- 19 Mart 2017
- 452
- 751
- 23
- Konu Sahibi Papatya129
-
Bildigim kadari ile bu hastaligi stres de tetikliyor ve anlattiginizdan sizdeki sebep agir stres altinda olmak. Ben sizin yerinizde olsam ailemle konusur 1 yil okula ara vermek istedigimi söylerdim ve o 1 yil ailemin yanina dönüp kendime bir hobi edinirdim. Mesela nakis, kavanoz boyama ya da kece isleri gibi inanin insanin tüm zihnini bosaltiyor bunlari yapmak. Bu sürecin sonunda eminim ki daha iyi olursunuz. Kendinize zaman ayirim okul kacmiyor daha yasiniz cok genc bir yil aradan hic bir sey olmaz.Kondu
Seboreik dermatit denildi. Ama bendeki en ileri safhasi sanirim.
Stresim cok yuksekti evet. Ama yaz tatilinde gayet rahat olmama ragmen allahin her gunu bu hastalikla uyandim. Bir gun dahi rahat vermedi.
Hukuk okuyorum, dondurmasam da devam zorunlulugu yok sadece sinavlara gelerek bitirebilirim
Ama universite hayatimi yasayamamak oyle koyuyor ki
Allah yardımcın olsun illaki vardır bu derdinde çaresi bitkisel şeyler dene doğada ölümden başka herşeye çare var yazıyor Kur'an-ı Kerim 'denerden başlayayım anlatmaya bilmiyorum.
Öyle kötüyüm ve çaresizim ki.
Geçen sene dereceyle üniversiteyi kazanmıştım. İstanbula gidecektim, yıllardır istediğim şehirde istediğim bölümü okuyacaktım. Öyle mutluydum ki. Annem ve babamın yüzündeki gururu her gördüğümde daha da mutlu oluyordum.
İlk başlarda her şey güzeldi. Yeni bir çevre yeni arkadaşlar.. bir erkek arkadaşım da vardı çok seviyordum.
Ama uzun sürmedi. Tam final haftamdı ders çalışıyordum elimi gözüme bir attım bir sürü kirpik elimde. Aynı zamanda kaşlarım da dökülüyodu. Bir kaç hafta sonra cildim de dökülmeye başladı. Derim resmen elime geliyordu ve acı biber sürülmüş gibi yanıyordu.
Kaç doktora gittim, neler denedim. Denemediğim ilaç kalmadı ki zaten doktorlar tedavisi yok sadece kortizonla baskilayabiliriz dediler.
24 saat yanan bir surat düşünün. Bunu yazarken bile buz koyarak yazıyorum. Ve ben bu acıyı 6 aydır yaşıyorum.
Kendime özgüvenimi kaybettim. O kadar çirkin duruyorum ki kaşlarım kirpiklerim cilt döküntülerinden dolayı kepekli gibi duruyor.
Modern tıbba inancımı zaten kaybettim.
bu hastalıktan nasıl kurtulacagim. Sifa allahtandir diyip dua ediyorum ama rahatlatamiyorum kendimi. Okulu birakip ailemin yanina donmeyi dusunuyorum. Yurt hayati ayri bir bunaltiyor beni. Hic degilse orda ailem var. Bir taraftan bunu da yediremiyorum kendime universite hayatini yasayamamak o kadar koyuyor ki. Keske kanser falan olsaydim hic degilse ölüp kurtulurdum diyorum bazen. Böylesi her gunum acı dolu psikolojim zaten yerlerde. Ne olur bana bir şey deyin.
nerden başlayayım anlatmaya bilmiyorum.
Geçen sene dereceyle üniversiteyi kazanmıştım. İstanbula gidecektim, yıllardır istediğim şehirde istediğim bölümü okuyacaktım. Öyle mutluydum ki. Annem ve babamın yüzündeki gururu her gördüğümde daha da mutlu oluyordum.
İlk başlarda her şey güzeldi. Yeni bir çevre yeni arkadaşlar.. bir erkek arkadaşım da vardı çok seviyordum.
Ama uzun sürmedi. Tam final haftamdı ders çalışıyordum elimi gözüme bir attım bir sürü kirpik elimde. Aynı zamanda kaşlarım da dökülüyodu. Bir kaç hafta sonra cildim de dökülmeye başladı. Derim resmen elime geliyordu ve acı biber sürülmüş gibi yanıyordu.
Kaç doktora gittim, neler denedim. Denemediğim ilaç kalmadı ki zaten doktorlar tedavisi yok sadece kortizonla baskilayabiliriz dediler.
24 saat yanan bir surat düşünün. Bunu yazarken bile buz koyarak yazıyorum. Ve ben bu acıyı 6 aydır yaşıyorum.
Kendime özgüvenimi kaybettim. O kadar çirkin duruyorum ki kaşlarım kirpiklerim cilt döküntülerinden dolayı kepekli gibi duruyor.
bu hastalıktan nasıl kurtulacagim. Sifa allahtandir diyip dua ediyorum ama rahatlatamiyorum kendimi. Okulu birakip ailemin yanina donmeyi dusunuyorum. Yurt hayati ayri bir bunaltiyor beni. Hic degilse orda ailem var. Bir taraftan bunu da yediremiyorum kendime universite hayatini yasayamamak o kadar koyuyor ki. Keske kanser falan olsaydim hic degilse ölüp kurtulurdum diyorum bazen. Böylesi her gunum acı dolu psikolojim zaten yerlerde. Ne olur bana bir şey deyin.
Canım seboreik dermatit kirpik dökülmesi ve ciltte yanma yapmaz. Saç ve kaşlarda kaşıntılı kepeklenme yapar sadece. Başka birşey daha vardır muhtemelen seni etkileyen.
Öncelikle Allah korusun daha beterinden. Böyle düşünmeyin. Elbet bulunur bir yolu bu kadar kötüsü olmasa da benzer bir sürü rahatsızlık oluyor insanlarda çaresi bulunur elbet. Bence siz böyle kötü düşündükçe de daha kötü olur. Sizi güzel yapan şey saçlarınız kirpikleriniz değil bunu unutmayın. Mutlu olun bol bol dua edin ve başka doktorlara gitmekten çare aramaktan vazgeçmeyin. Elbet bir çaresi vardır ama ruh halinizi iyileştirin önce sonra hepsi düzelir inşallah.nerden başlayayım anlatmaya bilmiyorum.
Ciddi sekilde Glutensiz şekersiz sağlıklı beslenmenin şikayetlerinizi çok çok azaltacağını düşünüyorum hiç denediniz mi ya da araştırdınız mi?Uzun zamandır seboraik dermatit hastayım kullanmadığım bir şey kalmadı var mı yeni tavsiyeler
Kolsuz agop vefat etti . Çok iyi bir hekimdi kendisi. Ama Agop'un öğrencilerinden birine gidilebilir. Sanirim tüm formülleri varmis ogrencilerindeCanımcım belki strestendir finaller bitene kadar sabret
İstanbullu ünlü bir doktor var, adı Kolsuz Agop onu tavsiye ederim
Benim de bir ara saçlarım çok dökülüyordu. Kuaförüm demişti ki saça ve cilde vuran stres 1 haftada yıkar geçer ama iyileşmesi 2 ay alır. Kuaför Tarık valla prof gibi adammış :)
Strese girme, doktora tekrar görün. Fast food yeme, sigara kahve içme. Geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?