Tecrübesi olan/olmayan hanım kardeşlerim bir el atın.. :(

Kayinvalidemle altli üstlu oturrmali miyim ?

• Kesinlikle Hayır

OY: 134 81,7%
  • Evet oturmalisin.

OY: 31 18,9%

• Ankete Katılan
    164
Kirayi veriyorlar istersek. Borç bitene kdr kiray parasını al demiş annesi. ama ömür boyu da oranin kirasini alamazsınız ki bence. bir de kpderiminde borçları var. diğer kaynimin kredi borcunu ödüyor . önümüzdeki sene düğün yapmayi düşünüyorlar vs.. ayrica oranin kirasi bizim derdimizi körlemiyor. burada kira aidat toplam gider 680. oranin kirasi ise 300 tl :/

Valla o temizliğe, agir bir işe güce hemen kendi kızını çağırır. herkesin yaptığı işi de begenmez. bana sen temizssin titizsin vs.. der ama .. oraya tasininca ne kdr beklentisi olur bilemem
Kayinvalidenizle genel olarak iyiyseniz,anlasiyorsaniz cokta sorun olmaz ama ilk basta dediklerime katlanacaksiniz malesef

kira 650 tl bu devirde ama çok az geldi, 650 tl yi biriktirip nasıl ev alacaksınız bu imkansız gibi.
bence siz çalışmaya başlayın.
Bizim burada kenarda kalan paramız 700 tl civarinda. onunla da altin borcumuz olduğu icin direk altin yapiyoruz. geriye elde avuçta kalmiyor. oradayken elimizde kalacak para her seyiyle hesapladik 2.500.

Bizim burada kenarda kalan paramız 700 tl civarinda. onunla da altin borcumuz olduğu icin direk altin yapiyoruz. geriye elde avuçta kalmiyor. oradayken elimizde kalacak para her seyiyle hesapladik 2.500.
ben yanlış anladım o halde.
şöyle diyeyim kv tü kaka zihniyetinde değilim ben, gelene gidene karışmayacaksa vs zevkli bile olabilir akşam oturmaları falan.
ama yineliyorum çocugunuza kv baksın siz de çalışın ki daha kolay olsun herşey.

Evde huzur olmadıktan sonra ne birikimin önemi var, ne de paranın. Belki kv kira vermiyorsunuz ama bana şunu alın bunu alın diye her ay kira kadar borç çıkaracak? Ayrıca 10 sene oturup açmak alırsınız yeni evi. 10 sene sonra boşanmanıza bile neden olur aile içi huzursuzluk. Çektiğinizle kalırsınız

Esinle konus once aklindakileri endiselerini soyle.Yarin birgun atiyorum salça yapar gitmezsiniz hemen ogluna sikayet edebilir.Kim ne derse desin kayinvalide asla geline rahat vermez.Melek gibileri bile...
Hayır öyle yapmıyor. Ama eltim yapmazdi. gider isterdi. yaptığı bulgurdan salcadan vs.. bu yanlış değil mi sizcede. bunalrdan ötürü huzursuzluk oldu. sadece bir konusunu söylüyor tartismalarinin. ya da asagida tartisirlarmis kaynimla.. adamin basinin etiji yermis. en sonunda adma yukari çıkarmış annesine. yeter artik noluyor size paylasamiyorsunuz diye. kvdem de bunalrdan dolayi şikayetçiydi. neden sen kocana yansitiyorsun bizim sorunlarimizi derdi. ortaligi karistiriyorsun derdi

kvdem mi bana şunu bunu alın der ? anlayamadim da

duruma göre değişebilen bir konu. annemle yanyana oturuyorum. hiç bir problemimiz olmadı. eşiminde olmadı. uzak bir kuzenimde kv ile oturuyor onlarda bir problem yaşamıyor ufak bebeklerimiz var destekleri oluyor. ama bunun karşısında kv ile yaşayan binlerce insan mutsuz. birde maddi olarak ne kadar kötü durumdasınız. yani o 650 tl sizi çok rahatlacaksa düşünülebilir. 5 yılda 5 ev demek taşınması vs büyük masraf. eğer ilişkinizi seviyeli tutarsanız olabilir yani. oraya taşınırsanız çalışabilirim de diyorsunuz olabilir yani.

Ben senin gibi maddi sıkıntılar yüzünden kvnin yaşadığı şehirde bir blok ötesindeyim. Çok takıntı yaptığım şeyler vardı, bir kısmını hala unutamadım. Ama eşim bana hep destek olduğu için, çalışıp ona destek olma imkanım olmadığı için, evliliğimiz maddiyattan sarsılnasın diye kv.nin yanı başına taşınmayı göze aldım. İyi ki de gelmişim.

gidin oturun fazla muhattab olmayın... zaten diğer eltilerle sorunlar yaşanmış akıllanmışlardır belki.. hatta sizde çalışın ki daha çabuk birikim tamamlanır kurtulursunuz

İYİ Kİ Demenizin nedeni ne? maddiyattn ötürü mü diyorsunuz. yoksa umduğunuz gibi olmadi daha iyisi oldu diyemi manevi açıdan

kvdem mi bana şunu bunu alın der ? anlayamadim da
Burda onları da gördük. Kv kira vermiyor diye oğlu ve gelinine borç yüklüyor falan. Bence borcunuz olsun ama huzurunuz kaçmasın. Tamam borç sıkıntı çıkarıyor insanda huzursuzluk yapıyor ama alt üst oturmak kadar bozmaz sizin huzurunuzu. Belki yemekler kahvaltılar ortak olacak. Gezmenize karışacaklar. Biz de gelelim diyecekler. Yaşamadım ama çok gördük bunları

Eğer kv ve siz uyumluysanız oturun bence kendinizi toparlayana kadar. Bu arada siz de çalışın tek maaşla zaten zor olur

İYİ Kİ Demenizin nedeni ne? maddiyattn ötürü mü diyorsunuz. yoksa umduğunuz gibi olmadi daha iyisi oldu diyemi manevi açıdan
Çok korkuyordum 5yıl boyunca gizli gizli çekilen kılıçların dışarı çıkıp savaşın açıktan başlamasından ama öyle olmadı.Maddiyattan yana da bir sorunumuz yok çok şükür. Ben uygun bir mesafe çerçevesinde gelip gittim, evime çağırdım ve hiçbir şey beklememeyi öğrendim. Beklemediğim için de yapmadıkları şeyler beni yıpratmadı. Evimin içindeki huzurla ilgilendim sadece.

Ben olsam giderim ama ben kvmi çok severim ,iyi anlaşıyoruz .oğluma ben bakıyorum ,ücretsiz izindeyim mecburen .yakın olsaydı işe başlardım diyorum hep .

Evet baya zorlaniyorus maddi anlamda. Sird o yüzden gidicez. yoksa kimse bayilmaz kvdesiyle oturmaktan..
Konuyu okumadan kesinlikle hayır i işaretledim .
Siz çalışıyor musunuz çocuğunuz var mı ?
Taşınsaniz mesafenizi koruyabilecek misiniz ?
Eşiniz şimdi rica etmişken kabul edecekseniz edin aksi halde olaylı kavgalı bir şekilde gidecez demesine fırsat vermeyin

ben kv ile anlaşıyorum. hani mecburiyet durumunda aynı binada yaşarım. ama siz zaten sorun yaşamışsınız, bile bile oraya gitmenin manası yok. bir de yerleşince çıkamazsınız. siz de çalışın, eve katkınız olsun, o daha mantıklı.

Evet zaten amacimiz; borcumuzu sifirlamak ve ev parası biriktirmek. Annesinin yanina gidebilmk için, abisi miras malinda oturdu bende oturucam biraz düşüncesinde olduğu için vs.. değil
Valla ben olsam gider otururum. Guzel bir imkan. Kimse kimseye bu devirde al sana ev demez,al sana kira parani vereyim demez yani. Durumunuz toparlanirsa butun evler sizin. Allah saglik versin calisir odersiniz borcunuzu zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…