- 2 Kasım 2013
- 7.796
- 37.040
- 748
Normalde asla oturmayın derim fakat şartlarınız ortada borcunuz çokmuş en azından borçlarınızı bitirirsiniz kira parasını borçlarınıza verirsiniz, oraya taşınınca madem çalışma şansınız var taşının derim.Bir tane 2 yaşında bebeğim var. Kvdemlerle Suan ki evimiz çok uzak. çalışmaya kalksam. Ona birakamam arabamiz yok araba olsa ehliyetim yok. kvdeme biraksam her gün 2 vesaitle gidilmez çekilmez sabahin nurunda.. ama oraya taşındığım zaman kvdeme birakabilir kızımı. O zaman çalışma imkanim daha fazla olur
Yani bahsediyordum eğer şu sinavi kazanirsam olsa bile benim kız nolacak diyordum. Kvdem de uzak ışte evlerimiz yakin olsa biraz bir şekilde bakilir nolcak demişti. buna dayanaraktan birakirim bakar diye düşünüyorum..Normalde asla oturmayın derim fakat şartlarınız ortada borcunuz çokmuş en azından borçlarınızı bitirirsiniz kira parasını borçlarınıza verirsiniz, oraya taşınınca madem çalışma şansınız var taşının derim.
Anlaşamıyoruz diyemem . Anlasiyoruz da diyemem aslinda. muhabbet sohbet ederiz. faksr kültürel farkliliklar, konuşmalar , üslup konuşma tarzina varana kdr farkliyiz. bana garip gelen şeyleri çok fazla var. ben onlardan uzaktayken bile problem yapıyorum bunları. çok fazla takintiliyimValla ben olsam otururum çünkü kv.çok severim çok iyi anlaşıyoruz. Ama anlaşamıyosanız oturmayın derim problemler yakın olunca katlanabilir
Ben o hataya düştüm sakın derim size. 10 aylık evliyim kaynanamla altlı üstlü oturuyoruz 9 aydır konuşmuyorum. Bende kira yerine birikim yapıp ev alalım diye düşünmüştüm hayatımın hatası oldu. Her şeye karışmaya çalışması, gelene gidene karışması, sürekli takip edilmemiz, yeni evliyiz neymiş gidip gelmiyormușuz akşamları işten 8 de geliyoruz bu arada... Ahhh ahhh en kısa zamanda çıkacağım inşallah ordanHerkese hayırlı Ramazanlar arkadaşlar.
5 senelik evliyim. Severek evlendik eşimle. Evlendigimizden beri de hep kiralardayiz. Ve 5 sene içerisinde sürekli borç ödedik kendi başımıza tek maaşla. Biri bitti biri başladı Şimdi de birine altin borcumuz var.. ve 7 ay önce başka bir eve; taşındık bu 5. evimizSuan da maddi anlamda çok zorlaniyoruz. Site de oturuyoruz. Hem kira hem aidat hem ortak gider hem borç ödemek bizi hayli yordu. Ve manevi anlamda huzursuzluğa bile neden oldu. Simdi soruma gelecek olursak. Kayinvalidemlerin 3 katlı evi var orta katindaki kiraci çıktı orasi boşaldı su an. Eşimmin abileri demiş gel burda otur 650 tl kira vermek kolaymi demiş.. yerinde olsa otururdum seni gaz getirmek için söylemiyorum yanlış anlama demiş eşime.Kayinvalidem de oglum ben zamaninda dedim ona gelin burda oturun kiracıyı çıkartırız dedim ama dinlemedi. Burda otursa abisi gibi o da birikim yapar evini alir falan demis. Tabii bu durumu eşim benimle paylaştı.Fikrimi aldi. Düşün taşın. Kabul etmek zorunda degilsin.Ama her şey ortada. Aklin yolu birdir hayatim dedi. Şimdi 2 eltim var. onlarla baya sorunlar yasamislar zamaninda. altli üstü oturmuşlar. 10 12 sene. Ama şimdi 6 ay önce kendi evlerine taşındılar. orda birikim yaptılar. Ama huzursuzluklari da cok oldu. ben simdi maddiyat mi maneviyat mi ? arasinda seçim yapmak zorunda kalmış gibi hissediyorum kendimi. Yani huzurum bozulur kayinvalidemlerle münakaşa yaşarım mutsuz olurum diye korkuyorum. Çok takıntılı birisiyim. Eşimle de cok zorluklar yasadik esimin ailesini kabullenemedim bazi şeylerini cok elestirdim. Ama karşılıklı hicbir zaman bir munakasamiz olmadi. Ama bir avlunun için de yaşayınca olur mu diye korkuyorum. biraz uzun oldu kusura bakmayin hanimlar . Fikirlerinize çoook ihtiyacim var
Zaten oraya gitme amacimiz. borcumuzu bir an önce bitirmek. Ve ev parasi biriktirip çıkmak. Abisi ev parasini 10 senede biriktirdi mesela. o da orda oturmuştu. Ama biz 10 seneden daha az sürede biriktiriirz InşaAllah. çünkü eşimin maaşı kira ve altin borcu olmazsa çok iyi aslinda..Kızınız küçükse çalışmanız zor tabi. Kızınız kreş yaşına gelene kadar kayınvalidenin oraya taşınsanız, sonra iş bulup kendi evinize çıksanız diyeceğim ama o zaman da eşinizin burada rahatız, masrafımız az, bir süre daha oturalım diye sizi oyalama ihtimali var mı sizce? Yani eşinizi siz tanırsınız.
gelene gidene karışma huyu yok.. sadece onlarin zamaninda tartışmaları kvdemin soğuk olmasi. sert mizacli biraz bundan olmuş. eltilerim de çok arkadasindan konuşmuş kvdemin. ortalik kizişmis. eltilerim de alttan alan küçülluğünü bilen birileri değiller. Ama ben hicbir zaman bunlara mahal vermeyen. her zaman yerimi bilen. hakkini savunan. haksizliga gelemeyen biriyimBen o hataya düştüm sakın derim size. 10 aylık evliyim kaynanamla altlı üstlü oturuyoruz 9 aydır konuşmuyorum. Bende kira yerine birikim yapıp ev alalım diye düşünmüştüm hayatımın hatası oldu. Her şeye karışmaya çalışması, gelene gidene karışması, sürekli takip edilmemiz, yeni evliyiz neymiş gidip gelmiyormușuz akşamları işten 8 de geliyoruz bu arada... Ahhh ahhh en kısa zamanda çıkacağım inşallah ordan
O zaman kalbinizin sesini değil, mantığınızın sesini dinlemek zorundasınız galiba. Çünkü başka bir alternatif görünmüyor. Ev içi konularınıza müdahale etmedikleri, sizden sürekli bir beklentileri olmadığı sürece, çok da büyük sorunlar yaşamazsınız sanırım.Zaten oraya gitme amacimiz. borcumuzu bir an önce bitirmek. Ve ev parasi biriktirip çıkmak. Abisi ev parasini 10 senede biriktirdi mesela. o da orda oturmuştu. Ama biz 10 seneden daha az sürede biriktiriirz InşaAllah. çünkü eşimin maaşı kira ve altin borcu olmazsa çok iyi aslinda..
Üstelik burada eşimin ailesinden başka kimsem yok. Ailem 14 saatlik uzaklikta.. çalışmak istiyorum. Sınavlara hazırlanıyorum. Ama odaklanamiyorum. Sinava calissam nolacak kii hepsi boş. kızıma bakicak kimse yok burda diye düşünüyorum. psikolojim bozuluyor. çünkü kvdemle de uzaktayiz 2 vesait otobüsle..Aynı durumu ben yaşadım arkadaşım. Evlenince aile apartmanında değil başka bir ilçede oturdum. Çalışıyordum ve geçinmek zor değildi. Zaten şu an oturduğum ev eşimin olduğu için kirayı da alıyorduk. Oğlumun doğumuyla çalışmaya ara verdim. Oğlum iki yaşına gelene dek inanılmaz zorlandık. Sadece maddi zorluk değil. Oğlumu tek büyütüyordum, zor bir çocuktu hiç çevrem yoktu. Bütün gün evde bir Allahın kulu kapımı çalmıyor, delirme eşiğine gelmiştim.
Eşimin ailesi çok çok zor insanlar. Zerre kadar Uyumlu değiliz lakin ben oğlum için, oğlum iki yaşına gelince aile apartmanına taşındım. Kendi isteğimle. Çünkü oğlumun sosyal bir çocuk olmasını istiyordum. Oturduğum muhit iyi değildi, evin konumu iyi değildi. Park bahçe yoktu çevremde. Şimdi kendi binamızın bahçesi var, çevrede çokça park var. Oğlum kuzenleriyle, halasıyla, babaannesiyle zaman geçiriyor. Daha sosyal. Ben hasta olduğumda oğlumu verecek birileri var çevremde. Çorba yapıp getiren var vs. Olumlu birçok yönünü sayabilirim.
Olumsuz yönlere gelecek olursak, evet özel hayat pek kalmıyor. Her daim gözetleniyor hissi yaşıyor insan :) bir yere giderken haber veriyorum bunun sebebi de kayınvalidem ses alamazsa bir şey olmuş diye korkmasın vs. He bu durum benim egoma zeval vermiyor haber versem ne olacak. Bazı durumlarda müdahale ediyorlar, karışıyorlar. Özellikle çocuk konusunda fazlaca müdahil oluyorlar :)
Yalnız şöyle bir durum var arkadaşım. Eltim de aynı apartmanda ve bana sıklıkla "sen böyle mesafeli olmayı nasıl başardın ben çok çektim zamanında" diyor. Yani iş sende bitiyor. Çoğu gelinin saçma bir ego ile düştüğü hataya düşüp "ben özgürüm kimse karışamaz" diye diklenmeye gerek yok. Her daim kendi istediğini yap ama diklenmeden. Zeki ve olgun bir insan isen sorun yaşamaz, yaşasan bile genel hayatına yansıtmazsın.
Kayınvalideme sorsan ben rahat ve duyarsız bir insanım. Aslında hiç öyle değilim lakin sorun çıkmaması için onların beni böyle bilmeleri daha doğru. Bazı durumlarda kişiye göre şekillenmek seni zayıf karakterli yapmaz, aksine olgun biri olduğunun alametidir. Karşındaki kişinin yeterli olgunluğa sahip olmadığını düşündüğün vakit orta yolu bulmaya çalışırsın. Kendi kararlarından taviz vermeden.
Özet olmayan haliyle, o kadar da korkunç bir şey değil aile apartmanında oturmak. Aksine çocuk olduktan sonra oldukça avantajlı bir durum. Hem çocuk için, hem senin için.
Beklenti şöyle , benim kvdem salcasini bulgurunu tarhanasini pekmezini evinin bahçesinde yapar. eltim de yardima gelmeyince biraz söylenirdi... isterdi napiyorsun anne geleyimmi yardima vs diye söylemesini isterdi..O zaman kalbinizin sesini değil, mantığınızın sesini dinlemek zorundasınız galiba. Çünkü başka bir alternatif görünmüyor. Ev içi konularınıza müdahale etmedikleri, sizden sürekli bir beklentileri olmadığı sürece, çok da büyük sorunlar yaşamazsınız sanırım.
O zaman riske girmeyin benceAnlaşamıyoruz diyemem . Anlasiyoruz da diyemem aslinda. muhabbet sohbet ederiz. faksr kültürel farkliliklar, konuşmalar , üslup konuşma tarzina varana kdr farkliyiz. bana garip gelen şeyleri çok fazla var. ben onlardan uzaktayken bile problem yapıyorum bunları. çok fazla takintiliyim
Sanırım o riske giricem. çünkü maddi anlamda çok sıkıntı çekiyoruz. iki ipin ucunu bir araya getiremiyoruz ay sonuna kadar. bu bize çok fazla stres ve gerginlik yaşatıyor.O zaman riske girmeyin bence
Yine de iyi düşünün bende böyle düşünüyordum çünkügelene gidene karışma huyu yok.. sadece onlarin zamaninda tartışmaları kvdemin soğuk olmasi. sert mizacli biraz bundan olmuş. eltilerim de çok arkadasindan konuşmuş kvdemin. ortalik kizişmis. eltilerim de alttan alan küçülluğünü bilen birileri değiller. Ama ben hicbir zaman bunlara mahal vermeyen. her zaman yerimi bilen. hakkini savunan. haksizliga gelemeyen biriyim
Ben 5 sene boyunca her iki tarafı da çok iyi gözlemledim. gerek kvdemleri gerek eltilerimi. iki tarafında hakli veya haksızlık olan yönlerini de çok iyi analiz ettim. sanirim bu anlamda şanslıyım.Yine de iyi düşünün bende böyle düşünüyordum çünkü
Üstelik burada eşimin ailesinden başka kimsem yok. Ailem 14 saatlik uzaklikta.. çalışmak istiyorum. Sınavlara hazırlanıyorum. Ama odaklanamiyorum. Sinava calissam nolacak kii hepsi boş. kızıma bakicak kimse yok burda diye düşünüyorum. psikolojim bozuluyor. çünkü kvdemle de uzaktayiz 2 vesait otobüsle..
Annem de bu konuda destek. git kızım. hiçbir zaman büyüklerden zarar gelmez. Iyilik yaparsan iyilik bulursun. kötülük yaparsan fazlasını bulursun dedi..Benim durumum da böyleydi işte. Bakın eğer çocuksuz, kendi çevrenizde sosyal biri olsanız, aileniz yakın olsa, arkadaş çevreniz olsa sakın gitmeyin derdim. Ancak insan sosyal bir canlıdır. Herkesten uzakta sadece çekirdek aileyle bir de maddi zorluk yaşayarak hayat sürdürmek ne kadar iyi olabilir ki? Ben bekarken yaşadığım muhitte olsam, asla aile apartmanı istemezdim. Ancak burada zaten bir çevrem yoktu. O yüzden aile apartmanını tercih ettim.
Bir de hayat hep planladığımız gibi ilerlemiyor. Gün geliyor sancıdan hareket edemeyecek durumda oluyoruz ve yakınlarda güvenecek birinin olması muhteşem bir durum. Ya da maalesef beklenmeyen ölümler. Bir telefon geliyor "x'i kaybettik" şeklinde. O an elin ayağın boşalıyor. Çocuğu ne yapacaksın, nasıl hemen yola çıkacaksın. Ben yaşadım. Telefon geldi ve ben koltuğa çökmüşken görümcem oğlumu aldı, eltim çantamı hazırladı kayınvalidem yol paramı verdi. Ben o gün şükrettim burada olduğum için. Hayat sadece gezmekten, eşle romantik dakikalar yaşamaktan ibaret değil. Ölümü yakın çevresinde yaşayan benim gibi insanlar için bunlar çok boş meseleler.
Bunları da düşünerek karar ver. Ne sağlığın ne de ömrün garantisi var. Aile iyidir, aile sorun yaşasan da iyidir.
O zaman yapılacak bişey yok, politik olacaksınız, takmamaya çalışacaksınız,idare edeceksiniz..Sanırım o riske giricem. çünkü maddi anlamda çok sıkıntı çekiyoruz. iki ipin ucunu bir araya getiremiyoruz ay sonuna kadar. bu bize çok fazla stres ve gerginlik yaşatıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?