- 10 Aralık 2017
- 318
- 75
- 98
- Konu Sahibi Hayatsahnem
-
Aslında bende böyle düşünüyorum evlenip gidecek yine kalıcaksın ama kızım bi kardeşi olsun istermi diye düşünüyorum eşim sen kendi rahatını düşünüyorsun çocuga yazık ediyorsun diyor hakaret ediyorBizim akrabanin 3 cocugu vardi bir suru evli torunu vardi. Ama 90 yasinda baskasinin yaninda öldü hicbiri kadina sahip cikmadi. Oyle kotu bi kadinda degilmis, fedakar bir anneymis. Zaten kotu bile olsa bari son anlarinda yaninda olursun.
Cocuk yapmak istiyorsaniz yapin ama yalniz kalmayayim diye yapcaksaniz hicbiseyin garantisi yok. 2. Cocukta evlenecek gidecek kendi ailesi evi olacak. Sizi anca ziyaret ederler. 7/24 yaninizda olmayacak kimse.
Aslında yanlış anlaşıldı bana baksın diye degil aynı benim annemde sizin annenizin düşüncesinde anne babadan arkaya tek başına kalmak kötü kız kardeş olsa birbirine sahip çıkar dertleşir anlamındaÇocuk, ileride bana baksın diye yapılmaz.
Varsa böyle bir düşünceniz, aklımızdan çıkarım zira yaşlı bakım evi diye bir yer olmazdı.
Annem tek çocuk, ailesinin her şeyine yetişti.
Ama ablamla bize tek şartı, asla tek çocukta kalmamamızdı.
‘Bakın annem babam öldü, kimsem yok. Omzunda ağlayıp acımı paylaşacağım, onları anıp hatırlayacağım, berbaer dua edeceğim, beni bendem iyi tanıyan kimsem kalmadı. Bunu evlatlarınıza yapmayın, siz gidince kimsesiz bırakmayın.’ der hep.
Haklı da.
Hayatımda çocuklarım kadar en kıymetlimdir ablam, o olmasa ben böyle bir kadın olamazdım...
Tek çocuğun fazlaca bencillik olduğunu düşünüyorum.Aslında yanlış anlaşıldı bana baksın diye degil aynı benim annemde sizin annenizin düşüncesinde anne babadan arkaya tek başına kalmak kötü kız kardeş olsa birbirine sahip çıkar dertleşir anlamında
Siz çocuk olayını çok farklı anlamışsın.Yaşlılık için çocuk yapma bizim kültürümüz bakın avrupada 18 inde bağımsız oluyorlar.Yaşlılar bakım evine gidiyor.Çocuk yapmak hayatın bir evresi.Sevginin farklı bir boyutu.Çocuk ile hersey değişiyor.Çocuğum yok hiç de yapmayacagim.. Ben çocuksuz mutlu olanlardanim. Cevremde 3 çocuğu olup hepsi yurtdisinda olan,ya da senede bir uğrayan insanlar var. Yaşlanınca mutlu olayım diye gençlik heba edilmez bence. Kaldi ki onun da garantisi yok dediğim gibi.
Vicdan azabı çekmezsiniz neden çekesiniz, evladınızı ayakları yere basan, eğitimli, hayatını kurup idame ettirecek, kimseye muhtaç olmayacak bir birey olarak yetiştirirseniz kimseye ihtiyaç duymaz.Aslında ben düşünmedim ama annem biz her zaman yaşıcak degiliz çocukların olsun deyince içime korku düştü ya anneme diyorum 5 çocugu olupta faydası olmayan lar var ama aşırı baskı kuruyorlar vicdan azabı çekermiyim diye korkuyorum
canim ölüm asukun masukuna kavusmasi demektirİyi geceler arkadaşlar önceki konularımda da yazmıştım 2. Çocuk yapmak bana çok imkansız geliyor diye bakamıcam gibi geliyor korkuyorum ama annem de her zaman tek çocuk olmaz ilerde yalnız kalırsın diyor içime dert oldu illa istiyor çocukların sahip çıkar diyor düşündüğüm de dogru geliyor çevremde yaşı ilerlemiş olanların bir sürü çocugu var torunları çok ama cesaretim hiç yok zaten ölüm korkum var ölğcemizi bile bile yaşamak çok korkunç geliyor sevdiklerimin ölecegini bilerek yaşamak beynim donuyor sanki ama annem illa yap diyor kırmak ta istemiyorum sizce tek çocukla olmaz mı
Aslında bende böyle düşünüyorum evlenip gidecek yine kalıcaksın ama kızım bi kardeşi olsun istermi diye düşünüyorum eşim sen kendi rahatını düşünüyorsun çocuga yazık ediyorsun diyor hakaret ediyor
Ayni durumdayiz benimde 1 kizim var. Ne kuzeni.ne kardesi.hicbirseyi yok ilerde yalniz kalirmi uzulurmu diye cok düşünüyorum. Ama 2.yi ne esim ne ben dusunmuyoruz.... cok iyi dusunulmesi gereken bir konu..Benimde bi tane kızım var 2. Bi çocuk asla düşünmüyorum üstelik eşimde bende tek çocuguz kızımızın amca, dayı, hala, teyze, kuzen, yegen hiç bişeyi yok tek korkum ilerde kızım bi başına sıkıntı yaşarmı ? Yani böyle bi durumda ilerde yalnız kalmanızı düşünmenizi şaşkınlıkla karşıladım açıkçası
Ya ben bu cümleyi birine söyleyeceğime hiçBenimde bi tane kızım var 2. Bi çocuk asla düşünmüyorum üstelik eşimde bende tek çocuguz kızımızın amca, dayı, hala, teyze, kuzen, yegen hiç bişeyi yok tek korkum ilerde kızım bi başına sıkıntı yaşarmı ? Yani böyle bi durumda ilerde yalnız kalmanızı düşünmenizi şaşkınlıkla karşıladım açıkçası
Ister mi istemez mi onu bilemem. Ben tektim hala tekim ve kardes eksikligi hissetmiyorum. Kucukken de istemezdim.
Kızım da tek çocuk, o da hem küçükken kardeş istemedi, hem de şimdi tek olmaktan memnun, bazen belli bir yaştan sonra kardeş eksikliği hissetmiş midir diye soruyorum sohbet ederken, kardeşi olmamasından memnun olduğunu söylüyor bunu da benle ve babasıyla olan ilişkilerinin iyi olmasına bağlıyor, duygularını samimi olarak dile getirdiğine inanıyorum, tek çocuk hiç çocuk veya tek çocuk şımarık olur sözlerine de katılmıyorum, çocuğu nasıl yetiştirdiğinize bağlı bence.Ben tek cocugum gayet de guzel olmusum ayol
Allah bozmasin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?