- 13 Aralık 2013
- 689
- 442
- 133
- Konu Sahibi Tehtidedilen
-
Kadınları korumak ıćin demedin mi dedinnn
Nerede çekmiş olabilir. Blöf yapıyor olabilir mi acaba. Blöf yaptığını inanırsan hemen şikayetçi ol.Elımde gızlıce cektığı goruntuler olduğunu soyluyor
bende şunu diyorum.eğer ikisine de yasaklasaydı eşit şartlarda yaratırdı.. kadına bekaret koyup erkeģe koymamazĺik bu anlama gelmiyor anladın mEvet kadınları korumak için zina her ikisine de yasaklanmıştır dedim. Bu sözümün sonuna kadar da arkasında dururum ama sen benim demediğim şeyleri demiş gibi gösteriyorsun. Neden sataşıyorsun? Benim ilk mesajım sana hitaben miydi? Neden gocundun ki? :)
Vallahi size birşey izah etmek pek mümkün görünmüyor ben vazgeçiimm sizde hiç bişey olmamış devam edin.Bekaretin kadınları korumak için olduğunu söylemedi ki. Cinselliğin yasak olmasının kadını korumak olduğunu söyledi. Ki sonuna kadar katılıyorum. Bekaret diye bişey olmasaydı erkekler kadınları cinsellik için kullanmayacaklarmıydı sanki.
Mesajda mı belirtmiş bunu?
Ortadoğu zihniyetinde hem fikirim ancak bu görüşlerden İslam'ı tenzih etmek gerek
Dört eşin erkeğe helal kılınmasının sebepleri malumdur ve Peygamber efendimiz SAV, sizin için bir tane hayırlıdır demiştir. Dört nikah himaye maksatlıdır ve şartları çok ağırdır, öyle benim diyen adamın yapacağı işler değil onlar. İslam hükümlerinde gerçekten kadına karşı koruyuculuk vardır, bunu kimse inkar edemez. Ancak insanların İslam'ı işlerine geldiği gibi yorumlaması sonucu bugüne gelinmiş. İslam kadın-erkek eşittir dememiştir hiç bir zaman, böyle bir iddiası yoktur, bu konuyu sizinle istişare etmeyi çok isterim ancak forumda dini tartışmalar yasak. Bugün kadının yaşadığı bağnazlıkla gerçek İslam'ın uzaktan yakından alakası yoktur. İslam asla bakire olmayan kötüdür dememiştir ancak iki cinsede zina haram demiştir. Siz hiç boşanmış bir kadını horlayan İslam hükmü gördünüz mü ? Göremezsiniz, İslam kadını her zaman kollar ama bu erkeklerin işine gelmez o ayrı mesele. Ama çıkıp da İslam kötüdür, bu zulmü İslam yapıyor demek başka bir şey, bu kadar fikrimi belirtmeye zorunlu hissettim kendimi, forum yetkililerinden özür dilerim, isterseniz özelden devam edebiliriz fikir alış verişine
Her konuya uyarı yapıldığı halde konuyu neden dine getiriyorsunuz?Yok cinsel özgürlükmüş de bilmem neymiş de bıdı bıdı bıdı.. İşte İslam bu yüzden yasaklamış bunu, kadını korumak için..
okuman yok mu haaa :) tüm yazdıklarının ve beni neden bir türlü anlayamadıgının özeti aslında bu cümle ''okuman yok mu''seninle tek kelime bile etmeyelim bence :)))Nerenden uydurdun bunu dediğimi? Cidden okuman yok, artık eminim.
bende şunu diyorum.eğer ikisine de yasaklasaydı eşit şartlarda yaratırdı.. kadına bekaret koyup erkeģe koymamazĺik bu anlama gelmiyor anladın m
Vallahi size birşey izah etmek pek mümkün görünmüyor ben vazgeçiimm sizde hiç bişey olmamış devam edin.
Evet ama biz palavra o
Soyle ki, mesela zinanin yasak olmasi, evet kadini 1500 yil onceki toplum sartlarinda rezillikten korumak icin gayet guzel bir yontem.
Ama zinayi dumduz yasaklamak gunumuz toplumlarinda artik cozum olamaz. Belki de yanlis ifade ettim, soyle ki o hukumler Ortadogu beyniyle birlesince faciaya donuyor. Tek basina Islam, Musevili, Hristiyanlik ataerkil olsa dahi, onu yasayan, yorumlayan topluma gore degisir. Rusya da Ortodoks ve dinine bagli bir toplum ama onlarda bekaret tabusu vs yok. Demek istedigim sey, Ortadogu zihniyeti eline ne gecse igrenclestiriyor, Islam da arada kayniyor. Islam artik Ortadogulu olmakla, Ortadoguyla ozdeslesti bence,
O zar oraya cinsellik yasaklansın diye konulmadı. Amaç o olsaydı hırsızlıkta yasak onun içinde bi engel konulurdu, küfür de yasak onun içinde bi engel konulurdu mesela. Mesela kızlık zarının iltihap enfeksiyon gibi şeylerden koruduğunu biliyor musunuz. Asıl amacının ne olduğunu bilmeden ve araştırmadan, kızlık zarına bu anlamı yüklediler diye İslam'ı bu şekilde eleştirmenize gönlüm razı olmuyor.
Çok kotuyum çok erkek arkadaşımla geçenlerde ayrıldık benımle bırlıkte olduğunu herkese anlatmakla tehtıd ettı yalvardım anlatmasın dıye sonra dun benı aradı senı affedıcem soyle nasıl affedıım orospu falan dedı sureklı hakaret edıyor ben Afffet ıstemıyorum dedım demek oyle ha herkese yayacam dedı kızlar nolur benı kotulemeyın bılıyorum yaptığım çok yanlış çok pişmanım bende sımıdde guya affettı ama elimde goruntu var dıyor sureklı bana kufur edıyor hakaret edıyor tehtıd edıyor bundan sonra prezervatıfı bıle sen alacaksın dıyor resmen ilişkiye zorluyor hukuksal olarakda napabılırım bılmıyorum dun ıntaar etmeyı dusundum aılem var onlara bunu yaşatamam ama yapmazsam oğrenılırsede kımsenın yuzune bakamam çok utanıyorum onu mu öldürtiim ben napıım herseyı dusundum çıkış yolu bulamıyorum ağlamaktan artık mahvoldum telefonumu kapatıyorum annemı falan arıyor şerefsız benle konuşmak için napıcam ben suc duyurusunda bulunursam yanımda aılem olmak zorunda mı 18 den buyugum ve ne cezası alır kı elımde bana hakaret mesajları var en agır kufurlerı ettığı falan napıım ben kızlar ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?