Tazminat ödemek zorunda kalmasam 7 senemi çöpe atacağım

Konu çok ilginç bir hal aldı, tuhaf. Merak ettim o kişi kimdi acaba !

Allah şaban sabırlar versin. Asla pes etme, bugünleri geçecek ve kimsenin ahı kimsede kalmaz İnan buna, sana bol bol dua edeceğim.
Ancak mobbing konusunda attığı mesajlar mailler delil olarak kullanılabiliyor kimsenin şahitliğine ihtiyacın yok, niçin o yolu denemedin?

Şok içinde okudum.
Doktorama daha 1 sene var ama danışman hocamın elini öpesim geldi bu konudan sonra.
Evli ve çocuklu bir arkadaşım da sizinki kadar değil ama benzer sorunlarla karşılaştı.
Ve şunu çok duyduk. Evli olmanız, çocuğunuzun olması sizin kişisel tercihiniz. Yani bizi ilgilendirmiyor, ne istersek yapacaksınız.
Ama kendimi yerinize koyarak okudum çok üzüldüm, Rabbim size tez vakit bir çıkış göstersin. öypli değilim o yüzden nasıl olur o konuda bir fikrim yok ama dua edeceğim sizin için...

Merhaba, öncelikle tebrik ediyorum öyp ile atanma kararınız çok cesurca ,ben cesaret edememiştim, şartları , tazminatı kefilleri onca şeyi çok çok ağır ..
Bir hocanın yanında çalışmanın ne demek olduğunu biliyorum çok zor, hele ki mükemmelliyetçi biriyse, şuanda çok sayıda hoca ile çalışıyorum, çok nazlılar ve zorlar, sık sık bağırırlar ve çok iyi dinlenmek isterler, hata kabul etmezler, aynı şeylerin biraz daha farklısını yaşıyorum, sadece ortam farklı, inanın her yer aynı, bebek ve evlilik konusunda hepsi üç aşağı beş yukarı aynı fikirdeler, kariyerini aksatabilecek her şeye karşılar.
Sadece sabırlı olun derim, gülün geçin, dalgaya vurun, hele hele dava hiç çözüm değil, zıtlaşmaktan öteye gitmez, biraz huyuna gitmeniz lazım, zaten son virajdasınız bence kendinizi üzmeyin, biraz rahat olun, inanın herkes aynı durumda. Danışmanınız iyi olması çok önemli şanssızsınız ama bence yarı yolda bırakmayın kendinizi az daha idare edin, bence sabrın sonu selamettir, sağlığınızdan değerli değil, takmamayı öğrenirseniz inanın herşey kendiliğinden düzelir,
mesela: gokyuzundekiturna sen de hep yanlış yapıyosun, sus dinle beni, şunları okudun mu, şunu yaptın mı, şu neydi dediklerinde aynı falım sakızı reklamlarındaki gibi oluyorum:) Ben onları olduğu gibi kabul ettim ve herşeye rağmen herkesten öğrenecek çok şey olduğunu düşünüyorum kızsalar,üzseler, yıksalar bile bizi. sabretmek lazım :)
Mesela ben hamileyim, bir hocam bu dünyaya çocuk getireceksin vicdanın sızlamıyor mu hiç, bide kocan var at gitsin kocanı da çöpe demişti:) Ben güldüm geçtim ,bence sizde geçin yoksa o kadar çok şey yaşayacaksınız ki , çok uzun bi süreç..

Allahinn kaçığı, okumus ama bir halt olamamis iyi dayaniyorsunuz sikayet edin dicem ama yapamiyosunuz Allah bin katini cikartsin ondann

Tüylerim diken diken oldu ya (((( abimin hocası da evlendi ve çocuğu oldu diye kıyameti koparmıştı. Hayattan kop da bana kendini ada diyorlar resmen.
Hocanizin belli insanliktan yana gram nasibi yok. Ama sizin canınız bu kadar kıymetsiz mi? Ne demek terapi görüyorum, saçlarım dökülüyor, sutum kesildi? Bunları hak ediyor musunuz? Dava açın, eski öğrencilerini dinletin, hakimden psikolog talep edin. Ama daha önemlisi yasal haklarinizi kullanin! Dogum izni, sut izni, mesai saati bunların hepsi sizin yasal hakkınız. Kimse de kullanmaniza mani olamaz.
Babam yeni emekli oldu, alaninda en çok doktora yaptıran profesordu. Eksi sozlukte sayfalarca öğrenci yorumu var, olumlu olarak. Uzun yillar dekanlık yaptı, bir gün bile şoförünü ailesi için kullanmadı. 2 asistanı vardı ikisinin de gözünün içine bakardı, çocuklarından ayırmadı. Dekanliktan ayrılırken sekreterine ve şoförüne terfi verip ayrıldı.
Kimse küçük dağları yaratmadi yani. Profsa prof, tukur bacagina, aç davani acıma. Evladindan, senin ruh sağlığından degerli mi

Ben hukuk mezunuyum. Son senemde mayısta evlendim. O yaz diplomami aldım. Yüksek lisansa başladım. Sınavın günü değişmiş ve bana gönderdikleri bilgi ulaşmadı. Dolayisyla sınava girmediğim için yarım dönemim ziyan oldu. Hukuk fakültesine dava açtım ve kazandım! Yükseği bıraktım, o ayrı. Ama hakkımı bırakmadım, bırakmam.
Hocaların burnu kaf dağında. Profsan profluğunu bil, ben evde prof besliyorum dedim birine. Ağzından köpükler çıkmıştı. Türkiyenin en ünlü hukuk profesoru, oyle ozel üniversite falan da değil.
Isterse tillahi olsun, kimse beni asagilayamaz.
Hakkınızı aramaktan asla vazgeçmeyin. Birseyleri ispat edin bak nasıl tutusuyor. Zaten sistem altüst oldu. Çok şükür o tepedekiler hapiste şimdi

Verdigi isleri yerine getirmeseniz yani sizde ona kok sokturseniz.birakin rezil etsin birakin laf konussun.kameralarin olmadigi yerde yuzune gulerek hakaretler edin.yani kiskirtin.ama bunu insnalarin yaninda yapmayin.baktiniz olmuyor kucuk kurum buyuk kurum neresi olursa olsun sikayet edin.ama benim fikrm ilk alternatif.gerekirse siz iftira atin.tuylerim diken diken okudum bir anneye bu yapilirmi nasil insan evladi bu.vallahi o korkmuyorsa siz hic korkmayin.

Ben de ar görüm
Ben olsam napardım?
Rektörden randevu alıp giderdim, sonra konuşurdum danışman değişikliği diye. baktım onu savunuyor açardım camı atıcam kendimi der sonra yalandan sinir krizi geçirip kendimi hastanelik ederdim ve bunu whatsup haber kanallarına mobingci hoca intihara senep oldu diye yayardım.

Böyle andavallar anca bundan anlar
Ama tabi bu durum öyp durumunuzu etkiler mi bilmem.

Vallahi tebrik ederim :)

Mobbing işi çok sıkıntı. Hangi üniversite adına imza attıysan o üniversite ile konuş. Kadrolar 50d ye döndükten sonra kimi okul tazminatsız muvaffakatname vermiş. Onun dışında okulunun seni geri çağırmasını isteyebilirsin. Okulun gerekçeli bir yazı yazıp tez konunun ve danışmanının değişmesini resmi olarak isteyebilir. Danışman değişmese bile hiç değilse artık orada çalışan statüsünde olmadığın için üzerine çok gelemez.

Bu nasıl bişey ya? Bu artık mobing değil arkadaşım. Bu adam resmen işkence ediyor. Böyle bişey olabilirmi ya? Allah ıslah etsin...

Tum yorumlari okumadim. Ogretim uyesiyim. Bildigim kadariyla OYP kaldirildi. Bir de OYP lonin imzaladigi seneti bulundugu kuruma doktora bitimindr donmemesi halinde odetemiyorlar diye biliyorum. Bir avukata sordunuz mu?
Mobing icin de sunu tavsiye edebilirim. Telefonunuza ses kaydi yapsaniz bunu kullanabiloyor musunuz bunu da bir avukata sorun. Cunku karsi tarafin izni olmadan kayit yapmak suc ama mobing icin olmayabilir.
Ote tarafyan danismanin sunumlarini size hazorlatmasi cok tuhaf. Ben kendi ders notlarimi kendim hazirlarim. Asistanlar sadece lab derslerine girerler.
Sut iznine gelince oglum da doktora yaparken dunyaya gelmisti. 6 ay sut izni kullandim. 6 ay sizin yasal hakkiniz. Bunu nereye sikayet ederse etsin elinizden alamaz.
Size bir avukata gitmenizi oneririm cunku gercekten psikolojik sorunlari olan patalojik bir vakayla karsi karsiyasiniz. Danismaninizi degistirme hakkiniz da var. Gercekten iyi bir avukat ve iyi bir arastirma ile haklarinizi ogrenin.
Bu arada birakmanizi tavsiye etmem. OYP bitince de umarim ayni yerde bu kisiyle devam etmeyeceksinizdir. Allah yardimciniz olsun. OYP kaldirildi diye biliyorum. Bi arastirin.

okurken nefesim kesildi. bakin size sahit gerekmiyor. size attigi wp mesajlari aramalar mailler bunlar bile mobbing icin gecerli psikologunuzun sahitligini falan arastirin. inanilir gibi degil. birkere daha danisman degistirmeye calisin. Allah yardimciniz olsun. cok uzuldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…