- 16 Ağustos 2016
- 3.721
- 9.436
- 158
- Konu Sahibi Eses069194
-
Karşınızdaki kişi buradan bakınca bırakın temiz sevmeyi hiç sevmiyor gibi gözüküyor. Amacım sizi üzmek değil fakat buradan bakıldığında görünen o. Eminim siz de gözünüzü açıp gerçekleri görmek isteseniz benzer şeyleri göreceksiniz. Siz gerçekten seviyor, saf duygular barındırıyorsunuz ama ilişkide denge önemli. Sadece bir tarafın sevgisi ile olmaz. Eğer böyle devam ederseniz bir süre sonra kendinize olan sevginizi, öz saygınızı da yitireceksiniz. Bu kez işler iyice çıkmaza girecek. Bu kadar çok sevdiğiniz için belki bir yenilgi gibi geliyor size ayrılık ama işin aslı öyle değil bence. Tam tersi ayrılarak kalan hayatınız için güzel bir hediye vermiş olacaksınız kendinize. Mutsuz bir evlilikten, saygısı olmayan bir insandan, sevgisi olmayan bir insandan kurtulmak bir yenilgi değildir. Olsa olsa size belki birazcık pahalıya patlayan bir tecrübe olur. Ama sonrasında bu tecrübeyle en azından ileride mutlu bir birliktelik yaşama ihtimalini kazanmış oluyorsunuz. Siz bu tecrübeyi şimdi kazanmasanız bile maalesef evliyken kazanacaksınız. O zaman işler çok daha zor olur.Biliyor musunuz hep aynı şeyleri düşünüyorum sizin dediklerinizle.Değer vermek bu demek değil çünkü.Yatak esprisi yaptırmaz değer veren biri.Bu bile bana yetti.Üstelik kızın sürekli arayıp canım gece kahve içmeye çıkalım 1 haftada tatil yapcaz demesi.Bana asla müsaade etmezdi asla.Ben de istemezdim böyle bir olayı kendim için.Yaşım geçiyor değil de temiz bir sevgi olur ya öyle seviyordum gerçekten ama içimdeki o sevgiyi öldürdü.Kimse hayatını böyle biriyle birleştirmek istemez mantıklı olan kimse.Buradaki kadınlar da benim gibi mi düşünüyor diye sordum ve evet çoğu benim gibi düşünüyor...
İlerde çok dah kötü şeyler olacakKafamı toplayamıyorum karışık yazarsam uzun olursa kusura bakmayın.Sevgilimle 9 aydır birlikteyiz ondan önce 1 yıl arkadaştık.Çok aşırı iyi anlaşırdık sevgili olduk.Biz 1 aylık sevgiliyken eski sevgilisiyle sıradan konuşmalarını yakaladım çok uzun değildi bi konuyla ilgili konuşmaydı ve çok büyük kavga ettik affettim.Benim de yanlışlarım oldu ama bu kadar büyük değil.Güvenim kırıldı nereye gitse inanmadım kavga ettim ayrıldım engelledim.Hep barışmak için geldi çok sevdi beni yalan söyleyemeyeceğim.Her izin gününde benle plan yapmak isterdi gece görevden çıkar koşa koşa yanıma gelirdi.Hep gülüyorsun mutlu oluyorum seninle derdi.Ben de mutluydum.Gelecek planları yapmaya başladık yaşlarımız o 27 yaşında polis.Ben 30 yaşında muhasebeciyim bu sene sınava girdim polislik için ve sonuç bekliyorum.Dedik ki şu sonuç belli olsun adım atalım ailelere söyleyelim.İkimizde bu fikirdeydik.Ta ki benim ailemle olan problemlerim artana kadar.Bu problemlerden o da bıktı ve yüzüme de söyledi.Derken aramıza soğukluk girdi.Hem başlardaki benim onun konuşmasını yakaladıktan sonraki güvensizliğim yüzünden ayrılmalarım kavga etmelerim hem de ailemin beni yıprtaması sonucu ilişkimize yansıdı.Kaç kere bırak aileni gel dedi çalışırsın evimizi kurarız çocuk drğiliz dedi ama yapamadım maddi sebepler ve bu şekilde kaçarak olmasını istemediğim için.Soğukluk sürerken dedi ki gel tatile gidelim başbaşa bir şey düşünmeden.Tamam dedim.Sonra bi gün yolda bi kız arkadaşı arayıp biz ankaraya gelcez diyince kapatıp bana sordu beraber gidelim mi diye.Kırıldım başbaşa plan yaptı aylarca şimdi o kız ve 2 erkek arkadaşıyla tatile gidelim diyor diye.Çünkü bu kız arkadaşının bana karşı vukuatları oldu.Görüşüyorum ama kızın yaptıklarını unutmuyorum.Ben tamam dedim kırılarak.Otel bakmaya başladılar ve bir gün olay patladı.İstemiyorum onunla gitmek dedim kavga ettik.Gideceğim diye inat etti.Bu arada wp gruplarında şöyle bir mesaj gördüm...sevgilim ve kız aynı odada aynı yatakta kalcakmış.Diğer 2 erkek de diğer çift kişilik yatakta kalcakmış.Delirdim tam anlamıyla.Sevgilim tamam gitmiyorum allah belanı versin seni tatile götürcem onlarla gitmiycrm dedi ama olanları unutamıyorum bana çok soğuk.Sabaha kadar uyuyamıyorum uyurken elim kolum bacağım birden kasılıyo uyanıyorum içim çok kötü.Yorumlarınızı bekliyorum kendisine de okutmayı düşünüyorum.
Ben harfi harfine katılıyorum.30 yaşında olmuş olmam vs etkilemiyor beni yanlış bir ilişkiyi yanlış bir evliliği istemiyorum.sadece ben ayrılmayı düşünüyorum ama bu doğru mu başka kadınlar da benim hissettiklerimi hisseder miydi diye konuyu açtım.ve evet aklın yolu birmişKarşınızdaki kişi buradan bakınca bırakın temiz sevmeyi hiç sevmiyor gibi gözüküyor. Amacım sizi üzmek değil fakat buradan bakıldığında görünen o. Eminim siz de gözünüzü açıp gerçekleri görmek isteseniz benzer şeyleri göreceksiniz. Siz gerçekten seviyor, saf duygular barındırıyorsunuz ama ilişkide denge önemli. Sadece bir tarafın sevgisi ile olmaz. Eğer böyle devam ederseniz bir süre sonra kendinize olan sevginizi, öz saygınızı da yitireceksiniz. Bu kez işler iyice çıkmaza girecek. Bu kadar çok sevdiğiniz için belki bir yenilgi gibi geliyor size ayrılık ama işin aslı öyle değil bence. Tam tersi ayrılarak kalan hayatınız için güzel bir hediye vermiş olacaksınız kendinize. Mutsuz bir evlilikten, saygısı olmayan bir insandan, sevgisi olmayan bir insandan kurtulmak bir yenilgi değildir. Olsa olsa size belki birazcık pahalıya patlayan bir tecrübe olur. Ama sonrasında bu tecrübeyle en azından ileride mutlu bir birliktelik yaşama ihtimalini kazanmış oluyorsunuz. Siz bu tecrübeyi şimdi kazanmasanız bile maalesef evliyken kazanacaksınız. O zaman işler çok daha zor olur.
Son olarak sanırım bu kısmın üzerinde pek durmadınız belki daha önce de duyduğunuz için alışkanlık olmuştur sizin için ama seven insan sevdiğine kötülük dileyemez, seven insan sevdiğine beddua edemez, Allah belanı versin diyemez. Böyle ağız alışkanlığı da olmaz bence.
Allahım korusun ben ailemi kötülemem annem babam onlar benim.Sadece beni kuzenimle zorla evlendirmek istiyorlar diye anlattım.evet hataydı söylemem ama nişan yapalım şu ay diye konuşulunca söyledim.bir de telefonla konuşmama annem sinirleniyordu açamıyordum o da benimle konuşmak istemiyor musun diye sorduğunda annem hoş karşılamıyor desim.sevgilim de hep derdi senin ailen çok şanslı diye.şanslılar canım kanımlar.ailesini kimse kötülememeli ayrıca burdan okuyan küçükler varsa onu da yazayım.hatta rabbime şükürler olsun bana yapılanlara hiç karşılık vermedim annemden de babamdan razıyız kelimesini dünyada kulağımla duydum diyeydim o aileme de bana da yeter.umarım sorun yaşayan her aile bizimki kadar birbirinden razı olur diyeyimAh ah şu insanları sevgiliye kötülerken hiç mi vicdanınız sızlamadı?
Barışmayı düşünmüyorum elle tutulur bir yanı kalmadı.barışırsam saygısız bi ilişki olacağını düşünüyorum.daha da devam edip evlilikle taçlandırmayı filan da düşünmüyorum.çünkü yaşanılan şeyler çok edepsizce.polis olsam da olmasam da normalde yaptğım bir mesleğim var.sevgilime göre bunlar olağan şeylerdi ama bana göre değil.ve bu yüzden başka kadınlar olsa onlarda böyle mi düşünürdü diye sormak istedim çünkü anonim nir şekilde sorabileceğim bu platform var.ben ona maddi olarak da manevi olarak da bağlı değilim şükürler olsun her şeyden önce insan olarak gururum var.bu saatten sonra devam etmek akılsızlık gurursuzluk gibi geliyorBarışmanın yollarını aramak için konu açmışsınız gibi geldi bana. İlişkinizin elle tutulur hiç bir tarafı kalmamış. Polis olma hayaliyle devam ediyorsunuz ve ne yaparsa yapsın iki bağırıp çağırıp devam edersiniz siz.
Sevgilime artık bir şey sormama gerek yok.konuşmuyoruz.sorulacak bir şey de yok çünkü cevap belli.mental olarak hazır hissettiğimde mesajla bitirmeyi düşünüyorum yüz yüze gelmeye bile gerek yok hak etmiyor...Sevgilinin evlilikten anladığı nedir hiç konuştunuz mu?
Kendisine sor mesela, babasının, arkadaşlarıyla tatile gidip bir kadın arkadaşıyla aynı yatağı paylaştığını ve annesinin bunu normal karşıladığını düşünebiliyor mu?
Çok şükür devam etmeyi ben de düşünmüyorum.samimiyetsiz olarak düşünmüş olabilirsiniz çünkü karşılıklı oturup konuşmadık sizle.anlayabiliyorum.Cok yapmacık, samimiyetsiz hava aldım sizden. Tüm sayfaları okudum celiskilerle dolu yazdıklarınız. Ne dediginiz belirsiz, ne yazdıgınız anlamsız. Öyle müphem öyle muglak. Gevseyin biraz olgun yaklasın tepkilerinize. Aile iliskilerinizi özel hayatınıza yansıtmayın ve dökmeyin.
Sevgilinizinde pek bir farkı yok. Sizinde “Allah belanı versin” diyen bir adamla devam edecek kadar midesiz oldugunuzu düsünmüyorum.
Bu ilişkinin ilerisi olmayacak.zaten olsa ne olurdu olmasa ne.mental olarak yıpranmış hissediyorum hepsi bu.biraz toparlanınca mesajla bitireceğim olması gerektiği gibiİlerde çok dah kötü şeyler olacak
Ben ilk yorumunuza tamamen katılıyorum kesinlikle bir olaya tepkimizi duyduğumuz an koymalıyız.Aşırı kırıldığınız şeylere o an tepki vermelisiniz. Gecikmeli tepkiler dengesizlik getirir.
Anlatmak zorunda kaldım diye bir şey yok. Bahane bulursunuz olur biter. Olur da yarın öbür gün bir şekilde evlenirseniz en ufak tartışmada babanın evinde ne gördün sanki kavgadan başka, ailen sana değer vermiyordu benim sayemde değer gördün gibi şeyler duymanız çok olası bu çiğ ilişkide. Dediğim gibi ilişkiniz moka sarmış. Bundan sonra toparlanmaz. Kendinize böyle bir ilişkiyi ve garanti mutsuzluğu layık görüyorsanız devam edin.
Karşılıklı oturup konuşmak gerekmez. Enerji denen bir sey var, enerjinizi hissettim. Her seyden önce sadece kendinize ceki düzen vermelisiniz tavırlarınız ve yaklasımınız cocukca. Bu durumdayken ikili iliskilerinize bir müddet ara verebilirsiniz. Hem dinlenmiş olur hem kendinizi gelistirmis olursunuz.Çok şükür devam etmeyi ben de düşünmüyorum.samimiyetsiz olarak düşünmüş olabilirsiniz çünkü karşılıklı oturup konuşmadık sizle.anlayabiliyorum.
Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama hayat tecrübesi başka bişey. Her insan işler kötüye gittiğinde çirkinleşme potansiyeli taşır. Siz de taşırsınız, ben de taşırım. Canı acıyınca acıtacak bir şey bulur her insan. Hayat öyle pembiş ponçik değil. Dünyanın en mükemmel partneri de olsa eline koz vermemek gerektiğini düşünüyorum ben.Ben ilk yorumunuza tamamen katılıyorum kesinlikle bir olaya tepkimizi duyduğumuz an koymalıyız.
Ancak ikinci kısımda şu açıdan değerlendiriyorum sevdiğim adam beni ona açtığım duygularımla, anlattığım sorunlarımla vuracaksa bu ilişkinin anlamı nedir? Ömrüm boyunca aman şunu anlatmayayım şöyle der ya bunu yaparsa diye düşündüğüm biriyle asla bir bütün olamam. Buradaki temel sorun bence konu sahibinin belli başlı sorunlarını sevdiği kişiye anlatması değil o kişinin bunları sorun haline getirmesi. Yani şöyle tabi ben de gidip annemle babamın kavgasını erkek arkadaşıma ya da eşime anlatacak değilim sonuçta o ikisinin özeli erkek arkadaşımı ilgilendiren bir durum yok. Ama beni dışarı da bırakmıyorlarsa bunu söylemem gerek bak ben her çağırdığında gelemiyorum çünkü şu sebepten diye.
Bazen de ailelerin başına olaylar gelir hastalık, olur ya hapishane ya da ekonomik sorunlar. Daha şimdiden bu basit konuları başına kakan bir adam böyle ciddi problemlerde ben hep senin ailenin problemleriyle mi uğraşacağım der. Ama sevmek destek gerektirir, paylaşım gerektirir. Ben erkek arkadaşımın her sorununu dinlerim çözüm bulmaya çalışırım yatıştırmaya kendini iyi hissettirmeye çalışırım. Çünkü onun başında belli sorunlar varsa o mutsuzsa ben bana ne diyemem ki içim üzülür ona.
Burada şuna karar vermesi lazım ben böyle bir adamla yoluma devam edebilir miyim? Tek soru bu olmalı bence.
Belki sizin konunuz olsa ben de sizden samimiyetsizlik hissedeceğim ya da tam tersi.olabilir yani belki ben samimiyetsizimdir.Ben kendimi geliştirdiğimi ve olgun düşündüğümü düşünüyorum öyle olmasam kızlaar nasıl barışabilirim acil yardım gibisinden başlık atardım neyse bunu yazmanız da önemli değil.ben bu yaşatılan şeyleri hak etmedim.bana sürekli başka bi insan olsa yanlış anlamaz yatak olayında ne varki diye bir insan kendisi.bu ilişki zaten devam etmeyecek.başka akıllarda ben gibi mi düşünürdü diye konu açtım sadece buraya.yapmacıklık can ciğerlik konum değil şu an.benimle aynı fikirde mi olurdu kadınlar yorumları ne olurdu amacım.çünkü link atıcam okusun.bana kimse yatak konusunu sorun etmezdi yaa espri o dedi.ya da o allah belanı versin demeyi kadınlar sorun etmezmiş görsün istedim.bu ilişkiden bir şey olmayacağı zaten belli ben sadece kafaca dinlenmiş kurtulmuş olacağımKarşılıklı oturup konuşmak gerekmez. Enerji denen bir sey var, enerjinizi hissettim. Her seyden önce sadece kendinize ceki düzen vermelisiniz tavırlarınız ve yaklasımınız cocukca. Bu durumdayken ikili iliskilerinize bir müddet ara verebilirsiniz. Hem dinlenmiş olur hem kendinizi gelistirmis olursunuz.
Çünkü babam yanında arayıp abimle evlilik konusuna getirdi konuyu malesefki duydu.onu öyle anlatmak zorunda kaldım.diğrleri de annemin ailenin tüm üyelerine yaptığı evde telefonla konuşmayın baskısıydı.ben de yol verdim kendisiyle konuşmuyoruz ama link atıp okutacağım hiçbir kadın sorun etmezmiş dediğine göre o espriymiş.başka espri kalmamış gibi böyle bir espri yapılmış neyse.Bana başından beri tuhaf geldi ,siz niye ailevi olaylarınızi sevgilinize anlatıyorsunuz ? Hemde yok kaçmak vs çocuk gibi . Onu da geçtim sevgiliniz gitmek istiyorsa en başından tavrımi belli eder gitmek istiyor ise kendisine yol verirdim aynı yatakta yatmak kadar saçma bişey olamaz
Sevgiliniz bence dar alanları genişletme çabası içinde . Hadi kız arkda olsun tatile gitsinler bir yerde eyvallah diyebilirsiniz ki bana göre değil ama aynı yatak nedir ? Kafayı yemiş olmalı . Akıllı olun lütfenÇünkü babam yanında arayıp abimle evlilik konusuna getirdi konuyu malesefki duydu.onu öyle anlatmak zorunda kaldım.diğrleri de annemin ailenin tüm üyelerine yaptığı evde telefonla konuşmayın baskısıydı.ben de yol verdim kendisiyle konuşmuyoruz ama link atıp okutacağım hiçbir kadın sorun etmezmiş dediğine göre o espriymiş.başka espri kalmamış gibi böyle bir espri yapılmış neyse.
Sevgiliniz bence dar alanları genişletme çabası içinde . Hadi kız arkda olsun tatile gitsinler bir yerde eyvallah diyebilirsiniz ki bana göre değil ama aynı yatak nedir ? Kafayı yemiş olmalı . Akıllı olun lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?