bakmak zorunda değil diyenler
yaaa kocaları çok zengin hamıle kaldıkları anda bakıcı tuttular ,
yaaa ev hanımı hepsi kimseye muhtaç değilller , dogurduklarına kendileri bakıyor ,
ben anlamıyorum hem çalış eve para getir hem her türlü hizmetini yerine getir kv ve sülalesi için
eee sonraa onlar senın çocuguna bakmak zorunda değil
kim bakacak pardon komşumu
hiç tanımadıgın sokaktan geçen mi bakacak
lutuf muş lutuf falan değil bas bayada mecburlar bakmaya
en kötü ihtimalle kreş yaşına kadar mecburlar ,
heee halaa mecbur değiller diyorsanız hiç bir kv neden çocuk yapmıyorsunuz diye soramasın .
ne de biliyormusun konu sahibi arkadasım
allah benı sizi muhtaç etti inşallah sizi bana muhtaç etmez de ,
Kocam zengin değil,bakıcı da tutmadık.
Mesleğime 3 yıl ara verip çocuğuma kendim baktım.
Annem ben doğum yapmadan önce işten ayrılmıştı, 3 günlük lohusayken başka bir işe girdi.
Herkesin kendi hayatı ve öncelikleri var.
Benim önceliğim evlat sahibi olmaktı,annemin önceliği emekliliği.
Annem beni büyüyüp yetiştirmiş benim çoçuğuma da bakmaya niye mecbur olsun?
Bu kararı eşimle ben verdiğime göre çocuğumuza kimin,nasıl bakacağı da bizim problemimiz.
Üstelik çalışan kadınlar çocuğuna bakan anneleri maaşa mı bağlıyor?
Herkes kendine çalışıyor,ben çalışacağım,rahat yaşayacağım diye annem veya kayınvaldem niye benim çoçuğuma bakmaya mecbur olsun?
Üstelik konu çocuk bakımıysa mecburiyetle bu iş olmaz,büyükler gönüllü olursa ne ala,olmazsa da darılıp gönül koymak anlamsız geliyor bana.
Herkes doğurduğuna baksın ya da parasını verip bakıcı tutsun,büyükleri ipotek altına almak da nedir?
Kolay mı o yaşta küçük bir çocuğa bakmak, peşinde koşmak?
Oğlumun doğumundan 2 yıl sonra çektiğimiz krediyi 5 yıl ödedik,ben işe ara verdiğim için de zorlandık,nerdeyse 4 yıl boyunca üzerime iğne almadım,yani hem pastam dursun hem karnım doysun demedim.
Evladımı elbette çok seviyorum ama mecbur olmadıkça çocuğu olursa bakmayı da düşünmüyorum.
Ben çocuğumu büyütüp yetiştirdim,sıra onda.