- 17 Kasım 2018
- 819
- 1.301
- 43
E bütün bunlardan sende paylasacaksin,yardım edersin tabiki ne olmuş,eline mi yapışacak.Ohhh mis gibi Salcan,melemenlik Domatesin,tarhanan neler neler gelir organik.Beklenti şöyle , benim kvdem salcasini bulgurunu tarhanasini pekmezini evinin bahçesinde yapar. eltim de yardima gelmeyince biraz söylenirdi... isterdi napiyorsun anne geleyimmi yardima vs diye söylemesini isterdi..
bu arkadaşın yazdıgina ek olarak kv geçimli bi insanmi bide yeni evli degilsiniz ilişkilerde bazı şeyler rayına oturmuştur gidin deneyin en azından yarın bigun eşiniz başınıza kakmazSınır bilmeyen bir aileyse çok sorun yaşarsınız. Takıntılıyım da diyorsunuz çok yıpranırsınız. Eğer eşiniz ailesini idare edicekse sizi koruyup kolluycaksa, ezdirmiycekse taşının tabi. Burda en önemli şey eş.
Çocuğu kv bırakıp çalışma durumunuz olacaksa zaten kv yi pek görmezsiniz.evet çok zor ve sıkıntılı bir süreç olabilir ama ikiniz çalışınca daha çabuk birikim yapabilirsiniz.bu devirde tek maaşla geçim çok zor.Bir tane 2 yaşında bebeğim var. Kvdemlerle Suan ki evimiz çok uzak. çalışmaya kalksam. Ona birakamam arabamiz yok araba olsa ehliyetim yok. kvdeme biraksam her gün 2 vesaitle gidilmez çekilmez sabahin nurunda.. ama oraya taşındığım zaman kvdeme birakabilir kızımı. O zaman çalışma imkanim daha fazla olur
Sizin yerinizde olsam oraya taşınmak yerine iyi kötü bir işe girip çalışırım maddi sıkıntı için.Herkese hayırlı Ramazanlar arkadaşlar.
5 senelik evliyim. Severek evlendik eşimle. Evlendigimizden beri de hep kiralardayiz. Ve 5 sene içerisinde sürekli borç ödedik kendi başımıza tek maaşla. Biri bitti biri başladı Şimdi de birine altin borcumuz var.. ve 7 ay önce başka bir eve; taşındık bu 5. evimizSuan da maddi anlamda çok zorlaniyoruz. Site de oturuyoruz. Hem kira hem aidat hem ortak gider hem borç ödemek bizi hayli yordu. Ve manevi anlamda huzursuzluğa bile neden oldu. Simdi soruma gelecek olursak. Kayinvalidemlerin 3 katlı evi var orta katindaki kiraci çıktı orasi boşaldı su an. Eşimmin abileri demiş gel burda otur 650 tl kira vermek kolaymi demiş.. yerinde olsa otururdum seni gaz getirmek için söylemiyorum yanlış anlama demiş eşime.Kayinvalidem de oglum ben zamaninda dedim ona gelin burda oturun kiracıyı çıkartırız dedim ama dinlemedi. Burda otursa abisi gibi o da birikim yapar evini alir falan demis. Tabii bu durumu eşim benimle paylaştı.Fikrimi aldi. Düşün taşın. Kabul etmek zorunda degilsin.Ama her şey ortada. Aklin yolu birdir hayatim dedi. Şimdi 2 eltim var. onlarla baya sorunlar yasamislar zamaninda. altli üstü oturmuşlar. 10 12 sene. Ama şimdi 6 ay önce kendi evlerine taşındılar. orda birikim yaptılar. Ama huzursuzluklari da cok oldu. ben simdi maddiyat mi maneviyat mi ? arasinda seçim yapmak zorunda kalmış gibi hissediyorum kendimi. Yani huzurum bozulur kayinvalidemlerle münakaşa yaşarım mutsuz olurum diye korkuyorum. Çok takıntılı birisiyim. Eşimle de cok zorluklar yasadik esimin ailesini kabullenemedim bazi şeylerini cok elestirdim. Ama karşılıklı hicbir zaman bir munakasamiz olmadi. Ama bir avlunun için de yaşayınca olur mu diye korkuyorum. biraz uzun oldu kusura bakmayin hanimlar . Fikirlerinize çoook ihtiyacim var
Eşim çok ileri görüşlü ince fikirli biridir. Şu süreçte bile hazir ev boş hadi oturalim demiyor..O kadar sıkıntı çektiğimiz halde.. sen iyi düşün taşın.. strese sokma kendini bu kadar tasinmayiz olur biter. Maddi anlamda kendimizi yukara cikartana kadar oturucaz zaten dedi .. abisi de 12 sene oturdu. ev parasi biriktirdi. evini aldi çıktı.Sınır bilmeyen bir aileyse çok sorun yaşarsınız. Takıntılıyım da diyorsunuz çok yıpranırsınız. Eğer eşiniz ailesini idare edicekse sizi koruyup kolluycaksa, ezdirmiycekse taşının tabi. Burda en önemli şey eş.
Hem kira ödeyip, hem birikim yapip, hem altın borcu ödemek çok zor. Üstelik hala eğitimim de vaem harç param sinav param vs..Tek maaşla geçiniyorsanız kayınvalidenize yakında ev tutun, çocuğunuzu ona bırakın ve siz de çalışın. Nerede, ne şartlarda bir evde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bu zamanda 650 lira kira gayet uygun. Onu ödemekte zorlanıyorsanız eşinizin yükü gerçekten ağır demektir.
Çok teşekkür ederim. Ne zamandır şu sarı kapli kitabi arıyordum kitapçılarda.. okumak istiyorum.. en kisa zamanda bulup alıcam'Hem pastam dursun,hem karnım doysun' mümkün olmadığına göre yapılacak olan belli.
Kv kötü biri olsa,size kira parasını alın demez.
Kv ile kültür farkını,kadının davranışlarını kafaya takacak kadar problem etmenizi de doğru bulmuyorum.
Takıntılarınızdan kurtulmaya bakın.
Bunu en çok kendiniz,sonra da kızınız için yapın.
Takıntılı ebeveynlik çocuklara tahmin edebileceğimizden daha fazla zarar veriyor.
Mümkünse psikolojik destek alın.
Size şu iki kitabı da tavsiye ederim.
diğer eltilerimin zamaninda daha cahillilleri olduğu halde. bu dediginizin hiçbirini yapmadi. bana yapar mi bilemem.. Hakkini arayan lafini esirgemeyen bir insanimdir. Ayni xamna nerde ne yapacagimi da çok iyi bilirim. Yalnizca evin bahçesinde yazin salça bulgur ekmek tarhana vs.. yapar.. gelini ister yardim etsin hoşuna gider. onun dışında evinin dip köşe temizliğinde hep kızını çağırır.. gelinlerinden o anlamda hicbir şey beklemez.. aşağıda salca bulgur vsKuru ekmek ye kv aynı evde aynı apartmanda oturma
Olur ki öyle bi hata yaparsan şunları yaşayacaksın
Gelmedi bugün (işin olur veya canın istemez)
Şu iş var di yardım etmedi(hiç yoktan iş cikarir)
Bu gelin hergun sokaklarda(bir gün dışarı cikarsin)
Bu gelinin geleni gideni bitmiyor(bir gün bi arkadaşın ailenden bir gelir....)
Bu çok para harcıyor para birikir mi??(evine kendine bi şey alırsın kırk yılda bir).....
Daha böyle uzar gider bu liste
Herkes diyor gelin buraya oturun borcujuzu ödeyin birikiminizi yapın. kolaymi hem 680 kira verip hem altin borcu ödeyip hem birikim yapmak.. bizde 1 haftadir bunu konuşuyorus evde.. ben kararsizim. bi yanim cok istiyor. bir yanim tüylerim ürperiyor. takintili bir insan olduğum icin.. ve sinirli bir yapim var. ortada büyük şeyler yok. amnonlarin konusma tarzi. bir aeyi soylerkenki uslubundaki en ufal bir çirkinlik dahi olsun bunu kafama takarim. o noye bunu nedi niye bu şekilde konuştu diye.. bir de ailem yanimda degil 14 saat uzaklikta. esimin ailesinden cok fazla beklenti içerisindeyim. halbuki onlar cok sicak aile degiller kabullenmem lazimken degistirmeye çalışıyorum sanki.. :/ gorumceme anlattim bu durumumu. insan kucaklayici davranilsin istiyor gurbette olunca dedim. güldü maalesef bizim ailede olmaz bu dediğin Lockam46 dedi. annemi falan görüyorsun sicak kanli degildir evladlarina bile. sn boşver onu bunu takma kafana.. seninkocan kucaklasin. gerisi boş dediNormalde karşıyım ama sizin için mecburiyet olmuş. Kendiniz çalışmayı düşünmüyorsunuz ya da çalışamıyorsunuz belli ki. 5 senedir kiraya, taşınmaya vereceğiniz paraya birikim yapabilirdiniz. Yazık olmuş. Bir de borç varmış. Ödeyin bir an önce. Taşının ama mesafenizi koruyun. En iyisi sizin için bu.
Evet annesiyle özel olarak konuşacak... sadece ben değil.. Eşim bile korkuyor. yoksa boş ev gidip oturmam mi. korkuyorum huzursuzluk olur diye bende dedi. çünkü sende takintilisin. annem cahil dedi.. hani görme duyma bosver desem dinler misin mechul dedi. anneme desem kendini değiştir düzelt diye. bu da mümkün değil dedi..Esiniz annesiyle konussun hir gür istemiyorum diye eger bu konuda anlasilirsa oturulur neden oturulmasin yaaa gecim bu devirde zor. Hatta ve hatta belki kv noz cocuguniza bakar sizde calisir daha cabuk ev sahibi olursunuz
Belki her insanı aynı kefeye koymamak lazım ama ben 3 sene kv aynı evde yaşadım her an yanında olmamı istiyordu her yaptığından haberi olsun istiyordu iki kızı çalışıyor zaten aynı evde kaldigim için her işi yapmamı benden bekliyordu(yaparım ama begenmiyordu)bende normal ev işlerini yapardım büyük işlerde kadın çağırırdı...ablana gitmem bike sorundu gözüne batardı.dogum yaptim ikizlerim oldu bir kız biri erkek.kizim bana oğlum babasına benzedi dururdu sen kızını ayriyorsun(Daha çok emziriyormusum)sabah ezan vaktinde gelip oğlumu emzirmeye çalışırken kucağımdan alıp kalk mama hazırla falan yapıyordu.....anlicagin ben çok çektim çok şükür ayrı evlerdeyiz su an..sızın kv bilemicem...karar sızın.....diğer eltilerimin zamaninda daha cahillilleri olduğu halde. bu dediginizin hiçbirini yapmadi. bana yapar mi bilemem.. Hakkini arayan lafini esirgemeyen bir insanimdir. Ayni xamna nerde ne yapacagimi da çok iyi bilirim. Yalnizca evin bahçesinde yazin salça bulgur ekmek tarhana vs.. yapar.. gelini ister yardim etsin hoşuna gider. onun dışında evinin dip köşe temizliğinde hep kızını çağırır.. gelinlerinden o anlamda hicbir şey beklemez.. aşağıda salca bulgur vs
. yaparken eltim pek gitmezdi. sonra gider o yaptiklarindan kocasini araya koyup alirdj evine.. bunu da doğru bulmuyorum şahsen..
zbenim kvdem öyle değil. hiçbir gelinine de bunlari yapmamış.. sadece cahil..okuma yazma bilmez.. kibar değildir. incefikirli değildir pek fazla.. ama bariz şeyleri yoktur. bir de aynı evdeyaşamak daha kötü. altli ustlu yaşamakla aynimi bence değil. kapin vsr kapatırsn. kafan estimi çıkarsın yukari istemezse evinde oturursun. değil mi amaBelki her insanı aynı kefeye koymamak lazım ama ben 3 sene kv aynı evde yaşadım her an yanında olmamı istiyordu her yaptığından haberi olsun istiyordu iki kızı çalışıyor zaten aynı evde kaldigim için her işi yapmamı benden bekliyordu(yaparım ama begenmiyordu)bende normal ev işlerini yapardım büyük işlerde kadın çağırırdı...ablana gitmem bike sorundu gözüne batardı.dogum yaptim ikizlerim oldu bir kız biri erkek.kizim bana oğlum babasına benzedi dururdu sen kızını ayriyorsun(Daha çok emziriyormusum)sabah ezan vaktinde gelip oğlumu emzirmeye çalışırken kucağımdan alıp kalk mama hazırla falan yapıyordu.....anlicagin ben çok çektim çok şükür ayrı evlerdeyiz su an..sızın kv bilemicem...karar sızın.....
Evet haklisiniz aynı durun deil..ama şahsen ben aynı apartmanda dahi oturmak istemem.cunki beklentisi çok,çok çok fazla değer kıymet poh pohlanma bekliyorzbenim kvdem öyle değil. hiçbir gelinine de bunlari yapmamış.. sadece cahil..okuma yazma bilmez.. kibar değildir. incefikirli değildir pek fazla.. ama bariz şeyleri yoktur. bir de aynı evdeyaşamak daha kötü. altli ustlu yaşamakla aynimi bence değil. kapin vsr kapatırsn. kafan estimi çıkarsın yukari istemezse evinde oturursun. değil mi ama
Herkes diyor gelin buraya oturun borcujuzu ödeyin birikiminizi yapın. kolaymi hem 680 kira verip hem altin borcu ödeyip hem birikim yapmak.. bizde 1 haftadir bunu konuşuyorus evde.. ben kararsizim. bi yanim cok istiyor. bir yanim tüylerim ürperiyor. takintili bir insan olduğum icin.. ve sinirli bir yapim var. ortada büyük şeyler yok. amnonlarin konusma tarzi. bir aeyi soylerkenki uslubundaki en ufal bir çirkinlik dahi olsun bunu kafama takarim. o noye bunu nedi niye bu şekilde konuştu diye.. bir de ailem yanimda degil 14 saat uzaklikta. esimin ailesinden cok fazla beklenti içerisindeyim. halbuki onlar cok sicak aile degiller kabullenmem lazimken degistirmeye çalışıyorum sanki.. :/ gorumceme anlattim bu durumumu. insan kucaklayici davranilsin istiyor gurbette olunca dedim. güldü maalesef bizim ailede olmaz bu dediğin Lockam46 dedi. annemi falan görüyorsun sicak kanli degildir evladlarina bile. sn boşver onu bunu takma kafana.. seninkocan kucaklasin. gerisi boş dedi
Evin içine yapacağınız masrafı da hesapladiniz mi? Hesabınız biraz garip geldi bana kusura bakmayın .Ayda altiyuz kusur kiradan kurtulunca nasıl 2500 TL kalıyor?Bizim burada kenarda kalan paramız 700 tl civarinda. onunla da altin borcumuz olduğu icin direk altin yapiyoruz. geriye elde avuçta kalmiyor. oradayken elimizde kalacak para her seyiyle hesapladik 2.500.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?