- 1 Eylül 2009
- 126
- 0
- 116
arkadaşlar 5 haftalık hamileyim
kilo mu aldım gaz mı bilmiorm ama karnım büyüdü
daha çok erken de mi
ilaç kullanmayı sevmediğim için gaz için ilaç kullanmıorm
sadece folik asit için verilen ilacı kullanıorm
onun dışında da özel hiçbi şey yapmıormyanlış mı yapıorum???
henüz bebeğimi hissetmediğim için farklı bi şey yapasım gelmio
midem bulanıo ama sadece bulanmakla kalıyor
daha doğrusu içim kalkıyo tiksiniyorum ama çıkaramıyorum
bi de oruç tutuorum çok rahatsızlık vermediği için hep tuttum
sadece iki gün fire verdim o da oruçlu gibi geçti
siz de durumlar nasıl karnınız şiş mi mideniz bulanıo mu özel bi diyetiniz var mı oruç tutuomusunuz
Canım öncelikle hamileliğin hayırlı olsun.
Birincisi evet şişkinlik ve gaz olur hamilelikte. Bunlar doğal. Bende de oluyor.
İkincisi canım zaten ilaç kullanmayı sevsen bile özellikle ilk üç ay içinde ilaç kullanmaman gerekiyor zaten. Kayısı ye. İyi geliyor.
Ve sakın doktora danışmadan ilaç kullanma.
Üçüncüsü de yine özellikle ilk üç ayında oruç tutmaman iyi olurdu. Tamam sen rahatsız olmuyorsun ama bebeğini düşünmelisin bu durumda.
O daha gelişmeye ve oluşmaya çalışıyor ve sen kendinle birlikte onu da aç susuz bırakıyorsun. Bu sıcaklarda susuz kalır bebeğin.
Ve gelişemez Allah korusun. Doktoruna sormadın mı oruç tutabilir miyim diye? Doktoruna sorsaydın o söylerdi zaten sana.
Hadi canım Allah bebeğine ve sana sağlık versin. Dikkatli ol tamam mı??
daha çok erken de mi
siz de durumlar nasıl karnınız şiş mi mideniz bulanıo mu özel bi diyetiniz var mı oruç tutuomusunuz
daha çok erken de mi
Merhaba, ben de 5+1 oldum bugün ve inanılmaz gazım var ve gazdan dolayı karnım şişti.
Sanırım yediklerimle ilgili diye düşünüyorum. Senin şişliğinde gazdan olmalı. Ama gerçekten çok rahatsız ediyor.
Bugün sabah portakal suyu içtim , yumurta yedim muz yedim ve öğlen bol sütlü bir çorba içtim. Sanırım bu kadar gaz yapıcı şey
biraraya gelince beni bu hale getirdi.
Bu dönemde yapmamız gereken bol bol su içmek eğer oruç tutuyorsan akşamları su eksiğini tamamlamaya çalış bence
Ben Pazartesi günü doktora gideceğim bir ihtimal kalp atışını görürüz diye. Bir de yolculuk yapacağım o yüzden de görünmek istiyorum.
Bana bu haftalar için önemli birşeyler söylerse yazarım sana. Dikkat et kendine.
kızlar ben geldim.ayrıntılı ultrasona gittim.uzun uzun seyrettim oğlumu çook şükür Rabbime her şey iyi..oradan da kasık ağrım için kendi dr uma gittim.idrar tahlili yaptı magnezyumumu günde 2 taneye çıkardı.2 tane serum yedim ve geldim.şimdi daha iyiyim çok şükür.halen var ağrım ama dünkü gibi değil Allahtan.sizler nasılsınız??
merhaba Kkelebek,
hayirli olsun canim hamileligin, Allah tamamina erdirsin insallah. Allah kabul etsin oruclarini. Ben tutamiyorum, cünkü midem ac kalinca acayip bulaniyo, icimi bisey kemiriyo gibi oluyor... Sende dikkatli ol canim... sevgiler selamlar
selam cheerfulsky,
seninde hayirli olsun hamileligin, daha önce tebrik ettim mi bilmiyorum ama.. Allah sag salim kucagina almayi nasip etsin insallah. Insallah pazartesi güzel haberlerle gelirsin sende. Dikkat et kendine, yolculuk sakincali derse doktor gitme... Bende TR´ye gitmek istiyordum ama doktor 4 hafta daha bekleyelim, ondan sonra hersey yolunda olursa, istedigin yere gidebilirsin dedi... Selamlar...
gunebkn merhaba canim,
Cok sükür güzel haberler getirmissin, sevindim canim senin adina. Doktor banada magnezyum yazdi, sana kasik agrilarin icin mi yazdi? Ben günde 1 tane alacagim... Onun disinda Allaha sükür daha iyiyim, mide bulantilarimda hafifliyor sanki... Insallah hersey yolunda gider, bir daha ki randevumuzda bebislerimizin biraz daha büyümüs hallerini görürüz..
Allaha emanet olun arkadaslar...sevgiler
underwaterangel cok cok gecmis olsun!!!!!!
sezen sezen selamlar,
Bebde senin gibi 3 kere üst üste kimyasal gebelik yaşadım bende de miyom cıktı ve rahimde yapışıklı vardı ondan dedi doktorum ama seni merak ettim canım sen ne ameliyatı oldun paylaşırmısın benimle
aynen canım bendede rahimde yapışıklık ve perdeler vardı.doktorum buyüzden kimyasal gebelik geçiriosun dedi.yapışıklıktan dolayı bebek beslenemiyor ve rahim atıyor dedi.bu yüzden histeroskopi ameleyatı oldum.rahmi temizlediler.çok kolay bi ameliyat sonrasında acın yok.ameliyat sonrası 2 ay korunduım 3.ay normal gebelik gerçekleştirdim.adetimden sonraki 6.gün kan tahlilinde beta hcg 3476 çıktı.keseyi de gördük üstelik.sende üstüne düş derim canım
underwaterangel oncelikle sana cok cok gecmis olsun, umarim simdi cok daha iyisindir.
Arkadaslar gecen Cuma gununden beri cok ama cok kotu hissediyorum kendimi
Surekli bir bas donmesi, asiri derecede halsizlik ve istahsizlik var. Son 4 gundur kendimi ne kadar zorlasam da dogru durust hicbir sey yiyemedim, ustelik mide bulantisi ya da kusma olmadigi halde! Icimde surekli bir bayginlik hissi var, konusacak guc bile bulamiyorum cogunlukla.
Sabah esim dayanamayip doktorumuzu aradi, kendisini zorlasin yemek icin demis, benim yapmaya calistigim da bu zatenAyrica su anda Elevit isimli bir vitamin ilaci kullaniyorum (icinde folik asitten, demire, e vitaminine kadar cesitli vitaminler var), ekstradan demir ilaci yazdirmis esime, aksam alip gelecek. Test yapilmadan boyle ezbere sunu kullansin demesi hic hosuma gitmedi
Bu halim icin ne diyorsunuz? Sizce normal mi? Normal ise bu daha ne kadar boyle surecek? Doktoruma ukalalik yapmak istemiyorum ama bana tahlil yaz ona gore su demir hapini kullanayim desem mi?
canım bende demir hapı kullanıyorum.ilk yazdığında bende mide ağrısı yapmıştı..sonra bende bıraktım..ama geçen gün değerlerim düşük çıktı mecburen içiceksin dedi.gün aşırı iç bari dedi.yoksa damar yoluyla vermek zorunda kalırım dedi.ben ayrıyeten elevit,calcimax d3 ve magnorm magnezyum kullanıyorum.kasık ağrılarım artınca magnezyumu mu günde 2 ye çıkardı drum..güven bence druna
underwaterangel oncelikle sana cok cok gecmis olsun, umarim simdi cok daha iyisindir.
Arkadaslar gecen cuma gununden beri cok ama cok kotu hissediyorum kendimi
Surekli bir bas donmesi, asiri derecede halsizlik ve istahsizlik var. Son 4 gundur kendimi ne kadar zorlasam da dogru durust hicbir sey yiyemedim, ustelik mide bulantisi ya da kusma olmadigi halde! ıcimde surekli bir bayginlik hissi var, konusacak guc bile bulamiyorum cogunlukla.
Sabah esim dayanamayip doktorumuzu aradi, kendisini zorlasin yemek icin demis, benim yapmaya calistigim da bu zatenAyrica su anda elevit isimli bir vitamin ilaci kullaniyorum (icinde folik asitten, demire, e vitaminine kadar cesitli vitaminler var), ekstradan demir ilaci yazdirmis esime, aksam alip gelecek. Test yapilmadan boyle ezbere sunu kullansin demesi hic hosuma gitmedi
bu halim icin ne diyorsunuz? Sizce normal mi? Normal ise bu daha ne kadar boyle surecek? Doktoruma ukalalik yapmak istemiyorum ama bana tahlil yaz ona gore su demir hapini kullanayim desem mi?
gunebkn hemen cevap verdigin icin cok cok tesekkur ederim. Gordugum kadari ile sen 19 haftalik hamilesin, Allah saglikla yavrunu kucagina almani nasip etsin insallah. Peki bu halsizlik, bas donmesi ve istahsizligim icin ne diyorsun? Perisan haldeyimBir de sen benden daha tecrubeli sayiliyorsun bu durumda, ayin 26'sinda kalp atislari icin gel dedi doktor, ben o gun 6 hafta 2 gunlukluk hamile olucam, sence kalp atislarini o donemde duyabilir miyiz yoksa sadece ekrandan mi gorucez?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?