatırlıyorum da damada dolar takanlar da oluyordu.
Saat içinize sinmiyorsa para da takabilir aileniz sevgilinize.
Düşünülebilir sağ olun :)

Merhaba Hanımlar,
benim istememin olmasına 5-6 ay kadar var. aileler daha tanışmadı fakat erkek arkadaşım da ben de birbirimizin ailesiyle tanıştık.
erkek arkadaşımla ailesi istemede ve düğünde ne takılacağını konuşmuşlar kendi aralarında. (büyük nişan olmayacak)
bilezik ( adedini söylemedi )
5i 1 yerde
gerdanlık seti
saat
pırlanta tektaş diye konuşmuşlar.

yani aileler tanıştığında bize de sorarlar mı usulen de olsa ne istersiniz diye yoksa bu işler böyle mi oluyor? gerçi şunu şunu istiyorum demeyiz ailecek.
ve bunların karşılığında bizim ne takmamız gerekir ? erkeğe saat diye duymuştum ama erkek arkadaşımın da maddi değeri yüksek bir saati zaten var daha yüksek değerlisini ben alamam.
tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum. size ne takıldı siz ne taktınız ?
Gayet usule uygun güzel takılar takıyorlar.
Sizin ailenizde nişanlınıza aynı ayrı tam taksın, ve saat alın.
Bu şekilde düşünen bir erkek tarafı gayet bilinçli iyi kişiler bence.

Usülen de olsa sormaları gerekir diye düşünüyorum.
Sonra zaten bütçeleri ne kadarına yetiyorsa alırlar.

Usulen sorulması gerek ama kimse sormuyor artık.Gerçi insanlar da haklı.Alım gücüne göre kendilerini ayarlamak istiyorlar.

Sana takmayı düşündükleri fazla fazla olmuş bence.Şanslısın:)

Hiçbiri olmasın,bir ömür ağzınızın tadı olsun inşallah.

Usulen sorulması gerek ama kimse sormuyor artık.Gerçi insanlar da haklı.Alım gücüne göre kendilerini ayarlamak istiyorlar.

Sana takmayı düşündükleri fazla fazla olmuş bence.Şanslısın:)

Hiçbiri olmasın,bir ömür ağzınızın tadı olsun inşallah.
amin inşallah. zaten derdim takı falan değil sadece mahcup olmak istemiyorum onların inceliğine karşı :)

amin inşallah. zaten derdim takı falan değil sadece mahcup olmak istemiyorum onların inceliğine karşı :)
İçlerinden geliyor ki yapıyorlar.Sen çok bir şey yapamasan da mahçup olmazsın endişe etme.Erkeğe pek bir şey takılmıyor zaten.Gücünüz neye yetiyorsa ona göre siz de ayarlarsınız bir şeyler.

Biz ne takılacağını filan konuşmadık . Nişandan birkaç gün önceydi alışverişe gidecektik kv annemi arası x hanım size çaya gelmek istiyoruz alışveriş meselesini konuşalım bizden neler istersiniz dedi( tamamen kibarlık için) . Annem tabi buyrun gelin ama alışveriş te konuşulacak birşey Yok siz neyi uygun görürseniz dedi. Konu kapandı gelmediler zaten. Alışverişe gittik annem arkada oturdu toplam 10 dk sürdü zaten. İnsanlar bu tarz olaylar için bütçe ayırıyorlar ve bu bütçeye uygun alışveriş yapılıyor. Kv daha önce büyük altınlardan biriktirmiş . Beşi bir yerde takacaktı ekstra 2 altın daha ekletti zincirde 7 adet oldu altın. Sonra bilezik göstermeye başladı kuyumcu. Ben takmadığım için öyle boş baktım neyse 5 taneye karar verip takım yaptık sonra bi bilezik daha oldu bizde ona saat arkası denir kelepçe aslında. Sonra inci kolyem alyans pırlanta birde tek küpe oldu set değildi. Saatçiye gittik eşime saat banada aynı saattin çok benzerini aldık takım oldu. Saatin maddi değeri önemli değil burada. Önemli olan o günden hatıra kalması.

Biz ne takılacağını filan konuşmadık . Nişandan birkaç gün önceydi alışverişe gidecektik kv annemi arası x hanım size çaya gelmek istiyoruz alışveriş meselesini konuşalım bizden neler istersiniz dedi( tamamen kibarlık için) . Annem tabi buyrun gelin ama alışveriş te konuşulacak birşey Yok siz neyi uygun görürseniz dedi. Konu kapandı gelmediler zaten. Alışverişe gittik annem arkada oturdu toplam 10 dk sürdü zaten. İnsanlar bu tarz olaylar için bütçe ayırıyorlar ve bu bütçeye uygun alışveriş yapılıyor. Kv daha önce büyük altınlardan biriktirmiş . Beşi bir yerde takacaktı ekstra 2 altın daha ekletti zincirde 7 adet oldu altın. Sonra bilezik göstermeye başladı kuyumcu. Ben takmadığım için öyle boş baktım neyse 5 taneye karar verip takım yaptık sonra bi bilezik daha oldu bizde ona saat arkası denir kelepçe aslında. Sonra inci kolyem alyans pırlanta birde tek küpe oldu set değildi. Saatçiye gittik eşime saat banada aynı saattin çok benzerini aldık takım oldu. Saatin maddi değeri önemli değil burada. Önemli olan o günden hatıra kalması.
teşekkürler çok yardımcı oldunuz :)

teşekkürler çok yardımcı oldunuz :)
Rica ederim canım. Lütfen takı konusunda ne sevgilinle ne ailenle nede onun ailesi ile hiçbirşey konuşma . Bence gelin ve ailesi bu tarz şeylerden konuşunca çok cirkin oluyor bunu unutma. Ben ne konuştum üzerime. Öyle kıyafet bile aldırmadım şuan benden değerlisi Yok. Kendi değerini kaybettirme

Rica ederim canım. Lütfen takı konusunda ne sevgilinle ne ailenle nede onun ailesi ile hiçbirşey konuşma . Bence gelin ve ailesi bu tarz şeylerden konuşunca çok cirkin oluyor bunu unutma. Ben ne konuştum üzerime. Öyle kıyafet bile aldırmadım şuan benden değerlisi Yok. Kendi değerini kaybettirme
Yok canım şunu da istiyorum diyemem zaten öyle bir yapım yok. erkek arkadaşımla bir ortamda konusu geçmişti, o takılar hediyedir istemek ayıp diye konuşmuştum gerçekten de öyle. kendileri bu şekilde karar vermiş fazlasıyla düşünmüşler sağ olsunlar :)

Bizimkini anlatayım;
Önce eşim sonra ben tanıştıktan sonra bize önce erkek tarafının kadınları (anne, yengeler vs. ) tanışmaya geldi. İsteme ve nişan alışverişi günü gibi şeyler konuşuldu. Anneme ne istersiniz diye soruldu "biz istemeyiz siz size yakışanı yaparsınız sonuçta gençlerin işine yarayacak" dedi..

İstemede onlar bir yüzük taktı..
Evde ayrıca nişan yaptık. Tabi öncesinde alışveriş. Bize nişan günü gelin bohçası getirildi. Nişanda alyanslar, bana 2 bilezik bir kaç çeyrek takıldı. Eşime de bir kaç çeyrek. Saat almadık. Onun yerine nişan alışverişinde takım alındı. Düğünde zaten smokin giyecekti onu düğüne yakın ikimiz aldık..

Sonra biz erkek tarafına damat bohçası götürdük..

Düğünde set istemedim ben. Bence zarar edeceğimiz bir şeydi. Bilezik istedim onun yerine...

bize hiç sormadılar biz de hiç istemedik kendi karar verdi. zaten sorması da saçma gerekiyor. usulen sorsalar da siz şunu isteriz demeyin pazarlık gibi. siz ne uygun görüyorsanz deyin. yani ben isteyemezdim asla.

bunların hepsi istemede mi takılacak

şahsen ben çok olduğu kanaatindeyim

istemede sembolik bir bilezik ve yüzük yeter sanki

yarınlarda tartışmalar olmaması için her şeyin az ve öz olmasının iyi olduğunu düşünüyorum

yoksa bunalır istemde takıp sonra alıp düğünde tekrar mı takacaklar

yani hepsi bu mu

bir de pırlanta tek taş denilenin de ucu bucağı yok ki

1000 tl ye de var 100000 tl ye de

parmağımda en sevdiğim yüzük takılı iki taşlı ben onu 1 hafta bir yerde çalışmıştım da o maaşım ile almıştım mesela

ederi küçük ama çok şık bence

Olur mu öyle arkadaşım?
Pazarlık falan hoş olmamış.
İnsanların maddi durumu onlara yetiyordur,ne yapsınlar ki?
Maddi durumunu zaten kiz arkasasi yada evlenecegi kadin biliyordur. Ama bunu sana sunu alicaz bunu alicaz demek yerine sen ne istersin diye once yoklamak gerekmez mi ??

Back
X