- 3 Ağustos 2017
- 1.770
- 2.250
- 53
- 35
- Konu Sahibi Ahakilsizbasim
-
Size sorarım bir daha neye üzülüp üzülmeyeceğimi.Nesine üzülüyorsunuz konu sahibesine HPV bulaştırıp sonra da tatile çıkmış kendisi
İlk defa dediğimi yapmadı şok icindeyim cümlesi bile herşeyi anlatıyor aslındam karşınızdaki insan sizin kuklaniz değil her dediğinizi yapsın. Siz onun her dediğini yapıyor musunuz?
Ve şu her olayda yüzüğü çıkaran kişilere deli oluyorum yalama oluyor parmak. Ya tam durmalı ya çıkarılmalı bence. Tabiki tartışmalar olur ama bu yüzüğün sürekli takılıp çıkartılmasını gerektirmez bu asil sizi basitleştirir.
Bunun bir de evlilik versiyonu var, evli arkadaşlar kusuruma bakmasınlar, büyük kavgalar edip ağır şeyler yaşayanlar müstesna, onlara tek lafım yok haddim de değil ama eşiyle fındık kabuğunu doldurmayan şeylerden tartışıp ben gidiyorum diyerek her küçük kavgada kapıyı vurup çekip giden insanlar da evliliği evcilik gibi görüyor, istiyorlar ki senden ayrılıyorum blöflerine karşı eşleri sürüm sürüm sürünerek gelsin, ben ettim sen etme, ne olur dön, söz veriyorum her dediğini yapacağım desin.
Kapıyı vurup gidersiniz, gidersiniz ama öyle bir şey olmalı ki çekip gidesiniz ve o gidişiniz ilk ve son olsun adam ne yaptım deyip hatasının farkına varsın, siz istediğim elbiseyi almadı çaat, bana aşkım demedi çuut, gece sarılarak uyumadı paaat kapıyı vurup vurup giderseniz o evlilikte saygı kalmaz, terk etmelerinizin ciddiyeti olmaz.
Saygı kalmazsa da sevginin bir hükmü kalmıyor ne yazık ki.
Kadınlar da erkekler de hepsi değil tabii ama çoğunda görüyorum bu durumu, parmağa yüzük takılınca istiyorlar ki sadece onların dediği olsun, aileler, arkadaşlar, herkes hayatlarından çıksın, 2 kişilik bir hayat, yöneten ve yönetilen modeli bir evlilik yaşıyorlar.Kesinlikle ve bence bunlarin hepsinin altında "ego" yatıyor .hep erkek bizi istesin, hep o bizi pohpohlasin , her dedigimizi yapsın. Eee onların duyguları, onların kararları , onların fikirlerine ne oldu?
Biraz empati yapmak gerek.
Ve evlilik çocuk oyuncağı değil sabrS isteyen uzun bir yolculuktur
Eski erkeklerde bu kızların aynısıydı mune abla.Valla inanın ben yeni nesil kızları anlamıyorum, birine aşık oluyorlar ya da öyle zannediyorlar, adam gel deyince gelsin, git deyince gitsin, ailesiyle mümkünse görüşmesin, dünyasını kız arkadaşı etrafında döndürsün istiyorlar, bu insanlar ağaç kovuğundan çıkmıyor, aileleri var, arkadaş ve iş çevreleri var, ellerinden gelse adamı bir fanusa koyup yalnızca oksijen alacakları bir pencere bırakacaklar, akvaryum balığı muamelesi yapıyorlar.
Ne kadın ne erkek bu kadar bunaltılmaya gelmez, bana yapsalar imdat diye bağırırım.
Ailesiyle tatile gidecek adama git dersem gidecek ne demek? Bilmem kaç yıllık eşime ailesiyle tatile gitmeye kalksa git dersem gidersin demem, o nasıl birşeydir öyle, bizlerin gençliğinde çoğu şeyden bi'haberdik belki ama yemin ediyorum şimdiki genç kızlarla kıyaslayınca bizler çok daha olgunmuşuz.
Umarım, inan ben artık evlilikleri garipsiyorum, tuhaf geliyor eşe gitme, yapma, benim dediğim olacak tavırlarını görünce, eleştiriyorum ama aynı eleştiriyi kendi ailemdeki gençler içinde yapıyorum, bir tane nişanlı kızımız var mesela, nişanlısının nişanda giyeceği ayakkabıya kadar kendisi karar vermiş, çocuk başka bir ayakkabı beğenmiş, hayır onu almayacaksın deyip çocuğun ayağına 3 numara büyük başka bir ayakkabı aldırmış, garibim de kızın dediğini yapmak için giymiş o ayakkabıları, bu nasıl birşeydir anlamadım ben KaraTurna, aynı kız şimdi de diyormuş ki evlenince çok afedersiniz çocuk tuvalete oturarak tuvaletini yapacakmış, nişanlısına tuvalet eğitimi verecekmiş tövbe Ya RabbiEski erkeklerde bu kızların aynısıydı mune abla.
Bir sonraki nesil ortayı bulacak umutluyum.
Ama bana söz vermişti sensiz hiçbir yere gitmicrm diye
Ben pes ettim artık arkadaşım.Ama bana söz vermişti sensiz hiçbir yere gitmicrm diye
Sevgilinin yerinde olsam tatilde yeni aska yelken açardim.Ya şöyle önceden belliydi tatil ama o gitmeyecekti ben gidebilirsin gidecekti sonra ben ayrılınca dahil olmuş plana zoruma giden gel diyorum gelmiyor bir de çok güzel diye fotoğraf atıyor
Umarım, inan ben artık evlilikleri garipsiyorum, tuhaf geliyor eşe gitme, yapma, benim dediğim olacak tavırlarını görünce, eleştiriyorum ama aynı eleştiriyi kendi ailemdeki gençler içinde yapıyorum, bir tane nişanlı kızımız var mesela, nişanlısının nişanda giyeceği ayakkabıya kadar kendisi karar vermiş, çocuk başka bir ayakkabı beğenmiş, hayır onu almayacaksın deyip çocuğun ayağına 3 numara büyük başka bir ayakkabı aldırmış, garibim de kızın dediğini yapmak için giymiş o ayakkabıları, bu nasıl birşeydir anlamadım ben KaraTurna, aynı kız şimdi de diyormuş ki evlenince çok afedersiniz çocuk tuvalete oturarak tuvaletini yapacakmış, nişanlısına tuvalet eğitimi verecekmiş tövbe Ya Rabbi
Haklısınız Mune hanım ama yapamıyorumBen size birşey diyeyim mi? Nişanlınız da çocuk, hem gittiği kişiler kim? Ailesi, ailesiyle bir yere giderken sizin izninize gerek yok, siz de ailenizle bir yere giderken nişanlınızdan izin almanıza lüzum yok, beraberliğiniz devam ederse benden size büyük tavsiyesi, birbirinize çocuk muamelesi yapmayın, izin almak gibi şeylerle birbirinizi boyunduruk altına almaya kalkmayın.
Söz verdi diyorsunuz, hiçbir yere sizsiz gitmeme sözü verdiyse işe giderken de sizi götürsün o zaman, siz de mutfakta, salonda, pazara giderken yanınızda taşıyın nişanlınızı.
İster sevgili olun, ister nişanlı ya da evli, çiftlerin birbirinden bağımsız özgür alanları olmalı.
Aaa zaten bizim ailedeki nişanlı kız asla kimseyi karıştırmam diyor, müstakbel eşinin ailesini beğenmiyor, onları kendine yakıştıramıyor, kızın annesi ve bir de akıl hocası komşu teyzesi var, üçü birlik olmuş delikanlıyı yönetme, çocuğun ailesini dışlama politikasına girişmişler, ailenin parasını yemek mübah, karışmaları imkansızmış, nasıl bir zihniyettir anlamadım doğrusu, yazık ben o çocuğa o kadar üzüldüm ki, çok da efendi sessiz bir çocuğa benziyor, kaç kurtar kendini çocuğum diyesim geliyor ama mune ablam beni kıskanıyor der, azıcık tavsiye vermeye kalkınca bile düşman ilan ediyorlar çünkü.Kendisinin bi.çöplü iğnesini karışsa erkek ortalığı dağıtırlar ama valla bende anlamıyorum ben 23 yaşındayım ama hiç böyle şeylere girmedim. Aklım almıyor insan kendisine yapılmasını istemediği bir şeyi nasıl başkasına müstahak görür ?
Çok doğru Mune hanımBunun bir de evlilik versiyonu var, evli arkadaşlar kusuruma bakmasınlar, büyük kavgalar edip ağır şeyler yaşayanlar müstesna, onlara tek lafım yok haddim de değil ama eşiyle fındık kabuğunu doldurmayan şeylerden tartışıp ben gidiyorum diyerek her küçük kavgada kapıyı vurup çekip giden insanlar da evliliği evcilik gibi görüyor, istiyorlar ki senden ayrılıyorum blöflerine karşı eşleri sürüm sürüm sürünerek gelsin, ben ettim sen etme, ne olur dön, söz veriyorum her dediğini yapacağım desin.
Kapıyı vurup gidersiniz, gidersiniz ama öyle bir şey olmalı ki çekip gidesiniz ve o gidişiniz ilk ve son olsun adam ne yaptım deyip hatasının farkına varsın, siz istediğim elbiseyi almadı çaat, bana aşkım demedi çuut, gece sarılarak uyumadı paaat kapıyı vurup vurup giderseniz o evlilikte saygı kalmaz, terk etmelerinizin ciddiyeti olmaz.
Saygı kalmazsa da sevginin bir hükmü kalmıyor ne yazık ki.
Ne yapamıyorsunuz ve neden yapamıyorsunuz?Haklısınız Mune hanım ama yapamıyorum
Ben de kıskançlık var ailesinden değil de yolda yürürken karşımızdam gelen kızdan bile psikolojik yardım alıcamNe yapamıyorsunuz ve neden yapamıyorsunuz?
Yapamıyorum diye birşey yok, o zaman sizde aşırı bir kıskançlık da var, sizden izin almadan ailesiyle vakit geçirmesine tahammül edememenizin bir sebebi de onu ailesinden bile kıskanmanız olabilir mi?
Eğer öyleyse bu çok tehlikeli ve yıpratıcı, hem sizin hem nişanlınız için.
Sakın yanlış anlamayın, ben bir konuyu yorumlarken karşımdaki insanı yermek, aşağılamak için yazmam, yaptığı hataları görüp toparlanmasını isterim, bu yüzdendir eleştirilerim, gerekirse uzman yardımı alın çünkü bence sizde bağımlı ilişki yaşama sorunu var, istediğinizi yapmayınca çılgına dönüyorsunuz bu sağlıklı değil, ne siz onun çocuğusunuz ne de o sizin, ki insanlar çocuklarına bile istediğini yaptırmak için inatlaşmaz.
Aynı şekilde ben nişanlınızın da henüz evlenecek olgunlukta olduğunu düşünmüyorum, ikiniz de biraz birbirinizi kendi haline bırakmalısınız, bazı davranışlarınızı da düzeltmeniz lazım, size şimdi basit gibi geliyor ama ola ki evlenirseniz bu haliyle evliliğiniz yürümez, onu size söyleyeyim, gün gelir eşiniz nereye gidersen git der ne olduğunuzu şaşırırsınız.
Mune abla yaa çok merak ediyorum. Çevrendeki insanlar senin KK imparatorluğunun Muneliçe'si olduğunu biliyorlar mı?Aaa zaten bizim ailedeki nişanlı kız asla kimseyi karıştırmam diyor, müstakbel eşinin ailesini beğenmiyor, onları kendine yakıştıramıyor, kızın annesi ve bir de akıl hocası komşu teyzesi var, üçü birlik olmuş delikanlıyı yönetme, çocuğun ailesini dışlama politikasına girişmişler, ailenin parasını yemek mübah, karışmaları imkansızmış, nasıl bir zihniyettir anlamadım doğrusu, yazık ben o çocuğa o kadar üzüldüm ki, çok da efendi sessiz bir çocuğa benziyor, kaç kurtar kendini çocuğum diyesim geliyor ama mune ablam beni kıskanıyor der, azıcık tavsiye vermeye kalkınca bile düşman ilan ediyorlar çünkü.
Bana göre değil böyle ilişkiler.
Ayakta alkışlıyorumValla inanın ben yeni nesil kızları anlamıyorum, birine aşık oluyorlar ya da öyle zannediyorlar, adam gel deyince gelsin, git deyince gitsin, ailesiyle mümkünse görüşmesin, dünyasını kız arkadaşı etrafında döndürsün istiyorlar, bu insanlar ağaç kovuğundan çıkmıyor, aileleri var, arkadaş ve iş çevreleri var, ellerinden gelse adamı bir fanusa koyup yalnızca oksijen alacakları bir pencere bırakacaklar, akvaryum balığı muamelesi yapıyorlar.
Ne kadın ne erkek bu kadar bunaltılmaya gelmez, bana yapsalar imdat diye bağırırım.
Ailesiyle tatile gidecek adama git dersem gidecek ne demek? Bilmem kaç yıllık eşime ailesiyle tatile gitmeye kalksa git dersem gidersin demem, o nasıl birşeydir öyle, bizlerin gençliğinde çoğu şeyden bi'haberdik belki ama yemin ediyorum şimdiki genç kızlarla kıyaslayınca bizler çok daha olgunmuşuz.
metresiyle de gidebilir, öncesinde ayrilmak icin yüzügü atip adami engellemis cünkü :)Ya kızım çocuk musun sen ? Uslübumu bozmayayım diyorum ama cidden tahammül bırakmıyorsun insanda . Ailesiyle gitmiş tatile metresiyle değil. AİLESİ hani onu doğurup bu yaşa kadar getiren her ihtiyacını karşılayan insan grubu. Sen olmasan bile daima yanında olacak insanlar. İnanamıyorum bu bencilliğe ya . Adamı tartaklayıp da gel benim eteğimde sürün ne demek. Bi kendine gel. Devam edersem banlanacak şeyler yazıcam, değmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?