Taşınmak istiyorum

YellowRabbit

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2020
188
146
18
40
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle bu zor günlerde belki benimki dert sayılmaz Allah depremzedelere yardım etsin. Dualarımız onlarla. Bir sıkıntım var danışmak istiyorum sizlere. Ben ankaraya geçen sene evlilik sebebiyle yerleştim. İlk evimiz aceleyle tutuldu eşimin maaşı asgari ücretin biraz üstüydü bende hemen iş bulamam belki çalışamam diye çok uyguna bir daire tuttuk. Ama o apartmanda bir takım sıkıntılar vardı şöyle söyliyim tam sayılmasada inşaatı yeni bitmiş gibiydi birçok eksiklik vardı evde telefon falan çekmiyordu derken bir sene dolmadan ailem yardım etti (nakliye parası) ordan taşındık 200-300fazlası bir daire tuttuk. Burdada maalesef üst katımızdakiler anormal çıktı. Hergün kavga gürültü sürekli tamirat hergün. Duvarlarda çok ince herşey net duyuluyor. Bu arada eşimin maaşı da yükseldi işinde terfi etti. Annesinin ev kirasını da veriyordu anneside emekli oldu artık.
Bizde bi ara ev almayı düşünüyorduk biraz peşinatımız vardı ama maalesef bütçemize uygun istediğimiz yerde bulamadık.vazgeçtik
Bu evde bir senemiz dolmak üzere lakin komşu gürültüsünden etrafımız apartmanlara çevrili olmasından (bu sebeple balkonda bilr oturamıyoruz) ben tekrsr taşınmak istiyorum hem eve alışamadım hemde durumumuz biraz düzwlmişken bütçe kısmadan istediğimiz gibi bir daire bulalım istiyorum. Ve kayınvalidemden uzakta olmak istiyorum. Çünkü haftanın 3-4günü görüşüyoruz hep bize geliyorlar ve evim bazen çocuklardan dolayı dağınık olabiliyor. Laf sokmalaeı oluyor bazen katlanamıyorum.
Mesela en son evin hiç yeni gelin evi gibi değil sanki elli yıllık evli gibi evin dedi üzüldüm ama cevap veremedim. Bu yüzden taşınmak istiyorum ama eşim tepkili her sene evmi değiştiricez diyor taşınsak yine mutlu olmazsın diyor. Ama taşıdığımız evleri bütçe yüzünden ve annesine maddi destek veriyor diye uyguna bulup hemen taşındık. Bu sefer istediğim bir eve yerleşmek bütçe düşünmek istemiyorum. Ve kayınvalidemlerden uzak olmak istiyorum.ozaman mutlu olacağıma inanıyorum Bu konuda yanlışmı düşünüyorum sizce?

Gayet haklısınız

Evin içi iyi değilse, muhit iyi değilse tabi ki mutlu ve huzurla oturamamanız normal.

Erkekler öküz gibi varsa yoksa para ya da anneleri. Siz ev bakın bulun anlaşın öyle taşının.
Teşekkür ederim yorumunuz için.
Ne bileyim belki ben yanlış düşünüyorumdur diye sormak istedim. Çünkü bana her sene evmi taşıcaz diyor halbuki öylr Br niyetim yok düzgün bir ev istiyorum ama anlatamıyorum

Çok haklısınız, özellikle de günümüzün büyük bir kısmını evde geçirdiğimiz bir dönemdeyken kendi yuvanız gibi hissedeceğiniz, daha huzurlu bir evde yaşamak istemeniz en doğal hakkınız. Bu kez daha detaylı bir araştırma yapıp ona göre taşınırsınız. Eşinizin bu durumu inat haline getirmemesi için sakince ikna etmeye çalışın

Gönlünüze göre bir ev bulursunuz umarım.
İnsan huzur bulmadığı yerde durmak istemiyor.
Bazen evin eski evden daha küçük olsa bile huzurluysa eğer sorunu yoksa en güzel ev odur.
Bende sizin gibi ev sorunu çok çektim hala da çekiyorum Allah herkese huzurlu bir ev versin

Teşekkür ederim yorumunuz için.
Ne bileyim belki ben yanlış düşünüyorumdur diye sormak istedim. Çünkü bana her sene evmi taşıcaz diyor halbuki öylr Br niyetim yok düzgün bir ev istiyorum ama anlatamıyorum

Yok yahu

Sevmedigi evde insanin ici cekiliyor. Sevmediginiz yerde durmayin. Benim evim kira, son 4 yildir burda yasiyorum gayet mutlu ve huzurluyum. Hele ki karantinada ev cok cok onemli, ben evden calisiyorum mesela sevmedigim bir yerde 24 saat geciremezdim asla.

Neden her yil tasinasiniz ki? Sevdiginiz bir yer olsun, orda kalin iste.

Kv laf sokmasın diye taşınılmaz

Ver cevabını ona

Ayrıca yeni gelin evi nasıl oluyor

iki çocuklu ev zaten yeni gelin evi değildir yaşanmışlık içerir

Eşinizi ikna edecek sizsiniz ama önce alternatif evleri bulun

Cidden her yıl taşınılmaz

taşınmaktan bıkmış biri olarak eşiniz haklı ama sizde haklısınız diyorum. orta yolu bulmalısınız. gerçekten içinize sinen, rahat edebileceğiniz bir ev bulursanız taşının. sırf kayınvalide laf ediyor diye taşınılmaz, laf edesi varsa onun yine eder. yavaş yavaş araştırmaya başlayın, işte bu, ben burada uzun süre yaşarım dediğiniz bir ev bulursanız eşiniz daha kolay ikna olur belki.

Geçen sene evlenip Ankaraya geldim dediniz, ama çocuklar sebebiyle ev dağınık... Yanlış mı anladım?

Yeni gelinseniz, çocuklar eşinizin mi? Neyse, konu ile alakalı değil sanırım, kafam karıştı sadece.

Bu arada imkan varsa güzel bir evde oturmak istemek kadar doğal birşey olamaz. Sadece önce evi bulun, sonra eşinizi ikna edin bence. Aceleye getirmeyin, uzun süreli oturmak isteyeceğiniz bir yer olsun.

Geçen sene evlenip Ankaraya geldim dediniz, ama çocuklar sebebiyle ev dağınık... Yanlış mı anladım?

Yeni gelinseniz, çocuklar eşinizin mi? Neyse, konu ile alakalı değil sanırım, kafam karıştı sadece.

Bu arada imkan varsa güzel bir evde oturmak istemek kadar doğal birşey olamaz. Sadece önce evi bulun, sonra eşinizi ikna edin bence. Aceleye getirmeyin, uzun süreli oturmak isteyeceğiniz bir yer olsun.

Evet benim ikinci evliliğim. Bir çocuğum ilk evliliğim den.

Back
X