tehdit edildiği için şikayetçi olmak ve karşı tarafın ceza alması

dertlerderyabensandal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2015
405
149
53
hanımlar başlık kafa karıştırıcı oldu. ben eski sevgilimi beni ve yakınlarımı tehdit ettiği gerekçesiyle şikayet ettim. daha önce benzer bir suçtan şikayetçi olup karşı tarafın ceza aldığını bilen var mı aranızda? böyle bir şey duydunuz mu? herkes şikayet ediyor ama ceza alan hiç duymadım ben.

Evet ceza almaz. Belki ifadesini alırlar sorguya çağırırlar
Ortada darp,kasten yaralama vs varsa mahkemeye çıkarlar diye biliyorum orda da ceza alır tabiki

dikkat ! edinde siz ceza almayında başka türlü pek bir umudum yok benimde
birde kadınlara inanılmaz haklar verilmiş diyende var
kasten yaralama yok sadece tehdit var benden uzak olsun tek derdim o. bende ceza alabilirmişim kamu davasına düşerse. bu nasıl bir düzen anlamadım ben. elim kolum bağlandı hiç yoktan mahkemelik olmak istemiyorum

Ortada tehdit varsa ve kanıtlarsaniz ceza alır. İnternette kısa bir araştırma yaparsanız işin ehli olan kimselerin yazdığı bilgilendirmeler bulunuyor.

kasten yaralama yok sadece tehdit var benden uzak olsun tek derdim o. bende ceza alabilirmişim kamu davasına düşerse. bu nasıl bir düzen anlamadım ben. elim kolum bağlandı hiç yoktan mahkemelik olmak istemiyorum
Kamu davası yani amme davasina dönüşürse para cezasi alırsınız belki evet malesef boyle olabiliyor. Aile ici olaylarda da oluyor kari koca bi sinirle sikayette bulunuyor sonra barışıyor vs kamu davasina dönüşüyor tehditi ispatlamaniz lazim. Ses kaydini bazen dinlemek istemiyorlar ama sizinki sanirim mesaj di

ceza alır eğer suç işlediği sabit olursa. ama bu ceza büyük ihtimalle hagb ye çevirilir. yani 5 yıl boyunca suç işlememek kaydıyla cezasını çekmez.

hem ses kaydı hemde mesaj var ama asıl ölüm tehditleri ses kaydında belki dinlemek istememiş olabilirler. para cezası yine kabul ederim de başka ceza almam umarım. ben şikayetimi geri almak istiyorum kafam rahat olsun diye. nasıl bir yol izlemem lazım?

Sikayetinizi geri alamazsınız
2.kez ifade verirsiniz.dosya zaten mahkemeye girmistir cunku sikayetci olmussunuz 2. Ifadeniz dosyaya eklenir. 2..ifadede vazgectim sahisla uzlastim kendi hur irademle sikayetimden vazgecmek istiyorum vs dersiniz 2 3 kelime ama bir ise yaramaz. Kamu davasina donusup dönüşememesi de savcinin vercegi bir karar. Belki acmaz dava yani. E devletten takip edin.

e develette bir dosya gözükmüyor benim de kafam karıştı. dosyanın ne durumda olduğunu nasıl öğrenebilirim?

3 ay boyunca takip etmen lazim 3 ay icerisinde açılıyormuş tam.emin olmamamla beraber mart a kadar bak bakalim . Ah ah bu isler o kadar karışık ki şakası yok. Ünlüleri görüyorsun birbirlerinden şikayetçiler hep yok uzaklastirma karari bilmemne eni sonu 5 bin tl 10 bin tl yani

Cok kafana takma bence. Hakimler insan sarrafi olur. Mahkemeye cikadabilirsin çıkmayadabilirsin.
Kisinin uzaklastirma kararı var mi? Sikayetci olduğun kişinin ?

anladım çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

Savcılığa veya karakola bununla ilgili suç duyurusunda bulunduğunuzda yaşadığınız yerin nüfus yoğunluğuyla alakalı belki 1 sene veya daha fazla sürede anca sıra geliyor.İlk başta ara buluculara yönlendiriliyorsunuz.Şayet şikayetinizden vazgeçmezseniz dava açılıyor

Merhaba yeni yasayla kadına yönelik tacizde/şiddette sorgusuz sualsiz gözaltına alıyorlar. Ama sözlü tacizde ve tehditte bu ne kadar işler bilmiyorum. Direkt savcıyla görüşebilirsiniz işiniz hızlanır

Sikayetten vazgecme diye bir sey yok malesef. Çünkü direkt tehdit düşünülüyor,artik bazi seyler değişti . Ornek veriyorum. Bu kisi neden vazgeciyor tehdit mi ediliyor korkutuluyor mu falan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…