tek çocuk bencillikmi

hayir canim suanda kesinlikle istemiyorum zaten...hatta odum kopuyor olursa diye...ilerde dusunxelerim degisirse cok istersem denerim ama suan tek idealim calisio para kazanip ona cpkm guzel bir gelecek vermek...2.yi yaparsam butun hayaller suya duser..sirf kizim kardessiz kalmasin diye yaparim o da dogrumu bilmem

maddi acidan cok maneviyattam korkiyorum 2 cocuga yetemeyebilirim...psikolojik olarak o guc te degilim...genc anne oldum..hayalalarim heveslerim hep ertelendi...simdi kiziim.buyudu sayilir jayallerime yaklasicam gibi bir his var...ama bu konu da da vicdan yapmiyor dehilum...kardessiz birakmak konusunda..sirf kendi hayallerim icin kendi psikolojim iciin

evet ben hatirladim...bilemiyorum sizin kaderini oyleymis ablanizla ilgili..cok uzucu bir durum.gercekten

İkinci çocuktan sonra enerjiniz çok düşer, mutsuz, tahammülsüz olur ikisine de bunu yansıtırsanız daha kötü olur.
Gücünüzün zorlanacağını düşünüyorsanız şuan için kardeşinin olmaması çocuğunuz için daha iyi olabilir.
Ayrıca tek çocuğum ben de ve bir üye de demiş çevremdeki kötü örneklere bakınca daha bir memnun oluyorum. Ha çok güzel de destek olabilirler birbirlerine tabii ama tamamen psikolojinize, isteğinize göre davranın derim.

bu konuyu bundan birkaç ay önce okusaydım cevabım daha farklı olacaktı :)
ikinci çocuk fikrine uzaktım, birtakım yıpranmışlıklarım vardı
kızımla ilgili oturması gereken bazı davranışları vardı.
çok sevilen ve şımartılan bir çocuktur geniş aile içinde ve ben çevremdeki bazı örneklerden gözlemlediğim kadarıyla iki kardeş arası ortalama bir sene sürecek ve kıskançlık temelli o doğal süreci idare edecek gücü kendimde bulamıyordum
üstelik işimle ilgili kaygılarım vardı çocuk vesilesiyle işimi biraz rölantiye almıştım ve birşeyler üretemediğim için kendimi vicdanen rahatsız hissediyordum
kızım artık 5 yaşında, bana eskiden bebek sevdirmeyen çocuk şimdi kardeş aşkıyla yanıp tutuşuyor kreşte tanıştığı çocukları eve getirmeye çalışıyor
"ben çok yalnız bir çocuğum, keşke bir kardeşim olsa, karnında bebek mi var?" sözünü her gün defalarca duyuyorum ve üzülüyorum.
acaba geç mi kaldım diyorum. kardeşi olup onunla oynayacak çağa geldiğinde kendisi bu sefer istemeyebilir.
art arda çocuk fikrine son derece karşıyken şimdi bir "acaba?" kaldı aklımda...
çok geç olmadan harekete geçme ihtiyacı hissediyorum.
bir de şu var, bir sene önceye kadar biyolojik saatimden tık sesi gelmiyordu şimdi bebek görünce bişeyler oluyor bana kanım kaynıyor:) aslında en güzeli kendimizi dinlemek...
önce anne hazır olmalı.

çevremde de gözlediğim bir durum 4 yaştan 5 e geçince birdenbire sevgi pıtırcığı oluyorlar küçüklere karşı :)
biz üç kardeşiz küçüğümle aramda 6 yaş var büyükle 3
küçüğümle çok daha iyi anlaşırım o yüzden yaş aralığı çok önemli bir kriter değildi benim için...

herkesin kendi deneyimidir ama ben ne zaman olursa olsun ikinci çocuğu düşünüyorum
koskoca kadınım 34 yaşındayım bugün kardeşimle küçükken bilgisayarda oynadığımız oyunu bulup indirdik kahkahalarla oynadık ve bana dedi ki: "şu oyunu senden başka kimseyle bu kadar keyifle oynayamam"
ikimizin de çok can dostlarımız vardır ama birebir paylaşımımız bambaşka

şimdi bu tarz konularda birbiriyle anlaşamayan birşey paylaşamayan küs kalan kardeşler de örnek gösteriliyor mesela ben benden büyüğümle böyleyim. küçüğüm doğmasaydı abla-kardeş olmanın bu kadar keyifli olduğunu bilemeyecektim. İyi ki doğurmuş annem onu :)

herkesin karşılaşacağı durum farklıdır.
zor bir karar, ne diyeyim...

canim uzun yorumun icin teselkurler dikkatle okudum...zaten benimde vicdan yaptigim.seyleri yazmissin kizim acisindan...hatta derin dusunmemeye calistim ..cok etkilenirim diye...siz babamla.berabrrsiniz ben tekim.cumlesi beni cok uzdu insalah ole bisey demez ama kiziim.suan ben kilomdan dolayi gobegim ciksa gelip vurur ve aglar karninda bebek yok degilmi der..bazen onu demek.icim var derim vurma kardesine derim cok aglar yalvarir nolur yapma bole seyler bu sakayi istemiyorum.falaj der..asla istemiyor syan..ama cocuk akli tabi kiskanir simdi..benim.derdim.ilerisi icin...gecende benim neden ablam yok diyede kizdi bana hatta ..if of cocuk akli iste ...2 cocugu omru hayatimda istemiyorum.demiyorum.ama ben...sadece calisma hayaatina biramonce girebilmek benim derdim...kiziimdan dolayi en verimli engenc en enerjik.yillarim.evde geciyor kendimi ise yaramaz hissediyorum ..maddi olrakada baya ihtiyac halindeyim..tam buyudu ise girebiliriim artik derken sirf kiziim kardes duygusunu tatsin diye yeniden eve kapanmak cok zoruma gider..calismak gibi bir niyetim.olmasaydi yapardjm.belki ama tek idealim isinde basarili biri olmak para kazanmak....somrada vicdanim beni rahatsiz ediyor....ya kardes duygusuunu yasayamadugi icin uzulurse....

insalah 5 yaslarinda kardes diye tutturmaz gorumcemin kizii da 4 yasinda benni kiyle asiri severler birbirlwrini simdi gorumcrm.hamile oraya gidince hep.muhabbetleri kardesi olcak zehranin falan...bebek dogunca insalah heves etmez ya insalah ...ben isyemiyorum.cunku suann..

evet bu seferde 2.ye bencillik olucak
sirf kiziim o duuyguyu tatsin diye madii manevi zor bir hayata adim.atcak 2 . de..allahtan simdilik kararrim.net...istemiyorum tabi....

3 tane ablam var.. Kesinlikle kardeşlik duygusunu tatmalı derdim. Ama artık öyle düşünmüyorum. Vücudumun hamilelik gibi bir döngüyü kaldırabileceğine inanmıyorum. Tüm hayatımı tekrar boz düzelt.. Üstelik 2.çocuk artık tamamen lüks.. Tüm imkanları tek çocuğa vermek yerine 2 çocuğa vermek daha zor. Trilyonluk patronum bile 2.çocuğa bakabilecek maddi gücüm yok diyor O öyle diyorsa biz ilkini bile yarım mı yapsaydık dedim ben özetle tek çocuk candır.

Her çocuk bir olmaz kimisi zor büyür kimisi çok kolay buna çokça şahit oldum ve evet her çocuğun kardeşi olmalı bence iyi yada kötü kendi kanından birinin olması gerekli bence.

hiç okumamışsın ki yazdıklarımı. neyse.

yaş farkımızın az olduğu ve çok olduğu kardeşlerim var. hayatıma büyük etkileri yok. hatta kendimi hep yalnız hissederim tek kız olduğum için.

kardeşlerim olduğu için zamanında çok saçma zorluklarda yaşadım.

benim açımdan kardeş şart falan değil. ama gariptirki kendi çocuğumun kardeşi olsun istiyorum.ama aralarındaki ilişkiyi sağlamlaştırmakta benim görevimmiş gibi hissediyorum yoksa bi işe yaramıyor.istemiyorsanız çok zorlamayın.

ben direkt başlığa yönelik yorum yapıyorum.
2 kardeşim var. biri dert ortağım moral kaynağım. biri de hayatı burnumuzdan getirir. ama ikisi de iyi ki varlar. tek olmayı asla istemezdim.
şu an 1 oğlum var Allah bağışlar inş. onun hep kardeşi olsun isterdim. ama zamanı ayarlayamıyordum. gelgelelim şimdi sağlık problemi yaşıyorum inş atlatırım da oğlumun hayırlısıyla sağlıkla kardeşi olur diyorum.
şartlarım da çok müsait değil aslında. ücretsiz izin alamam, bakacak yakınım yok gibi..

Benim bı abim varda nolmus kendine hayrı yok
Çocuk yetiştirmek zor üstelik bu zamanda imkanın varsa evet yap ama yoksa mevcut imkanı ikiye bölmek bencillik asıl
Çocuğu daha iyi sartda yaşatmak varken....

2 kızım var.2.yı sırf büyüğüm bebekli olan evden eve gelmiyor diye yaptk dyebilirm.2 yaş araları byüyünce bana teşekkür edeceklerine inanıyorum şuan pek iyi gtmeesede byüyünce arkadaş olacaklar inşllah

belkide 5 yıldır bu tür açılan konuların hepsini tek tek okurum üşenmeden ve ben hep kesinlikle tek çocuk derdim çünkü hamileliklerim çokta iç açıcı geçmiyor 2 kaybım var (1 erkek 1 kız), ama maalesef bu 5 yıl içinde o kadar çok yakın akraba kayıbı yaşadımki hayatımda ve kayıp yakınları kardeşleriyle acılarını paylaşıyorlardı ,gelip geçicidir dedim yine tek çocuk fikrinde kaldım ,oturduğum binada iş arkadaşlarımda tek çocuğu olan ve çocuk yapma yaşı geçmiş herkese tek tek sorardım pişmanmısınız diye evet diyorlar buna rağmen istemiyordum taaki babamı kaybedene kadar biz 4 kardeşiz fakat ben acımı kendim yaşadım yine tek çocuk fikri bu sefer netleşti dedim, kardeş de hiçmiş dedim ve inanmazsınız babamı kaybettiğiim gün hamile olduğumu öğrendim o bana onun bıraktığı bir hediye diye düşündüm,ne sevincimi yaşayabildim ne üzüntümü ,peş peşe çocuk olayı bana hiçbir zaman cazip gelmedi çünkü çevrem de yapanların çoğu pişman yada ilk çocukta inanılmaz bir psikolojik problem bırakmış ,ilk çocuğum 9 yaşında bu zamana kadar sevgimizi fazlasıyla verdik bu konuda pişmanlık asla duymam bu kadar ara vermenin bir sebebide buydu ,okulların açıldığı gün oğlumun tek çocuk olan bütün arkadaşları etrafımdaydı adı ne olacak?çok sevindik ....teyze falan üzüldüm hepsi istiyor kardeşi olsun sonuçta küçük değiller ,sonuç şu ki benim gibi tabularını asla yıkmayan ve tek çocuk diye direten ben bile 2 çocuk konusuna yenik düştüm ,şimdi Allah a dua ediyorum Allahım benden 2 tane aldın oğlumu verdin kızımı da ver diye ve şuan da bir kız bebek bekliyorum ,inşallah sağ sağlim kucağıma alırım .Allah herkesin gönlüne göre versin bu bencillik değil bakacak olan sizsiniz ileride pişman olurum derseniz yapın sonra pişmanlık fayda etmiyor

Kesinlikle istemeyeceğüm bişey 2 çocuk
Niye bencillik olsun maddi manevi daha uygun bulduğum bişey
Örnek vermek gerekirse kızım için yurtdışı eğitimi düşünüyorum epey masraflı özel okul vs en basiti ayakkabı aldım indirimli hali 135Tl bunu iki çocuk için yapmam çok zor ayrıca manevi açıdan o enerjim yok bir yardımcı şart kızıma yeteneyebilirim
Az olsun öz olsun

Reactions: 000
Kardes kucukken guzel, boyutlarinda ev ici oyun arkadasi sirdasi oluyor insanin.
Bnm erkek kardesim var, iyiki de var.
Oglum dogdu 2 yasina geldi bn ona kardes istedim cunku parcalansam da yetemiyordum ona.
Kizim oldu aralari abisiyle 3 yas.
Cok cok mutlu oluyorum onlari oynarken gorunce.
Oglumun iklimi degisti resmen.
Kizim buyusun 3.yu de istiyorum.
Aralarindaki dengeyi kurmak anne babaya dusuyor.
Bnm annem denge kurmadi ayristirdi hep, ona ragmen iyiki kardesim var diyorum.
Esim tek cocuk ve kimse kizmasin ama tek cocuklar ne kadar kabul etmeseler de bencil oluyorlar.
Evde hersey onlara gore , hele ki bu zaman anneleriyle is iyice cigrindan cikmis durumda.
Tabi illa ki istisnalar vardir ama bnm gordugum tek cocuklar genelde kendini evin hakimi goruyor.
Dun surekli tek cocugu savunan arkadasim artik ogluyla basedemedigin soylefi, kardes lazim sanirim dedi hatta.
Bilmiyorum bn kardesten yanayim

evet bu seferde 2.ye bencillik olucak
sirf kiziim o duuyguyu tatsin diye madii manevi zor bir hayata adim.atcak 2 . de..allahtan simdilik kararrim.net...istemiyorum tabi....

Ben de istemiyorum ikinciyi. Maddi olarak cok problem olmaz ama manevi olarak iki cocuga bakmak calistigim icin bana cok agir gelir. Bu defa kendime vakit ayiramam. Kendim gerilir mutsuz olurum bu yine cocuguma yansir. Isten ciksam maddi olarak kisitli bir hayat sunarim. Yani her turlu bi yerden kisilacak.

Kardes sanildigi gibi her daim sahane olan bir sey degil. Etrafimda miras davasindan falan dusman kesilen o kadar kardesler var ki... esim tek cocuk hic bir derdi yok kafasi rahat. Benim abim dogum yaptigimda hastaneye bile gelmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…