Babanızın bi hastalığı var mı?Kullandığı ilaç falan?Merhabalar, düşünmekten kafayı yemek üzereyim sorun babam ve babamın takıntılı davranışları babam bize takık ailecek anneme bana ablama takık bizi beğenmiyor bizi hep eleştiriyor bizi herkese karalıyor kötü gösteriyor bizim hiçbir şeyimizden memnun değil sürekli şikayet halinde bizi azarlar durumda sürekli ve o kadar basit konular ki, şöyle anlatayım kapının önündeki ayakkabklarımızın duruşundan tutun kendi evimizde tuvalet banyo saatimize kadar karışır eve girerken zile basmamıza bile kızar neden anahtar taşımıyor muşuz diye fiziksel olarak eleştirir bizi her lafı söyler çok aşağılar başkalarıyla kıyaslar varoşlar der giyinmeyi bilmiyorsunuz konuşmayı bilmiyorsunuz der cümle kuramıyorsunuz der ~üstelik evdeki herkes üniversite mezunu çalışıyor~ bizi beğenmediği gibi annemi ds beğenmez giyimini eleştirir küçümser, bide üstüne aşırı cimri bir adamdır eve yağ alırken bulgur alırken bi ton laf söyler almak istemez her fatura geldiğinde evi ayağa kaldırır yetişemiyorum size eve yardım edin der söylenir durur ~yetişemeyecek hiçbir şey yok evdeki herkes kendi kendini geçindiriyor Allah’a çok Şükür~ sadece temel mutfak erzakları ve faturalar ona ait ev bizim kira değil herhangi bir borç ödeme durumumuz da yok geliri de orta hallidir çok fazla uzun oldu adam gerçekten takık bize kafayı takmış her gün akşam eve gelir bişeyime laf söyler diye ateş üzerindeyiz bizi böyle yetiştridi aman bize laf etmesin eleştirmesin diye diken üstündeyiz bir gün iki gün değil her gün ama gerçekten artık kendimi yiyip bitiriyorum bizi beden beğenmiyor biz ona napıyoruz babam neden böyle diye, evde mutfak dağınık olur videoya çeker birilerine atar, sofra toplamayı unuturuz hemen videosunu çeker sofra bile toplamadılar diye birinlerne atar, zaten kendisi bizle asla yemek yemez hep kendi ayrı yer her gün de sofrasını indirir kaldırız her dediğini yaparız ama yok yok yok babam bizi hiç beğenmiyor asla memnun olmuyor bizden herkse karalıyor bizi bütün çevremize üstelik 30 yıldır evliler 30 yıldır bu adam böyle boşanmaya gelince de asla adım atmıyor çünkü arkasında kimsesi yok kalacak bir yeri bile yok kendini geçindiremez bile, böyle eşi babası olup bi şekilde ders verip cezalandıran değiştiren verse akıl versin lütfen çok ihtiyaç var
Hayır yok gayet sağlıklıBabanızın bi hastalığı var mı?Kullandığı ilaç falan?
Aslında iyi bir fikirBir prozac herseyi cozer verin rahatlayin
Bizim böyle bir tanıdığımız var, şu anda kendisi 70 yaşında ama huyları hiç değişmedi; karısı Daha önce birkaç kere ayrılmak istedi ama ayaklarına kapanıp, af diledi,bir daha yapmayacağım,diye.Merhabalar, düşünmekten kafayı yemek üzereyim sorun babam ve babamın takıntılı davranışları babam bize takık ailecek anneme bana ablama takık bizi beğenmiyor bizi hep eleştiriyor bizi herkese karalıyor kötü gösteriyor bizim hiçbir şeyimizden memnun değil sürekli şikayet halinde bizi azarlar durumda sürekli ve o kadar basit konular ki, şöyle anlatayım kapının önündeki ayakkabklarımızın duruşundan tutun kendi evimizde tuvalet banyo saatimize kadar karışır eve girerken zile basmamıza bile kızar neden anahtar taşımıyor muşuz diye fiziksel olarak eleştirir bizi her lafı söyler çok aşağılar başkalarıyla kıyaslar varoşlar der giyinmeyi bilmiyorsunuz konuşmayı bilmiyorsunuz der cümle kuramıyorsunuz der ~üstelik evdeki herkes üniversite mezunu çalışıyor~ bizi beğenmediği gibi annemi ds beğenmez giyimini eleştirir küçümser, bide üstüne aşırı cimri bir adamdır eve yağ alırken bulgur alırken bi ton laf söyler almak istemez her fatura geldiğinde evi ayağa kaldırır yetişemiyorum size eve yardım edin der söylenir durur ~yetişemeyecek hiçbir şey yok evdeki herkes kendi kendini geçindiriyor Allah’a çok Şükür~ sadece temel mutfak erzakları ve faturalar ona ait ev bizim kira değil herhangi bir borç ödeme durumumuz da yok geliri de orta hallidir çok fazla uzun oldu adam gerçekten takık bize kafayı takmış her gün akşam eve gelir bişeyime laf söyler diye ateş üzerindeyiz bizi böyle yetiştridi aman bize laf etmesin eleştirmesin diye diken üstündeyiz bir gün iki gün değil her gün ama gerçekten artık kendimi yiyip bitiriyorum bizi beden beğenmiyor biz ona napıyoruz babam neden böyle diye, evde mutfak dağınık olur videoya çeker birilerine atar, sofra toplamayı unuturuz hemen videosunu çeker sofra bile toplamadılar diye birinlerne atar, zaten kendisi bizle asla yemek yemez hep kendi ayrı yer her gün de sofrasını indirir kaldırız her dediğini yaparız ama yok yok yok babam bizi hiç beğenmiyor asla memnun olmuyor bizden herkse karalıyor bizi bütün çevremize üstelik 30 yıldır evliler 30 yıldır bu adam böyle boşanmaya gelince de asla adım atmıyor çünkü arkasında kimsesi yok kalacak bir yeri bile yok kendini geçindiremez bile, böyle eşi babası olup bi şekilde ders verip cezalandıran değiştiren verse akıl versin lütfen çok ihtiyaç var
Bağımsız hayat istiyorsa koysun gitsin o zaman insanların hayatını niye zehir etmeye çalışıyor? Evin faturalarını ödemekten aciz adam niye evlenip çocuk yapıyor? Hadi hepsini geçtim bulgur almaya laf söyleyen adam çocuklarına neden giyinmeyi bilmiyorsunuz der? Bu devirde iyi giyinmek artık ucuza olmuyor maalesef. Hem bu adam moda ikonu mu? Sofra toplanmıyorsa sosyal medyaya atmak normal bir kafa mı? Dost var düşman var ayıp değil mi çok rahatsız olduysa kalksın kaldırsın yemeği evdekiler yapıyorsa o da sofra toplayabilir değil mi? Çocuklar evde diye faturam 100 lira gelecekken 200 geliyor diyen adam evlenip üremesin bir zahmet ya.Adam sizi eleştiriyor
Kapı önündeki ayakkabıya dahi laf ediyor
Sofra toplanmasında laf ediyor
Eve katkı sunun diyor
Yağ bulgur alırken söyleniyor
Peki bunların kaçında haklı
Eleştiriyor da ne hakkında
Üniversite okumanız gerektiği yerde gerektiği gibi konuşmamız sonucunu doğurmaz demek ki onun beklentisi farklı bu cümleyi kurduğu olaya bakmak lazım
Ayakkabıları kapı önünde alt alta üst üste çıkarıp attıysanız veya kapı önünde 3-5 çift ayakkabı varsa söylenmiştir
Evde bir sürü kişi var sofra neden toplanmıyor mesela yani ben de toplamam bazen de benim evimde bundan rahatsız olan yok
Eve katkı sunmuyorsunuz
Yazdıklarınızdan eve tek kuruş harcamadığınız sonucu çıkıyor
Herkes kendini geçindiriyor o da fatura ve mutfak masrafını karşılıyor demişsiniz
Neden her şeyi baba ödüyor
Fatura iki kişi iken 100 gelecekse dört kişiyken 200 gelir elektrik su gaz dersen bu iyi bir miktar tutar
Yine mutfak masrafı iki kişi iken az dört kişi iken çoktur
Adam yağ bulgur alırken laf ediyor da farkındalık yaratmaya çalışıyor
Madem hepiniz çalışıyorsunuz alın iki litre yağ
Bence babanız sizlerin ayrı hayatı olsun istiyor bağımsız olun istiyor
Adamdan şikayetçisiniz madem hemen yarın evinizi tutun geçinin ne demem istediğini anlarsınız
Peki neden hiç şunları yazmadınız: sofrayı toplamak adamın da görevi. Kendi çamaşırını yıkasın o zaman eve katkı bekliyorsa. Kimse onun çamaşırını bulaşığını yıkamak zorunda değil ki. Adam da çok şikayetçiyse ayrılır o evden ama gözü yemiyor çünkü ne temizliğini yapacak adam var ne çamaşırını yıkayacak.Adam sizi eleştiriyor
Eve katkı sunun diyor
Üniversite okumanız gerektiği yerde gerektiği gibi konuşmamız sonucunu doğurmaz demek ki onun beklentisi farklı bu cümleyi kurduğu olaya bakmak lazım
Ayakkabıları kapı önünde alt alta üst üste çıkarıp attıysanız veya kapı önünde 3-5 çift ayakkabı varsa söylenmiştir
Evde bir sürü kişi var sofra neden toplanmıyor mesela yani ben de toplamam bazen de benim evimde bundan rahatsız olan yok
Eve katkı sunmuyorsunuz
Herkes kendini geçindiriyor o da fatura ve mutfak masrafını karşılıyor demişsiniz
Fatura iki kişi iken 100 gelecekse dört kişiyken 200 gelir elektrik su gaz dersen bu iyi bir miktar tutar
Adamdan şikayetçisiniz madem hemen yarın evinizi tutun geçinin ne demem istediğini anlarsınız
Biz ev arkadaşı mıyız aile miyiz ? Benim çevremde hiç yok elektrik su faturasının bölüşüldüğü evler , siz normal mi karşılıyorsunuz bunu? Elektrik+su max 200 , bir sürü tek başına ev geçindşren babalar var kızı çalışsa sa çalışmada da bunun lafınu bile yapmayan, zaten doğalgazı emin ol çok kısar dondurur bizi mutfak masrafı deseniz zaten yarısı onda yumurta yoğurt süt, bizde ondan fazla harcıyoruz eve emin olun ama doymuyor hep daha fazlasını ister misal eve dünürler gelir benim misafirim değil sizin misafiriniz der siz yemek yaptırın der hep bizim cebimizden çıkar bir yere gidecek oluruz sizin için geldik der taksi parasını ödetir gittiğimiz eve tatlı götürürüz giderken bize aldırır adam zaten bize özel yaptığı bir harcama yok ortak giderler diyorum yani ev arkadaşı değiliz , bunun lafını yapması normal mi her fatura geldiğinde bölüşecek değiliz, o fatura ödüyorsa bu eve çayı kahveyi vs de biz alıyoeuz, ayrıca biz işlere yeni girdiğimiz için daha elimize yeni para geçiyor sayılır para biraz bizde kalıp birikip yapmalı istiyoruz evlilik şu bu derken hepsi para para da en çok gençlere lazım . Ayakkabı sofra olayına takılmışsınız , sofrayı yarım saat bekletmiyoruz yiyip kalktığını farketmiyoruz bile görümce de topluyoruz tetikte mi bekleyekim sofra toplanacak diye ?? Ayakkabı da her eve girerken ayakkabılara laf söyler o üst üste ayakkabı koyduğumuzdan dağınık olduğundan falan değil yani , konuşma konusunda kendimi iyi ifade ederim herkese karşı ama babam eleştiri korkusundan konuşurken çok tedirginimAdam sizi eleştiriyor
Eve katkı sunun diyor
Eve katkı sunmuyorsunuz
Peki neden ayrı eve çıkmıyorsunuz? Anneniz neden boşanmıyor?Biz ev arkadaşı mıyız aile miyiz ? Benim çevremde hiç yok elektrik su faturasının bölüşüldüğü evler , siz normal mi karşılıyorsunuz bunu? Elektrik+su max 200 , bir sürü tek başına ev geçindşren babalar var kızı çalışsa sa çalışmada da bunun lafınu bile yapmayan, zaten doğalgazı emin ol çok kısar dondurur bizi mutfak masrafı deseniz zaten yarısı onda yumurta yoğurt süt, bizde ondan fazla harcıyoruz eve emin olun ama doymuyor hep daha fazlasını ister misal eve dünürler gelir benim misafirim değil sizin misafiriniz der siz yemek yaptırın der hep bizim cebimizden çıkar bir yere gidecek oluruz sizin için geldik der taksi parasını ödetir gittiğimiz eve tatlı götürürüz giderken bize aldırır adam zaten bize özel yaptığı bir harcama yok ortak giderler diyorum yani ev arkadaşı değiliz , bunun lafını yapması normal mi her fatura geldiğinde bölüşecek değiliz, o fatura ödüyorsa bu eve çayı kahveyi vs de biz alıyoeuz, ayrıca biz işlere yeni girdiğimiz için daha elimize yeni para geçiyor sayılır para biraz bizde kalıp birikip yapmalı istiyoruz evlilik şu bu derken hepsi para para da en çok gençlere lazım . Ayakkabı sofra olayına takılmışsınız , sofrayı yarım saat bekletmiyoruz yiyip kalktığını farketmiyoruz bile görümce de topluyoruz tetikte mi bekleyekim sofra toplanacak diye ?? Ayakkabı da her eve girerken ayakkabılara laf söyler o üst üste ayakkabı koyduğumuzdan dağınık olduğundan falan değil yani , konuşma konusunda kendimi iyi ifade ederim herkese karşı ama babam eleştiri korkusundan konuşurken çok tedirginim
Beni anlayacağınızı düşünüyorum, yaşadığım yerde kızlar evlenmeden baba evinden ayrılamaz. Annemle aynı evin içindeler ama aynı yatakta bile yatmazlar , sürekli boşanma aşamasına geldiler ama babam asla boşanamayacağı için olmadı.Peki neden ayrı eve çıkmıyorsunuz? Anneniz neden boşanmıyor?
Bizim gibi yapacaksınız. Önce ondan habersiz ev tutacaksınız. Eşya alacaksınız. Sonra bir gün o evde yokken eşyalarınızı alıp evi terk edeceksiniz ve dava açacaksınız. Bitti gitti. Elalem ne der diye dert ederseniz bir gün bu adam yüzünden dert edecek aklınız kalmazBeni anlayacağınızı düşünüyorum, yaşadığım yerde kızlar evlenmeden baba evinden ayrılamaz. Annemle aynı evin içindeler ama aynı yatakta bile yatmazlar , sürekli boşanma aşamasına geldiler ama babam asla boşanamayacağı için olmadı.
Peki neden hiç şunları yazmadınız: sofrayı toplamak adamın da görevi. Kendi çamaşırını yıkasın o zaman eve katkı bekliyorsa. Kimse onun çamaşırını bulaşığını yıkamak zorunda değil ki. Adam da çok şikayetçiyse ayrılır o evden ama gözü yemiyor çünkü ne temizliğini yapacak adam var ne çamaşırını yıkayacak.
Bağımsız hayat istiyorsa koysun gitsin o zaman insanların hayatını niye zehir etmeye çalışıyor? Evin faturalarını ödemekten aciz adam niye evlenip çocuk yapıyor? Hadi hepsini geçtim bulgur almaya laf söyleyen adam çocuklarına neden giyinmeyi bilmiyorsunuz der? Bu devirde iyi giyinmek artık ucuza olmuyor maalesef. Hem bu adam moda ikonu mu? Sofra toplanmıyorsa sosyal medyaya atmak normal bir kafa mı? Dost var düşman var ayıp değil mi çok rahatsız olduysa kalksın kaldırsın yemeği evdekiler yapıyorsa o da sofra toplayabilir değil mi? Çocuklar evde diye faturam 100 lira gelecekken 200 geliyor diyen adam evlenip üremesin bir zahmet ya.
Zaten fatura ve mutfak masraflarını ödüyormuş gayet normal bence. Çocuklar para ister, ekstra sürekli masraf çıkarır tamam ama bunda bir şey yok. Konu sahibi dedi zaten bizim olduğumuz yerde çocuklar evlenmeden ayrı eve çıkmaz diye. Ne yapsın babası söylenmesin diye saçma sapan biriyle mi evlensin? Baba her şeye para gözüyle bakıyorsa anneyi falan da evden kovsun o zaman neticede o da para getirmiyor.Konu sahibi ve kardeşleri çocuk değil
Burada her günü konu açılıyor çalışıyorum aileme kaç lira versem uygun olur vs diye
Konu sahibi babasını eleştiriyor ama ne var fatura ve mutfak masrafını o yapıyorsa diyor yani ona göre bu babanın görevi
Oysa büyütmüş okutmuş işleri de var neden her şeyi adama yıkmışlar
Ben bu tarz uç yaşamlarda tek bir tarafın sıkıntılı olduğunu düşünmem zira adam her şeye takık da bunların doğruluğu ne kadar
yani şimdi konu açsam, sofra ortada duruyor yazsam bir sürü kişi ayyy o evde oturulmaz nasıl rahat eder insan, iki tabağı kaldırsan ne olur, eline mi yapışır diye yorum yazar
Biz ev arkadaşı mıyız aile miyiz ? Benim çevremde hiç yok elektrik su faturasının bölüşüldüğü evler , siz normal mi karşılıyorsunuz bunu? Elektrik+su max 200 , bir sürü tek başına ev geçindşren babalar var kızı çalışsa sa çalışmada da bunun lafınu bile yapmayan, zaten doğalgazı emin ol çok kısar dondurur bizi mutfak masrafı deseniz zaten yarısı onda yumurta yoğurt süt, bizde ondan fazla harcıyoruz eve emin olun ama doymuyor hep daha fazlasını ister misal eve dünürler gelir benim misafirim değil sizin misafiriniz der siz yemek yaptırın der hep bizim cebimizden çıkar bir yere gidecek oluruz sizin için geldik der taksi parasını ödetir gittiğimiz eve tatlı götürürüz giderken bize aldırır adam zaten bize özel yaptığı bir harcama yok ortak giderler diyorum yani ev arkadaşı değiliz , bunun lafını yapması normal mi her fatura geldiğinde bölüşecek değiliz, o fatura ödüyorsa bu eve çayı kahveyi vs de biz alıyoeuz, ayrıca biz işlere yeni girdiğimiz için daha elimize yeni para geçiyor sayılır para biraz bizde kalıp birikip yapmalı istiyoruz evlilik şu bu derken hepsi para para da en çok gençlere lazım . Ayakkabı sofra olayına takılmışsınız , sofrayı yarım saat bekletmiyoruz yiyip kalktığını farketmiyoruz bile görümce de topluyoruz tetikte mi bekleyekim sofra toplanacak diye ?? Ayakkabı da her eve girerken ayakkabılara laf söyler o üst üste ayakkabı koyduğumuzdan dağınık olduğundan falan değil yani , konuşma konusunda kendimi iyi ifade ederim herkese karşı ama babam eleştiri korkusundan konuşurken çok tedirginim
Konu sahibi ve kardeşleri çocuk değil
Burada her günü konu açılıyor çalışıyorum aileme kaç lira versem uygun olur vs diye
Konu sahibi babasını eleştiriyor ama ne var fatura ve mutfak masrafını o yapıyorsa diyor yani ona göre bu babanın görevi
Oysa büyütmüş okutmuş işleri de var neden her şeyi adama yıkmışlar
Ben bu tarz uç yaşamlarda tek bir tarafın sıkıntılı olduğunu düşünmem zira adam her şeye takık da bunların doğruluğu ne kadar
yani şimdi konu açsam, sofra ortada duruyor yazsam bir sürü kişi ayyy o evde oturulmaz nasıl rahat eder insan, iki tabağı kaldırsan ne olur, eline mi yapışır diye yorum yazar
Zaten fatura ve mutfak masraflarını ödüyormuş gayet normal bence. Çocuklar para ister, ekstra sürekli masraf çıkarır tamam ama bunda bir şey yok. Konu sahibi dedi zaten bizim olduğumuz yerde çocuklar evlenmeden ayrı eve çıkmaz diye. Ne yapsın babası söylenmesin diye saçma sapan biriyle mi evlensin? Baba her şeye para gözüyle bakıyorsa anneyi falan da evden kovsun o zaman neticede o da para getirmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?