“Tatilde nereye gidiyorum bir bilseniz.”

mtlmtlmtl

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2022
30
26
38
Bu sene yıllık izinde eşim köyüne gitmek istiyor. Kaynanam ve görümcemle aynı evde olacağım. ikisini de sevmiyorum. Kaynanama gitmeyi zor kabul ettim. Şimdi kurban bayramı sebebiyle görümcemde aynı evde olacakmış. Bende var iki çocuk onda da var çocuk. Görümcem ve kaynanam çok dedikoducu her yaptığıma bakan yedigimi içtiğimi bile takip eden insanlar. Kayınpederim iyidir. Daha önce bu yüzden onlarla sorunumuz oldu eşim biliyor ama yine de beni götürmek istiyor çocuklar köyünü görsün diyor. Ben bir bahane bulup gitmek istemiyorum. Bunu usulüne göre nasıl çözerim? Yoksa kocamın hatrina 15 gun boyunca ikisine katlanmalı mıyım?

Son düzenleme:
hayat kısacık,elimde olduğu kadar tahammül edemeyeceğim şeylere katlanmıyorum,kimseye tahammül etmek zorunda olmadığımı bilerek yaşıyorum,mecbur değilseniz başka bir plan yapın eşiniz de 2-3 gün gitsin ailesini görsün,ya da 15 gün yerine 3 gün kalıp dönün en azından orta yol bulmuş olursunuz

Katlanma, gitme , mecbur değilsin...

E sizin aileniz yok mu tüm tatili kaynana evinde mi tüketeceksiniz

Eşiniz sizin ailenizi sevmese, gitmemek için türlü kurnazlıklar peşine düşse, çocuklarınızı ailenizle zaman geçirmekten alıkoysa hoşunuza gidecek ya da ses çıkarmayacaksanız siz de yapın.

Onlar da aile, kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Ama katlanmak ve asgari müşterekte buluşmak zorundayız eş ailesi ile eğer ortada çok korkunç bir durum yoksa. Ha süre değişir ayrı mesele. Ama insanlar evlatlarını torunlarını görmek isteyecekler tabi ki.

Uzak bir şehire gidiyoruz uçak paraları zaten 30 bin TL. Kısa olarak gidip dönemeyiz o yüzden. Eşime başka bir tatile gidelim sen git ben gelmem dedi. Geçen sene kendi gitmişti köyüne ben gitmemiştim. Onu bahane etti barı bu sene gel dedi.

Benim ailemde eşime onların bana davrandığı gibi davransa gitmek istemezdi ve saygı duyardım. Ayrıca torunlarını görmek istediklerini sanmıyorum cunku ne beni ne torunlarını kac aydır aramıyorlar.

Tüm tatili orda harcamanız gerekmez yinede 6-7gün kalın dönün 15gün çok fazla. Bide çoluk çocuk o kadar insan ne gerek var yani. Bile bile huzursuz olacaksınız. Başka tatil planınız var mı sene içinde ?

Tatilinizin tamamını orada geçirmek zorunda değilsiniz ki.. 5 gün kalın sonra dönün evinize veya başka bir tatil programı daha ekleyin sonrasına. Tüm izninizi neden köyde sevmediğiniz insanlarla dip dibe, ev işi yaparak, çoluk çocukla uğraşarak geçiresiniz ki? Eşiniz çok meraklıysa çocuklarla kalsın siz evinize dönüp keyfinize bakın.

Oradan dönüşte ben çocuklarla ailemin yanına gideceğim. Eşim gelmeyecek.
Oh ne güzel siz onun ailesiyle 15 gün kalacaksınız o sizin ailenizle bir gün bile geçirmeyecek nerede kaldı eşitlik.. ben olsam zorlardım kalsın diye burdan yürürdüm empati yapsın beydendi

30 bin tl yi köye harcamak da ne bileyim , kaldı ki huzurlu olduğunuz bir yer değil, 3-4 gün olsa kalın diyeceğim hatır için idare edilir ama 15 gün bana göre uzun bir süre ,eşiniz kendi kafasına göre plan yapıyor oh ne güzel bencillik ,kafa dinlemelik bir arada anlaşamayacağınız insanlarla zorundalığa mecbur bırakacak kadar da anlayışsız ,kendi gitsin tek başına sizle de ayrı plan yapsın

15 gün çok uzun. Yıl boyu çalışıp tam dinleneceğiniz zamanın hepsini istemediğiniz ortamda geçirmek büyük haksızlık. Gidersiniz 3/4 gün eşinizin gönlü olur çocuklar köyünü görür geri kalan vakti başka yerde değerlendirirsiniz. Ben olsam öyle yapardım

Ben şu saatten sonra hiçbir şeyi zorla yapmam, kimse de yaptıramaz. Ölüm var diye kimsenin kalbini kırmayacakmışız, yok ya! Benim kalbim daha önemli, kimse kusura bakmasın.
Herkesin aksine köy tatili hiç sevmem. Evlensem gitmem yani, o yüzden köy sevdalısı olmayacak biriyle evlenmem lazım.
Valla size de gitmeyin diyorum. Zaman kıymetli heba etmemek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…