- 18 Ağustos 2016
- 5.184
- 21.637
- 348
- Konu Sahibi papatyam_83
-
Benim kızımda hiç istemiyordubenim kızım da öyle oldu
6 yaşına kadar istemedi okula başlayınca çok istedi
aralarında 9,5 yaş var bende çok ikilemde kalmıştım
şimdi diyorum iyiki olmuşlar
çocuğunuz istiyor mu konu sahibi?
amin inşallahBenim kızımda hiç istemiyordu
5 yaşında bu sene anasınıfına gidiyor
İlk defa bu sene kardeş diye tutturdu
Sınıf arkadaşından kardeşinden bahsedip duruyor hergün :)
Allah isteyen herkese versin
İsteyen herkese maddi manevi güçte versin
Bu zamanda çok zor çocuk yetiştirmek
ben tek çocuktum 13 yaşıma kadar.annem aslında tek büyütmek istiyordu.tek olduğum için tüm stres üstümde idi.annem de sürekli tekrar eden kisti için doğurmak istedi.babamı zaten sevmiyordu.kardeşimle biraz rahatlamış gibiydim baştan.tabi ben bebek halindeki gibi sempatik sevgi talep eder zannediyordum.ama iş öyle değildi. fesat hazımsız bir düşman doğurmuş annem. üstelik bir de başa çıkamıyorum diyordu büyüyünce.bana saygısız yetiştirdi kendi takıntıları ile beynini kemirdi.kardeşimin genetikten gelen ruhsal psikolojik eğilimlerinde de hayır yoktu.hadi annemin onu yetiştirmesindeki hataları ona müstehak da bana zararı dokunuyordu.şuan hiç gerek olmayan destek yerine köstek olan bir düşman. annneme , kardeşimin ökz gibi bakan suratını görmemek için gitmiyorum.onu görmeyince kafam daha rahat.hiç karışmıyorum konuşmuyorum.kardeşim demiyorum bir kere bile abla dediğini duymadım bana.daha üstüne kin gütmek için bahaneler sebepler üretti.daha 20 yaşında. hani ortada, ne alacak verecek, ne gelir gider ne gelin görümce muhabbeti olacak durum bile yok.
Nolur akıl verin bende kalmadı....yaşım 35 ...25 de kızım oldu....çalıştığım için 2.hic düşünemedim zaten kızıma bakıcı baktı hep şükür sorun olmadan e o arada yıllar su gibi geçti ....hadi 2.konusu açılınca da çok.uzak geldi bana hep ....yav tek cocuk olup hayatini mutlu geçiren yok mu...etraftan öyle bir baskı var ki ayh kızın tek kalmasın ayh ilerde bir destekçisi sırdaşı olsun ...yav hadi dertleşelim....Ben 2.düşünmüyorum kardeşi yok diye kızım hep karalar mi bağlayacak yaaaa hayatı boyu?
ben tek çocuktum 13 yaşıma kadar.annem aslında tek büyütmek istiyordu.tek olduğum için tüm stres üstümde idi.annem de sürekli tekrar eden kisti için doğurmak istedi.babamı zaten sevmiyordu.kardeşimle biraz rahatlamış gibiydim baştan.tabi ben bebek halindeki gibi sempatik sevgi talep eder zannediyordum.ama iş öyle değildi. fesat hazımsız bir düşman doğurmuş annem. üstelik bir de başa çıkamıyorum diyordu büyüyünce.bana saygısız yetiştirdi kendi takıntıları ile beynini kemirdi.kardeşimin genetikten gelen ruhsal psikolojik eğilimlerinde de hayır yoktu.hadi annemin onu yetiştirmesindeki hataları ona müstehak da bana zararı dokunuyordu.şuan hiç gerek olmayan destek yerine köstek olan bir düşman. annneme , kardeşimin ökz gibi bakan suratını görmemek için gitmiyorum.onu görmeyince kafam daha rahat.hiç karışmıyorum konuşmuyorum.kardeşim demiyorum bir kere bile abla dediğini duymadım bana.daha üstüne kin gütmek için bahaneler sebepler üretti.daha 20 yaşında. hani ortada, ne alacak verecek, ne gelir gider ne gelin görümce muhabbeti olacak durum bile yok.
Bu durumda aslinda "suclu" olan anneniz ama.
Yetiştirmesini bilmemiş. Kardeşine gercekden üzüldüm. Gercekden icim sizladi.
Benimde ablam var. İlişkimiz sizinkinin tam tersi. İnşallah yakinda size karşı sevgisini gösterir kardeşiniz.
Kimse allah tarafından "saygısız, fesat, takıntılı" doğmaz. Dediğim gibi... bu konuda annen becerememiş
evet.kardeşim yokken bile gergin tartışmalı evlilikleri vardı. babam sürekli gererdi ortamı ikisininde altan almalı bir yapısı yoktu.ikisi de dediklerinde direnirdi.ne anneme ne babama direttiği şeyin imkansız olduğunu anlatmak bile imkansızdı.evlilikleri resmen vardı ama fiilen yoktu.bu huzursuz ortama bir çocuk daha gelmiş oldu. kardeşim küçükken anlamıyordu pek ortamı. sonrasında babam şeker hastalığına bağlı kalp krizinden vefat etti.kardeşimde sanki babamın boşalttığı gerilim ve huzursuzluk koltuğuna oturdu.benim gözümde babamdan pek bir farkı yok.şuan için teyzem dayım hem bana karşı kışkırtmak için onun huysuzluklarına ses çıkarmıyor gibi görünüyorlar.baba tarafı akrabaları var ama pek tanımam babam uzak tuttu bizi zamanında annem tarafı akrabaları var ama tam akraba yani hani bir işin düşünce destek olunca arar bulamazsında her iş biter giden gider vs. sonra "aaa beni neden aramadın" derler o cinsten.Kisti geçsin diye sevmediği adamdan 2.çocuğu yapan annen suçlu
benim bir ablam var akıllara zarar sır felan tutmaz ayan beyan ilan eder destekcin olmaz köstekcin olur hiç kardeşi gibide görmez kendini üstün baskasını hakir görür. herkes evlenip kendi derdine düşüyor. kardeş lazım felan değil benimkide tek yapmayıda düşünmüyorum şuanda
Anneler 2 çocuk 3 çocuk yetiştirmede ciddi hatalar yapıyorlar maalesef birbirlerine düşman yetiştirmek annelerin elinde biraz da ya da tersi yetiştirmek benim var bi tanıdığım resmen annesinden öç almak için kardeşini dövüyor...çok ayrım yapıyor falan....o annenin elinde ya kardeşleri sevdirmek de düşman belletmek deKisti geçsin diye sevmediği adamdan 2.çocuğu yapan annen suçlu
Iste hep gereksiz akrabalardan oluyo hırgürevet.kardeşim yokken bile gergin tartışmalı evlilikleri vardı. babam sürekli gererdi ortamı ikisininde altan almalı bir yapısı yoktu.ikisi de dediklerinde direnirdi.ne anneme ne babama direttiği şeyin imkansız olduğunu anlatmak bile imkansızdı.evlilikleri resmen vardı ama fiilen yoktu.bu huzursuz ortama bir çocuk daha gelmiş oldu. kardeşim küçükken anlamıyordu pek ortamı. sonrasında babam şeker hastalığına bağlı kalp krizinden vefat etti.kardeşimde sanki babamın boşalttığı gerilim ve huzursuzluk koltuğuna oturdu.benim gözümde babamdan pek bir farkı yok.şuan için teyzem dayım hem bana karşı kışkırtmak için onun huysuzluklarına ses çıkarmıyor gibi görünüyorlar.baba tarafı akrabaları var ama pek tanımam babam uzak tuttu bizi zamanında annem tarafı akrabaları var ama tam akraba yani hani bir işin düşünce destek olunca arar bulamazsında her iş biter giden gider vs. sonra "aaa beni neden aramadın" derler o cinsten.
akrabaların çoğu bu konuda mangal körüğü gibi ateşi harlamaya yarıyor.ben abla değilde abi olsaydım ve onun yapısına benzeseydim. ağız burun girişirdik birbirimize gerek akrabaların kışkırtmasından gerek bir etkileri olmadan.akrabalarda her türlü çekirdek çıtlatıp durur izlerlerdi.annem kendi kardeşileri için bizimaramızdaki kardeşlik hiç bitmedi der. kendini kandırır. dayılarımın teyzelerimin çoğu hep diğer illerde yazdan yaza gelirler. öyle bile tartışmalar çıkar aralarında.birde aynı yerde olsaydık hiç geçineceklerini zannetmiyorum. burada bir dayım var.hiç bir şekilde yaranamadık ona ve hala bizden kötüsü yok.Iste hep gereksiz akrabalardan oluyo hırgür
öyle demeyin alimden zalimde doğabilir. nice kötü ailelerden iyileride çıkabiliyor.
Işte mutlak bir durum değil.bu .....herşey olabilir ...inşallah yavrularımız tek de kardeşli de mutlu bireyler olurlar huzurlu mutluSürekli küsen, herşeye alınan, her lafı kendine çeken buna ragmen devamlı laf sokan, kırıcı konuşup karşıdakini düşünmeyen ancak her şekilde alttan alınan bir kardeşi de olabilir.
Hayırlısı demek lazim. Kardeşi yok diye dünyada yalnız kalacak anlamına gelmediği gibi 7-8 kardeş olup kimsesiz gibi yaşayanlar da var.
Herşeyin hayırlısı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?