Tazminatta kazanılan para

Vefat eden anneni bile tanımadan ondan gelen tazminatın peşine düşemez bi erkek.

Bizde aynı şeyi babamda yaşadık, herşeyi anneme bıraktık kendinin evi olduğu halde. Tek bir söz söyleme hakkı bile vermeyin.

Ne ayıp bişey!!

Eşin bu konuda söz sahibi olacak en son belki de en son insan bile değil.Ona ne ya sende haddini bildiremiyor musun ? Şu eşlerinizi her seye soz sahibi edip simartip basiniza çıkartmayın yahu.Babanizin evi bile yok babaniza paraya hic dokunmadan ev aldirin babaniz ölse allah gecinden versin o ev zaten siz ve kardeslerinize bolunecek.Mantik cercevesinde karar verin.Bir kere anneniz olmeseydi ve tazminat parasi gelmeseydi nasil tup bebek yaptiracaktiniz???Kendi paranizla dimi?Neden simdi de oyle yapmiyorsunuz?

E kiz kardeşin hakkini alacak,sora Allah gecinden versin babanin mirasina girecek,hiçbir kan baği olmadığı halde üvey kardeşin,üvey annen mirasdan pay alacak e o zaman senin hakkin ne olacak.sana bu senin anneninparasiyla alinmis ev diyeceklermi.ablan ben parami aldim hakkim kardesimin diyecekmi?
Bence eşin hakli parayi üçe bolün herkes ne yaparsa yapsin o parayla.
Ha kendi hesabina yatirirsin o ayri

Eşim babamın şimdiki evliliğinden olan kardeşim ve eşi de ileride hak sahibi olcaklar ya senin hakkını yiyo diyo ama onlrada sizin mirasta hakkınız yok denmezki kardeşim daha 5 yaşında

Sen ne kadar naif ne kadar iyi niyetlisin öyle. Ay canım gönlün bol ilerde elin de bol olur inşallah. Kocanın kalp gözü kapalı senin. Gerci adam asgari ücretle çalışıyor ve 35 bini duyunca nevri dönmüştür. Nerden baksan 30 aylık maaşi. Önce kendi kardeşine kaptırdığı parayi alsın.

O para miras değil bişey değil. Sana geliyor, sen çalışmasan bu adama muhtaç olsan anlarım sen çalışıyorsun. Hem de öğretmensin maaşın onun 2-3 katı. Böyle horöz gibi kabarmasinin altında sadece yokluk yok. Başka dertleri başka hazimsizliklari var gibi.

Benim annennemden kalan miraslari hic kan baği olmadiği halde uvey dayilarim ,uvey annenne aldi.bu bizim hakkimiz degil hic demediler.

180 bin lira ben evimi altın kredi ile ödüyoruz. Kardeşlerim okumadı onların ve babamın daha çok ihtiyacı olduğu için fazla istemedim ben
bence doğru olanı yapıyorsun
eşine bakma sen
bu arada tüp bebek 20.000 mi yahu
çok masraflıymış Allah yardımcınız olsun

esıne bu konuda karısmak dusmez
sen guzel olanı yapmıssın

Eger öyle bir endişeleri varsa tüm kardeşler ve baba evi ortak alabilirler. Tapuda hepsinin adı olur. Böylece allah gecinden versin ama babası vefat edince mirasta hak geçmemiş olur.
aynen kardeşlere ortak olur baba ölene kadar orda kalır

Cnm kardeslerinle konuş herkes eşit alsın bi kısmıyla baban ev yapsın hakkı var

Babanız aslında evlenmiş düşününce onun bu parada hakkı yok.

Yasal kısmı ayrı tabi.

Eşinizede yazıklar olsun diyorum çok hassas bi konu bu yaşadığınız.

Karışmaya hakkı yok.

Babanıza yüz bin gibi bi meblağ kalıyo kesinti nekadar bilemiyorum ama o parayla arsayla ev yapıcaksa yapabilir şuan kira ödediğini varsayarsak kredi de çekebilir eksik kalan kısım için.

Ben olsama gelirsek payıma düşen neyse alırdım bu durumda 20 bin tüp bebekse kalanıyla da her sene ramazanda annem için sokakta yaşayanlara yemek verirdim

Bence durumunuz iyiyse doğrusunu yapmışsın eşine katılmıyorum.
Tabi zar zor da geçiniyorum diyorsan payını alabilirsin bana kalırsa.

E kiz kardeşin hakkini alacak,sora Allah gecinden versin babanin mirasina girecek,hiçbir kan baği olmadığı halde üvey kardeşin,üvey annen mirasdan pay alacak e o zaman senin hakkin ne olacak.sana bu senin anneninparasiyla alinmis ev diyeceklermi.ablan ben parami aldim hakkim kardesimin diyecekmi?
Bence eşin hakli parayi üçe bolün herkes ne yaparsa yapsin o parayla.
Ha kendi hesabina yatirirsin o ayri
Canım ufak kardeşim babamın çocuğu anne ayrı sadece yine bizim kardeşimiz

Arkadaşlar 2005 da annemi trafik kazasında kaybettim . Davayı biz 18 yaşından küçük olduğumuz için babam takip etti davayı . Biz üç kardeşiz . Ben evliyim . Babam hepimizin parası ile bir ayda alıp içine ev yapayım diyor. Çünkü babamın evi bile yok. Babama ben sadece 20 bin istiyorum o da tüp bebek masraflarının var dedim o da tamam dedi. diğer kız kardeşim hakkı olan parayı istemiş. Eşim bana kızıyo neden hakkını almıyorsun diye. Ben öğretmenim yine babam sayesinde okudum onunla kötü olamak istemiyorum. Eşim desen baskı yapıyo böyle birseyde eşim haklımı ne yapayım ben babamla aramımı bozayım .

Babanın evi yok ise alma diğer kız kardeşinin durumu nasıl ? Ama anne ve baba çocuğunu, okutup büyütüyorsa o anne babadan bir şey istemek saçma olur. Ayrıca aynı durumda eşin ve babası olsa acaba eşin babasından bir lira dahi alır mı ?
Şu damatlar istiyorlar ki gelin ailesi hep versin kendileri de ailelerine yedirsin azalarak bittin ya !:sinirli:

Eşimle konuştum hala daha iste hepsini diyo. Ben o parayı harcamak istemiyorum dedim onlar harcıyor ya gayet rahat dedi. O benim değil onların sorunu benim içim rahat dedim. O zaman paranın hepsini bi hayır kurumuna verin diyo. Ya onların ihtiyacı var ne yapayım ben. O kadar soğudum ki ondan bana sarfettiği kelimelerden dolayı.Biz ortak karar alamayacak mıyız biz hiç biz olamamışız sen ve ben var bundan sonra. Senin asıl ailen onlar burası değil senin gözünde babam da babam diyorsun dedi.

Eşinize okutur musunuz bilmiyorum ama babam vefat etti üstelik rahmetlinin bana borcu vardı araba almıştı kendine benden bilezik aldı neyse vefatından sonra babaannem bana ev satılsın babanın payından senin bileziğini vereyim dedi ev babamın değil büyükbabamın ...eşim babam yaşarken de o bileziği isteme demişti bana vefatsan sonra ise kesinlikle alma dedi almadım ev satıldı bir kuruş almadım babamın borcu vardı Oray'a verildi eşim başka borcu varsa biz kapatalım sakın bir kuruş alma dedi...rahmetli babam malulen emekliliğe hak kazandı 6 ay geçti ama maaş bağlanamadan öldü bir gün haber geldi bana bu biriken maaş dan devlet tek seferlik bin lira kadar payıma düşeni hesabıma yatırmış ben istedim ki bir altın künye olsun alıp ömür boyu kullanayım babamdandır diye ama eşim kıyameti kopardı alırsan yersen çocuklarıma yedirirsen Hakkı'm haram olsun dedi bana ve ben ısrar kıyamet eşimden izin alıp parayı aldım ve babam için hayır yaptım tamamını
Yani biraz gurur olmalı bilmiyorum eşinizin yaptığı çok ters geldi bana ya :(
Geride satılacak bir ev daha var şu an babaannem oturuyor ve konu açıldığında eşim o ev için de bir kuruş alamazsın asla almayacaksın diye hep söylüyor

Arkadaşlar 2005 da annemi trafik kazasında kaybettim . Davayı biz 18 yaşından küçük olduğumuz için babam takip etti davayı . Biz üç kardeşiz . Ben evliyim . Babam hepimizin parası ile bir ayda alıp içine ev yapayım diyor. Çünkü babamın evi bile yok. Babama ben sadece 20 bin istiyorum o da tüp bebek masraflarının var dedim o da tamam dedi. diğer kız kardeşim hakkı olan parayı istemiş. Eşim bana kızıyo neden hakkını almıyorsun diye. Ben öğretmenim yine babam sayesinde okudum onunla kötü olamak istemiyorum. Eşim desen baskı yapıyo böyle birseyde eşim haklımı ne yapayım ben babamla aramımı bozayım .
eşinin paradan gram hakkı yokken sana hangi hakkının baskısını yapıyor.

Eşinize okutur musunuz bilmiyorum ama babam vefat etti üstelik rahmetlinin bana borcu vardı araba almıştı kendine benden bilezik aldı neyse vefatından sonra babaannem bana ev satılsın babanın payından senin bileziğini vereyim dedi ev babamın değil büyükbabamın ...eşim babam yaşarken de o bileziği isteme demişti bana vefatsan sonra ise kesinlikle alma dedi almadım ev satıldı bir kuruş almadım babamın borcu vardı Oray'a verildi eşim başka borcu varsa biz kapatalım sakın bir kuruş alma dedi...rahmetli babam malulen emekliliğe hak kazandı 6 ay geçti ama maaş bağlanamadan öldü bir gün haber geldi bana bu biriken maaş dan devlet tek seferlik bin lira kadar payıma düşeni hesabıma yatırmış ben istedim ki bir altın künye olsun alıp ömür boyu kullanayım babamdandır diye ama eşim kıyameti kopardı alırsan yersen çocuklarıma yedirirsen Hakkı'm haram olsun dedi bana ve ben ısrar kıyamet eşimden izin alıp parayı aldım ve babam için hayır yaptım tamamını
Yani biraz gurur olmalı bilmiyorum eşinizin yaptığı çok ters geldi bana ya :KK43:
Geride satılacak bir ev daha var şu an babaannem oturuyor ve konu açıldığında eşim o ev için de bir kuruş alamazsın asla almayacaksın diye hep söylüyor
eşiniz hakkaniyetliymiş ama ihtiyacı olan bir aile bireyi yoksa alıp hayır yapın mlum miras haktır..eşiniz onurlu adammış

Eşinin sizin bu aile içi para mevzularına karışması hiç hoş değil, biraz haddini aşmış. Sen onun aile içi para mevzularına karışabilir misin? Evli olmak demek her meselede hakkı olduğunu düşünmek demek değildir. Haddini bilmeli. eğer sen ondan fikir isteseydin ve o da fikrini beyan etseydi tamam ama bu konuda yaptığı şey tam olarak senin düşüncelerine saygı göstermemesi, her şey de asıl hakkın kendinde olduğunu düşünmesi, sınırını aşması...

Back
X