Tek çoçuk la ilerde yalnız mı kalınır

Aslında bende böyle düşünüyorum evlenip gidecek yine kalıcaksın ama kızım bi kardeşi olsun istermi diye düşünüyorum eşim sen kendi rahatını düşünüyorsun çocuga yazık ediyorsun diyor hakaret ediyor

Aslında yanlış anlaşıldı bana baksın diye degil aynı benim annemde sizin annenizin düşüncesinde anne babadan arkaya tek başına kalmak kötü kız kardeş olsa birbirine sahip çıkar dertleşir anlamında

Tek çocuğun fazlaca bencillik olduğunu düşünüyorum.
Ha sıkıntı vardır, olmaz anlarım ama bilinçli olarak tek çocuk büyütmek, anneliğe yakışmayacak türde bir bencillik.
Evet bu devirde çok zor, maddi manevi yıpranma.
2 ve 1 yaşlarında oğullarım var.
Tek olsaydı yurtdışında okutur, muhteşem bir hayat sunabilirdim.
Ama kardeşi oldu süpriz şekilde, şuan anlıyorum ki çocuğumun önüne kral tahtları koysam da uyanır uyanmaz ‘beebeeee’ diye kardeşini araması, onun odasına gitmesinin bir değeri olamaz dünyada.

Siz çocuk olayını çok farklı anlamışsın.Yaşlılık için çocuk yapma bizim kültürümüz bakın avrupada 18 inde bağımsız oluyorlar.Yaşlılar bakım evine gidiyor.Çocuk yapmak hayatın bir evresi.Sevginin farklı bir boyutu.Çocuk ile hersey değişiyor.

Vicdan azabı çekmezsiniz neden çekesiniz, evladınızı ayakları yere basan, eğitimli, hayatını kurup idame ettirecek, kimseye muhtaç olmayacak bir birey olarak yetiştirirseniz kimseye ihtiyaç duymaz.

canim ölüm asukun masukuna kavusmasi demektir
ölüm haktir kimse ölecegiz diye birsey yapmasin o zaman oturalim ölumu bekleyelim oldumu bu simdi
yaratilis gayemiz var ona sahip cikalim dunya imtihan dunyasi
saglikli imanli yararli gencler yetistirmek bizim vazifemiz her dogan rizki ile dogar
Rabbim dagina gore yük verir korkma dua et nasibinde varsa olacak elbet keske imkanim olsaydida 5 kaybim hayatta olsaydi kendiliginden dusukle sonuclandi onlardan oncede 3 evladim var saglikli cok sukur
kardes candir kendin icin degil yavruna sirdas yoldas gelecek boyle dusun

Sağdan soldan duyarak hareket etmeyin bence sırf kardeşi olsun yalnız kalmasın diye de düşünmeyin. Çünkü etrafta görüyoruz kardeşlerin sorunlarını görüşmemelerini kavga gürültülerini yani kardeş var kardeş var.
Her kardeşi olan görüşüp birbirini desteklemiyor hatta bazen olmasa ondan iyi deniliyor.
Bu nedenle siz kendi içinizden geldiği gibi hareket edin derim çok şımarık olur o olur bu olur diye düşünmeyin.

Şahsen iki çocuğumu dünyaya getirirken onları hiç kendime bir şekilde sigorta olarak görmedim. Ne maddi ne manevi. Sanirim ben uzun yasamam diye düşündüğüm icin. Bir kadın kendini 100/100 hazır hissetse hamile kalmalı bence. Gerisi yalan. Siz dogurup büyüteceksiniz. Siz kendinizi buna hazır hissetmiyorsaniz bunu böyle kabul edin ve net dile getirin. Çocuğunuz ilerde tek cocuk olmaktan sikayet olabilir, ama tek cocuk olmaktan cok memnun olanı da tanıyorum. Hakkinizda hayırlısı

Ilk cocugumu cocuk istiyorum diye yaptim, ikinciyi de ona kardes olsun diye...

Bu yaklasim cok itici geliyor bana, ne bileyim oyle onemsiz bir seyden bahsediyormusuz gibi. Bir candan bahsediyoruz halbuki, ayri bir bireyden. Belki bu birey ablasini sevmeyecek, sevmek zorunda mi? Belki bu birey resit olunca basip gidecek uzak diyarlara, anasinin dizinin dibinde oturmak zorunda mi?

Bu bahsettiğiniz şeyler elbette insani kaygılar ama sizde biraz fazla gibi geldi bana. Ölüm korkusu ve bunun getirdiği kaygı üzerine bence destek alın. Önce bu problem biraz normal seyrine kavuşsun sonra daha sağlıklı karar verebilirsiniz.

2 çocukla da ilerde yalnız kalabilirsiniz bana bakar düşüncesiyle çocuk yapılmaz bana göre

Ister mi istemez mi onu bilemem. Ben tektim hala tekim ve kardes eksikligi hissetmiyorum. Kucukken de istemezdim.

Annenizin ne dedigi, kizinizin ilerde ne diyecegi, cevrenin baskilari..vs'den once siz ikinci bir evladi daha bakicak maddi, manevi sartlara sahip misiniz?
Bunu cani gonulden istiyor musunuz?
Ikinci olursa, ilk cocugunuza vereceginiz ilgi, zaman, maddi olanaklar vs sekteye ugrayacak mi?
Ben de tek cocugum. Oglumu asla yalniz birakmiycam muhakkak bir kardesi olacak gibi bir takintim olmadi hic. Nasil ki ilk cocugumu cocugum olsun diye istediysem 2nciyi de cocuk sevgisi ve istegi yine gonlume doldugu icin istiyorum. :)
Sartlarinizi iyi degerlendirin. Buna karar verecek olan esiniz ve sizsiniz.

Ayni durumdayiz benimde 1 kizim var. Ne kuzeni.ne kardesi.hicbirseyi yok ilerde yalniz kalirmi uzulurmu diye cok düşünüyorum. Ama 2.yi ne esim ne ben dusunmuyoruz.... cok iyi dusunulmesi gereken bir konu..
Konu sahibine cevabim da başkasının (annen bile olsa) istegiyle çocuk yapılmaz. Çocuk menfaat icinde yapılmaz . Iyi dusunun dogru kararlar verin .eger zorluk.yasayacaksaniz yapmayın.

Ya ben bu cümleyi birine söyleyeceğime hiç
ihtimal vermezdim ama size söylicem :)
Siz bir tane daha yapın bence

Hiçbir şeyin garantisi yok. İleride yalnız kalabilirsiniz, çocuklar birbirinden nefret edebilir vs. Ama benim tanıdığım tek çocuklarin hepsi de keşke bir kardeşimiz olsaydı diyor. Belki olsa pişman olacaklar bilemeyiz.
Sorun sizin maddi manevi gücünüz var mi? Bakmaya enerjiniz kaldi mi ve hatta çocuklara sevgiyi eşit verebilecek misiniz? Az da olsa eşit verebileceginize şüpheniz varsa kardeşler arasında sorunu en çok yaratan şeyin bu olduğunu unutmayin.
Bu arada eşiniz neden hakaret ediyor? İkinci çocuğu çok istiyorsa normal söylesin beraber konuşup çözüm bulun.
Ölüm korkunuzun da doktor tarafından kontrol edilmesi gerek. Belki psikolojik olarak bir çözümü vardir.

Yazmadan gecemedim. Cocuk sizin yaninizda olsun diye yapilmamali cunku belli bir yastan sonra herkes bir birey herkesin farkli bir hayati var . Ama ayni duyguyu tekrar tatmak istiyorsaniz bakabileceginize inaniyorsaniz 2 kardes olan biri olarak söylüyorum ki kesinlikle bu hayatta tek cocuk olmak istemezdim .

Ister mi istemez mi onu bilemem. Ben tektim hala tekim ve kardes eksikligi hissetmiyorum. Kucukken de istemezdim.

Ben tek cocugum gayet de guzel olmusum ayol
Allah bozmasin
Kızım da tek çocuk, o da hem küçükken kardeş istemedi, hem de şimdi tek olmaktan memnun, bazen belli bir yaştan sonra kardeş eksikliği hissetmiş midir diye soruyorum sohbet ederken, kardeşi olmamasından memnun olduğunu söylüyor bunu da benle ve babasıyla olan ilişkilerinin iyi olmasına bağlıyor, duygularını samimi olarak dile getirdiğine inanıyorum, tek çocuk hiç çocuk veya tek çocuk şımarık olur sözlerine de katılmıyorum, çocuğu nasıl yetiştirdiğinize bağlı bence.

Eşimin sekiz tane kız kardeşi var bir değil iki değil tam sekizzzzz,ama hiçbiri ile doğru düzgün görüşmüyor.Tabi ki bu duruma getiren sebepler var. Kızkardeşlerinin de kendi aralarındada pek görüştüğü söylenemez. İstisnalar kaideyi bozmaz tabi ki ama kendiniz içinde olsa çocuğunuz içinde olsa yanlız kalınmasın düşüncesi ile yeni bir can dünyaya getirmek bana doğru gelmiyor.Siz allahtan hayırlısını isteyin .Yarınımız bile belli değilken yıllar sonrası için plan yapmak bence mantıksız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…