- 9 Temmuz 2021
- 5.399
- 5.205
- 148
- Konu Sahibi Fight4freedom1
-
Zaten bunu anlasın diye kvyi söyledim ben. Annesi 2 senedir herşeye karışıyor. Ben annesini çekiyorum ama. 7 aydır görüşmüyorumda rahat ettim.Kardeşim daha gelmeden mırın kırın etti.Eşinizin yaptığı şey terbiyesizlik.
Kendi annesi yıllardır hep olumsuz şeyler söylüyor ona neden ağzını açıp bir şey diyemiyor ?
Kimse eşimle evimizle ilgili yorum yapmasın deyip kesip atmıyor ?
Şimdi kırk yılda bir gelen kardeşinizin gelmesi batmış anlaşılan.
Ki kendi kendine falcılık yapıyor ya odaya küçük derseymis.
E derse desin bunda ne var ki ?
Evet biraz küçük deyip geçilir yani.
Ki kaldı ki belki böyle bir yorum bile yapmayacak kardesiniz varsayım üzerinde kavga çıkarmış resmen eşiniz.
Kv çenesini kapatmıyorsa bu eşinizin suçu zaten sınır cizememis.
Eşim benim kardeşim ile aynı ortama giriyor. Bende kardeşi ile aynı ortama girerim. Ama annesi ile bayram harici aynı ortamda bulunmam. Şimdi düşünün. Evli bir erkek, karısı evdeyken, sanki yanındakiyle flört ediyor gibi eşli mekana giderse ben bunu kaldıramam. Tabi bunu zamanla görecegiz.Çünkü zamanla eşimi kaynım kızın ortamına sokacak. Eşim kvye her gittiginde abi beni de bırak, abi sende gel diyecek.Kaynımın beni sinir etmek için bunu yapacağını düşünüyorum açıkcası.İşte eşim öyle bir ortama girerse bende ipler gerçekten kopar.Yok sayılmak falanda degil olay.Eşi bensem, eşi gibi kuzenle falan gidemez öyle ortama..
Ben kvyi sevmiyorum. Aslında ondan nefret bile etmek istemiyorum. Ama bir şekilde maalesef ondan haber alıyorum. Sesini duyuyorum. Eskisi kadar takmıyorum.Ama eşimle senin annen mi haklı ben mi haklıyım konusunu aşamıyoruz.
Ben ne diyorum siz ne diyorsunuz... Sizi anladım, anladığımı da metinde uzunca yazdım ama anladığım şeyi tekrar anlatıyorsunuz ve konuda asıl önemli olan iletişim problemini atlayıp geçiyorsunuz. Yazılanları anlamak için değil cevap vermek için okuyorsunuz. İşinize gelmediği için mi herkesin yazdığı bu "iletişim problemi"ni umursamıyorsunuz? Yoksa iletişim probleminiz olduğu için anlamıyor musunuz? Sorunlara siz neden olmuyorsanız bile bu iletişim biçimiyle sorunların ilerlemesine neden olduğunuzu düşünüyorum.
Kimse kusura bakmasin siz haklisiniz. Kv hem her seyinize burun sokacak, hem aldiginiz MAASINIZIN hesabini yapacak hem de iyilikle guzellikle agirlanmak, hatirlanmak mi isteyecek saka gibi.2 yıldır evliyim.Kv ile anlaşamıyorum.Zaten birçok konum var.Çokta gittim, azda gittim.Mesafede koydum.Ancak her gitmemde söylediği sözler aklıma takılıyor,aşamıyorum.Herşeye karışıyor.Aldığımız maaş miktarı, tarihinin takibi, faturalarımızın takibi, gelen giden, kedilerime aldığım mama, kedilerimi eve almam (eve alma diyor). Daha birçok şey var. Anne babam ayrı diye 3 4 kez ben sizin gibi aile görmedim, kopuksunuz.Nasıl ailesini, biz çok baglıyız falan dedi.Bende en son yaşanan tatsızlıkta tuzu biberi olunca kv ile görüşmeme kararı aldım. Eşim kendisi götürmeyeceğim dedi.
Yılda 1 ya da 2 kez erkek kardeşim bize gelir.Kvleride ayrıca çağırırım.Kardeşimin eşi bize gelmek istiyormuş.Bizimde evimiz kira.Bizim katta dogalgaz yok.Salon aşırı büyük.Bizde klimayı ufak odaya kurduk.2 senedir bu şekilde ısınıyoruz.Kışın zaten gelen giden yok. Ben yogun çalışıyorum.Oturmak için odada berjer ve sadece 1 büyük koltuk var.Bu hafta tatile çıkıyorum. Bende cumartesi erkek kardeşim ve eşini çagıracaktım. Eşimde diyorki. Erkek kardeşin şimdi gelip bu oda çok ufak deyip moral bozacak dedi. Bende 6 ayda bir görüyorsun. Bende 2 senedir bazılarını çekiyorum dedim.Tartışma çıktı.Anneside herhalta burnunu sokuyor.Annesi iyi niyetten söylemiş.Ben boş yere büyütüyormuşum.Bende kardeşimi falan çagırmamaya karar verdim.
O karar canım sıkıldıki.Sinirden aglıyorum. Ben ailesini pohpohlamak, çekmek zorunda mıyım? Annesini zerre kadar sevmıyorum.Bayramdan bayrama gitmek istiyorum.Kardeşime gelme konusunda ne diyeyim. Eşim agırlayacak yer yok, yazın çagır diyor.
Maaş, maaş tarihi, faturalar, yapılan zam, prim, ticket... Hepsini sorgular.Eşime geçen yıl telefon aldım. Önce fiyatını sordu. Bu kadar para takibi yapması beni boguyor.Kedilerimi eve almama bile karışıyor. Kuşlarını sat diyor. Yani herşeyin içinde. Ona soran yokki.Kimse kusura bakmasin siz haklisiniz. Kv hem her seyinize burun sokacak, hem aldiginiz MAASINIZIN hesabini yapacak hem de iyilikle guzellikle agirlanmak, hatirlanmak mi isteyecek saka gibi.
Kardesinizle esi geldiginde o ufak odada mi kalacaklar? Birkac gun dayanilmayacak bir sey degil. Her zaman, 2 haftada bir vs olsa esiniz hakli derim ama ben olsam kardesime bu ufak oda hakkinda esime karsi yorum yapmamasini soyler, orta yolu bulurdum. Ayrica senede 1,2 kere gelen kisiler en yakininiz, zaten sıkı calisiyorum diyorsunuz. Bence cagirmaktan vazgecmeyin. Esinizlede sakince konusun. Annesini asla yuzune kotulemeyin, senin annen boyle, suyun soyle, buyun boyle demek yerine konuyu direkt kendi duygularinizla anlatin.
Anneni sevmiyorum, annen soyle boyle denildiginde esiniz size istemsiz cephe alacaktir. Annen evimize cok mudahil oluyor vs degilde, biz ayri bireyleriz, bizim ayri bir dunyamiz var buna mudahele edildiginde ben stres oluyorum, bu parayi ortak kazaniyoruz, bu konu beni uzuyor, bana sunu hissettiriyor diyebilirsiniz.
Ben hep uzlasmaci olmak tarafindayim. Guclu olun bu es ailesiyle alakali bende kp den o kadar cektim ki inanin sizi anliyorum cok yipratici.
Ben artik kp ile tamamen iletisimi koparttim. Ancak bu sekilde ustesinden gelebiliyorum. Benimde esimin anne babasi seneler evvel ayrilmis, kp ayri bi dunyasi var tek yasiyor su an ama bizim esimle aramizi bozmak icin elinden geleni yapti. Simdi tamamen iletisimi kestik, esimde yaptigi seylerin farkinda ama babasi diye cok uzuluyor.Maaş, maaş tarihi, faturalar, yapılan zam, prim, ticket... Hepsini sorgular.Eşime geçen yıl telefon aldım. Önce fiyatını sordu. Bu kadar para takibi yapması beni boguyor.Kedilerimi eve almama bile karışıyor. Kuşlarını sat diyor. Yani herşeyin içinde. Ona soran yokki.
Kardeşimle aynı şehirdeyiz. Düşünün senede 2 3kez ancak gidip gelme oluyor.Eş ailesiyle problem olunca, bende eşimi ailemin yanına götürüp getiremeyen çalışıyorum.Eve gelince eşim çagır, öyle demek istemedim falan dedi.
Eşim annesi konusunda hak veriyor.Ancak meraklı huyu bu napayım diyor.
Eşim evdeki herşeyi anlatıyor. Günlük rapor veriyor neredeyse. Ben kv ile 7 aydır konuşmuyorum ama kv benimle alakalı herşeye hakimBende şöyle yapmayı düşünüyorum.Agustos gibi şimdiki çalıştıgım yerle ve başka biryerle anlaşacağım.. Sözleşme imzalayacağım.Ancak eşime birşey söylemeyecegim. Ben ailesin beni tek yerde bilmesini istiyorum. Para beklentileri olsun istemiyorum.Kasım ayında falan eşime maaş falan söyleyecegim. Belki bu şekilde anlatmaması gerektiğini söyler.
Nasıl güçlü olacagım bilmiyorum. Takmamaya çalışıyorum kvyi. Ancak ister istemez gene lafı açılıyor.7 aydır gitmiyorum. Görüşmeyince daha az kavga ediyoruz eşimle. Siz nasıl aştınız bu durumu?
İletişimi kesmekle çok iyi yapmışsınız. Bazen konuşmamak en iyi çözüm olabiliyor. Kv konusunda şanslı olmanıza sevındım. Biri iyi olsa biri kötü oluyor maalesef. Benımde kp karışmaz. Kv tek başına ikisi yerinede karışıyor zaten.Ben artik kp ile tamamen iletisimi koparttim. Ancak bu sekilde ustesinden gelebiliyorum. Benimde esimin anne babasi seneler evvel ayrilmis, kp ayri bi dunyasi var tek yasiyor su an ama bizim esimle aramizi bozmak icin elinden geleni yapti. Simdi tamamen iletisimi kestik, esimde yaptigi seylerin farkinda ama babasi diye cok uzuluyor.
Kv ise tam bir anne. Hic kv gibi hissettirmedi bana masallah diyeyim. 6 senedir beraberim esimle, 3 senelikte evliyiz, hic munakasam olmadi. Kendi halinde melek gibi bir kadin, hasta annesine bakiyor. Nereye gitsek anne kiz saniliyoruz, benziyoruz da. Ama kp basima gelen en buyuk felaket. Evlendigimden beri bi dusemedi yakamizdan da simdi kurtulduk. Sizinde zor. Erkekler anneye cidden asiri duskun oluyorlar, rapor vermesi de asiri yanlis bence. Benim evimdeki bir seyi ben anneme anlatsam anlatma o senin ozelin orda kalsin der. Bu erkeklerin su rapor verme huyu... cidden tukendirici bir sey. Ve evet esinize maasinizi soylemeyin, maddi beklentileri olmasin sizden. Cocugunuz var mi bilmem yoksa bile ilerde dusunurseniz cocugunuz icin kendiniz icin yatirim yapip para biriktirin derim. Sonucta dunyanin binbir turlu hali var
e cekmiyorsunuz ki konusmuyorsunuz ,Evet işte bahane yapıyor. Bende çagırmayayım diyorum. Kardeşim ufak derse sinir olurmuş
Ee kendi annesi herşeye karışıyor. Bende sinir oluyorum. Bende annesini çekiyorum.
Kardeşinizi niye iptal ettiniz anlamadım, elbette gelsinİletişimi kesmekle çok iyi yapmışsınız. Bazen konuşmamak en iyi çözüm olabiliyor. Kv konusunda şanslı olmanıza sevındım. Biri iyi olsa biri kötü oluyor maalesef. Benımde kp karışmaz. Kv tek başına ikisi yerinede karışıyor zaten.
Çocuk yapmadım, uzun süre düşünmüyorum.Açıkcası ben eşimi sürekli takside sokuyorum.Kredi kartına borcumuz var.Fiyatı artar diye aldım birşeyler.Açıkcası hep bu şekilde yapmayı düşünüyorum.Haftaya ehliyet için randevu alıp, kendim halledip geleceğim. Ama eşime söylemeyeceğim Bilmiyorum belki abartıyorum ama kendini toparlayana kadar, o ağzını tutana kadar bu şekilde yapmayı düşünüyorum ben.Ben tabiki onunla paylaşmak isterim, herşeyi de anlatırım.Ama herşeyimi annesine anlatınca artık eşime bişey anlatmak içimden gelmiyor.Birikim yapıyoruz. Ve onlarıda sakın ne aldığımızı söyleme diyorum.Olmazsa iki altın alırsam, bir tane aldım diyeceğim eşime
Konuşuyorumda arada bir. Eskisi gibi gidip gelmiyorum.Ayda bir falan telefonda konuşuyorum artık. Eşimin ailesinede ben gelme demiyorume cekmiyorsunuz ki konusmuyorsunuz ,
ben açıkçası annemi getiremedigim eve eşimin kardeşininde gelmesini istemem.
Eşimle telefonda baya bagırışınca çagırmamaya karar verdim. Eve geldim, konuştuk. Çagırır, yanlış anladın falan dedi. Ama soguk davranıyorum, az konuşuyorum.Kardeşinizi niye iptal ettiniz anlamadım, elbette gelsin
Kocanız niye bunu annene söyledin diye sorunca ne diyor
Elbette her detayı anlatmasını istememek hakkınız. Bi kere benim kayınaile soracak oldu maaşımı, “bunca yıldır, bekarlığım dahil, kendi öz anam babam sormamış, siz de herşeyi merak etmeyiverin.” dedim o olduEşimle telefonda baya bagırışınca çagırmamaya karar verdim. Eve geldim, konuştuk. Çagırır, yanlış anladın falan dedi. Ama soguk davranıyorum, az konuşuyorum.
Bişey olmaz bilsin nolacak diyor.Her detayı anlatsın istemiyorum.
Çok iyi demişsiniz. Bu cesareti nereden alıyorlar bilmiyorum. Bana sormasa eşimden ögrenmeye çalışır. İllaki ögrenecek.Elbette her detayı anlatmasını istememek hakkınız. Bi kere benim kayınaile soracak oldu maaşımı, “bunca yıldır, bekarlığım dahil, kendi öz anam babam sormamış, siz de herşeyi merak etmeyiverin.” dedim o oldu
ay bütün sayfaları okudum sürekli problem problem problem.Konuşuyorumda arada bir. Eskisi gibi gidip gelmiyorum.Ayda bir falan telefonda konuşuyorum artık. Eşimin ailesinede ben gelme demiyorum
Öncelikle kardeşimle aynı şehirde yaşıyoruz.Yatılı gelmeyecek. 2 saatliğine gelecekler.Eşim kardeşimle hiç problem yaşamadı.Ailesiyle 7 ay önce ciddi sıkıntımız oldu.Ben onun hakkını yediklerini düşünüyorum. Burada zaten tamamen ipler koptu.Siz kayınvalide sevmiyor ve görüşmek istemiyorsanız, aynı hak eşiniz için kayınbiraderi için de var.
Eşiniz de size emrivaki yapıp annesini yatıya çağırsın madem?
Peki eşinize diyemediniz mi benim kardeşim öyle şeylere takılmaz ki, diye? Kardeşiniz burun kıvıran biri mi? Eşiniz misilleme yapmak için iftira mı atıyor?Öncelikle kardeşimle aynı şehirde yaşıyoruz.Yatılı gelmeyecek. 2 saatliğine gelecekler.Eşim kardeşimle hiç problem yaşamadı.Ailesiyle 7 ay önce ciddi sıkıntımız oldu.Ben onun hakkını yediklerini düşünüyorum. Burada zaten tamamen ipler koptu.
Bu arada 2 3güne bir mutlaka eşimin arkadaşı bize gelir, oturur. Birkez gelmesinler demedim.Onun bu kadar arkadaşı gelirken, yılda 2 kez 2 saatliğine kardeşim gelse çok mu? Ha ben gene kvnin bunca lafına ragmen arada eşimin telefondan konuşuyorum.Sadece yüzyüze görüşmüyorum artık. Yüzyüze görüşünce sürekli kavga ediyoruz.
Ben onun emekli maaşı biliyormuyum. Yapılan zammı sorup duruyor muyum?ay bütün sayfaları okudum sürekli problem problem problem.
kusura bakmayın çok yorucu bir auraniz var , çevrenizdekiler mutlu mu sizinle gerçekten.
kvde de kv ,ay mamayı biliyormusta migreni biliyormusta bilsin ne olacak yani ?
her büyük kendisine ters gelen şeylerde tavsiyelerde bulunur , istemediğimizi kulak arkası ederiz bu kadar basit.
adam haftada bir anasına gidiyor onda bile yok 8 saat kaldı yok bilmem ne onun hesabını da mi size verecek ya ? bu kadar da sinir ihlali yapılmaz evlilik cüzdanınız var diye.
yok kardeşi bilmem nereye çağırmış bekar kadın varmış neden gitmiş ? alla alla kardeşi çağırdığı için olabilir mi acaba ??
kardeşim beni nereye oturmaya cagirsa giderim , kimin olduğu da umrumda olmaz
kadınla flört ediyor gibi gittiye getirmissiniz olayı cidden çok sağlıksız.
yok kaynım beni sinir etmek için çağırır mi bilmem ne , emin olun siz kimsenin umrunda değilsiniz sinir etmek için uğraşsın.
adamın abisine acidigindan eminim , başka da size karşı hiçbir hissi olduğunu sanmam
Kardeşim ilk kez eve geldiginde ufak falan dedi. Diyebilir.Odada salondan baya ufak.Ama imkanlar bu.Şimdi gelmeyin demeyide düşündüm. Annem ayıp olur diyor.Peki eşinize diyemediniz mi benim kardeşim öyle şeylere takılmaz ki, diye? Kardeşiniz burun kıvıran biri mi? Eşiniz misilleme yapmak için iftira mı atıyor?
Bence bu aile konularına girmeyin , esin belliki misilleme yapıyor, benim ailem gelemiyorsa seninki de gelemez demeye getirmiş...2 yıldır evliyim.Kv ile anlaşamıyorum.Zaten birçok konum var.Çokta gittim, azda gittim.Mesafede koydum.Ancak her gitmemde söylediği sözler aklıma takılıyor,aşamıyorum.Herşeye karışıyor.Aldığımız maaş miktarı, tarihinin takibi, faturalarımızın takibi, gelen giden, kedilerime aldığım mama, kedilerimi eve almam (eve alma diyor). Daha birçok şey var. Anne babam ayrı diye 3 4 kez ben sizin gibi aile görmedim, kopuksunuz.Nasıl ailesini, biz çok baglıyız falan dedi.Bende en son yaşanan tatsızlıkta tuzu biberi olunca kv ile görüşmeme kararı aldım. Eşim kendisi götürmeyeceğim dedi.
Yılda 1 ya da 2 kez erkek kardeşim bize gelir.Kvleride ayrıca çağırırım.Kardeşimin eşi bize gelmek istiyormuş.Bizimde evimiz kira.Bizim katta dogalgaz yok.Salon aşırı büyük.Bizde klimayı ufak odaya kurduk.2 senedir bu şekilde ısınıyoruz.Kışın zaten gelen giden yok. Ben yogun çalışıyorum.Oturmak için odada berjer ve sadece 1 büyük koltuk var.Bu hafta tatile çıkıyorum. Bende cumartesi erkek kardeşim ve eşini çagıracaktım. Eşimde diyorki. Erkek kardeşin şimdi gelip bu oda çok ufak deyip moral bozacak dedi. Bende 6 ayda bir görüyorsun. Bende 2 senedir bazılarını çekiyorum dedim.Tartışma çıktı.Anneside herhalta burnunu sokuyor.Annesi iyi niyetten söylemiş.Ben boş yere büyütüyormuşum.Bende kardeşimi falan çagırmamaya karar verdim.
O karar canım sıkıldıki.Sinirden aglıyorum. Ben ailesini pohpohlamak, çekmek zorunda mıyım? Annesini zerre kadar sevmıyorum.Bayramdan bayrama gitmek istiyorum.Kardeşime gelme konusunda ne diyeyim. Eşim agırlayacak yer yok, yazın çagır diyor.
insanın eşinin bu kadar ana kuzusu olma deme haddi yok benim gözümde,Ben onun emekli maaşı biliyormuyum. Yapılan zammı sorup duruyor muyum?
Sizin ilişki anlayışınızı bilemem. Benim eşim bekar kadınlarla ben evdeyken mekana gidemez. İlişki anlayışıma ters. Anne babasına gitme diyen yok. Bu kadar ana kuzusu olmasın diyoruz. Evdeki lafı taşımasın diyoruz.
Aynen eminim abisine acıyordur. Enayi abimin 4 sene enayi gibi ödedigi araba kapımın önünde, aa arada sevgilime de bununla hava atıyorum, çünkü ben parazit gibi yaşamayı seviyorum, yazık abime, hep çalışmış, ben 32 senedir yatıyorum, abim benim gibi yatamıyor diyordur.Eşek gibi bir yerlerinden ter akarak çalıştı, ödedi.Bende napayım gene hazıra konum, ne kadar akıllıyım diyordur.Ben olsam bende eşime üzülürüm.Bence her detayı bilmeden tam yorum yapmayın. Bazı birikimler bi anda olmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?