TAKI MESELESİ

şunu istiyorum diyemeyecekseniz onların sormasını bekliyosunuz ki? sorsalar zaten istemeyecekmişsiniz. sorun göremiyorum ben ortada.

Biz kız tarafı olarak birşey istemedik ama kayınvalidem saat ve damat alışverişi istedi annemde sen oğlunu çıkart ben kızımı çıkartırım demişti yani böyle isteme şeyleri bana görgüsüzlük gibi geliyor.
Onlar bana biz onlara saat aldık .maddi değeri illa daha yüksek olsun diye kendinizi zorlamayın. kaliteli saat kullanmaya alışmış birine alıştığı standarttan başka saat alırsanız bunun lafı edilir ve kullanmaz. Hiç almamanız daha iyi olur. Çevremde örnekleri var çünkü.

Konuşacak bir şey yokki bunda .Erkek arkadaşın ve sana bağlı ailelerin girmesi konuşulması bile kötü. Ben hiç birşey istemeyip tek tasa tamam derim mesela başkası 5 bilezik ister. Maddi durumlar ve zevk özeti :) Aileleri karıştırıp konuyu bayağılastirmayin bence :KK51:

Daha isteme olmamış ortada bir şey yok siz başlamışsınız altın meselesine

hatta bir de bunu erkek tarafı listelemiş

size maddi olarak bir şeylerle değer biçilirse yarın öbür gün sizin evinizde sizin hayatınıza karıştıklarında sorun yapmayacaksınız

Merhaba Hanımlar,
benim istememin olmasına 5-6 ay kadar var. aileler daha tanışmadı fakat erkek arkadaşım da ben de birbirimizin ailesiyle tanıştık.
erkek arkadaşımla ailesi istemede ve düğünde ne takılacağını konuşmuşlar kendi aralarında. (büyük nişan olmayacak)
bilezik ( adedini söylemedi )
5i 1 yerde
gerdanlık seti
saat
pırlanta tektaş diye konuşmuşlar.

yani aileler tanıştığında bize de sorarlar mı usulen de olsa ne istersiniz diye yoksa bu işler böyle mi oluyor? gerçi şunu şunu istiyorum demeyiz ailecek.
ve bunların karşılığında bizim ne takmamız gerekir ? erkeğe saat diye duymuştum ama erkek arkadaşımın da maddi değeri yüksek bir saati zaten var daha yüksek değerlisini ben alamam.
tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum. size ne takıldı siz ne taktınız ?
Sizin de karşı tarafa alyans ve saat almanız gerekir,ayrıca künyede alabilirsiniz ister takar ister takmaz.

kız eğerki bunu bunu alacaz derlerse sorarlarsa sana gerdenlıkla saati isteme gene 5i 1 yerde iste onların yerine ne edecen gerdanlığı nerde takacan kuzum bana taktıkları bilenzikleri bozdurdum ben sonradan araba aldık gerdanlık saat bozdurulmaz
şimdi kızacan bana ama sonra haklıymış dersin sıkışınca bozduracağın şeyler olsun kesin evlilikte parasızlık sıkışma çok zor hele çocuk varsa

Eski esim birsey alacak durumda degildi ben aldim bunlari bana tak diye.
Simdi evlenme teklifinde zaten tek tas almisti.ne alayim sana istemede dedi gayet geyik yapiyorduk 10 bilezik bi gerdanlik altin kemer al dedim.bulursan altin yelekte isterim yaptim.yelek haric almis.he bu bizim diyalogumuzda aileler bu konuya karismaz bizde.kendi alabilicek durumdaymis geyigi gercege cevirmis.yoksa ailenin aldigini ben kabul etmem zaten.ben dogum gununda saat almistim bi alyans alirim tamam.bide resat takayim sana hava olsun pacana takistirirm dedim.adimin altin olsun:KK49:

Daha isteme olmamış ortada bir şey yok siz başlamışsınız altın meselesine

hatta bir de bunu erkek tarafı listelemiş

size maddi olarak bir şeylerle değer biçilirse yarın öbür gün sizin evinizde sizin hayatınıza karıştıklarında sorun yapmayacaksınız
ne alaka ? düşünmeselerdi gönülleri yok olurdu. şimdiden düşünüyorlar ki istekliler..

Back
X