tek çocuk bencillikmi

20 yaşındayım ve tek çocuğum. Eksikliğini hissetmiyorum. Özellikle çevremde kardeşi yüzünden ne sıkıntılar yaşayan insanları gördükten sonra hiç hissetmiyorum, gayet mutluyum.
Hic kardes eksikligi hissetigin olmadimi iyi neyetli soruyorum.

Tek çocuğum . Evleninceye kadar anlamadım . Eksikliğini hissetmedim . Ama evlendikten sonra hele bir de uzakta yaşıyorsanız yükü daha da ağır oluyor . Hele bunu aileniz sürekli hissettiriyorsa . Çok isterdim bi kardeşim olmasını

@GangstaWalk sözlerinize katılıyorum, tek çocuklu ya da çok çocuklu olmak tercih meselesi, insanlara doğurun ya da doğurmayın diyemem, böyle bir talepte bulunma hakkımız da yok zaten ama mesele 9 ay rahminde taşıyıp doğurmak değil, 10 tane çocuk doğurulur ama hepsine manen yetebilmek çok önemli, maddiyat bir yere kadar, yavan ekmek, bahçede 2 ip bir plastik topla oynayarak mutlu olabilir çocuklar, illa her çıkan oyuncağa sahip olmaları gerekmiyor, büyüğün küçülenleri giydirilir, marka olması şart değil pazardan kıyafet alınır, bunlara çözüm var ama manen doyum lazım, çocuk anne baba sevgisinin açlığını çekmemeli, anne kardeşim bana vurdu diye ağladığında o senin kardeşin, kardeşini idare edeceksin ne var vurduysa denip 2 şaplakta anneden yememeli.

Çocuklar hızlı büyüyor, bebeklikleri de zor ama büyüdükçe farklı sorunlarla karşılaşıyorsunuz ve aynı anne babanın her bir çocuğu başka bir karakterle doğuyor ve siz her çocuğunuzda annelik bilgilerinizi güncelliyorsunuz, her çocuğunuza farklı annelik yapmak zorunda kalıyorsunuz, çocuğunuza istikrarlı bir davranış sergilemeniz gerekiyor, çocukken giyebildiği askılı bluzu ergenliğe girdiğinde giyemezsin diye yasaklarsanız çocuk sizi ve davranışlarınızı sorguluyor.

Yeniden anne olmayı düşünürken tüm çocuklarınıza eşit davranıp davranmayacağınızı sorgulamanız lazım, bunu yapmazsanız ve çocuklarınızdan birini mutsuz ederseniz üzüntüsünü yine siz çekiyorsunuz zira zaman öyle bir zaman ki artık çocuklar ailede görmediği sevgi ve şefkati çok yanlış yollarda arayabiliyor.

Anne olarak doğmuyoruz, anneliği çocuklarımızla öğreniyoruz attığımız her yanlış adım yeni bir sorunu beraberinde getiriyor.

4 aylik oglum var. Sakin bir cocuk. Aglamasi gece uyanmasi yok.
Ama evliligimin 8.senesinde dogurdugumdan rahata alisiktim ve suan cok yoruldugumu hissediyorum.
Ikinci cocuk istemiyorum desem de cocugumu kardessiz birakmak istemiyorum. 3 4 yasina geldiginde kardesi olsun istiyorum. Biz hep hayatta olmiycaz. Biz oldugumuzde yapayalniz kalmasini istemiyorum.

hic bir çocuğun kardeşim yok diye anneyi babayı suçlama hakkı yok bu sizin tercihiniz. Ayrıca tek çocuk olmak pek çok yönden de avantaj çocuk için.

Reactions: 000
kardeşim var, iyi ki de var. onsuz olsam ne yapardım diye hep düşünürüm.
anneme anlatamam ona anlatırım eşime anlatamam ona anlatırım. bir kızım var kardeş sevgisini bilmesem tek çocuk kalabilirdi. çünkü çalışıyorum ve bende zor büyüttüm. ama kardeşi olsun istiyorum.

Sen kardeş olayını düşünmeden önce kendin istiyor musun ve hazır mısın bunu düşün bence. Ikinci çocukla beraber sorumluluklar ve yorgunluklar artacak. Evin içinde bunalmış mutsuz gergin ve en sonunda çocuklarına agresif davranan bir anne olup kızını mutsuz etmektense. Tek çocuk olup mutlu bir anne sahibi olup huzurla büyümesi de bir seçenek. Ikinci çocuğun sorumluluğunu psikolojin ve bedenin kaldıracak mı ilk ona karar ver bence

Çocuğunun kardeşten önce sağlıklı ve mutlu bir amneye ihtiyacı var. Kardeş olsun diye değil ikinci kez anne olmak istiyor musun?
Benim kızım 2 yaşında ve ikinci kez anne olmayı düşünmüyorum.

Maddi olarak yetebilmek de çok önemli bence, çocuk yavan ekmekle de büyür lafına katılmıyorum. O çağlarda değiliz. Maddiyat gayet önemli, benim 3 kardeşim var ve ailem bana maddi olarak yetemeseydi suçlardım onları gayet.

4 kardeşi hepsini çooook seviyorum iyi ki varlar. Her zaman yanımda destekçiler. Abim arar kız kardeşimle Zaten 7-24 konuşuyoruz her derdimi o bilir. Ne zaman bişeye ihtiyacım olsa kardeşlerim kolay ilk. İki kızım var. Bende başka bebek düşünmüyorum. Ama iki kız kardeş oldukları için içim rahat inş onlarda teyzesiyle ben gibi olurlar :)

Bana sorsalardi bu dünyaya gelmeyi istemezdim.Hala da böyle düsünüyorum.Ama cocugumun olmasini cok istedim.Kizim 4 yasinda simdi.Kardesinin olmasini da cok isterdim ama maalesef olmadi.Bazen düsünüyorum da günün birinde benim kizimda beni niye dünyaya getirdin derse diye.O zaman icimi büyük bir hüzün kapliyor.

Bence hazır kızınız küçük 1 tane daha doğurur ömür boyu rahat olun bende tek çocuğum ve inanın okadar zorki çok kötü birşey annem e babama her fırsatta kızıyorum keşke benimde bi ablam abim yada kardeşim olsaydı diye ama yok bende bunu kızınız yapmayın bence hayatta hersey yavrularimiz icin

iyi anlastigim bir kiz arkadasim vardi kafalarimizin uydugu birde arkadas grubumuz cocuklarimiz hep ayni yilin cocuklari genelimiZn ilk bebegi falan.bu arkadasimda tek cocuk biz 2. Leri ne zaman yapsak yada yapsakmi vs diye konusurken bu arkadas hep ayni seyi soylerdi.ben tek cocuk olarak buyudum annemle babam ayrildi bu yuzden kardes imkanim yoktu ama İyikide yoktu herseyi onume sundular 18 ime basinca arabam oldu en iyi unv lerde okudUm hayatim boyunca bir kardesin eksikligini hissetmedim cunku kardesten ote arkadaslarim var benim derdi.inanilmaz kulturLu ona yakin yabanci dili ve turkiyenin en gozde bakanliklarindan birinde calisiyordu Ve asla 2. Cocugu yaomiycam derdi.
bir gun arkadasin annesi rahatsizlandi ciddi sekilde,bu sureci atlattiklarinda bir duydukki arkadas hamile sok olduk.
soylediGi tek sey bu dogsun hemen bir tane daha doguracam.annem hastayken anladimki herseyin fazlasiyla oldugu hayatta tek eksigim bir.kardesmis hastane kapilarinda en yakinimdaki insanlar bile 3 5 gun sonra dagildi ama kardes olsa oylemi olurdu demisti.cok uzun oldu kusura bakmayin konunun ozu kardes candiR.2 minik kizim var 4 ve 2 yaslarinda ins bir sure sonra 3. Bir bebek istiyoruz kismet artik

Tek çocuklu akrabalarim cok pismanlar. Bana hep mutlaka 2. De yap dediler. Zaten bende tek cocuk sevmem. Bence. Kardes ozeliklede kiz kardes candir....

Ben de bu ara aynı soru ile cebelleşiyorum. Kızım 4 yaşını doldurdu ve uykusu daha yeni düzene girdi. Kardeş için uygun bir zaman olduğunu düşünüyorum ancak hem bedenen hem de psikolojik olarak tekrar başa dönmeyi, aynı sıkıntıları yaşamayı göze alabilir miyim emin olamıyorum.
Bir de benim bir kızkardeşim var. Benden 3 yaş küçük. Annem ve babam sıra ile hastalandılar ve 2 sene arayla kaybettik ikisini de. Hem annemin hem babamın hastane süreçlerinde kardeşim yardımcı olmamayı seçti. Bütün hastane işleri ile ben ve eşim uğraştık. Tek çocuk olsaydım bu kadar yıpranmazdım. Dolayısıyla iki kız kardeş birbirine destektir veya biz hastalanınca birbirine destek olurlar, yalnız kalmazlar gibi söylemlerin çok da geçerli olmadığını yaşayarak gördüm.

Bencillik olsa bir tanede yapilmaz neticede oda buyuk sorumluluk cocuklara tek baslarinada ayakta kalmayi ogretmek lazim devamli bir destekci sirdas vs yanlarinda olamaz 5 cocuk yaparsin hicbiri gorusmez birbiriyle garantisi varmi bunlarin herkes psikolojik ve maddi acidan yetebilcegi kdr cocuk yapmali sirf kardesi olsun diye degil

ama arkadaslar ben istemiyorum 2.kez anne olmayi
sadece kiziim icin vicdan yapiyorum..amma allahtan hayirlisini diliuorum

onu zaten benn istemiyorum
2.kez anne olmak falan ...agir gelir bana kendime guvememiyorum zaten..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…